Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 010
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Али   Hug мерси   love001 smile3525
дано не го казва на Хакан  Praynig
мисля,че не,защото го казва в множествено число,по-скоро на подчинените си  newsm78 newsm78

# 256
Къде ли е тръгнала Ясо с детето? И каква ли е тази изненада, която очаква Саваш за Ясемин!  Thinking Ще е много интересен епизод!  Wink

# 257
ПЕНДА  newsm51  АЛИ  newsm51
Саваш изчисти името си . знаеше кой е проблема- и го реши-
Но не беше в час за бруталните машинации на кукловода(пенда Heart Eyes)ЯВАШ #Cussing out
Сега вече на дневен ред е борбата с поредното ЗЛО в живота на семейството му Naughty

# 258
 Пенде, Али, много ви благодаря!  bouquet  bouquet
 Лелеееееее, не искам да съм насреща! ooooh! ooooh! ooooh!
И аз не бях забелязала, че Йомер е в колата! Къде ли е побегнала през девет планини в десета! Кой знае мама какво я заплаши, че следва смърт! newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 259
Ако Саваш е гневен на Хакан, заради Чичек, мисля, че има право. Хакан беше притеснен за дъщеря си, но бива ли Саваш да не знае, че те двете са приятелки, и без да каже на Саваш, извика Чичек посред нощите. Би трябвало да знае, че въпреки неконсумирания брак, Саваш е отговорен за Чичек.
Саваш крещи "некадърници", но не вярвам да се държи така с Хакан и Диля, по-вероятно е към охраната. А и може адвокатите му нещо да са сгафили, когато Бора се навърташе в холдинга. newsm78

# 260
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Ако Саваш е гневен на Хакан, заради Чичек, мисля, че има право. Хакан беше притеснен за дъщеря си, но бива ли Саваш да не знае, че те двете са приятелки, и без да каже на Саваш, извика Чичек посред нощите. Би трябвало да знае, че въпреки неконсумирания брак, Саваш е отговорен за Чичек.
Саваш крещи "некадърници", но не вярвам да се държи така с Хакан и Диля, по-вероятно е към охраната. А и може адвокатите му нещо да са сгафили, когато Бора се навърташе в холдинга. newsm78
....и като стана въпрос за Бора...Саваш гепва една гьостерица и УДРИИИИИ... fight fight

# 261
тук най-после се вижда бебо в колата

http://www.youtube.com/watch?v=ntNTL6_PHyA

Ясемин е много красива

и много тъжна  Sad Sad 

# 262
Това, което ще напиша съвсем не е за да съм адвокат на Чичек. Но мисля, че в отношението си към нея не бива да сме крайни. Понакога ми се струва (и аз съм го правила) коментираме по-скоро от позицията „ако бях на мястото на Ясемин”.
Jene, решението вероятно можеше да дойде и да са оправили живота си в една друга среда, при едни по-различни навици и при по-малък натиск от страна на общността. Тук обаче трябва да имаме предвид доста странични обстоятелства, с които и Чичек, и Саваш все още не могат да не се съобразяват. Веднага се сещам за едно вече цитирано от мен изказване на Саваш още във втората серия, когато обясняваше на Джем, че ще преодолее традициите, но с времето, че не може да го направи чрез неподчинение. За културната, а и етническата общност, на която те принадлежат, едно такова лесно за нас решение  би било революция. Революциите ги правят или хора, които са готови да разбият главите си в стените, независимо от края (което означава, че те не виждат никакъв друг изход), или хора, добили достатъчно сила, за да могат да защитят новите си завоевания.  И за нерешаването на проблема вината не е само на Чичек и на това, че тя не желае да е жертва.
Подсетете се за Димитър Талевия „Железният светилник” и „Илинден” – дали средата и епохата не определят поведението на всеки един от героите.
Другото, което мисля, беше демонстрирано с развитието в поведението на Чичек е, че силните и противоречиви чувства понякога довеждат човека до нежелани и невинаги контролирани реакции. Погледнете в епизод 17 сцената в кафенето след като беше изчезнала и след това се обади на Саваш. Разговорът е изключително тежък, а сълзите и гласът са на една жена, която се дави в самотата си, в безизходицата си, в разбирането на невъзможността на чувствата си.  След като търси проблясък отнякъде, манипулират я (Шахнур), че е възможен обрат в чувствата на Саваш (той в нито един момент не я окуражи, но без да иска я подведе, целувайки я пред семейство Моран при заминаванетой за Ван след излизането на Явуз). Да не забравяме, че озлоблението й дойде в един момент, когато тя претърпя огромна загуба и се оказа сама. Очакваше подкрепа, а неволно чу, че Саваш я „съжалява”. Дали такова нещо не би наранило всеки горд човек? Мисля, че са малко тези, които биха останали безразлични даже в по-обичайни моменти от живота си. При това тогава тя видя причината за това в Ясемин, и защото все още обича Саваш, яростта й бе изразена пред него, но бе насочена към любимата му и детето.
В последните две серии тя се върна към своята същност – когато видя Ясемин в стаята на Саваш и влезе мисълта бе за конфрантация, но в този момент осъзна общото между тях – загубата, и смятам, че тогава се отказа от съперничеството, тогава се върна към доверието си в Саваш, за което говори на Явуз, и което го извади от равновесие.  

Подкрепям написаното  Peace
Аз също се старая да не съм крайна в определенията за героите, без значение какъв филм гледам. Така и тук с образа на Чучек - не мога да я отхвърля като някакъв злодей. Тя е обикновено човешко същество, и като такова са и присъщи всички човешки емоции. Помислете само - ако вие бяхте израснали в дом без любов, ако всички се отнасяха към вас все едно сте изтривалката пред вратата, никой не зачита и грам чувствата ви и в един момент се появява човек, който ви поглежда по различен начин. Вижда, че страдате и се опитва да помогне. Не бихте ли почнали да го обичате, заради вниманието което ви оказва, колкото и малко да е то? И ако после разберете, че всъщност за любовта, която ВИЕ изпитвате няма надежда не бихте ли се озлобили? Или бихте си седнали кротко в някой ъгъл и бихте продължили да се самосъжалявате?
Изгледах арабския клип с Чичек и не си представям, че може по света да има хора, които така да се държат със собствените си деца! Според мен въпреки всичко изживяно Чичек вътре в себе си е добра. И може би ще направи така че Саваш и Ясемин да бъдат заедно, и то най-вече заради детето. Аз мисля, че ако не тази, то следващата серия Чичек че бъде намерена, но заради Явуз няма да има развод. И тогава може би Чичек би се самоубила, защото просто за никой от героите няма никакъв друг изход, поне според мен...
По фрагмана - мисля, че Саваш крещи на адвокатите, защото сцената е в неговия кабинет. Според мен Бора си е "вързал гащите" с някакви клаузи, за да може да измъкне пари като съпруг на Назан.
Ядосах се на Севги - как не я беше срам да се обади на Джейда и да и предложи половината дял от акциите си! Та нали тази агенция беше създадена с парите на Ясемин, а Севги каза, че с труд ще участва. И сега видиш ли много важна стана, ще си раздава акциите наляво и надясно, без дори да уведоми истинската си съдружничка! Дано Ясемин се осети навреме...

# 263
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Хайде и аз да повдигна темата и да се изкажа по въпроса за Чичек... Thinking

Много аргументи се изказаха в подкрепа на Чичек , с някой съм съгласна с други не. В края на краищата всеки има мнение по въпроса.
За мене озлоблението на Китка е абсолютно безпочвено. Така озлобена, всичката и приветливост, красота и доброта отидоха по дяволите. Срина се скромния образ който и бяха направили сценаристите в началото. В този период аз и съчувствах за това което беше длъжна да направи, плаках когато баща й наи-безцеремонно я простреля защото каза, че се развежда. После изведнъж всичко рухна. Тя няма повод да е озлобена...Саваш не й е обещавал любов, нито да й бъде съпруг в пълния смисъл на думата. Той й даде свобода, прати я на екскурзия, завърши университет...работи. Когато Саваш се влюби...даде да се разбере...не подхранваше Киткините илюзии.
За случая около смъртта на брат си беше до някъде права. Изведнъж всички я забравиха, ама не само Саваш...всички. Да, моментно да изперка...добре...ама то тва нейното беше много дълго. Нахвърли се на Яска...да, вижда враг, ама с това, че злобее какво направи нищо...Саваш е по влюбен от всякога. Обичала го...еми добре, ама този който обича иска обичания да е щастлив...не се запъва като магаре на мост и да вика НЯМА ПЪК!!! Отдавна трябваше да разбере, че насила хубост не става. Сега тръгна да прави нещата добре и хоп...изчезна. Къде е за мене си остава спорен въпрос. Не съм убедена, че е при Явуз...някак си ми се струва, че той няма да допусне да го разкрие дори сестра му...нали е маша в ръцете му.

По отношение на Шахи и тьорето...еми жената я е страх. Това тя дали ще погази традициите не означава, че кръв няма да се лее. Това се решава от двете страни във враждата. Явуз трябва да осъзнае некви неща, но не му се иска....аз и до сега е разбирам каква точно е играта му.
Не вярвам Яска да се вземе с Явката за да спаси Саваш. Може да заминава за Бодрум...може да предприеме нещо друго, може и да се примири със положението за сега.

Да обобщя...объркан фрагман за който не знам какво да гъдая. Кудрет бей кой знае какво ни е подготвил...ама едно е ясно...до онзи ден си мислехме, че заминава Саваш, сега си мислим, че пътя поема Яска. #Crazy #Crazy #Crazy

Сори за дългия пост...може да е малко объркан, но се надявам да сте разбрали какво искам да кажа. bowuu

# 264
Здравейте!
От новият фрагман се вижда ясно бебчо в колата .  Ясемин бяга тъжна. Дали това не став  след посещението на шахнур?! Какви ли ги е наговорила при посещението си за кръвната вражда. Не мога да си представя ,че сте се лиши от принца на аширета, знаейки вече за съществуването му. Или може би точно за това бяга Ясемин за да спаси наследника на Балдар, след проведения разговор. Дане би Шахнур да е планирала да скрие детето уплашена от изчезването на Чичек и разярения Явуз
Таня М правиш страхотни клипове. Истинска наслада и удоволсвие за душата! Саваш  и Ясемин са много сладки!

# 265
Представяте ли си Явуз да е предложил закрила и подкрепа на Ясемин!!!! Когато мислеха,че саваш е застрелян, нали ходеше при Ясемин да й говори,че когато човек има проблеми, трябва да ги споделя и да търси подкрепа от приятели. Нищо чудно ,знаейки ,че Ясемин е в трудно положение, а той знае ,да я е предразположил да му сподели. Разбира се ,това е зловещ линия в сценария, но ако Явуз мрази по някаква причина Саваш и иска да го нарани, е възможно с болния си мозък да стигне дотам. Нищо друго не може повече да нарани Саваш от това - любимата жена,която е бременна , и синът му да изчезнат. Умна жена не би приела това, особено ако знае какъв е Явуз , но въпросът е ,че тя не знае нищо за него, а и той се постара пред нея и Лейля да се изкарва културен, възпитан, загрижен и готов да помогне.  Не ми помага този трейлър много, а и тези два варианта на анонс съвсем ме объркват.  Не разбрах дали снимката на Саваш и Чичек е момент от снимачната работа на 42 епизод, защото ако Чичек се появи отнякъде, където е размишлявала върху бъдещето си, това променя много нещата - поне тази линия се изчиства. А Саваш може да е страшен за Явуз или защото разбира каква е ролята му в убийството на Моран, или защото е разбрал ,че Явуз работи с Ясемин - зависи репликата в кой момент от епизода е. Да спирам,че се обърквам в собствените си гадания.

# 266
ПРИВЕТ!       Hug

Ясемин наистина изглежда притеснена и съсредоточена, но като имам предвид подвеждащите истории - не е ли възможно тя да отива с детето някъде навън или на посещение при баба Шахи. Саваш гушкаше детето, а бяха някъде на вън и Йомер носи ушанка. Пак голям сладур, а пък двамата - нямам думи.

# 267
Аз предполагам,че тази снимка, на която Саваш целува Йомер, който е с шапка, е след болницата. Нали с тази шапка го заведоха в лабораторията, а в анонса пишеше, че след  като разбират резултатите, Саваш ги отвежда в къщата на Ясемин, оставя ги там и се прибира,където го чака Явуз.

# 268
Това, което ще напиша съвсем не е за да съм адвокат на Чичек. Но мисля, че в отношението си към нея не бива да сме крайни. Понакога ми се струва (и аз съм го правила) коментираме по-скоро от позицията „ако бях на мястото на Ясемин”.
Jene, решението вероятно можеше да дойде и да са оправили живота си в една друга среда, при едни по-различни навици и при по-малък натиск от страна на общността. Тук обаче трябва да имаме предвид доста странични обстоятелства, с които и Чичек, и Саваш все още не могат да не се съобразяват. Веднага се сещам за едно вече цитирано от мен изказване на Саваш още във втората серия, когато обясняваше на Джем, че ще преодолее традициите, но с времето, че не може да го направи чрез неподчинение. За културната, а и етническата общност, на която те принадлежат, едно такова лесно за нас решение  би било революция. Революциите ги правят или хора, които са готови да разбият главите си в стените, независимо от края (което означава, че те не виждат никакъв друг изход), или хора, добили достатъчно сила, за да могат да защитят новите си завоевания.  И за нерешаването на проблема вината не е само на Чичек и на това, че тя не желае да е жертва.
Подсетете се за Димитър Талевия „Железният светилник” и „Илинден” – дали средата и епохата не определят поведението на всеки един от героите.
Другото, което мисля, беше демонстрирано с развитието в поведението на Чичек е, че силните и противоречиви чувства понякога довеждат човека до нежелани и невинаги контролирани реакции. Погледнете в епизод 17 сцената в кафенето след като беше изчезнала и след това се обади на Саваш. Разговорът е изключително тежък, а сълзите и гласът са на една жена, която се дави в самотата си, в безизходицата си, в разбирането на невъзможността на чувствата си.  След като търси проблясък отнякъде, манипулират я (Шахнур), че е възможен обрат в чувствата на Саваш (той в нито един момент не я окуражи, но без да иска я подведе, целувайки я пред семейство Моран при заминаванетой за Ван след излизането на Явуз). Да не забравяме, че озлоблението й дойде в един момент, когато тя претърпя огромна загуба и се оказа сама. Очакваше подкрепа, а неволно чу, че Саваш я „съжалява”. Дали такова нещо не би наранило всеки горд човек? Мисля, че са малко тези, които биха останали безразлични даже в по-обичайни моменти от живота си. При това тогава тя видя причината за това в Ясемин, и защото все още обича Саваш, яростта й бе изразена пред него, но бе насочена към любимата му и детето.
В последните две серии тя се върна към своята същност – когато видя Ясемин в стаята на Саваш и влезе мисълта бе за конфрантация, но в този момент осъзна общото между тях – загубата, и смятам, че тогава се отказа от съперничеството, тогава се върна към доверието си в Саваш, за което говори на Явуз, и което го извади от равновесие.  

Еееее,  boule- neige не бих могла по-добре да изразя това, което мисля и аз, относно Чичек!  Peace Peace Peace Peace Peace
Не става въпрос за адвокатстване, а за съществени неща! Благодаря ти, че взема думите от клавиатурата ми! Hug Hug Peace Peace  bouquet  bouquet

# 269
Благодаря и за последния линк с трейлъра  Peace Peace Peace- тук най-накрая и аз видях заспалия Омер! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт