Фотография - 57

• 32 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Който иска може да си изтегли  книжката Детка портретна фотография от тук

http://www.propics.eu/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=1633

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 12:37 от шоши

# 421
Понеже виждам, че има някои съмнения дали фотосесията да е просто на бебета или да е валентинска искам да си защитя идеята. Ще е добре да е валентинска защото ще обхванем повече хора, а и на медиите ще им е по-интересно и ще го отразят. За да не прогоним децата нека наречем акцията по-неутрално, примерно "С ОБИЧ - да направим снимки-подарък на хората, които обичаме". На Св. Валентин няма някакви организирани мероприятия, освен партита, така че ще има интерес към снимането.
За телевизията, в к. ще се гостува - не знам за коя телевизия става въпрос, кабелна, национална меди?. Ккво покритие има? Сутрешните блокове ще харесат идеята, можем да се свържем и с други телевизии (т.е. аз бих могла). Колкото повече телевизии анонсират събитието -толкова по-добре. И нека не всички да анонсират в последния момент, а "на вълни" т.е. от сега до деня на събитието да се говори за това макс. повече. Защо ще носите картини в рамки в телевизията? Не може ли да се направи слайд шоу със снимки на момичетата, които ще снимат и това да върви като фон към телевизионния анонс?
да снимаме на 2 места+-и в мол и на открито? аз нямам светкаваца и отпадам от мол.
момичета, закъсняваме с прес рилийза. трябва асап да го напишем да имаме детайлите къде, кога...

п.с. видях писаното от палечка. аз имам мнооого телеопит, но не върви  тук да се изтъпаня, снимам от вчера дет се вика. Фрида>?

# 422
  • София
Палечка, помисли си пак, в 9.30 най-късно ще си свободна  Rolling Eyes Кукле, стига сега, що пък да не се изтъпаниш?  Crossing Arms Никой не говори за заслуги или опит, важното е да се анонсира събитието. Телевизията е с национално покритие и да, снимките ще се монтират и покажат на слайд, но може и да покажем един готов продукт с рамка, за да се види как ще изглежда /това в най-добрия случай/. 
За други телевизии - би било добре, но никой не иска да си дублира темите и гостите с конкуренцията, още повече в един същи часови пояс  Peace Редовно се случва да падат теми по тази причина.
Повече от това не мога да предложа, така че ще следя какво ще решите  Peace

# 423
Кукле, чакай да видим какво ще предложат от мола - може да е място с прозорци да бъде по-гъвкаво за снимане - освен това ще се носят лампи (лични предполагам) - аз също нямам светкавица. Не пречи да се снима И в парка И още някъде, но така при анонса ще има много информаация и хората ще се объркат... Вие как мислите? От друга страна пък трябва да се даде информация и за Варна и за Пловдив ...
Кажете си мнението.

Кукле, ако се навиеш да участваш ще е супер. Всички сме нещо много срамежливи... Blush Ще те подготвим раазбира се - ще стоиш много добре Wink

# 424
И аз ще снимам на 12-13.02 във В.Търново,в парка.За сега имам 12-14 записани  деца.Ако времето е кофти,вярвам,че няма да проблем да се отмени за следващата седмица.

# 425
Здравейте,
по принцип съм стегната и по-лаконична, защото времето ми е кът, и както се казва не бих искала да ме уволнят.

-имаме меил gallery@help-viki.info

Моля, изпращайте всички снимки, които искате да участват в благотворителната галерия на този меил, с размер
800 по дългата страна за хоризонтални
600 по високата страна за вертикални

форматът е SRGB, запазени със save for web

Името на всеки файл трябда да съдържа името на автора, пореден номер, ако са серия и видът в който дарява-файл и/или печат.

Съжалявам за промяната на размера, но се оказа че галерията автоматично ги преоразмеря в този вид.

За всеки кадър, който изпратите, трябва да имате хай рез файл сега, не после.
Ако се съмнявате по-добре изчакайте, намерете големия файл и после изпратете файла.

В момента уточнявам на кое точно фтп ще се качват големите файлове. В краен случай, че използваме това на Вечерница, която така мило ни го предостави. Благодаря Веч!

Аз поех организацията на превютата и преименуването на файловете, тъй като Либи, която прави и поддържа сайта на Вики, има малко дете и няма ресурса време.

Сега за кампанията-прекрасно е, че се свързва с 14-ти и бля бля, но това е кампания по набиране на средства за ВИКИ. Моето лично убеждение е, че тя трябва да продължи да се нарича така. Те си имат слоугън - Да подарим нормален живот на едно специално дете!

По този начин ще бъде обявено във ФФ, по този начин ще търся и контакти в електронни медии и др.

Вече в причините и аргументацията може да се включи, че е прекрасно, че съвпада с този празник, че това е чудесен повод да се обединят празника на любовта с една благородна кауза, че е повече от хубаво, че можеш да подариш красив спомен на любия и/или семействието си и същевременно да направиш едно голямо добро.

Тук е мястото и да спомена, че номинирам Фрий да се занимава с принтовете Simple Smile
И Фрий, в никакъв случай не се приема отвод  Laughing
Моля те, изпрати ми на лично, твоята поща, телефон, скайп, размери и изобщо всичко, което ще ми потрябва Simple Smile

Следващите стъпки, които трябва да се направят са следните:

а) Да се измисли кратко въведение в идеята ни за галерията, заедно със супер точни и кратки указания, за да мога да ги дам на ФФ.
б.1) Да се измисли кратко въведение в акцията (само галерия за сега)
б.2) Супер точни, кратки и ясни указания за процеса
-избирам си снимка
-избирам начина, по който искам да я получа
-плащам по сметката на Вики (последно какви цени за нещата избрахме, една цена ли за двете? Може би така е по-добре?Така или иначе човека си плаща материалите, ако се печата)
-изпращам писмо с номер и начин на доставка на gallery@help-viki.info
-и получавам с Еконт на даден от мен адрес и време или на поща файла.

хайде до после

# 426
Забравих, понеделник вечер-вторник го обявявам за срок в който трябва да се изчистят нещата по самата акция.

За? Против?

# 427
Здравейте,
Фрида, страхотна си! Аз съм за срока, даже ако успеем и по-рано по-добре.
Ще участвам и със снимки в галерията и с фотосесии. За сега съм обявила 12-13 за снимачни дни, в студио. Имам една заявена сесия, и още няколко запитвания, но хората питат и за цени и мисля, че това ги спира да си запазят сесия за сега. Смятам, че като публикувам цени и условия, ще успея да позапълня двата снимачни дни, поне се надявам.
 За Мола, не съм сигурна, че ще се справя ако има навалица, май за Пловдив сме само 3 момичета за сега.
Когато дойде време да се събира инфото за сесиите ще дам пълни координати, за да подържаме връзка по време на акцията, ако се налага.

Цените в галерията и аз си мисля, че е хубаво да са еднакви и за файл и за печат.

Сега ще си подготвя кадрите за галерията и ще ги изпратя на мейла.
До после!

# 428
  • София
И аз ще снимам на 12-13.02 във В.Търново,в парка.За сега имам 12-14 записани  деца.Ако времето е кофти,вярвам,че няма да проблем да се отмени за следващата седмица.

Поздравления  Grinning Браво Grinning Ще ти стискам палци Grinning

Моите снимки са 2:3. За да станат 3:4 режа. Поръчала съм за печат два точно такива изрязани кадъра 30:40. Надявам се в понеделник да са при мен. Като видя качеството- тогава ще кача. Претисненията ми идват от това, че са снимани със старата камера, която е с по-малка матрица- ако след кропенето резолюцията е достатъчна за такъв печат- ще кача и аз няколко кадъра.

# 429
  • София - град
Вмъквам се в темата, но не по тема. Извинявам се ако досаждам.

035/365 *04,02 Просто АЗ by Sofi Kaleva, on Flickr

А за моловете, не разбрах за Софийски мол ли става въпрос?

# 430
Софи,
когато имаме конкретна информация ще я обявим първо тук, за да може да я разпространите.
За сега апелирам към никакви празни изтрели в уеб пространството.

# 431
Да дискутираме цената на фотосесиите?
Според мен не пречи, даже е добре, в градове с различен от софийския стандарт цената да е по-ниска. И изобщо да има различен подход.

За София предлагам цени като при последната сесия:
за 5 обработени кадъра - 30 лв.
за 10 обработени кадъра - 40 лв.

Можем да сложим условие за броя лица.
Моля пристъпете към дискусия!  Mr. Green

Софи, да за София говорим, но не бързай с обявяването, все пак.

# 432
  • София - град
За мен 5 обработени кадъра за 30лв са ОК. А и щом миналия път сумите са били същите и е имало интерес... не виждам проблем.

Попитах защото не разбрах, не за да го обявя.... Rolling Eyes

# 433
Аз съм само за 30 лв за 5 или 6 кадъра

Моето мнение е, че рядко можем да изкараме 10 кадъра които да са ок от една сесия.
Плюс това така ще има повече оборот Simple Smile

# 434
Съгласна съм да няма опция за 10 кадъра (особено ако декорът е един и същ)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт