Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 81-ва тема

• 153 069
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Viv-miv, веднага давам испанската рецепта, ама ще черпиш една кифла!  Grinning Рецептата е супер елементарна, но на нас много ни допада. Може би защото я научих от наши познати от Испания. Продуктите са 1 пакет замразени калмари (ха, сега,  500 гр. ли беше…) и 1 лимон. След размразяване калмарите се измиват и нарязват на шайби в купа или чиния и се заливат със сока на лимона + сол. Докато се мариноват така за няколко минути, се сгорещява зехтин за готвене на дъното на дълбооока тенджера. В сгорещената мазнина се изсипват ½ от калмарите, заедно с около ½ от линомоновата марината и запържват под капак докато започнат да се зачервяават. Разбъркват се веднъж и се оставят още малко под капака. Вадят се и упражнението се повтаря с останалата част. Елементарно, но ми е много вкусно и средиземноморско!  Grinning
Тайна, Angellove,  sunny, mimi, Меган, страхотни месни ястия сте показали!
Delicate, много интересен е този Манхатън кейк!
Венета, кажи какво е още нещо-то, кажи, кажи! Laughing Ох, че е пухкава и с хрупкава коричка!
Пепчо, страхотни менюта и страхотни снимки!
Дитсан, с право е имало възторг! В специална формичка ли прави блатовете или изрязва и сглобява сладкиша, много е интересен?
Зиче, мнооого красиви тези кекс-мъфини!
Гуинет и Лабрекс, вие отново сте с много вкусни, красиви, изобилни и цветни менюта!

# 661
Извинявайте че нахълтвам в темата, ама може ли рецептата за постния сладкиш на Лабракс откакто вчера му видях снимката само за него си мисля Heart Eyes

# 662
Супер неща сте сътворили.   bouquet

От снощи питчици от готово тесто:

Закуската на контузения ми мъж - пържени филийки със сиренце, мед и айрянче и обяда - сърмички

И аз се нареждам за рецептата за постния сладкиш от Лабрекс.
Редактирам се намерих рецептата. plami! ето линкче:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg15365684#msg15365684

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 11:18 от plamsy

# 663
Здравейте кулинарки   chef
Отново сте напълнили темата с вкусотии.
Мадла - много апетитни катми
plamsy,  s_sunny,  mimi P27, ~ Dannie ~ , megansg  , labrex  много хубаво меню
Апр, delicate   и у вас е много вкусно
И от на Тайна виненото кебапче не бих пропуснала, нито пък от на Венета баничката. А в Пепчо направо бих се преместила
ditsan и твоето меню е много хубаво, а десертчето много креативно
Зиче прекрасни идеи. Всичко изглежда много апетитно
Вив-мив кифличките изглеждат много хубаво
Desiniko Shocked
Гуинет много ми харесва менюто ти винаги   bouquet

От мен - закуска (още на печката)

Раирани картофи по форумска рецепта с телешко задушено

Бутчета   с топено сиренце и гъби и гарнитура раирани картофи, но този път с топено сирене

Гъби с топено сирене и ориз на фурна                        салата зеле с моркови

Мезенце -  свински език натюр

И отново крем от кисело мляко (повторение за затвърждаване)

# 664
# 665
Салатка, от преди малко по идея на Гуд Фуд Simple Smile

# 666
  • София
    Тутманик.Направих грешка,че го сложих в голяма тава,та не бухна много нагоре, но пак е вкусен!

# 667
Някои неща и от мен (последните дни) - Питка със сирене, Домашно мезе, Сандвичи и Понички "Бисмарк".

# 668
  • София
   Росонера, много вкусно  newsm10!

Свинското ми с ориз и зеленчуци!

# 669
Росонера,би ли дала рецептата за поничките?

# 670
  • сред люляците

Страхотно изглеждат! И аз на опашката  Hug

Гуинет , как направи фарфалето?

# 671
  • ВАРНА
Закуската-пурички със сирене

# 672
Гуинет,Пеп-чо,plamsy ,Женя83,Крисче,Тайна,Апр,Росонерана всички от гозбите си чупвам по-малко.Страхотно,за всички вас   bouquet
Апр,това е нещо като желиран крем със разни съставки и няма блат,просто начупих на едро 1п.чаени бисквити вътре.Всичко е на око,сложих желатина и във силиконова форма.От нея така изглежда.
От мен днес едно яйчено руло/не съм записала на кой е рецептата,закоето се извинявам/със картофено пюре със сметана и една тортичка която спретнах нощес за 4 часа.

# 673

Страхотно изглеждат! И аз на опашката  Hug

Ето за желаещите рецептата на Понички "Бисмарк":

Рецептата я имам от 2000-2001 г. (там някъде). Иван Звездев я представи в едно от първите предавания на "Бон Апети". Според него, поничките се наричат така, защото са били любими на Железният канцлер - Ото фон Бисмарк (1815-1898).

Продукти: 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, 4 с.л. размекнато краве масло, 4 с.л. захар, 1 пакетче суха мая, 8 жълтъка, 4 ч.ч. брашно, олио (за пържене), пудра захар за поръсване

Приготвяне: Млякото се стопля, а в него се прибавя маята и 1 с.л. захар. Жълтъците се разбиват отделно с останалата захар. Замесва се тесто с брашното, млякото, жълтъците и маслото. Оставя се да втаса на топло около 40-50 мин. Разточва се на кора с дебелина 1 см. С чаена чаша се изрязват поничките, а в средата на всяка още едно малко кръгче (аз го изрязвам с капачка на бутилка олио). Пържат се до златисто, стават много бързо, за това трябва постоянно да се обръщат. След изваждане (върху хартия), се подреждат в голяма чиния и се поръсват с пудра захар (моята беше с ванилия, такава просто купих).

Съвет от мен: Излизат страшно много, за това направете по-малка доза. Аз днес например замесих с 3 жълтъка, 3/4 ч.ч. мляко, половин пакетче суха мая, 2 с.л. захар и 2 с.л. масло и ми излязоха 42 броя понички.

# 674
Мацки, понеже честичко воайорствам в темата ви Grinning
прочетох за някакъв тутманик без втасване
Сега обаче не намирам рецептата
Някоя ще ми помогне ли?
Предварително благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт