Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 163 533
  • 864
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
искам да задам тук един въпрос, макар че не ползвам рейки, а друга система.
Даян Стейн е авторка, преведена преди няколко години на български и работеща с рейки.
Затова тук ще попитам -

Има ли някой, който да е работил по нейните книги
"Ние сме Ангелите"
"Енергийно балансиране" 1 и 2
"Психична защита".

Моля, споделете опит - положителен или отрицателен, може и на лични.

bouquet

# 511
Имам й книгите, чела съм ги. Някои неща съм ползвала от тях. Има  и други автори, чийто книги са ми помогнали повече. Аз лично не съм въодушевена от Даян Стейн, не я ползвам като източник ,поне на този етап   bouquet

# 512
На Даян Стейн имам книгата "Рейки Цялостно ръководство за едно древно лечителско изкуство"
Забелязала съм, че нейният подход е по-дързък. Харесва да изпробва, изследва и не се съгласява да я поставят в рамки. Има неща, които не се съгласявам от време на време с нея, но така е при Рейки. Simple Smile 
Харесва ми, че дава доста примери от личния си опит с Рейки.

Друга книга, която съм чела за Рейки е на Пенелопи Куест, тя е някак си по-добричка, но на моменти ми идава малко захаросано, за това и по-рядко посягам към нейната книга. Но когато човек е изгубил хармония много по-лесно може да почувства добротата и топлината с нейните текстове. Смятам че нейната книга е за по-спокойни хора, докато на Даян Стейн за по-темпераментни.

Това ми е мнението, много е вероятно ти да почувстваш нещата по друг начин.
Успех!  Two Hearts

# 513
Имам впечатления от "Ние сме ангелите" и преди време съм пробвала някои техники за работа с Господарите на кармата от "Енергийно балансиране"...  Rolling Eyes
Сега не бих препоръчала Стейн. Как да кажа... тъмна ми е  Rolling Eyes  Лично усещане   Hug

# 514
Благодаря!

Dani, mijjjka, и аз чувствам нещо такова, но от друга страна, има ефект, само не мога да преценя след време как ще е.  ... и имам някои моменти, поради които се чувствам несигурна.

Тогава моля, препоръчайте ми настоящите автори, които ползвате.

# 515
Мнението ми за Даян Стейн е крайно - горещо НЕ я препоръчвам, може само да навреди, но не и да помогне Naughty

А пък такова животно "Господари на кармата" НЯМА и не може да има. Отработването на кармата е изцяло лична отговорност на всеки един от нас - Нещо, с което би следвало да е наясно всеки читав мастер. Даян Стейн определено не е никак читава.
Мога дори да се закълна, че самото понятие не е нищо друго освен нейна художествена измислица. Друг е обаче въпроса какви точно астрални същности биват призовавани и представяни за "господари и ангели". Това никой не може да знае. Тези, които ги призовават как ще си признаят, че викат духове на умрели примерно и инициират в тях? Защото и това е напълно възможно, да не мислите, какво ли не се прави за пари...
Такава потайност не предвещава нищо хубаво на хората, който се подведат и забъркат в такива неща.
А съществата от низшия астрал, каквито са и много от духовете на починалите, се викат най лесно и само това и чакат.

Те истински извисените същности са на много по-високо ниво, и имат и по-извисени задачи за вършене, сред които едва ли влиза отзоваване на самозвани лъжци, решили да използват незнанието на хората за лична изгода...
"Господари на кармата" и извисени същности са просто две взаимно изключващи се понятия.

Всяко чуждо вмешателство във фината система на човек никога не е безобидно и не се знае докъде може да доведе в близко или по-далечно бъдеще...

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 23:19 от krem-karamel

# 516
white flower,моята Мастърка казва така:"Четете каквото искате и после слушайте сърцето си,то ще ви каже дали да вярвате или не на прочетенето,ако това е вашата истина ще я усетите",така че " listen to yor heart" са изпяли Роксет и са били прави  Grinning

# 517
white flower, нито Ангели, нито "Господари на Кармата" съм призовавала, както и  krem-karamel каза, с това много трябва да се внимава, не е за всеки.

Но ако имаш някакви опасения, а не ти се иска да се обрънеш към Мастера си или някой друг човек, можеш да пробваш следното: преди започването на Рейки сеанса да помолиш духовните си водачи да те напътстват. Аз казвам на ум това:
"Моля духовните ми водачи да ме напътстват в Рейки сеанса ми, за да бъде той за най-висшето ми благо!" След сеанса казвам "Благодаря Ви духовни водачи, че ме напътствахте в Рейки сеанса ми!"

Чувства се много осезателно присъствието им. А и когато съм усещала присъствието им, сеансът е минавал невероятно.  Grinning  

# 518
Илюзии се продават от край време. Най-голям пример за това дава Църквата - дай дарение, опростени са ти греховете, с едната индулгенция отиваш в Рая Confused

Т.нар. "Господари на кармата" обещават блаженство на Земята - дай 100 лв. и ти изчистваме цялата карма - ами боже, опази ooooh!

П.П. Passiflora, права си. Призоваването на ангели, водачи и т.н., е много по-опасно ако в сеанса участват и други хора освен теб, защото техните мотиви може да не са чисти и искрени като твоите.
Самостоятелните сеанси са най безопасни.

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 15:35 от krem-karamel

# 519
Моля да ми препоръчате подходяща литература за Рейки, която да изчета. Имам първо ниво, всъщност се чудя дали да взимам второ, нещо напоследък нямам време да се занимавам, погълна ме ежедневието и разни неприятности.......Досега съм прочела само Рейки за цял живот на Пенелопи Куест и ми хареса. Какво още да търся? Даян Стейн и моята мастерка не я препоръча....със същите мотиви

# 520
Препоръчвам Барбара Ан Бренан ('Ръце от светлина') и Дона Идън ('Енергийна медицина') - те ще ти дадат основата.

После вече може Пенелопи Куест, Кристофър Пензак, Франк Арджава Петер и т.н.

# 521
Валтер Любек ми е сред любимите на мен,но не знам колко и какво му е преведено на български,а и някои са изчерпани май...

# 522
milittana, защо не се довериш на интуицията си? Всеки човек е като Вселена и това което би харесало на един на друг не би му било толкоз в полза... Мое лично мнение е да се доверяваш повече на себе си. Но ти решаваш!    yes

Успех в търсенето и намирането, и най-вече по пътя на Рейки, защото това си е доста отговорна работа!  Heart Eyes

# 523
milittana  И аз мисля, че енужно да послушаш себе си. Има много автори, много книги. От всяка книга, от всеки автор можеш да научиш нещо, техника, начин на медитация...
На мен много често точните книги сами идват в ръцете ми, или ще падната случайно от стелаж в книжарницата, или приятел ще ми донесе нещо или сподели.... Просто се отпусни и помоли точната за теб информация да достига до теб и се получава. Слушай себе си и сърцето си.  bouquet

# 524
Благодаря ви момичета, искрено завиждам на прекрасния свят, който сте си създали, но в момента са ме налегнали страхотни проблеми от битово естество, че дори не се храня и не спя както трябва, камо ли да се доверявам на интуицията си.....дето май хич я нямам. И за да не е съвсем спам от моя страна - пречи ли това, че няколко месеца не съм провеждала рейки сеанси да започна успешно отново? Нали веднъж съм инициирана, може ли да си "запуша" нещо с липса на практикуване? Пенелопи Куст препоръчва някакви техники за изчистване....вие какво мислите? А, и може ли малко от вашата прекрасна позитивна енергия към мен, много, много имам нужда точно сега. Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт