Любители на котки - тема 47

• 47 112
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
djily,
здравей Simple Smile
Сигурна съм, че ще заобичате Веско, човек се привързва към животинчето, което му се е доверило, а вие явно сте хора, които обичат животните Hug По въпроса за хапчето - на Кетя го дава мъжът ми, но пада борба. Аз не бих могла да се справя Embarassed Но си е до животно, Веско може да е кротичък. Ако не успеете, пробвайте да пъхнете хапченцето в някоя вкуснотийка - голяма е вероятността да си я хапне преди да усети какво има вътре. Има дозировка за килограмите, има и различни хапчета, последното, което купихме за Кетя беше за 8-10 кг, а тя понеже е 3 и нещо ветеринарят го счупи на две и окастри парченцата като за по една доза за нейните килограми. Хубаво е да се дават на гладно, но не винаги го спазваме това.

# 181
  • Между гори и планини
Писах и си го затрих....
Добре дошли в нашата тема, дано заобичате Веско и другите котки  Grinning
За хапчето се посъветвайте с ветеринар. Има препарат на капки, който се капва на основата на косъма на врата, за да не се ближе животното. Убива всичко - бълхи, до 12 часа навлиза в кръвоносната система и чисти от глисти и тении. Ако до 24 часа котето не изходи някоя такава мизерия, значи е чисто.

За космите - ами спасение няма, само яко чистене. Ако котето е живяло навън, е възможно първите 2-3 седмици да се скубе повече, защото свиква с температурата на дома. После скубенето намалява и пак се скубят пролетно време. Има специални четки за сресване и може да го правите всеки ден, а по-късно и през ден. На повечето котки им е приятно.
Аз съм с черни мебели и в началото се побърквах от космарлаци. Меката мебел се чисти лесно с влажна кикрофибърна кърпа. Сега или моята Кети не се скубе толкова много, или аз съм й свикнала, но определено няма толкова косми както като я прибрах от улицата.

# 182
djily Здравей и добре дошла тук.   bouquet
Аз също съм гледала куче 15 години и не можех да си представя какво е да гледам котка. Коренно различни са. Но сега вече виждам предимствата и на двете животинки.
Котката е своенравно, интелигентно и гордо животно. Ако се уважавате взаимно няма да има проблеми.
Космите са проблем наистина, но и с тях се свиква. По-често ресане. Аз Рижко го сресвам с една ръкавица с гумени зъбци. Като го хвана на промоция ми дава, но не винаги. Малко от малко тя обира космите. Сега пролетта като махат зимните кожухчета ще е по-тежко, но не е страшно.  Peace

Относно хапчетата, се дават по същия начин както при кучетата. Спазват се същите правила - на празен стомах. Ако Веско е лакомник и обича да си похапва без много много да подбира храната, може да пробвате да сложите хапчето в някоя вкусна хапка. Но обикновено ги усещат. Най-сигурно е както направо в устата да се дава.

Ще се справите и ще се заобичате много, точно както е било  кучето. Котките имат таланта много бързо да печелят сърцата ни и да ни влизат "под кожата".

Най-съществената разлика поред мен между кучето и котката е, че ще му се радвате, ще го галите и ще играете с него когато ТОЙ реши, а не когато на вас ви се иска.  Crazy
Също така и не малко предимство е това, че не трябва да го разхождате всеки ден. Въпреки, че точно това ми липсва понякога на мен. Емоцията от разходките с Лиза.
Просто си го обичайте какъвто е. Щом е миличък  и гальовен какво по-хубаво от това.  Hug

Ето и един спящ Рижко да ви покажа. Съвсем прясна снимка от преди 2-3 мин.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 13:58 от kokoshinkata

# 183
  • На небето
Ау, голям сладур този Рижко. Много хубава снимка!

# 184
Благодаря ви, за милото посрещане  bouquet!
Днес съм свободна и ,,почти'' съм посветила денят си на котарака  Simple Smile. Време ни е вече да се поопознаем и заобичаме,нали? Wink. По-точно, аз него Embarassed, той е много мил и обичлив, помни ни от миналите пъти, когато сме се гледали, и не му трябваше много време да се почувства като у дома си и да търси прегръдките ни. Резервите засега са от наша страна, но ми се ще да вярвам, че скоро ще се преборим с тях.
Малко за Веско  bowuu- той е на около 6 години, кастриран мъжкар. Красавец е голям Heart Eyes, трябва да пробвам да ви покажа снимки-тук съм виждала подобни котки, оранжев с бяло на вратлето, коремчето и лапичките, тигрова шарка. Обикновена котка е, но е отглеждан само в апартамент, ужасява се от открити пространства, дори на балкона не е излизал. Хранен е само с купена храна, с доста капризен вкус е.
 Чисто коте е, от много малък ползва котешка тоалетна , за това няма никакви проблеми. Това, с което не можем да свикнем са космите, пиленето на ноктите и някои пакости, присъщи за породата му-отваряне на шкафове, качване по всевъзможни места, късане на всякакви хартиени неща, които му попаднат и за които се сети. Simple Smile
Впечатлихте ме с тези капки, които се капват на вратлето, и съдържат лекарство за тении, глисти и бълхи. Определено ми се вижда доста по-лесно от хапчета. Още не сме се запознали с лекар в района, при който ще  водим Веско , но това е първото което ще го попитаме .
Кучката Джили, въпреки, че я отглеждахме в провинцията си имаше ,,личен'' доктор, който се грижеше за нея от раждането и до последните и дни. Смело мога да кажа, че всеки човек би бил щастлив да има такъв лекар за себе си. Голямо благодаря за д-р Наско Кръстев!
Хубав ден на всички, още ведъж ви благодаря за споделеното и помощта, която ми оказвате.

# 185
  • София
Toпъл дъжд, какви са тези капки? И аз съм впечатлена  Rolling Eyes. Доколкото знам на врата се капят само за външни паразити. А малкото коте на майка ти е разкошно! И от малко показва кой е шефа в къщи  hahaha.

djily, добре дошла!  bouquet Сигурна съм, че ще се разберете с Веско  Grinning

Каква хубава розова муцунка има РижкоHeart Eyes  И розови лапички!  Heart Eyes  Следващата ми котка май трябва да е светла  Mr. Green. Моите с тази лилаво-синя кожа ми омръзнаха и ще ги сменям  hahaha.

Hug за белите принцеси на Алекс и Гатита!

# 186
Toпъл дъжд, какви са тези капки? И аз съм впечатлена  Rolling Eyes. Доколкото знам на врата се капят само за външни паразити. А малкото коте на майка ти е разкошно! И от малко показва кой е шефа в къщи  hahaha.

Profender са най-добрите за сега. Малко повече информация - http://www.zoomagazin.eu/index.php?zoo_p=0&onlyproduct=1&product_id=5008 и тук http://www.bayerdvm.com/products/profender/profender.cfm.

# 187
  • Между гори и планини
Госпожице Писук, благодаря че си отговорила от мое име. ДА, за тези капки писах. Гледах листовките им в кабинета на ветеринаря и бях впечатлена. С тях лекуват кучета, котета, има дори за декоративни зайчета  Whistling
Аз убих бълхите на Кети за ден с подобни, платих към 15лв но дадох и хапче. Вторият път ветеринарите може да са й сложили такова, незнам. Но е чиста и двата пъти.
На листовката пише, че до 5 мин. след слагането парализира бълхите и те умират, по късно убива ларвите им и техните яйца, до 12 часа след навлизането в кравта на животното убива тении и глисти. Какво ли не са измислили хората!

# 188
  • София
Благодаря и на двете за отговора! Ще ги имам предвид в бъдеще.   bouquet

# 189
Advocate е за вътрешни и външни паразити/бълхи и кърлежи/. Той е малко по-скъп.
Profender е само за вътрешни.

# 190
  • Варна

Ето го и моят данък Heart Eyes. Днес си го прибрахме и повече от час обикаля и мъъъъърка от радост, че си е у дома.

# 191
  • София
Браво Party! Да е жив и здрав и повече да не ви плаши така!

# 192
  • Варна
Ох, мамин бръмбар Heart Eyes Кака му Маца радва ли му се Simple Smile

# 193
  • София

И вече да е само здрав!! Е и за празника го прибрахте, а сега да го почерпите с котешко "винце" Joy и наздраве  Kissing Heart

Честит Трифон зарезан cheers newsm24

# 194
Госпожице Писук, благодаря че си отговорила от мое име.
Благодаря и на двете за отговора! Ще ги имам предвид в бъдеще.   bouquet
Моля   bouquet!

Advocate е за вътрешни и външни паразити/бълхи и кърлежи/. Той е малко по-скъп.

Честно казано аз от Advocate (това си е само мое мнение естествено) изобщо не бях доволна, котаракът се наложи да го третирам повторно за бълхи, а Кара за паразити и си ползвам отделно. За външни паразити ползвам - Advantage, гадовете измряха веднага и не са се появявали.
Катюша , да ви е жив и здрав и повече да не прави така Hug!

Общи условия

Активация на акаунт