Отговори
# 675
  • София
Галя, Селма, мерси. Аз тези книжки съм ги виждала, но прецених, че не сме дорасли за тях и затова не съм купувала. Сега, обаче, ми направи впечатление, че на задната страна има картинки с написани думи. Това май също подпомага четенето, когато детето асоциира картинката с написаната дума.

Ним, дано не стигате до сериозните лекарства.

Мопси, и Мая кара варицела с много пъпки. Е, чак в дупето нямаше, но бяха много и много я сърбяха. Същевременно не ми даваше да я мажа с нищо. Успях само 1 или 2 пъти. Чешеше се непрекъснато и имаше белези дълго след като варицелата приключи. Даже се бях притеснила, че ще си останат завинаги. Но сега като гледам са изчезнали.

Дано бързо да мине при вас.

Галя, много е сладка Вики.

Ая каза, че много забавно се била търкулнала един път  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Добре че не гледах  Crazy

Е, тук вече щях да побелея  Crazy

# 676

Хахаххах Цвеееет, споко  Hug Нали затова има първи клас  Grinning
   Тук се сещам,как една позната се оплака от учителката на дъщеря си,която била казала на родителите:"Аз не съм длъжна да ви уча децата да четат и пишат!"(Демек това "домашно" задължение.  Rolling Eyes )

Мопси,да ви минава бързо варицелата.....

Ним, Praynig Praynig Praynig

# 677
Мопси, Ая също кара варицелата с много пъпки - имаше навсякъде даже и по бялото в очите и на езика и в дупето...абе ужасно  Sad Сега има само два белега по лицето, но само аз си го знам. А по лицето имаше над 50 пъпки  Confused

Селма, в класа на Биш масово не можеха да четат, но госпожата ги подкара и сега вече всички могат  Peace

# 678
  • София
Мацкиииии, простиха ли ви? Простихте ли?  Rolling Eyes

Аз, от своя страна, искам прошка от вас!  bowuu Ако има нещо... да няма нищо!  Mr. Green Hug

Йогинът спи, а после отиваме да ни опрощават мама и тати...  Whistling

# 679
Идвам и аз да искам прошка... Hug

Ив, за тези 4 почивни дни, бяхме предвидили пътуване до Търново и околностите. Е, стандартно, Ели се разболя деня преди заминаването, така че сме 150 лв назад. Ако има опция "last moment" за клубчето, ще дойдем.

Стилияна, има ли снимки на малките скиорки?

# 680
Прощавайте и да ви е простено  Hug Но не забравяйте първо да простите на себе си  Heart Eyes Hug

Стилияна, има ли снимки на малките скиорки?

Мииии имахме лек проблем с батериите и понаправихме, но малко  Blush Ще ги кача във фейса  Peace На Ая и направиха календар с няколко снимки, та поне имаме някакъв спомен  ooooh!

# 681
  • София
...
Ив, за тези 4 почивни дни, бяхме предвидили пътуване до Търново и околностите. Е, стандартно, Ели се разболя деня преди заминаването, така че сме 150 лв назад. Ако има опция "last moment" за клубчето, ще дойдем.
...

Разбирам и съчувствам (и за детето, и за парите!)!  Hug Hug Hug

# 682

Селма, в класа на Биш масово не можеха да четат, но госпожата ги подкара и сега вече всички могат  Peace
  Явно зависи,каква госпожа уцелиш.  Rolling Eyes

А сериозно да питам....Сега от кандидат -учениците не се ли изисква да могат да четат?
  Помня се,как държах изпити за начално училище и ме караха да чета,да смятам и т.п..

За прошка не моля (ще  ми простите ли това?  Laughing ).Не ми е естествено да го правя ей така без повод.  Rolling Eyes

# 683
  • Варна
Доколкото помня, учителката на племенника ми (който сега е 2-ри клас) искаше да могат децата да четат в 1-ви клас. Системата сега според мен е ужасна - изисканията в 1-ви клас са за брой прочетени думи за 1 минута (тоест не е важно какво са разбрали от прочетеното, а колко думи са изчели). В началото на 2-ри клас писаха отговор на литературен въпрос, което за мен е безумие.

# 684
  • София
В началото на 2-ри клас писаха отговор на литературен въпрос, което за мен е безумие.

Леле това във втори клас  Shocked Наистина е безумие.
Ама тая форма "отговор на литературен въпрос" не я ли разкараха вече? Толкова ми беше омразно това ....

# 685
Вики, няма конкретни изисквания. Някои четат, други не. Така или иначе в 1-ви клас се учат буквите  Laughing Пишат ли пишат....и четат от букврите, които са еднакви за всички първокласници. Нашата госпожа държи на математиката, обаче. Биш има един решен сборник вече, което е извънкласно занимание, но госпожата го изисква.
Всичко зависи от нея, всъщност  Peace

Днес ми се случват необичайни неща  Crazy

Нимче, какво става?

# 686
  • София; Дружбето
Ним да докладва бърже

Аз се наех да инсталирам Уин на кръсницата на компа. Сега съжалявам, щот нямам оригинален уин 7 и ще е игра. А Миша я боли ухо, но иска на детска утре Crazy

# 687
  • София
Май най-страшното премина около обяд, ама още не смея да отдъхвам, рано е. Да видим и как ще мине нощта.  Rolling Eyes

# 688
Ним, дано утре се похвалиш със спокойна нощ и затихващ пристъп. Hug

# 689
Като ви чета и започвам лекичко да се притеснявам. На няколко пъти съм опитвала да уча Виктория на буквички или цифрички, но тя не проявява никакъв интерес към това. Ама изобщо никакъв. Да не говорим за четене на срички или пък каквото и да е писане. Може само да разпознава буквичките на нас тримата. И това е. Разбира се, не я насилвам, но се чудя по какъв начин да я стимулирам интелектуално. Сега в момента чета една книга за това, колко е важно интелектуалното и емоционално стимулиране на детето във възрастта до 5 години. И се чудя дали постъпвам правилно или не. А аз можех да чета гладко на 4-годишна възраст, а на 5 1/2 смятах дроби... Не че това ми е помогнало в живота.  Просто е имало кой да се занимава с мен. И си мисля дали постъпвам правилно с Виктория, дали не трябва да я уча повече.... От друга страна, като си спомня, колко скучно ми беше на мен в първи калас....
Извинете за словоизлиянието, просто размишлявам на глас........

Стилияна, възхищавам се на смелите ти момичета!

П.П. Искам само да споделя, че посетихме една детска психоложка в Пловдив, от която съм очарована.  Е, според нея аз имам доста повече проблеми от Виктория, така че ще се наложи да я посетя няколко пъти сама, и чак след това отново цялото семейство, но наистина съм възхитена от нея!

Общи условия

Активация на акаунт