МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 57 724
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
inka83, благодаря за информацията. Не съм давала вече месец на Ники, дано намеря там и да подновим приема. Лека вечер и спинкащи момчета!

# 91
Момичета Деавита има и вит.А и не е подходящ за бебета .Купете Вигантол!Новата партида я има в  Румъния и ние  набавихме от Румъния!със същото име е и без рецепта,3лв!

# 92
На мен защо тогава ми изписаха Деавит?!
Велизарка имам едно шишенце, което мога да ти дам, аз се запасих като открих, че голям търсене беше. Пиши ми на лични, ако го искаш

# 93
Интересуваме до кога се дава Деавит до кой месец ?

# 94
И аз съм се запасила с Деавит и мисля, че ще ми стигне за малката. Сега е зимен период и е добре да се дава непременно. Когато голямото ми дете беше на пет месеца получи рахид и тогава д-р Димитрова/педиатърката/ ни увеличи капките/тогава ползвахме Вигантол/ Много бях уплашена, но важжното че детето се оправи. Причината беше, че беше есенно-зимно бебе и много не го изкарвах навън, явно не му са стигали капките тогава. Добре е , че отново ще има в аптеките Деавит. Личната лекарка на детето трябва да прецени до кога се дава.

# 95
Момичета Деавита има и вит.А и не е подходящ за бебета .Купете Вигантол!Новата партида я има в  Румъния и ние  набавихме от Румъния!със същото име е и без рецепта,3лв!
А как да си набавим от Румъния? Педиатърката ми каза, че не е проблем да давам, защото е малко -  1 капка и няма страшно вит. А да се предозира. Но не знам при по-големи дози...

# 96
Графика за училище за бременни кога ще излезе? смятам да се възползвам,че не остана време Simple Smile

# 97
Мери имам едно въпросче към теб - имаш ли представа защо в сайта няма снимки на бебчетата родени от 13.01. до 18.01.? Можеш ли да сигнализираш за проблема и да видим и ние нашите бебоци във вашия сайт?!

# 98
Някой чувал ли е за нова наредба, според която приемащото здравно заведение поема всички изследвания, необходими при постъпване за раждане и те се назначават от съответния лекар там, а не от наблюдаващия?

Може ли да кажеш коя е наредбата?

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 304 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2010 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОБЕМИТЕ, ЦЕНИТЕ И МЕТОДИКИТЕ ЗА ОСТОЙНОСТЯВАНЕ И ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА МЕДИЦИНСКАТА ПОМОЩ ПО ЧЛ. 55, АЛ. 2, Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ
В сила от 01.01.2011 г.
Обн. ДВ. бр.101 от 28 Декември 2010г.
Когато медицинските изследвания, които са ви извършени преди хоспитализацията не са достатъчни,  необходимите изследвания се извършват от приемащото лечебно заведение за болнична помощ.

Мери,моля да изразиш становището на МБАЛ Дева Мария по въпроса,тъй като моят гинеколог на основание на посочената наредба,отказва да издаде направления за исканите при вас допълнителни изследвания!

По този въпрос стоят нещата по следния начин. Има изследвания, които ти пуска личния лекар с направления и ти постъпваш в болницата... В болницата се налагат други изследвания, които ги прави лечебното заведение и те са си част от клиничната пътека за раждане, т.е. ти не ги заплащаш. Парадокс е, че има и изследвания, които трябват в някои случаи на лекарите, за да вземат правилното решение, а те не са предвидени в клиничната пътека. Тези изследвания се заплащат от пациента, но те са рядкост.

Мери, на мен също ми е интересно как стоят нещата с тези изследвания, които досега е трябвало да издаде наблюдаващия лекар, а именно:

- пълна кръвна картина
   - време на кървене и съсирване, INR
   - уреа и креатенин
   - ЕКГ и консултация с кардиолог
   - консултация с анестезиолог
  - васерман
  - хив

Другият ми въпрос е при условие, че преди няколко месеца са ми правени изследвания за хив и васерман, трябва ли да се правят нови?

# 99
Интересуваме до кога се дава Деавит до кой месец ?
Сега успявам да се включа...та деавита има вит.а (педи каза вреден е за бебета под 4месеца ,увеличава вътречерепното налягане),но мн педиатри го предписват!
В отчетната тема ,където пиша много се изкоментира ,има мами живеещи в Англия и в Холандия и там изобщо не се изписва вит.д ,та не е толкова задължително както у нас!И нашата педиатърка каза да търся вигантол,когато намеря тогава ,но деавит не!
Та някои татковци палят колата и за 2,5ч са там,в първия град,в първата аптека ...но тук в форума масово се снабдяват от там!
Една мама спомена ,че са се обаждали до производителя на вигантола и са им отговорили,че в края на февруари ще има при нас!

# 100
Мери, аз пак да питам. Кои гинеколози са на смяна утре сряда 02.02.2011г. и другата сряда 09.02.2011г.  Благодаря.

pashic, благодаря за инфото  Hug

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 08:11 от pepita1973

# 101
Мери, аз пак да питам. Кои гинеколози са на смяна утре сряда 02.02.2011г. и другата сряда 09.02.2011г.  Благодаря.

pashic, благодаря за инфото  Hug

Добро утро!
Днес 02.02.  са на работа д-р Ризова и д-р Дорийска,
на 03.02.  д-р Люцканов, д-р Гамишев и д-р Добрева
на 04.02. д-р Бояджиев, д-р Ризова и д-р Гамишев
на 05.02. д-р Люцканов и д-р Добрева
на 06.02.  д-р Бояджиев и д-р Гамишев
на 07.02. д-р  Драгнева и д-р Добрева
на 08.02. д-р Бояджиев и д-р Дорийска
на 09.02. д-р Ризова и д-р Добрева

Хубав ден  bouquet от мен!!!

# 102
Мери, благодаря!
По всяка вероятност ще ви посетя днес следобед или в краен случай другата сряда следобед.

Лек ден!  Simple Smile

# 103
  • Бургас
Здравейте,
Искам да попитам вярно ли е,че когато раждането се усложни карате родилките МБАЛ Бургас?
И че нямате възможност да реагирате адекватно при проблем с бебето?
Благодаря предварително за отговорите

# 104
Здравейте,
Искам да попитам вярно ли е,че когато раждането се усложни карате родилките МБАЛ Бургас?
И че нямате възможност да реагирате адекватно при проблем с бебето?
Благодаря предварително за отговорите
Това е пълна глупост ! Изобщо не е вярно , даже напротив МБАЛ "Дева Мария" , разполага с нови съвременни апаратури за адаптация на новороденото и даже това кара много майки да раждат там , заради перфектната им неонаотология !

Общи условия

Активация на акаунт