Пролетна изненада! /Томбола-Гоблени/

• 22 915
  • 576
  •   1
Отговори
# 555
  • Балчик
Стана доста спам, но да ви кажа какво никога няма да покажа аз. hahaha Ей тоя гоблен, първи ми е, започнах го отдолу нагоре, хал хабер си нямах как се шие гоблен изобщо. Купих си го съвсем импулсивно и спонтанно, когато бях в майчинство, защото много ми хареса картинката. Laughing Сещайте се сами на какво прилича. Но само до средата, нататък вече ми показа как се шие правилно. Доста се срамувах като го занесох да го рамкират. Embarassed

# 556
  • София
Важното е, че изглежда прекрасно отпред!   bouquet

Аз също на всеки нов гоблен си казвам, че ще се старая. И наистина се старая, като имам едноцветни парчета, става много красиво, но когато са повече цветове...  ooooh! Сега ме очакват храсти с цветя, там ще стане мазало

# 557
аз пък не се срамувам  Crossing Arms в крайна сметка гърба не го виждаме, гледаме лицето  Wink

# 558
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing старите хора казват "лице дупе продава"
а в един сайт попаднах на указания как задната страна на кръстчетата да изглежда съвсем като предната  Crazy ако го намеря пак ще покажа, но за мен е луда работа  Hug джи е права

аз пък не се срамувам  Crossing Arms в крайна сметка гърба не го виждаме, гледаме лицето  Wink

# 559
Ето го готовото щъркелче  Wink

отпред:
 сори, нещо се е объркало  newsm78 със снимката по-късно ще я покажа!
http://img24.imageshack.us/i/dsc0554ml.jpg/

и отзад  Embarassed :

http://img862.imageshack.us/i/dsc0553m.jpg/

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 19:55 от delfin4e

# 560
  • София
Мале леле, с тия гърбове! Аз днес или утре ще завърша едно и ще ви покажа гръбчето, но не за да ми се смеете, за да видя дали все пак имам "колеги", които шият като мен. В началото на всеки гоблен, който захващам си казвам, че ще се старая повече, че ще го направя изчистено хубаво.... и все не успявам като че ли!  Embarassed

Е това все едно аз съм го писала:) С кръстчета като шия ми се получава, много добре, отзад са само чертички. Обаче с полукръстче...Нека някой, който се справя да даде съвети как да не стават китеници, както ги наричате:)

# 561
  • София
Мале, Делфинче, уби ме с този гръб!   bouquet

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 11:20 от -=Деси=-

# 562
  • София
Laughing старите хора казват "лице дупе продава"
а в един сайт попаднах на указания как задната страна на кръстчетата да изглежда съвсем като предната  Crazy ако го намеря пак ще покажа, но за мен е луда работа  Hug джи е права

аз пък не се срамувам  Crossing Arms в крайна сметка гърба не го виждаме, гледаме лицето  Wink

И аз от тези указания се научих да си ги правя хубави кръстчетата и ми е толкова приятно, че чак се чудя че някои не искат да шият кръстчета, аз съм така с полукрсътчетата, идея си нямам как да изглеждат по-добре.

# 563
  • София
Дайте да ги видим тези указания  Praynig

# 564
Мале, Делфинче, уби ме с този гръб!   bouquet

да бе, то все пак не се вижда много добре, ако е по-отблизо ... #Crazy
аз гледах скоро във фейсбука на Иваничка един гръб!  Shocked Поздравления за нея и направо й се възхищавам!   bouquet
http://img51.imageshack.us/i/grab1x.jpg/
направо като по учебник!  Hug
и лицето http://img340.imageshack.us/i/lice1o.jpg/

Извинявам се на Иваничка, че ги публикувам без да питам! Embarassed

# 565
  • София
Дайте да ги видим тези указания  Praynig

Деси, слагам ги като линк, на мен много ми помогнаха http://sonechko-y-vikonci.gallery.ru/watch?a=zzP-bvvm
Не ги правя точно както е показано, но свикнах да си измислям как да ги започна и как да се върна така, че хем посоката да е еднаква, хем да нямам прекъсвания, хем отзад да са само вертикални малки чертички. Успех!

# 566
  • София

Деси, слагам ги като линк, на мен много ми помогнаха http://sonechko-y-vikonci.gallery.ru/watch?a=zzP-bvvm

Мерси, сега ще го чета  Hug

Гобленът на Иваничка е уникален!   bouquet

Мале, то било цяла наука! Сега разбрах защо при мен не се получава. Аз не шия така, както е показано тук, защото винаги бъркам при броенето   Sad Обикновено шия полукръстче в едната посока, след това се връщам обратно, не мога да боцкам с иглата отпред, както е на рисунките. В началото (като се учех) опитах, но все ми се разминаваше нещо, затова се отказах и тръгнах по по-лесния начин

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 12:17 от -=Деси=-

# 567
  • София

Мерси, сега ще го чета  Hug

Гобленът на Иваничка е уникален!   bouquet

Мале, то било цяла наука! Сега разбрах защо при мен не се получава. Аз не шия така, както е показано тук, защото винаги бъркам при броенето   Sad Обикновено шия полукръстче в едната посока, след това се връщам обратно, не мога да боцкам с иглата отпред, както е на рисунките. В началото (като се учех) опитах, но все ми се разминаваше нещо, затова се отказах и тръгнах по по-лесния начин

И аз не боцкам отпред. Просто от това се научих, че може да направиш първо полукръст на така \ , за да не спираш и на връщане да промушваш под него за тази посока /. И че трябва да си представям отзад как изглежда и да е само ||||||||. Ама и аз се изразявам безобразно както Деси май беше казала. Joy

Нямам търпение следобед като се прибера да пошия, че два дни се въздържах, че на душито баба му беше вкъщи, а тя се има за голяма майсторка и ако ми изкоментира нещо за ръкоделията, които аз си знам как съм ги правила с какво желание и какъв труд ще има  #2gunfire и затова ги прибрах за 2 денонощия.

# 568
Здравейте,отново!
Моето подаръче най-после пристигна!  Благодаря на mishleto_85 за стараниетоHug
Тя ми е изпратила две гобленчета – този страхотен тигър на черна панама,

който с голямо удоворствие ще започна скоро,не обещавам обаче кога ще го завърша,че като си знам скоростта и ме досрамява, и  
това цветенце с рамка!
Освен това си имам много нежна пролетна картичка  ,
един голям шокорад и цял куп мартенички !
Благодаря ти още един път, мишле!    bouquet

Когато тигърът стане готов и го закача на стената всичките ми гости ще го виждат, а аз ще се гордея,че ми е ценен спомен от форума БГ-мамма,който ми помогна в труден и объркан момент от живота ми!
А пък ако някой посмее пак да ми намекне,че тези форуми са пълни с измислени персонажи – ще му покажа доказателството на стената,доказателство че там пишат истински хора, майки също като мен!

И ако някой ден участвам отново в такава томбола,(честно козано-имам голямо желание),искам пак да ви споделя някои мои разсъждения,породени от други мои разсъждения,които повечето от вас все още си спомнят и то с не особено добри чувсва,и най-тържествено да ви обещая че:
-вече ще  бъда по-търпелива с изпращането на подаръка,за да съм в крак със събитията;
-взех решение за себе си кой адрес бих дала,а и повечето от вас си изказаха позицията;
-няма повече да взимам отношение,за това кой,как,дали е оценил и представил подарък си;
-както и всеки сам да си намери начин дали и как да сподели,ако не е доволен от нещо свързано с подаръка му!Всъщност,дано следващия път няма и един с несполучлив подарък-изненада!

Още един път честито на всички!
Наслаждавайте се на любимото си хоби!

Пролетта май дойде!  Hug

# 569
Честито, Бяло цвете, много хубав подарък! Аз скоро ще започна да показвам етапи от моя.

Общи условия

Активация на акаунт