Полът вече всички сме научили, през МАЙ ще проверим дали се е получило!-12 тема

• 25 214
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Някой питаше за калция и връзката му с кърменето:
Обичайно разумния хранителен режим е напълно достатъчен за добро костно здраве - консумация на млечни продукти, зърнени, зеленчуци и месо. Във всеки един от тях има различно количество калций, но сумарно е достaтъчно. Ако поради някакви причини има отказване на млечни, може да се взима сусамов тахан по 2-3 суп. л. дневно. В общия случай няма нужда от повече. Нужно е да има и адекватен прием на вит.Д и/или да се излага достатъчно на слънце, поне лятото. Освен това организма има механизми за саморегулиране на намаляването на костна плътност. Парадоксално, но има изследвания, които показват, че при кърмили жени (дори след време) има по-добра костна плътност и са по-защитени от остеопороза в сравнение с некърмили.
Общите препоръки са майките да се хранят балансирано, да взимат сусамов тахан ако искат, само ако няма алергия към сусам.

# 331
Гери С.- Елица или Ралица ще е.Като я гушна ще реша. Mr. Green С каката така направих имахме две имена-Венислава и Владислава.Като я видях просто Владислава по й отиваше,незнам защо така-вътрешно чувство Simple Smile

# 332
момичета, питанка имам за дрешките  newsm78 вие какви размери взимате? 0-3 м, 3-6 м или 0-6м? не мога въобще да преценя колко е голяма разликата между тези три размера  newsm78

# 333
Добър ден майчета,аз днес се чуствам малко по-добре и даже събрах сили за малко домашна работа newsm79  newsm75 wash hang  food002 ,само тази пуста хрема ме мъчи много,снощи слагах лук - но ми помагаше за 10-15мин и после пак ми се запушваше нослето.Лошото е че и таткото ни се оплака тази сутрин че не се чуства много добре,да видм довечера като се прибере от работа как ще е .Надявам се че с бебка всичко си е наред - тези дни като си почивам е станала много активна-  girluu rotfImbo
Мисля да си направя един списък с нещата които първоначално ще ни трябват за бебчо и да започна да отмятам малко по-малко,че то докато се услушвам и ще дойде май месец.Мисля сега да купим кошарката-но още се колебая между дървена и от тези сгъваемите,само да ми мине малко този грип и ще ходим да изберем.
хаиде аз се връщам да ви дочета и да разгледам снимките от сватбата на Мари Лу

# 334
Привет момичета ! Grinning

Поздравления за красивата булка с пожелания за дълъг и щастлив семеен живот и много дечица !   bouquet
На болничките желая бързо оздравяване и положително мислене !  Heart Eyes

Това за стволовите клетки е супер, аз бих го направила, но в болницата която ще раждам има забрана за взимане. Просто имам доверие на лекаря ,който ще ми прави секциото и не бих искала да го сменям засега, но от третото ще взема вече със сигурност  Grinning

Някой питаше за Биозин Мама - това е хомеопатичен имуностимулант.Мисля,че в това грипаво време е добре да се пие. Имайте впредвид,че някои лекарства се изписват,не защото имате нужда а ,защото на лекарите им плащат за това.

Не подценявайте приема на желязо,той участва в образуването на червените кръвни клетки при бебето, също така хемоглобина доставя кислород до тъканите. Това може да е причина да се чувствате по-уморени и да не ви достига въздух както се казва.Необходимото количество желязото повреме на бременност доста трудно се набавя с храната а и от постъпилото желязо се усвоява около 10 %. Мисля,че на ден ни трябва около 30-40мг.иначе организма започва да черпи от депата си. Също така може хемоглобина да ви е добре, но желязото да си е ниско, но в повечето случаи вървят ръка за ръка.Желязодефицитната анемия е характерна почти за по-голямата част от бременните жени,но не я подценявайте, вземете мерки. Има доста информация в нета  Grinning
Същото се отнася и за калция 1000-1500мг. на ден, правители си сметка по колко калций приемате, аз да ! Но за да се усвоява ефективно и да отива в костите а не в тъканите, той трябва да се приема с подходящо количество Магнезий и вит.Д
Ако искате умни бебчета добавете и Омега 3 мастни киселини, ако няма внос, те ги черпят от мозъка на майката а това е главната причина за следродилните депресии при жените .
Стига съм ви плямпала, сигурна съм ,че повечето от вас знаят това ,но го забравят  Grinning и мен понякога ме домързява са пия допълнително калций и т.н.  Grinning
Всеки иска най-доброто за детето си, аз също консумирам много плодове и зеленчуци, но смятам,че по време на бременност е хубаво да се приемат допълнително витамини и минерали заради бебчо.Разбира се всеки сам си шерава за себе си. Grinning

Хубав ден Ви желая на всички ! Hug

# 335
Привет сладурки, нещо хич не пиша, но поне ви чета редовно Hug Минахме на феталната всичко ни е наред, но е седалищно бебчето и не може да се види добре какво е със сигурност. Доктора първия път каза, че вижда пишуна, а сега каза че не вижда и аз така се бях настроила, че сега нещо трудно го изживявам....ама тови сигурно е от хормоните. Дано другия път да се види наистина, за да знаем поне как да се подготвим за бебето пък дали момче или момиче няма такова значение.

Пазете се от грипа и се усмихвайте

# 336
Здравейте момичета  bouquet
 Cenka SHopova радвам се,че си добре вече  bouquet
 Калоян и Сиана са много хубави имена Simple Smile
 Ние днес сме при доктор Георгиев от АГ-Варна да си видим госпожицата.Дано не е вдигнал тарифата за преглед,че бюджета ни е доста натоварен тия дни Tired Ще ходим в частния му кабинет.Някоя мама от Варна скоро да е ходила при него?
къщичка в гората искам и аз с вас на кафепОй Mr. Green
Привет:)
Зу ,аз ходих преди 2 или 3 седмици в частния кабинет на Георгиев и прегледа е 20 лв.За Георгиев на ул."Ивайло 1"ти пиша(предполагам за него питаш).

# 337
Здравейте мами Simple Smile не съм влизала отдавна и сега реших да ви пиша ,но преди това се опитвам да прочета всички теми ,защото всяка една е интересна но едвам смогвам Simple Smile и аз разбрах наскоро пола на детето си : момченце Simple Smile и с татко му сме много щастливи ,но сега щастието ми е малкопомрачено от един гаден синузит и незнам какво да го правя.капя си солен разтвор в носа ,но помага само за малко и после пак е запушено нослето.може и да сте писали някъде по тази тема ,но неможах да намеря съвети и ще помоля ако някоя от вас има опит със синузита да ми драсне само два реда с идеи как да го лекувам .ще съм мн благодарна  Hug

# 338
  • на североизток
Здравейте и от нас!
Мери Лу, прекрасни снимки! Пожелавам ти много щастие и дълги години да сте заедно!
Джей, дано не се налага повече да влизаш в болница преди май месец Praynig Радвам се, че отново си сред нас!
Ценка, радвам се, че си по-добре!
Донна Ани, благодарско за книжката!
Ние въпреки, че сме готови с имената не е изключено в последния момент да настъпи някоя промяна.Освен избраното от нас име на мен например много ми харесва за момиче и Анна и Йоанна.
Някой питаше за размера на дрешките - първите дрешки се носят много малко от бебето - омаляват за около месец, месец и половина.
Мен такъв мързел ме е налегнал тези дни... Не ми се говори. Днес предибояд успях да събера сили само за едно "сърдито човече" и смятам след малко отново да си почивам с книжка в ръка. Чакам само двете ми хуни да заспят...

# 339
Здравейте дами:)
Аз съм се включвала при вас рядко(което мисля да променя Simple Smile,но пък Ви чета редовно,защото имам доста време -в болничен съм вече.
Nellyli мисля че теб трябва да помоля да ме вмъкнеш в първата страничка с термин 15 май-очакваме момченце  Blushкато предварително ти благодаря!
Гери С. и аз съм ЗА кафенце...Ти с тия сънища да не те изненадат с едно по-ранно прибиране-още този месец например Simple Smile
Хм да споделя ,че и ние все още не сме измислили име....естествено за момиченце бяхме решили но.....

# 340

Някой питаше за размера на дрешките - първите дрешки се носят много малко от бебето - омаляват за около месец, месец и половина.

благодаря, че отговори  Hug значи ли това, че по-добре по-големички дрешки да взема? размер 3-6 м?  newsm78

# 341
Намерих още нещо интересно - Къпане и повиване на бебето
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:Xb-OTyLyTJsJ:sevgi … zRF3p-Ccs4zZLGfMw

Нелли , ако искаш сложи 2те книжки на първа страница, мисля че ще са полезни на много мами.

# 342
Гери С.- Елица или Ралица ще е.Като я гушна ще реша. Mr. Green С каката така направих имахме две имена-Венислава и Владислава.Като я видях просто Владислава по й отиваше,незнам защо така-вътрешно чувство Simple Smile

Зу, прекрасни са и двете имена, много ми харесват Simple Smile   Heart Eyes

Ааа, Нинче, няма такава вероятност, пък той месеца свърши  Mr. Green, определено обаче ще е другият месец - очаквам го към 26 - 27 февруари в къщии ... и го мятам ... за пазаруване  Mr. Green Mr. Green Crazy

Аз също мисля да купувам, малко по - голям размер дрешки, да има в аванс..

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 14:48 от Гери С.

# 343
Здравейте! Аз докато се надигна , да поизчистя, да хапнем и то станало обяд.  Mr. Green Ама че съм раннобудна майка  ooooh! Ще умре от глад с мен.
Сега се сетих, че някой беше писал за избора на екип. Нали имаше промени от началото на тази година. Някой има ли представа как става. Аз също смятам да раждам в Окръжна, но искам при Скочев. Сега да си го търся отделно ли трябва (както беше преди време) или трябва да отида и да кажа в болницата, че искам този доктор и така....???

На мен също ми препоръчаха д-р Скочев, той е в Окръжна. Една приятелка роди в Окръжна, като си беше избрала екипа от там, а д-ра и беше от АГ-то.Роди със секцио и и струваше 460лв. Към март ще почна да се интересувам повече и ще споделя какво съм научила.  Peace

# 344
  • София
Намерих още нещо интересно - Къпане и повиване на бебето
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:Xb-OTyLyTJsJ:sevgi … zRF3p-Ccs4zZLGfMw

Нелли , ако искаш сложи 2те книжки на първа страница, мисля че ще са полезни на много мами.

Ще ги сложа , но с това за къпането на бебето не съм съгласна. Няма никакъв проблем преди да е паднало пъпчето да се мокри. Просто след това се подсушава и се почиства със спирт след което се слага пудра , но не помня как се казваше. 
 Това от коя година е??? Кой използва в днешно време пудра против подсичане? И с това преди всяко хранене да се сменят пелените също не съм съгласна. Малките бебета се изхождат по време на хранене или веднага след това. Така ще сменяте памперсите по два пъти.  Това според мен е доста стар материал тук пиша за  бархетни пелени .
По добре прочетете това и това

Общи условия

Активация на акаунт