Новите ни козметични похождения 14

• 53 807
  • 705
  •   1
Отговори
# 645
Добре де, какво толкова фатално, ако има СЛЕС. Изобщо, това вманиачаване по биопродукти ми се струва малко крайно. На някои хора тъкмо такива продукти действат алергенно. Взех си преди време няколко крема, които са с по-естествен състав - доволна съм, не ми предизвикват алергии, но като апликация, мирис, а и изглеждащо действие онези с "химията" ми се струват по-прилягащи за моята кожа.

# 646
   втора опаковка за последните няколко месеца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ... Имам въпрос към дамите,които са по-наясно-В ибей пазаруването само с кредитна карта ли става?  bouquet

# 647
  • Стара Загора
Снежи43, може и с дебитна.  Peace

# 648
Crazy Lady    bouquet

# 649
Добре де, какво толкова фатално, ако има СЛЕС. Изобщо, това вманиачаване по биопродукти ми се струва малко крайно. На някои хора тъкмо такива продукти действат алергенно. Взех си преди време няколко крема, които са с по-естествен състав - доволна съм, не ми предизвикват алергии, но като апликация, мирис, а и изглеждащо действие онези с "химията" ми се струват по-прилягащи за моята кожа.

Подкрепям напълно!

След похарчените пари по биокозметиката за лице, вече съм категорична, че това не е за мен

# 650

Подкрепям напълно!

След похарчените пари по биокозметиката за лице, вече съм категорична, че това не е за мен

Бройте ме и мен Peace
Въпреки,че в момента ползвам и козметика която съчетава натуралното с химия и мнооооого ми харесва...

# 651
# 652
  • Belgium

Маци, отзиви?  Flutter

Как е на мирис, лепне ли, добре ли овлажнява?

# 653
  • София
Абе нали просто въпросъ беше "Има ли този продукт на Себа Мед СЛЕС"!? И аз просто отговорих - че има. Масово народът се мие със СЛЕС. Умрели няма. Иначе това е агресивно химично съединение - sodium laureth sulfate, т.е. натриев лаурет сулфат. Има за свойството да измива добре субстанции със състав липиди - себум, мазнини от грим, но и липиди от клетъчната мембрана. Доказано е, че е вредно за очите. Има публикации ( в научната литература), че е довел до слепота при бебета. Предполага се, че има значение и за катаракта. Също е установено, че е токсичен за нервната система. И цял куп други вреди. Обаче пак казвам - умрели няма. Хората си се мият и са доволни. Проблем имат само някои като мен с много чувствителна кожа. Слад като няколко години се чудех и обикалях дерматолози да ги питам защо така жестоко ме сърби кожата, особено скалпът и защо така ми се зачервява и лющи на места... От 3 години насам експериментирам върхиу себе си с продукти с и без СЛЕС и установих, че няма ли СЛЕС, кожата ми е спокойна. Има ли СЛЕС  newsm78 Сърби. Така извадих и propylene glycol от веществата, с които се мажа. Иначе за статистика - около 1/10 от козметиката, която ползвам е био и това са предимно измиващите ми продукти. И аз не вярвам био козметиката да може да бори признаци на стареене. Поне досега не съм попаднала на такъв био продукт. Няма ли не био съставки и високи технологии, няма и ефект!

# 654
# 655
# 656
  • София
Пролет мила, мерси за разяснението!  bouquet Не мисля, че някой се опита да нападне теб лично! Hug

# 657
Да, Пролет, в никакъв случай изказването ми не е насочено към някое твое. Визирах всеобщата устременост към биопродукти, която става все по-маниакална.

Даже и себе си не изключвам. Купих си неща на Weleda, на Trilogy (мисля, че не са съвсем био, но все пак клонят към тази концепция за природност). Даже първоначално бях възхитена. Веледа сякаш ми изпълни лабиалните бръчки, кремът на Trilogy хидратира перфектно... Обаче след първоначалната възхита ентусиазмът ми се поохлади. Кожата ми не е станала по-хубава. Продуктите не са лоши, но не успяха в дългосрочен план да ме спечелят. Не казвам, че няма пак да си купя отново подобни неща, но пък няма и да премина изцяло на био-вълна.

"Химията" си има своите (особено анти ейдж) предимства, както самата ти пишеш.

# 658
  • Варна
Aз предлагам като показваме кой какво си е купил, като например шампоана малко по-нагоре да  казва какво предимство има, за какво се изполазва и дали е доволен. Когато е червило и лак е ясно, но за по-специфичните продукти не .

# 659
  • при моите деца .....
В борбата с цепещите нокти си купих DIVINE Заздравител 3 в 1
Дано има ефект  Sad

Общи условия

Активация на акаунт