ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 221
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Здравейте, една друга тема да подхвана  Simple Smile
Ако човек е категорично с карцинозинов миазъм, с карцинозин ли се чисти или има и други ХЛ?
Близък роднина е според мен категорично такъв. Имам чуството, че когато Александър е описвал миазма в beinsadouno е използвал за прототип моя човек. Всяко изречение съвпада.Толкова силно изразено е... Но хомеопата досега не е дал карцинозин. Та се чудя дали въпросния човек не споделя достатъчно информация, възможно ли е да обърка хомеопата? Или л-вата които са му давани може също да покриват карцинозинов миазъм?
Някога по-рано бях чела, че ако не се изчисти миазма, дори да се дава вярното конституционно л-во то няма да действа. Затова имам опасение - възможно ли е да се провали лечението,ако не се открие че има такъв миазъм?

# 556
  • Пловдив
Аз може и да съм си тъпичка, ама май не можах да си отговоря на въпроса, който ми се върти в главата и не ми дава мира. Вие се опитахте да ми отогворите, ама аз все не разбирам. Може ли по-простичко, като за по-простички  Sunglasses Simple Smile
Та на въпроса: Вода в ушите, комбинация на Аериус, капки за нос и Силицея. Стана ясно, че Аериуса е АБСОЛЮТНО лош, за капките в носа за сега никой не ме е хокал. Повече от яно ми обясни Алекса, че ако Силиката е подходяща, тя ще абсорбира или разсее течността.
НО комбинацията със Силицея няма ли да предотврати подтискащото действие на Аериуса?
Може би аз не питам правилно. ...
Все се надявам, че ако кортикостероида подтиска проблема и го вкарва навътре, то Силиката няма да позволи това да стане.
Хайдееее, дайте ми успокоително хапче  Crazy

Вие кортикостероид давате ли под някаква форма, аз никъде не прочетох...?

# 557
Аз може и да съм си тъпичка, ама май не можах да си отговоря на въпроса, който ми се върти в главата и не ми дава мира. Вие се опитахте да ми отогворите, ама аз все не разбирам. Може ли по-простичко, като за по-простички  Sunglasses Simple Smile
Та на въпроса: Вода в ушите, комбинация на Аериус, капки за нос и Силицея. Стана ясно, че Аериуса е АБСОЛЮТНО лош, за капките в носа за сега никой не ме е хокал. Повече от яно ми обясни Алекса, че ако Силиката е подходяща, тя ще абсорбира или разсее течността.
НО комбинацията със Силицея няма ли да предотврати подтискащото действие на Аериуса?
Може би аз не питам правилно. ...
Все се надявам, че ако кортикостероида подтиска проблема и го вкарва навътре, то Силиката няма да позволи това да стане.
Хайдееее, дайте ми успокоително хапче  Crazy

Вие кортикостероид давате ли под някаква форма, аз никъде не прочетох...?
Аз съм се объркала. Ти си ми казала, че Аериуса е антихистаминов препарат, а после Александър (пак поповод на моето питане) казва, за кортикостероидите по принцип. След това разговорът се завъртя около кортикото и ... съм омешала двете понятия.
Става въпрос за сиропа Аериус Embarassed Hug

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:58 от kassii

# 558
  • Пловдив
Аз въпреки всичките обеснения не разбрах защо са ви дали Ериус, и какво се очаква да направи точно той Rolling Eyes?

# 559
  • Пловдив
а в този спешен комплект от ХЛ -те какви потенции са?и колко струва знаете ли?

# 560
Аз въпреки всичките обеснения не разбрах защо са ви дали Ериус, и какво се очаква да направи точно той Rolling Eyes?
Очаква се да рзтвори Евстахиевата тръба. Секретите от носа са бистри - следователно алергия ??? Към какво, обаче - не е ясно. Питат ме има ли алергии - аз казвам, че няма и наистина няма.
До сега, всеки път, когато имаме УНГ проблеми са ми предписвали Аериус (въпреки, че не съм го взимала) с думите - когато има УНГ проблем, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пие антиалергичен препарат... До сега не съм се задълбавала в тази тема, защото още с изписването на рецептата съм решавала, че няма да го давам и не съм разпитвала повече.
Ходили сме на УНГ специалист извън хом., за да погледнат в ушите, че с каката изпатихме много преди 2-3 години и не ми се иска да изпуснем ситуацията.
Да, УНГ-тата са ми предписвали АБ, капки, сиропи ... - не съм ги взимала и сме се оправяли. После сме ходили на "контролен" при УНГ-то, който установява, че е "решил" проблема, че вече няма възпаление и всичко е ОК, НО "ДА си продължим да си пием сиропчето - Аериус", което така и не сме давали ...
И така с нашите премеждия с уште на малкия.
Този път, обаче дадох от този сироп и вече съжалявам. В сряда сме на интервю, за да оправяме ушите

# 561
  • Пловдив
Очаква се да рзтвори Евстахиевата тръба. Секретите от носа са бистри - следователно алергия ??? Към какво, обаче - не е ясно. Питат ме има ли алергии - аз казвам, че няма и наистина няма.
До сега, всеки път, когато имаме УНГ проблеми са ми предписвали Аериус (въпреки, че не съм го взимала) с думите - когато има УНГ проблем, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пие антиалергичен препарат... До сега не съм се задълбавала в тази тема, защото още с изписването на рецептата съм решавала, че няма да го давам и не съм разпитвала повече.
Ходили сме на УНГ специалист извън хом., за да погледнат в ушите, че с каката изпатихме много преди 2-3 години и не ми се иска да изпуснем ситуацията.
Да, УНГ-тата са ми предписвали АБ, капки, сиропи ... - не съм ги взимала и сме се оправяли. После сме ходили на "контролен" при УНГ-то, който установява, че е "решил" проблема, че вече няма възпаление и всичко е ОК, НО "ДА си продължим да си пием сиропчето - Аериус", което така и не сме давали ...
Този път, обаче дадох от този сироп и вече съжалявам. В сряда сме на интервю, за да оправяме ушите

Потърси информация за тези продукти Peace. Според мен е неоснователно даването във вашия случай на Ериус Naughty(но аз все пак не съм мед. лице).

# 562
а в този спешен комплект от ХЛ -те какви потенции са?и колко струва знаете ли?
Ако може да напишете и какво включва пакета  bouquet

# 563

Потърси информация за тези продукти Peace. Според мен е неоснователно даването във вашия случай на Ериус Naughty(но аз все пак не съм мед. лице).
Mamaden, благодаря ти за отговорите и готовността ти да ми помогнеш с мнение. Все пак, и тъй и тъй вече съм го дала, по-важното за мен за сега е комбинацията между хом. и Силика. Как действа едното , ЗАЕДНО с другото. След интервюто в сряда ще пиша какво сме предприели.

# 564
  • ул. "Мечтание"
Имам един списък със спешни ХЛ от една приятелка (тя го има от нейния хомеопат):

Aconitum Napellius 9 ch
Antimonium Crudum 9 ch
Antimonium Tartaricum 9 ch
Argentum Nitricum 9 ch
Arnika Montana 9 ch
Arsenicum Album 9 ch
Belladonna 9 ch
Bryonia 9 ch
Carbo Vegetabilis 9 ch
Chamomilla 9 ch
China 9 ch
Cina 9 ch
Coffea 9 ch
Eupatorium Perfollatum 9 ch
Euphrasia 9 ch
Gelsemium 9 ch
Hepar Sulfur Calcareum 9 ch
Ignatia 9 ch
Ipeca 9 ch
Lycopodium 9 ch
Magnesia Phosphorica 9 ch
Mercurius Solubilis 9 ch
Nux Vomica 9 ch
Phosphorus 9 ch
Pulsatilla 9 ch
Rhus Toxicodendron 9 ch
Sambucus Nigra 9 ch
Sulfur 9 ch

В хомеопатичната аптека в София има готови комплекти, но не знам какво съдържат.

Аз имам вкъщи само Арника 30, Сулфур 15, Хамомила 15, Апис 9.

# 565
Нощни очи    bouquet
И аз имам само някои от списъка.Повечето нямам идея за какво се използват.

# 566
според мен зависи и от характера на детето,но в повечето случаи при възпитанието в една или друга степен оказваме доминантна роля,защото така или иначе  детето прави нещо-ние му казваме това не е правилно,или това е лошо,но в неговото съзнание това е правилно,значи ние се опитваме да му променим неговата позиция.
всеки възпитава както мисли че е правилно,няма универсален начин за възпитание Hug

Нико, мисля си че има универсален метод и това е чрез личния пример.

# 567
Здравейте, една друга тема да подхвана  Simple Smile
Ако човек е категорично с карцинозинов миазъм, с карцинозин ли се чисти или има и други ХЛ?
Близък роднина е според мен категорично такъв. Имам чуството, че когато Александър е описвал миазма в beinsadouno е използвал за прототип моя човек. Всяко изречение съвпада.Толкова силно изразено е... Но хомеопата досега не е дал карцинозин. Та се чудя дали въпросния човек не споделя достатъчно информация, възможно ли е да обърка хомеопата? Или л-вата които са му давани може също да покриват карцинозинов миазъм?
Някога по-рано бях чела, че ако не се изчисти миазма, дори да се дава вярното конституционно л-во то няма да действа. Затова имам опасение - възможно ли е да се провали лечението,ако не се открие че има такъв миазъм?

Възможно е това да не е активният в момента миазъм или все още да не се е стигнало до миазмичния слой, за да се предпише ХЛ за него.

Същестуват т.нар "антимиазмични лекарства" за всеки миазъм, тоест разполагаме с повече лекарства и не се ограничаваме само до няколко нозода.  

А това, което сте чели или не сте го дочели, или не е било написано както трябва.

Едно от показанията да се назначи нозод е когато други, добре показани за случая ХЛ не действат. Една от възможните причини за това е активен миазъм, тогава конституционалното лечение не може да продължи, докато не се проведе антимиазмично лечение. Има случаи в които миазъма е "спящ" и нямаме никакво основание да го "събуждаме".

Ако ни води логиката, че трябва да изкореним миазмите за да може успешно да лекуваме - тогава да започнем да раздаваме на всички Psorinum, защото псоричният миазъм е фундаментален и както казва Ханеман е причина за всички болести.  Къде е индивидуалността на предписанието тук? Няма я - така не се прави!

# 568
  • Варна
Благодаря, Nial!!! Сега разбрах!

# 569
  • Пловдив
Защо казвате някой път че даденото ХЛ изчерпва действието си?то така казано все едно е пито обезболяващо ,което след няколко часа спира да действа вече и пак трябва да се пие.
Питам,защото днес се замислих над това и ми стана интересно  защо е така?то ако е така не значи ли че ХЛ не лекува проблема ,а само временно го облекчава,а това в крайна сметка не е целта.Целта е лечение на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт