Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 162 620
  • 864
  •   1
Отговори
# 360
Пречистват се тогава, когато усетиш, че искаш да го пречистиш - това е най сигурният индикатор. Можеш да го заровиш в почвата на някоя саксия с цвете или в двора (ако живееш в къща), но е добре да е близо до растение. Можеш да го заровиш в купа с морска сол (от онази на едрите кристали) и да го оставиш една нощ. Можеш просто да го подържиш под течаща вода и да визуализираш как струята преминава дори през него и отмива всичко. Можеш след това да го подържиш над дима на ароматна пручкица или конус; или да го помажеш с капка от някакво етерично масло (особено онези които имат доказани пречистващи качеств - босилек, салвия, лавандула, евкалипт). Можеш да използваш силата на луната. На всяко новолуние да изнесяш кристалите навън за да пренощуват (с цел пречистване) и на всяко пълнолуние да ги изнасяш да пренощуват (с цел зареждане). Всеки контакт с природата пречиства и зарежда кристалите с нова сила. Слънчевата светлина много добре пречиства и зарежда, но трябва да се внимава и да не се излагат на слънце онези кристали, които са със "женска" т.е лунна природа (например лунен камък, розов кварц, нефрит, авантюрин, ахат в известна степен, флуорит, селенит, аметист, малахит и др.) На слънце спокойно могат да се излагат планински кристал, цитрин, хематит, ахат и т.н.

# 361
Много благодаря, Nial!   bouquet
Моите камъни съм прочиствала и на слънце и на пълнолуние. Сега се замислям, че не съм била права  в единия от двата случая  Mr. Green
Но тези дни ще пробвам и с другите методи, които си описал.

------------------

Днес търсих в една книжарница "Рейки за цял живот" на Пенелопи Куест - нямаха. Исках също "Магията на Рейки" на Кристофър Пензак. И нея не я открих. Някой знае ли случайно да ги има някъде за изтегляне?

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 13:56 от Пит

# 362
  • София
Здравейте,
Нахълтвам в темата направо с въпрос: Колко време преблизително продължава един курс Рейки?

# 363
Колко време преблизително продължава един курс Рейки?
Моят беше два дена.

# 364
  • Tам през Атлантическия океан
Намерих интерсно инфо във форумите на Спиралата. Дискутирали сме много тази тема, но ето още едно мненние, което споделям :

Друнвало Мелхиседек (авторът на "Цветето на живота"):

Въпрос: Какво бихте казали за заплащането на семинарите?

„... когато започнах да обучавам, открих, че не е важно каква цена определяш за своите занятия и семинари. За някои тя във всички случаи ще е висока. Има толкова бедни хора, особено в другите държави, че всяка разумна цена, каквато и да е тя, за тях ще бъде неприемлива.
Отначало реших да позволя на онези, които не могат да платят, да посещават занятията безплатно. И точно тогава стигнах до разбирането защо суфите считат, че никога не трябва да се дава духовно знание просто така. Дотогава действително не разбирах защо те са толкова силно убедени, но сега отговорът се разкри непосредствено пред очите ми.
Получи се така, че именно в групата, в която бяха хората, които не можеха да платят обучението си, не разбираха онова, на което ги обучаваха. Дори установих, че ако за някого платеше някой друг, то с него се случваше същото. Точно тези „безплатни” ученици почти винаги закъсняваха, тръгваха си по средата на занятията, проспиваха ги или бъбреха по време на целите занятия. И което беше най-важно – след завършване на курса точно те не практикуваха медитациите. Причините, поради които суфите никога не са давали безплатно знанието, бяха твърде очевидни. Стигнах до извода, че обменът има първостепенно значение. Ако учениците получават учението безплатно, за тях то няма никаква стойност. Но не е задължително обменът да бъде финансов. Може да се отдава време, енергия. Когато постъпва така, човек поема върху себе си задължението да се учи и за него това ще има смисъл”.

Намасте   bouquet
Peace Това е и мойто мнение  Grinning но това се случва не само с духовните неща но и матерялните които сме получили даром  Rolling Eyes

Винаги се цени повече нещото което само сме достигнали/платили/изстрадали и т.н.  Thinking не че неценим подаръците , просто има разлика  Rolling Eyes 

Фу заплетох сА  Mr. Green

Сега ми идва нещо да попитам  Wink Даровете/подаръците  хубаво нещо ли са или не  Crazy ?

п.п. не е за Рейки , ще пренеса поста си в другата тема Wink

# 365
Имам първо ниво в Универсална енергия на метр Мин Данг. И тъй като напоследък съм доста уморена, сънлива и без енергия отново се замислих дали да не почна упражненията Петимата тибетци.
Преди време също исках да го направя, но жената, която ме въведе в първо ниво ми каза, че не е желателно, защото моите чакри са отворени отвън навътре, а тези упражнения ги отварят отвътре навън. Не знам, не знам дали да се доверя на това и дали в действителност е така, затова моля ви и за вашето мнение.

Oблаче, залагам си чакрите, че това което ти е казала въпросната жена изобщо не е вярно.
Да не кажа и нещо повече... Stop
Прави си спокойно тибетските упражнения, не само няма да ти навредят, но ще са ти от голяма полза Simple Smile
От години работя с моите си чакри и не мога да си представя как могат да бъдат отворени навътре.
Фините ни тела (в т.ч. и чакрите) са устроени така, че непрестанно, във всеки един момент да получават и усвояват енергия от вън - от това зависи и нашето оцеляване
Е, как това ще стане ако бяха обърнати навътре? Shocked

# 366
Здравейте,
Нахълтвам в темата направо с въпрос: Колко време преблизително продължава един курс Рейки?

Времето няма значение, важна е мотивацията и решението да работиш с енергията. Моето обучение продължи дълго след изкараните курсове, защото имах постоянно въпроси. Моя Мастер беше до мен  Heart , за което Благодаря! . Когато човек има въпроси, означава,че работи  Heart Eyes
Обучението не приключва с 2- 3 часа или ден-два курс/поне за мен/.   bouquet
Намасте!

# 367
Кремче, благодаря ти за мнението!  Hug Аз не зная, не разбирам, но реших да си правя упражненията , започнах с минималния брой повторения и увеличавам постепенно. Чувствам се добре!

# 368
  • Бургас
Здравейте, дами има ли он-лайн курсове или за Бургас.
 Peace

# 369
Кремче, благодаря ти за мнението!  Hug Аз не зная, не разбирам, но реших да си правя упражненията , започнах с минималния брой повторения и увеличавам постепенно. Чувствам се добре!

Тибетците се увеличават на 3 бройки до 21 за стандартно ползване. Първо правиш 3 няколко дни, след това 6, после 9 - 12 - 15 - 18 и на 21 оставаш "завинаги". Има схеми, при които после качваш и до 90, но това е съвсем друг филм и не се практикува от типа "в домашни условия".

# 370
Рози, аз доколкото разбрах  от книгата - увеличава се не с три , а с две.  Hug

# 371
Започваш с минимум 3, завършваш до максимум 21 за обичайно ползване на системата. Ако намериш как да увеличаваш кратно на 2, това е някакав друг вид математика от моята  Laughing Успех!

# 372
Първо 3, после 5, после 7 и т.н.
А твоята информация за увеличаване с по три откъде е?
Защото досега съм срещала навсякъде само варианта с увеличаване с две.
Моля да ме извините, че не е по темата.   bouquet

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 18:08 от Анонимен

# 373
От китайците, които ми ги показаха за първи път преди 16 години.

# 374
Ясно.  Wink
Аз с китайци не съм общувала по повод на тях, и ги практикувам според двете книги и информацията в интернет. Но аз нямам проблем за това, нека не спамим вече темата.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт