Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 163 519
  • 864
  •   1
Отговори
# 495
Mikys, можеш като начало да попрочетеш нещо, поне да имаш идея за какво иде реч.

Искам да попитам - големината на рейки канала има  ли връзка с 21-те дена пречистващ период?

според мен може да има връзка и с аспектите по хороскоп - дали човек има способности за работа с енергии по рождение, е не само това, но и това:)

Vox Populi,
А какви аспекти трябва да се гледат, за да прецениш?  newsm78

# 496
Mikys, можеш като начало да попрочетеш нещо, поне да имаш идея за какво иде реч.

Искам да попитам - големината на рейки канала има  ли връзка с 21-те дена пречистващ период?

според мен може да има връзка и с аспектите по хороскоп - дали човек има способности за работа с енергии по рождение, е не само това, но и това:)

Vox Populi,
  за лечение може да имат значение аспекти на Марс с Уран, Нептун и Плутон. За да се види има ли такива, трябва да се направи хороскоп.

# 497

Vox Populi,
  за лечение може да имат значение аспекти на Марс с Уран, Нептун и Плутон. За да се види има ли такива, трябва да се направи хороскоп.

Благодаря!   bouquet

# 498
Здравейте,каква е цената за инициацията за 1 во ниво  горе долу.

# 499
80-100лв доколкото знам  Thinking

# 500
  • София

Здравейте,
рових в гугъл за енергията (защото вярвам, че живота ни е свързан с циркулацията на енергия) и попаднах на вашата тема. Нищо не знам за рейки, но от прочетеното няколко странички назад се заинтригувах. За съжаление нямам време да чета отначало...

Имам няколко въпроса към майсторите на рейки тук - вие усещате ли енергията на дадено място (домът, двора, местоположението)? Тя има ли връзка с тази енергия която протича през тялото или са си две отделни неща, в смисъл, в тялото "затворена" енергия ли е или се влияе/взаимодейства с тази от мястото на живеене? (в този ред на мисли Рейки и Фън шуй имат ли допирни точки?)
Защото според Фън шуй околната среда влияе на човек, а не прочетох нещо подобно в 4-5-те странички по-назад  newsm78

И, как обикновен човек като мен да разбере кое в енергията не му е наред и има ли нужда изобщо да търси рейки-майстор за да му помогне?
Лично аз имам нужда да поговоря с някой на тази тема, чувствам се неспокойна, не-добре, искам да променя нещо в себе си, но не мога сама да се самоизмъкна и да се погледна отстрани така че да разбера какво точно не ме удовлетворява...

Може ли да ме упътите какво да направя?
(може би посещение при психолог  Mr. Green)

Дотук житейските изводи до които съм достигнала се допират до Луиз Хей, "Разговори с бога", Кехоу... знам, че са комерсиални, но наистина се доближават до моят начин на мислене - когато знам нещо без капка съмнение-то става, рано или късно, просто оставям на вселената/съдбата да реши кога да ми го даде, също и по какъв начин. (а наистина по много интересни начини ми се получават нещата, понякога в крайния момент, но винаги точно навреме Crazy)
Сигурна съм, че не случайно попаднах и тук и каквото и да ми напишете ще ми е от полза  bouquet

# 501
Всичко е енергия, единствената разлика е ,че тя има различна честота. Всичко е взаимосвързано помежду си,  постоянно сме в един голям океан от енергия. Дори едно движение някъде влияе на всичко останало. Всички сме постоянно свързани, идеята на Рейки и на всяка друга система е, че прочистваме енергийните си канали, за да 'усещаме' малко по-различно и силно, да успеем да променим мислите и философията си към по-добро за самите нас. Има много школи и учения/включително и Фън Шуи/, различни пътища водени към едно- постигане на мир и хармония със себе си.
Да, усеща се енергията- в дома, офиса, на всеки конкретен човек. Усещанията на всеки са различни, понякога нещо ни привлича и това ни дава отговор, понякога нещо ни отблъсква и това говори,че мястото или човека не са ни синхронични.
Помощ може да се получи от психотерапевт, класически хомеопат или Рейки мастер- зависи от личната потребност и избор.
А, иначе книжките са точните, поне за мен. Може да прегледате и Дон Мигел Руис "Четирите споразумения", Естер и Джери Хикс, Пенелопе Куест, Уейн Дайър.
На прав път сте Simple Smile Успех !   bouquet

# 502
ludmilana,
присъединявам се към Дани Аврамова.
Оставете се на интуицията да Ви води, вярвайте й. Ще срещате още книги и хора. В този подфорум има и тема за препоръчана литература.
Успех!

# 503
Хармонизиране на чакрите с позиции на ръцете. Не се изисква Рейки ниво.
Препоръчително е да се прави на открито навън.

# 504
БОЖЕСТВЕНО ПРОНИКВАНЕ

Автор: Дона Идън - "Енергийна медицина"

Когато хората са отчаяни, самотни, болни, страдащи от физическа болка, разтревожени от неизлечимо заболяване или просто не можещи да намерят отговора, който болезнено търсят, следващото упражнение ще ги окуражи. То ще ви свърже със свещеното измерение на живота, ще ви изпълни с увереност, че не сте сами и ще ви даде успокояващо разбиране, че всичко, което виждате е само мигновен поглед върху много по-мащабна картина. По възможност, правете го навън, най-добре под звездите или на друго място, което ви изглежда съкровено. За мен това е вид молитва. Тя ме свързва с духовния свят. Наричам я Божествено проникване.

1. Застанете прав, заземете се за момент. Поставете ръце с разперени пръсти върху бедрата, като оставите ръцете сами да намерят естественото си място. Дишайте дълбоко, усетете земята под краката си, осъзнайте връзката си със земята. Усетете как енергията тече през пръстите ви, по бедрата и отива в земята.

2. Поемете дълбоко въздух, разтворете широко ръце и ги съберете пред гърдите в молитвена поза - мудра Атманджали.

3. Отново поемете дълбоко въздух, разтворете широко ръце и ги вдигнете нагоре. Докоснете Небето, Вселената, Всичко. Получете благословията на Всичко, от което всеки от нас е частица - органично свързана и жизненоважна за функционирането на цялото. Докато издишате, осъзнайте, че току-що общувахте с лечебната сила на Вселената.

4. Загребете лечебната енергия с ръце и ги съберете пред гърдите в мудрата на молещия се (Атманджали), пред Сърдечната чакра, за да проникне лечебната енергия през сърцето.
5. Ако отделна част от тялото ви се нуждае от лечение, поставете заредените си с лечебна енергия ръце върху него.

Когато сте отчаяни, обезверени, когато сте объркани и не знаете по кой път да тръгнете, когато сте се молили и никой не отговаря молитвите ви, това е едно прекрасно упражнение, което ще ви даде сили и ще ви окуражи.
Застанете прави, заземете се за момент, почувствайте връзката си със Земята. Скръстете ръце като за молитва, разтворете ръце и образувайки кръг ги вдигнете към небето и го "докоснете". Представете си, че се къпете в сиянието му. Вдигайки ръце към небесата, вие прегръщате и загребвате енергия. Небесата проникват с цялата си лечебна енергия във вас. По този начин вие образувате спираловиден енергиен вихър, наречен Божествено проникване. Прегърнете, загребете и приберете тази вихрова спираловидна енергия. Може да я вложите в Сърдечна чакра, както и във всяко друго място, което се нуждае от лечение… Вие се свързвате с вашата духовна същност и призовавате лечебни сили. Ще се почувствате обичани, подкрепяни, разбрани и приети. Ще бъдете благодарни и обгрижвани. Можете наистина да си помогнете и без да знаете никакви енергийни техники, само с това упражнение. Ще усетите топлина и изтръпване на ръцете. Съзнанието ни си спомня неща, дълбоко съхранявани в клетките ни, в моменти когато са нужни. Това е като откриване на нещо, което дълго време ви е чакало да си го припомните.
Ние имаме енергията на небесата, чувстваме, че не сме сами. Имаме енергията им в нашите ръце, съединена с нашата лична целебна енергия. Това е чудесно упражнение, когато се чувствате изгубени, нямате правилните отговори и нищо не върви както трябва. Свързвате се с по-висши енергии отгоре и си помагате… Хората го правят в различни части на света. Можете да го правите навсякъде, но то е особено силно, ако го правите сред природата и под звездите. Това е докосване до нещо свещено и здравословно...

Как да преодолеем отчаянието чрез духовно свързване. Божествено проникване.

# 505
ВЛИВАНЕ НА ЖИВОТ В ТЯЛОТО

РАЗПРАТЕТЕ ПРОШКА В ТЯЛОТО СИ (Време: Няколко минути)
Разпратете прошка по цялото си тяло. Простете си за всичко, което сте си причинили или което не сте успели да си доставите. Простете си за това, че сте наранили другите. Простете на тези, които са ви наранили.
Повикайте спомена за човек или ситуация, която ви е причинила болка. Енергията на яд, обида, разочарование се трупат във вашите клетки. Не се самонаказвайте, бъдете милостиви със себе си - простете. Докато не простите - на себе си и на другите, няма да бъдете здрави. Успеете ли да изпитате искреното чувство за прошка, ще усетите огромен прилив на енергия, ще се почувствате олекнали, щастливи, здрави.

ИЗПРАТЕТЕ ЦВЯТ В ТЯЛОТО СИ (Време: Няколко минути)
Извикайте във въображението си любим цвят. Оставате го да изпълни цялото ви тяло, плувайте в него, позволете му за изпълни всяка клетка. Ефектът е мигновен. Може да използвате за релаксация всичко любимо - звук, аромат, все едно реален или въображаем - мозъкът е готов да ни услужи по всяко време, стига да знаем какво искаме от него.

ЗАРЕДЕТЕ ТЯЛОТО СИ С ЧУВСТВО НА БЛАГОДАРНОСТ (Време: Колкото желаете)
Благодарността е едно от най-мощните средства за лечение. Изпълнете се с благодарност за всичко, което ви дарява животът. Ако е необходимо, повикайте в съзнанието си човек или ситуация, които ви изпълват с благодарност. Не забравяйте всеки ден да благодарите за това, че просто сте живи.

ВЛЕЙТЕ РАДОСТ В ТЯЛОТО СИ
Ако нямате под ръка човек, който ви носи радост, може да използвате въображението си: мозъкът реагира по еднакъв начин и на реални, и на въображаеми образи, което е и основата на всяка енергийна техника.
1. Изпълнете се с чувство на щастие. Използвайте всяка възможност: представа за човек или събитие, което ви изпълва с щастие.
2. Позволете си да изпитате щастие от простичкия факт, че сърцето ви бие, че белите ви дробове поемат въздух, че живеете.

Quick Stress Relief by Cristina Bornstein

# 506
Още една подходяща техника за практикуващи Рейки Simple Smile

КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ ПАМЕТТА СВЕЖА

За да не ви изневери паметта с течение на годините, енергиите трябва да текат свободно през черепните линии. С напредването на възрастта тези връзки стават по-малко гъвкави, а една проста процедура, която отнема по няколко минути на ден, може да поддържа кислорода и гръбначно-мозъчната течност, както и фините енергии да минават свободно през тях.
1. Поставете лявата ръка на сърцето, а дясната - от дясната страна на главата, като дланта е непосредствено до ухото, а пръстите се протягат нагоре.
2. Вдишайте и издишайте дълбоко 4 пъти в тази позиция - вдишване през носа, издишване през устата. При вдишване повдигайте тялото си и го отпускайте при издишване.
3. Придвижете дясната си ръка към задната част на главата и повторете вдишванията и издишванията.
4. Сега поставете дясната си ръка върху дясната си гръд, а лявата - върху лявото ухо и повторете вдишванията и издишванията.
5. Накрая поставете дланта на лявата си ръка върху челото, като пръстите са протегнати нагоре към върха на главата ви, и повторете отново вдишванията и издишванията.
Правете упражнението всеки ден - например в първата минута, когато сядате на бюрото, пред компютъра или телевизора, или докато чакате да ви загрее колата, и така не само ще си помогнете да запазите паметта си, но и ще я направите по-ефективна.

4 Memory Pumps

# 507
  • Sofia
Знам, че използването на рейки подмладява организма.

# 508
Знам, че използването на рейки подмладява организма.

Да, това е най-малкото, с което ни помага Рейки   bouquet

# 509
От известно време се опитвам да уловя смоя КСРитъм.Казах опитвам, защото всеки път усещам различни вълни и не мога да разпозная коя е вярната и да и се доверя и нароча за "правилната за мен", имам съмниния понякога че си внушавам, понякога се прокрадват нотки на сигурност ,но липсва стабилност ,което ме обезкуражава.
Дали има запознати по въпроса къде мога да "греша"?

Общи условия

Активация на акаунт