Коремът вече ми тежи, но до АПРИЛ бебчо в мен ще си лежи! (Тема 12)

• 22 986
  • 674
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте Simple Smile
Днес ми е адски каръшки ден.

Ходих на ЖК. Докторката гледа, гледа... и преди ми беше казвала, че беба е по-дребна от седмиците си, ама беше около 4-5 дена по ехографа и никога не сме обръщали толкова голямо внимание на това. Сега обаче каза, че изоставала с 2 седмици. Вика- трябва да отидеш Балев да те види да изключим всякакви нежелани аномалии, хипотрофия, бла-бла... Момичетата от Варна знаят, какво значи да си запишеш час при Балев - ако се обадиш днес ще ти дадат час за след 2 месеца...  Пуснахме всички възможни връзки - и както бях на ЖК в 10 часа, Балев ме прие в 13,30. Направо световен рекорд.  Слава Богу, каза, че бебето е здраво, изключи всякакви рискове, както и хипотрофия, просто растяло дребничко и е възможно самата овулация да е била по-късно... ей такива неща. Корема  и малкия мозък отговаряли на 27 г.с. което било най-важно ... Отдъхнах си, честно казано.
После заведох малкия на преглед - докторката каза, че имал ангина и му даде антибиотик, аз обаче все още не съм го взела, все си мисля, че с разни бабешки лекове ще се размине. Е, ако вдигне Т - няма на къде.
Мъжа ми е болен от грип и го изгоних в другата стая да спи Simple Smile
И накрая като се връщах след всички перипетии... спуках гума! Красота от всякъде!
Надявам се утрешния ден да е по-добър. Simple Smile

# 91
sweet_moni аз по един път в месеца ходя на преглед.

А от кога е нормално да започнат да ни викат през две седмици  и защо?

# 92
Mwpo   bouquet Тя си идва направо с матрачето и чаршафите, нали? Да не са решили да хитруват тези от сайта?!

Mishelaа, радвам се, че всичко се е оказало наред в крайна сметка с бебенцето. Само стрес са ти създали!  Hug

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 20:36 от LadyDiDi

# 93
Ехее,Диди,снахата в каква пухкава и сладка кошничка ще си спинка...Ама много ще я разглезите,после зетя ще трябва да й угажда и да я глезии Laughing
Марева,по принцип някъде към 8-мия месец прегледите стават по-чести,а и започват да се записват тоновете на бебето,но не на всеки преглед,поне при мен е така....Аз след около 2 седмици ще вляза в 8-мия месец,но от сега ме викат през 2 седмици на преглед,може би и заради контракциите,заради кръвното,но да чукам на дърво с кръвното вече съм добре,контракции имам,но по-малко...Та не знам,затова исках да видя при вас как е...

# 94
  • Сопот, Пловдив
Аз да започна пак с мрънкането. Сега си направих труда да прочета на две-три места в интернет какво значи майката да е с отрицателен резус фактор и просто се втрещих. Излиза, че вероятността ако това дете е с положителен резус фактор да не мога да износя някога второ дете е голяма. Да не говорим, че на мен ми е преливано огромно количество кръв (претърпяла съм операция като малка, придружена с няколко месеца в болница и мнооогд преливане на кръв), та аз дори вече може да съм си изградила имунитет към положителния резус фактор, която сериозно да ми навреди и на тази бременност. Четох и че можело да се бие някаква ваксина след пръвото раждане, за да се предодврати конфликт на резус факторите - някой има ли идея скъпа ли е тази ваксина?

# 95
  • Варна
Идва с матрака,"тапицирана" отвътре:) Но без чаршафи май, или поне не съм се сетила да питам. Току що ми хареса една в Амазон, със стойката 33 паунда,но без доставка-ако се съгласи. Тука идва 200 лева със стойката. Има си разлика.
http://www.amazon.co.uk/Woodform-Simply-Elegant-Broderie-Anglais … 34146&sr=1-24
Ще пратя майл на тези от сайта, но не вярвам и чаршафите да са вътре.
mishelaa радвам се, че всичко е наред. Подобно преживях предния петък и мога да се сетя какво си изживяла.
Мони, май си най-напред, нали в 8-мия месец ЖК стават по 2 на месец?

# 96
Мишелка,наистина много кофти и каръшки ден си имала,но пък важното е,че с бебка всичко е ок!Дано таткото и баткото да оздравяват бързо.Много добре правиш,че пробваш първо с нещо друго да видиш дали ще му мине на детето вместо веднага да го тъпчиш с АБ,аз съм малко против,винаги пробвам първо с бабешки методи и рецепти,после с хомеопатия и в краен случай АБ.
Гале,да,към 8-мия месец ЖК става по 2 пъти на месец,но аз имам още около 2 седмици,докато вляза в 8-мия,а вече ме викат през 2 седмици,тоест по 2 пъти на месец,но може би и заради това,че бях в болницата и заради контракциите,ще питам следващия път.

# 97
Гале, и аз сега поразтърсих из Амазон за кошници и наистина няма база за сравнение в цените. Само че все попадам на такива без доставки до БГ, а ако си я поръчам дотук как ще я пренасям до София  newsm78 Трябва да питаме Веси за онази куриерска фирма, която прави доставките от UK до БГ.

# 98
  • Варна
Еконт имат тази услуга. Сега гледах кошницата от БГ-сайта я има в Теско на цена 80 паунда http://direct.tesco.com/q/R.208-1292.aspx. Трябва да се разровя кои бяха фирмите освен Еконт.

# 99
Rois ваксината, която се слага е Rhogam. По форумите и сайтовете пише, че се покрива от НЗОК, но някъде пише, че все пак докторите искат да си я платиш - 150-180 лева.

Докторът ти сигурно ще има по - точна информация по въпроса.
Успех Hug

# 100
  Rois, говори възможно по-скоро с твоята докторка за изследване за антитела. При първа бременност не е задължително и май не се поема от здравната каса, но си заслужава да си го платиш и да си спокойна  Peace Обясни и за операциите и кръвопреливанията. Към 28-30 седмица се слага първата ваксина, после до 72 час след раждането мисля беше втората ваксина, които ти осигуряват спокойствие за следваща бременност, така че спокойно. Ти също си прочела доста инфо по въпроса.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 21:17 от Mama Ivy

# 101
  • София
mishelaa, страшен ден си имала, дано не се повтаря. Чудя се за бебето, дали са го премерили толкова точно, на мен ми казаха че вървим със седмица напред. Но все пак как  сравняват двойка волейболисти с едно миньонче с мъж, който не емного висок и едър!?

Rois , дано не е много скъпа, но си струва да си направиш такава!!!

# 102
Да се запиша и аз... имах много неща да коментирам, ама от четене се изтощих..Wink
Моите контракции се поуспокоиха...ама лежа и пия доста лекарства...и имам ужасни киселини...

# 103
Страхотна нова темичка! Нека да е напълним само с хубави емоции!!! Много сте писали днес - не смогвам да ви изчета...
Май е време да сложим Хаук в сред топ класацията на количките! Mr. GreenАз съм се спряла на Малибу-то.

С риск да стана досадна, пак да помоля - ако някой види тази кошара на живо http://kasida.bg/babymoov-sgyvaema-koshara-na-dve-niva-greengrey-102-8493.html моля да се обади, защото в Пловдив никъде я няма Cry - само поръчка по каталог, а някои неща като ги видиш и пипнеш...знаете.

Еррия, може да се засечем в Селената. И аз ще съм там, но при Кръшков.

# 104
Момичета темичката е супер,както винаги!
Днес пазарувахме с дечица  доста за бебо и сме много доволни!Накупих си доста неща ,карам по един списък,сега на дневна тема е количката,но още не съм се спряла на модел!
Бебчо рита много,постоянно и не се спира нито денем нито нощем!
Вече ми е доста трудно и ставането и вървенето и всичко,а пък тези киселини са ужасни,но няма начин ,малко остава Laughing

Общи условия

Активация на акаунт