Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 502
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мили мами! Simple Smile
Аз кандидатствах в АК тази година. Приеха ме на 50 място, което беше малка драма в нас, не заради наще, а заради мен. Никога не съм ходила на уроци, но уча в СМГ. Не съм обаче отличничка по математика- отивам повече към петици.
Четох, че знаете за "спортистите", които кандидатстват само за пробата. Да така е, но можете да бъдете сигурни, че почити всички/по-голямата част/ ще се откажат.
Лично аз много се чудя, защото ме притеснява,че в АК нямат време за нищо, което не е свързано с училището, така поне ми разказват всички newsm78 така ли е наистина ?

Имам един въпрос...Би ли ни осведомила горе-долу каква част от кандидатствалите ученици от СМГ ще се откажат? В проценти или както прецениш за добре. Simple Smile Благодаря ти предварително Simple Smile.

# 616
За кандидатстващите от СМГ.... Сигурно половината ще се откажат.. За сега обаче, доколкото моя милост знае, момичето на първто място - моята най-добра приятелка, да се похваля Laughing- момчето на първо място и мисля, че като цяло хората с висок разултат от СМГ са математици и няма да ходят в АК. За сега зная толкова, което е много малко Sad , но ще пиша ако разбера  Simple Smile
П.С. Предполагам, че децата до към 20резерва поне са вътре  Simple Smile

# 617
...  за "спортистите", които кандидатстват само за пробата ...почити всички/по-голямата част/ ще се откажат.
Не мога да разбера тази "българска" логика -  да ПЛАТЯ 60 лева за да отида на изпит БЕЗ ПОДГОТОВКА, при положение че този резултат при тези обстоятелства НЯМА някакво реално значение за мен.  Възниква въпросът "какъв е кяра от този зарар ?" (c)

Ако изпитът беше с цел първо място т.е ПЪЛНА стипендия  тогава разбирам и подготовката и участието и незаписването при по лошо класиране, но такова "състезание" само за "спорта" по скоро ми прилича на Параолимпиада.(разбирай непрофесионално участие)

# 618
  • София
А би ли пратила смс за да си видиш резултата оъ някой онлайн айкю тест примерно? Същото е..

# 619
  • Там, където ме обичат
А би ли пратила смс за да си видиш резултата оъ някой онлайн айкю тест примерно? Същото е..
Добро сравнение, не бях се сетила  Wink

# 620
...  за "спортистите", които кандидатстват само за пробата ...почити всички/по-голямата част/ ще се откажат.
Не мога да разбера тази "българска" логика -  да ПЛАТЯ 60 лева за да отида на изпит БЕЗ ПОДГОТОВКА, при положение че този резултат при тези обстоятелства НЯМА някакво реално значение за мен.  Възниква въпросът "какъв е кяра от този зарар ?" (c)

Ако изпитът беше с цел първо място т.е ПЪЛНА стипендия  тогава разбирам и подготовката и участието и незаписването при по лошо класиране, но такова "състезание" само за "спорта" по скоро ми прилича на Параолимпиада.(разбирай непрофесионално участие)
Има някои, които просто искат да се изфукат  #Crazy, че могат да вземат изпита, други го правят, за да имат резервен вариянт, ако нещо се случи на изпитите. Това е проба дали можеш да се справиш и с друг нестандартен изпит, който всички смятат за "по-труден". Извинявай, но какъв е проблема при положение, че няма намаляване на таксата, а хората ще се откажат? newsm78

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 13:34 от Късметлийче

# 621
  • София
Искам да поставя един въпрос.Може би, е поставян и друг път,но все пак,ако се намери някой да отговори би било полезно за тези ,които смятат да учат там:
 При положение ,че  детето не е на такава висота като краен резултат в дипломата ,да кажем 4.80 и предполагаем кандидат от обикновено училище кандидатства в същия  университет(предполагаем) с успех 5.90 например,смятате ли че нивото на училището ще се вземе предвид т.е. че всичко е учено на академично ниво.
И по обобщаващо .Има ли някакъв "бонус точки" за това точно какви училища си завършил ,когато кандидатстваш за даден университет?Дали това е АК,международно училище, езикова гимназия,ПМГ или обикновено училище?Ако има, то каква е скалата по, която се оценяват училищата?

Да добавя ,че съм далече от мисълта да се използва училището като "трамплин " към университетите,но оценени ли са усилията по различен начин на учениците от елитните гимназии при кандидатстването по нататък.
Надявам се това да е в компетенцията на kummer или на някой друг.

Има огромно значение от кое училище идва кандидата. Това е задача на академичните съветници - не само да съветват кандидат-студентите, но и да осъществяват тесни контакти с ВУЗ-овете. С други думи, ВУЗ-овете категорично правят разлика между АКС, АЕГ и т.н. По каква скала ги оценяват не е ясно. Но знаят кои оценки са реални и кои не.

А относно училището като "трамплин" за ВУЗ-а, аз пък не виждам нищо лошо в това и не съм далеч от тая мисъл  Mr. Green. Дори си мисля, че доброто средно училище би довело до по-добър ВУЗ и намалена такса за висшето образование.

За модулите - в 12ти клас (само тогава и само допълнителните часове) химия, физика или история се учат на български.

# 622
  • София
Здравейте.Преди няколко дни една приятелка ми каза нещо, което ми се стори абсурдно, но реших да попитам.Вярно ли е, че в колежа замерят осмокласниците с моркови и ги наричат зайци?Знам, че звучи странно, но все пак вярно ли е? newsm78

Това се случва във всяка една българска държавна гимназия, но не и в АКС Simple Smile

Аз пък от дъщеря ми знам, че ги хранят с моркови. Но с най-добро чувство, а не като в казармата Simple Smile
Наричат ги "подгета".

# 623
позволявам си да пиша като майка на ученик от колежа...в момента е в 10 клас...до 7 клас учеше в СМГ...АК е едно различно училище и въпреки натовареността,изискванията,трудностите...нито за момент синът ми не е съжалил,че е избрал АК...и ако сега е в 7 клас,пак би избрал него...

# 624
Това с морковите е забранено от миналата година , защото горните класове прекалявали със замерянето и имало пострадали.

# 625
Имам още един въпрос към майки на деца настанени в общежитието. Имат ли право на скайп, фейсбук и т.н, защото чух, че не позволяват тегленето на филми, музика и прочие?

# 626
  • Там, където ме обичат
Имам още един въпрос към майки на деца настанени в общежитието. Имат ли право на скайп, фейсбук и т.н, защото чух, че не позволяват тегленето на филми, музика и прочие?
Не виждам причина да не могат да ползват фб и скайп. А филмите и музиката предполагам са ги ограничили заради авторското право.

# 627
Не виждам причина да не могат да ползват фб и скайп. А филмите и музиката предполагам са ги ограничили заради авторското право.

И защото забавяли интернета.....

# 628
  • София
В стаята нямаше проблем да се теглят такива работи, само в общата не можеше. Може и да са измислили начин да го променят newsm78 А може би не..

# 629
Здравейте,
интересувам се от темата и я следя редовно.
Имам следното питане - някъде прочетох, че в 8 клас на ACS "изравняват" нивото на английски на всички ученици и от 9-ти клас ги третират като равни в това отношение. Въпросът ми е как на практика се случва това, какво учат при това положение в 8-ми клас тези, които са чувствително по-напред от тези, които са по-начинаещи. Финалните изпити по английски в края на 8-ми клас еднакви ли са за всичките (доколкото зная 8 на брой) паралелки? Благодаря предварително, ако някой може да ми отговори

Общи условия

Активация на акаунт