ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 205
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Варна - Бургас
аз искам да попитам следното:
1. имам хрипчета които се чуват и с просто ухо т.е без слушалка /явно следнствие на вируса който изкарах последните 20 дни/
2. изолира се pneumonia streptocosus от храчка.
хомеопата вчера ми даде Streptococ 15 ch и ми каза по каква схема да го пия. До тук добре. ама се чудя какво да правя с тея хрипове? сами ли ще си минат или?
очаквам да видя вашите коментари особено на Александър.

Ето още едно доказателство, че от вирусна, инфекцията незабелязано преминава в бактериална.

Този изопатичен подход, не е от приоритетните за един Класически хомеопат.
  Класическият хомеопат би помогнал на белите дробове, предписвайки според моментната картина и модалности.
 Peace

Алкександър искаш да кажеш че хомеопата ми не е постъпил добре с този стрептокок ли?
я поразясни че ме притесни..........
Да не би да трябва да пия антибиотик????

Погрешно ме тълкуваш, а и аз не коментирам колеги!
 Ти пишеш:
"...1.явно следнствие на вируса който изкарах последните 20 дни..."

и после:
"...2. изолира се pneumonia streptocosus от храчка..."

Това не е коментар за предписването,(моля те не ме вкарвай в това!) а потвърждава опасността от вирусна, инфекцията да премине в бактериална.
  Дано сега ме разбра.

# 166
  • София - Варна - Бургас
kassii...
.................
Цитат
В никакъв случай!
 Този грип е много подъл и както си мислите, че вируса е отстъпил от ларинкса, бавно но неочаквано инфекцията се е превърнала в бактериална и се е промъкнала в дробовете, възползвайки се от изтощения от вируса организъм и се превръща в... Пневмония!  Peace
  Затова, както казваше баба ми, бог да я прости  Praynig  - Болестта идва на кон, а си отива ... пешком.
   "Оздравелите" деца, а и възрастни да пазят стая поне още 3 дни след отшумяване на симптомите.  Peace

Цитат
Като си прав - прав си.
Както си мислих, че сме ОК, вчера пак бяхме с 39,4. Това е 3-та поредна нощ с тази Т. На сутринта е добре и към 18,00ч. започва пак отначало.
Бяхме при хомеопата. Каза да продължим по стария начин лечението. Изобщо не се притесни от високата Т за трета нощ. Днес й е 5-ти ден на болестта.
 Алекс, какво мислиш   Praynig Praynig Ами ако наистина правим бактериална инфекция? Shocked Shocked Shocked
А за коварството на грипа - направо имам чувството, че е човек, който парави психоанализ на родителя и се дъжи стресиращо за него. Даде ми глътчица въздух, "дари" ме с надежда и благодарност, че сме се справили, накара ме да мисля вече за оздравяване - един вид - смъкна ми гарда, пречупи ми волята, взе ми силите и ... когато вече беше готов - нападна отново, с пълна сила #2gunfire #Cussing out

И сега една мисъл, която ме връхлетя снощи, докато ревях от изнемога ...
"Творците" на вируси са започнали война с хомеопатията. Все по-трудно и по-трудно за почват да се лекуват, все по-коварни и по-коварни стават ... Колкото повече хора се обръщат към хомеопатията, толкова по-жестоки и коварни вируси измислят, за да си купим в крайна сметка нещо от аптеката ... Просто споделям

И накрая, Алекс, моля те, кажи си мнението на трета нощ с 39,4 Какво увредихме и какво постигнахме? Измъчих си детето, а другите вече тичат навън с АБ под мишка и Хиляди сиропи и илачи допълнително. Какво спечелваме с тези мъки? Какво увреждаме ???

Извинявам се, но мозъкът ми е блокирал от безсъние и притеснение.

Срещу вируси засега няма никакво лекарство! Няма! Няма и хомеопатично с-у вируси!

Тогава какво ни  остава?...
   - Дадената ни от Твореца жизнена сила, включваща и имунната ни система.  Hug

- Какво прави хомеопатичното л-во? -  Огромна Информационна подкрепа за жизнената сила в борбата с нашественика.

Цитат

...А за коварството на грипа - направо имам чувството, че е човек...  ...все по-коварни и по-коварни стават ......

Браво за интуицията ти Касии. Ето какво казва по въпроса великият Ханеман:

Цитат
§9 В здраво състояние духовната (самоуправляема) жизнена сила, този двигател, одухотворяващ материалното тяло (организма), властва неограничено и поддържа всички негови компоненти във възхитителен, хармоничен жив порядък както по отношение на усещанията, така и по отношение на функциите, тъй че нашият вечен, надарен с разсъдък дух може свободно да се разпорежда с този жив, здрав инструмент, за да постигне по-висшите цели на нашето съществуване.”
"
Органон на лечебното изкуство" (VI), Самуел Ханеман[/b][/color]

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 20:26 от Aleksander

# 167
  • София - Варна - Бургас
И по нататък:
Цитат
§ 148. Естествената болест никога не трябва да бъде разглеждана като някакво вредно материално вещество, разположено някъде вътре или вън от човека (§§  11-13), а като състояние, предизвиквано от един враждебен, духовен (умозрителен) фактор, който, подобно определен вид инфекция (вж. забел. към § 11), нарушава духовния (умозрителен) жизнен принцип на организма в инстинктивното му съществуване, и измъчвайки го подобно зъл дух, го принуждава да причини определени оплаквания и разстройства в нормалното протичане на живота. Тези оплаквания са познати като симптоми (болест). Ако бъде отнето влиянието на този враждебен фактор - не само причиняващ, но и опитващ се да поддържа разстройството - както това се прави, когато лекарят назначава изкуствена потенция (хомеопатично лекарство), способна да измени жизнения принцип по най-подобния на болестта начин, която дори в минимални дози превишава по своята енергия подобната естествена болест (§§ 33, 279), то влиянието на първоначалния увреждащ болестен агент върху жизнения принцип отпада по време на по-силната подобна изкуствена болест. Тогава за жизнения принцип злото повече не съществува - то е разрушено. Ако, както бе казано, избраното хомеопатично средство е назначено правилно, то скоро развилата се остра естествена болест, която трябва да бъде изкоренена, ще изчезне незабелязано няколко часа след неговия прием...

# 168
Алкександър искаш да кажеш че хомеопата ми не е постъпил добре с този стрептокок ли?
я поразясни че ме притесни..........
Да не би да трябва да пия антибиотик????

Засега не е нужно да пиеш АБ, пий си Стрептококцина както ти е казал хомеопата.

По-добрият вариант е да се предписва върху цялостната картина в момента, както ти е написал Александър, но ако тя е неясна, няма точни модалности, които пациента трябва да опише.., тогава по-добрия вариант е изопатично лекарство (каквото ти е изписано), и след като премине кризата от острото състояние, да се мисли за конституционално лечение.

Стрептококцина трябва да изиграе ролята на АБ - да се оправиш за момента. Обаче ако си предразположена да боледуваш по този начин, трябва по-дълбоко действащо лекарство, за да изчезне предразположението. Истинското излекуване е точно това, а не само за сега.

# 169
  • София - Варна - Бургас
Видях че Александър се появи, та ще се самоцитирам, че въпросите ми останаха много назад.

Моля ви препоръчайте класически хомеопат в Русе или възможно най-близо до Русе.

Мъжа ми вчера си сряза пръстта. В суматохата забравих, че мога да му дам Арника. Днес има ли смисъл да давам?
Все още не съм дала Арника, има ли смисъл вече?
В Русе аз не знам да има.
  За порязан пръст може и Арника, най-добре веднага след инцидента! може и днес  Peace
  В зависимост от модалностите може и Ледум или Белис перенис.

# 170
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!Не знам тук ли е мястото,но да попитам Simple Smile:Нашият хомеопат определи детето ми като хепар сулфурис калк. тип.Има ли такъв тип изобщо???? Laughing Laughing

Има, имааааа....  Grinning

# 171
  • София - Варна - Бургас
Александър искам да ви питам нещо-значи бях писала че на детето ми му беше даден Ликоподиум LM1-5 дена по 1 прием,приемите бяха от 18до 22 януари.Хомеопата каза да следя най-вече заекването и запека.А по принцип основния проблем е носа-трета сливица,стафилококи.Носа от 2 месеца е спокоен,но след приемите на ХЛ не виждам до момента промяна в заекването,това дали значи че не действа ХЛ?
за запека не мога да кажа,защото стана много лошо съвпадение -докато приемаше ХЛ ни хвана всички в семейството чревен вирус,и малкия повръща,изкара го 2 пъти и него на разстройство,и до днес си ходи всеки ден по голяма нужда,но незнам дали ХЛ влияе или още е следствие от вируса.Иначе докато всички други вдигаха и Т ,при него не съм хванала да има.

и още един въпрос -прочетох информативно за хомеопатията.Там нали пише че се дава една доза минимална и се чака да се види действието.Еми нашия хомеопат като дава 3 дни по 1 прием,или 5 дни по 1 прием не е  ли неправилно,или зависи от потенцията на ХЛ?

Всяко правило има изключение, и LM - потенциите са изключение, обяснено от Ханеман. Тази много слаба потенция може да се повтаря всеки ден, докато стимулира жизнената сила и тогава спираме и изчакваме.
 Peace

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 21:23 от Aleksander

# 172
И по нататък:
Цитат
§ 148. Естествената болест никога не трябва да бъде разглеждана като някакво вредно материално вещество, разположено някъде вътре или вън от човека (§§  11-13), а като състояние, предизвиквано от един враждебен, духовен (умозрителен) фактор, който, подобно определен вид инфекция (вж. забел. към § 11), нарушава духовния (умозрителен) жизнен принцип на организма в инстинктивното му съществуване, и измъчвайки го подобно зъл дух, го принуждава да причини определени оплаквания и разстройства в нормалното протичане на живота. Тези оплаквания са познати като симптоми (болест). Ако бъде отнето влиянието на този враждебен фактор - не само причиняващ, но и опитващ се да поддържа разстройството - както това се прави, когато лекарят назначава изкуствена потенция (хомеопатично лекарство), способна да измени жизнения принцип по най-подобния на болестта начин, която дори в минимални дози превишава по своята енергия подобната естествена болест (§§ 33, 279), то влиянието на първоначалния увреждащ болестен агент върху жизнения принцип отпада по време на по-силната подобна изкуствена болест. Тогава за жизнения принцип злото повече не съществува - то е разрушено. Ако, както бе казано, избраното хомеопатично средство е назначено правилно, то скоро развилата се остра естествена болест, която трябва да бъде изкоренена, ще изчезне незабелязано няколко часа след неговия прием...
Това е наистина главозамайващо. Сега ме амбицира да чета по-професионална литература, защото по-популярната, на която "изядох кориците", не ми дава много обяснения.
Къде, обаче  е фактът, че на нас ни се налага да ПОВТАРЯМЕ през определено време едно лекарство и то с дни? Даваме още информация ли?, Жизнената сила"забравя" ли?
А по някога, както се наложи и сега, редувам две Rolling Eyes Rolling Eyes

ИЗВИНЯВАМ се, но поста по-горе е бил написан докато аз съм питала за същото ...

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 21:30 от kassii

# 173
  • Пловдив
tandonova79

Цитат
Може да е от недоспиване.

Цитат
А,Алекс не вярвам да е от това...моя спи много и достатъчно.По-скоро се притеснявам за нещо друго...и аз не знам точно.Някой ми беше споменал и бъбреци...щото му се забелязва от време на време Rolling Eyes Като е стана сутрин...да,сънен е.

Ако има торбички под очите, може да се мисли и за проблеми с бъбреците.

Сега като прочетох малко...може да са от нисък хемоглобин,от алергии или от проблемни сливици!Ние нямаме доказана алергия,но хемоглобина му е малко под нормата...Пак ще пускам изследвания,но ако питам ЛЛ какви точно за тоя симптом пак ще ме гледа както вчера като иказах,че Сама пуснах ПКК на малкия(при положението в което сме) ooooh!

# 174
  • Пловдив
kassii, редувате две хомеопатични лекарства ли? Днес Борис е много зле, а вчера му нямаше нищоооо. Днес е с кашлица която затруднава дишането Tired, ужас е, чухме се няколко пъти с х-та, каза да редувам през час две ХЛ, които сме пили преди това. Фосфор и Хистамин. Кашлицата е много зле...направо ми идва да му направя инхалация с вентолин, толкова трудно диша Tired Tired.
Надеждата ми е че от 18ч. има 38 темп, дано тя го оправи.

# 175
  • Пловдив
Александър искам да ви питам нещо-значи бях писала че на детето ми му беше даден Ликоподиум LM1-5 дена по 1 прием,приемите бяха от 18до 22 януари.Хомеопата каза да следя най-вече заекването и запека.А по принцип основния проблем е носа-трета сливица,стафилококи.Носа от 2 месеца е спокоен,но след приемите на ХЛ не виждам до момента промяна в заекването,това дали значи че не действа ХЛ?
за запека не мога да кажа,защото стана много лошо съвпадение -докато приемаше ХЛ ни хвана всички в семейството чревен вирус,и малкия повръща,изкара го 2 пъти и него на разстройство,и до днес си ходи всеки ден по голяма нужда,но незнам дали ХЛ влияе или още е следствие от вируса.Иначе докато всички други вдигаха и Т ,при него не съм хванала да има.

и още един въпрос -прочетох информативно за хомеопатията.Там нали пише че се дава една доза минимална и се чака да се види действието.Еми нашия хомеопат като дава 3 дни по 1 прием,или 5 дни по 1 прием не е  ли неправилно,или зависи от потенцията на ХЛ?

Всяко правило има изключение, и LM - потенциите са изключение, обяснено от Ханеман. Тази много слаба потенция може да се повтаря всеки ден, докато стимулира жизнената сила и тогава спираме и изчакваме.
  Peace
Разбирам ,Ако ХЛ не е подходящо и не повлияе нито заекването ,нито запека,нито другите му проблеми ,кога ще се разбере това,т.е. колко дни като минат и няма ефект се прави такъв извод.
Питам ,защото на проследяване хомеопата вика поне след 40 дни,разбира се ако има проблеми ще й звъня през този период.

# 176
Бихте ли ми препоръчали литература в която да прочета повече за конституционните типове в хомеопатията?

# 177
kassii, редувате две хомеопатични лекарства ли? Днес Борис е много зле, а вчера му нямаше нищоооо. Днес е с кашлица която затруднава дишането Tired, ужас е, чухме се няколко пъти с х-та, каза да редувам през час две ХЛ, които сме пили преди това. Фосфор и Хистамин. Кашлицата е много зле...направо ми идва да му направя инхалация с вентолин, толкова трудно диша Tired Tired.
Надеждата ми е че от 18ч. има 38 темп, дано тя го оправи.
Не искам да те отчайвам, НО за съжаление тази кашлица е мъчителна, продължителна и постоянна от вчера сутринта при нас - кажи-речи 35-6 ч. Едва сега започна да понамалява като честота. Т-та беше 39,4 в продължение на 6-7 часа - не помогна. Инхалации с вентолин, сребърна вода, прополис - с каквото се сетиш - не помага. Сироп Синекод (за влажна кашлица) - не помага. Компрес на гърлото - не помага. ... Считай, че ми се изчерпифантазията. Но, за да не седиш бездействено и да гледаш - може да пробваш нещо.
Топене на краката в гореща вода с морска сол (уточнявам, обаче, че Т-та беше 39,4, а краката - ледени) - помага, но малко (през 3, а не през 1 сек.)

Когато се изправи (седне) - намалява кашлицата.
Топъл - към горещ чай - помага малко
Притискане на гърдите - пак за малко ...

Положението е безнадеждно. ТЪРПЕНИЕ му е решението

Иначе, да, редуваме през един час Еуфразия и хепар сулфур.
Кураж и търпение - това мога да ти кажа
И дано да има кой да те подкрепя и да ти помага в този момент, че иначе ...

# 178
Нещо странно се случва с мене, а срещата ми с хомеопата е след 10 дни, та затова реших да споделя, макар знаейки, че е индивидуално, не познавате случая, но все пак..
Първите 7-8 дни след приема бях по-добре(емоционално,какъвто ми е и проблема)
В следващите дни имах няколко такива кризи, тревожеха ме същите неща, но силата на тревогата май беше по-слаба, а самите тревоги бяха по-редки, но въпреки всичко на моменти имам вътрешно чувството, че няма промяна от предишното ми състояние (това е което ме плаши)
Потенцията ми беше ЛМ, вземах я 7-8 дни след което почувствах лека болка в гърлото, лека хрема, леки сърбежи(бяха доста слабо изразени, и само след прием), обадих се веднага на хомеопата както се бяхме разбрали ако забележа нещо, и го спряхме, изчакваме да мине поне месец и тогава да се видим отново,на физическо ниво(язва,мускулните плоблеми,розацея) няма промяна..
Знам, че е трудно да се говори и да се прецени на къде вървят нещата след като не познавате лично случая, но от написаното как смятате, възможно ли е най-после да има светлина в тунела  newsm78

# 179
  • Пловдив
Mamaden,как сте днес?Май ще се изредим всички да сме болни... Tired
Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт