Преброяване онлайн

• 111 257
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 2 265
Аз пък се надявам след всички тези реакции тук, Sedada да осъзнае грешката си и да се замисли малко за отношението си към преброителката. В този ред на мисли, едно: "Сега осъзнавам колко зле съм се държала" би било съвсем удачно Simple Smile

# 2 266
  • София
На мен пък друго ми е интересно.
След като по всички възможни медии
ни заливаха с информация къде и как
да се изпратят или занесат въпросните
номера.
Обясняваха на дълго и широко до кога
е крайният срок за преброяване.
Да се сетиш на 14 март, че не са
те преброили и да се чудиш
какво да правиш
. newsm78

и то при положение, че имаше + 3-4 дена след крайния срок  ooooh!
И друго се чудя (споменато по-горе): след като сте се преброили, не сте ли помислили, че преброител може да ви посети по всяко време и трябва да може да му подадете номерчето за секунди, след като сте с малко дете. Аз по цял ден съм сама със сина ми и веднага след преброяването, сложих листчето на тоалетката в коридора, така че само с едно пресягане от входната врата до тоалетката да го взема. Отне ми около 1мин + 1мин за "добър ден" и "довиждане".

# 2 267
  • Бургас
Да не говорим че гореспоменатото действие с приготвянето на листчето с номера щеше да отнеме в пъти по-малко време от нервите, викането, записването на име, чуденето и притеснението "дали ще ме глобят аджеба", умуването "къде сега да се оплача от наглата преброителка" и написването на мнението в тази тема за капак... ooooh!

# 2 268
  • София
Sedada, аз също бях преброител и съм се съобразявала с всеки. Няколко семейства ги преброих даже след 20:00 часа, понеже ми се обадиха, че само по това време си били в къщи. Трябваше ли да им откажа, след като вече ми е минало работното време? Други са ме връщали като са ми казвали, че в момента не им е удобно да бъдат преброени и сме се уговаряли за друг ден, без скандали и викове. Можеше да кажеш на преброителката кога ти е удобно да дойде или да  ви изчака 10 мин. да намерите листчето с номера. Аз чаках няколко души да си влязат в пощата и да препишат кода наново понеже са загубили листчетата. А доста често в някои апартаменти, когато броях с карта се забавях повече, тъй като хората искаха подробно разясняване на някои въпроси. Не можех да изчисля в кой апартамент за колко време ще преброя хората. Представи си, че твоята преброителка са я забавили в предния апартамент 7-8 мин. повече. Може да е искала да приключи с вашия вход, ако са и останали няколко апартамента. Все пак преброяването е веднъж на 10 години, а не всеки ден. Можехте вместо да губите време в скандали и записване на имена да намерите кода и да го дадете.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 23:36 от krisitop

# 2 269
  • София
Sedada, аз също бях преброител и съм се съобразявала с всеки. Няколко семейства ги преброих даже след 20:00, часа понеже ми се обадиха, че само по това време си били в къщи. Трябваше ли да им откажа, след като вече ми е минало работното време? Други са ме връщали като са ми казвали, че в момента не им е удобно да бъдат преброени и сме се уговаряли за друг ден, без скандали и викове. Можеше да кажеш на преброителката кога ти е удобно да дойде или да  ви изчака 10 мин. да намерите листчето с номера. Аз чаках няколко души да си влязат в пощата и да препишат кода наново понеже са загубили листчетата. А доста често в някои апартаменти, когато броях с карта се забавях повече, тъй като хората искаха подробно разясняване на някои въпроси. Не можех да изчисля в кой апартамент за колко време ще преброя хората. Представи си, че твоята преброителка са я забавили в предния апартамент 7-8 мин. повече. Може да е искала да приключи с вашия вход, ако са и останали няколко апартамента. Все пак преброяването е веднъж на 10 години, а не всеки ден можехте вместо да губите време в скандали и записване на имена да намерите кода и да го дадете.

еее, друго си е да има екшън и после да си в ролята на жертвата. Някакси вдига адреналина  Rolling Eyes Без викове и скандали не е интересно.

# 2 270
  • In my tropical dream
Някой знае ли кога ще ни платят?

# 2 271
  • София

На  мен ми казаха  към  края  на  април  да се проверява в  банка  ДСК  по  ЕГН  .  Там  имали  списъци  с  имената на преброителите .

# 2 272
  • In my tropical dream

На  мен ми казаха  към  края  на  април  да се проверява в  банка  ДСК  по  ЕГН  .  Там  имали  списъци  с  имената на преброителите .
Shocked Shocked Shocked
Къде по-точно в ДСК да се проверява? Трябва ли да си откриваме сметки там?

# 2 273
  • София
  Не  , не се  откриват  сметки  и аз това питах  и се  чудих  .  Можело  във  всеки  клон на  ДСК -  по  ЕГН .  Имали  списъци  -  това ми  го казаха  от комисията  в  общината .  На  теб  каква  информация  са ти дали  ?

# 2 274
  • Русе
На мен ми казаха, че можело още края на март да пристигнат парите.
Обаче, че също така имало вероятност да възникне някакъв проблем и да се забави плащането до, напр., юли...

Общо взето на двата ми въпроса отговорите бяха: 'къде - ще ви кажем после; кога - до края на годината, плюс-минус някое тримесечие. Просто проверявайте сайта'.

А според договора са длъжни до два месеца след преброяването, ама те парите вече може да са отлетели нейде и да чакат някое допълнително тлъсто парче от пицата, че да ни го дадат на нас hahaha

# 2 275
А на мен ми казаха до края на месеца- март в общината щяла да дойде жената от НСИ,която ни прие картите и всеки да каже как иска да му бъде платено - в брой при нея или по банков път,но не е много сигурна тази информация.  bouquet

# 2 276
Имам въпрос към някоя форумка с икономически познания-ще внесат ли здравни осигуровки на преброителите и ако да-за кой месец.Има ли смисъл да си внасям осигуровката за февруари,ако се окаже,че ще ми я внесат?И ако тези пари бъдат преведени чак през май,тази здравна осигуровка,евентуално внесена от тях,за кой месец ще важи?

# 2 277
  • София
  Много ме  съмнява  ,че  при  18  дни  работа на ненормирано  работно време  и то  на  граждански  договор  някой  ще  тръгне да ти  внася  здравни  осигуровки ?  newsm78 Rolling Eyes  Дума не се  е споменавало  за  такова нещо  ,а  и  като нямаш  пълен  работен месец  на  каква  осигуровка се надяваш ?   Thinking  Това не е трудов  договор  .

# 2 278
говореше се да проверяваме на сайта , на сайта на нси ли кога ще се изплатят парите на преброителите

# 2 279
  Много ме  съмнява  ,че  при  18  дни  работа на ненормирано  работно време  и то  на  граждански  договор  някой  ще  тръгне да ти  внася  здравни  осигуровки ?

Удържат се всички видове осигуровки и ДОД.

Общи условия

Активация на акаунт