115та италианска тема

• 32 613
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Аз да ви кажа съм била по тези места с детския хор. Спомням си например  Ивате, Ибараки... Чио, което място  го спрягат до Токио с висока радиация, имали сме концерти там, дори помня в Миако хотела и си пазя разни нещица събирани от хотелите, сигурно още ги имам в София.... Те са едни малки населени места, с много ниски къщи и си спомням, че все валеше... Много ми е мъчно, там камък върху камък не е останал, но съм сигурна, че всичко ще изградят наново.
Гледах един репортаж питаха хора от Миако май, какво ще правят и те казват, че няма да напуснат, ще се борят там, защото не могат да предадат загиналите хора...
Сега според мен японците ще пренасочат адски много пари за изследвания, сигурност, какво ли не и ще има много възможности на който му се работи и учи.

# 631
Сега според мен японците ще пренасочат адски много пари за изследвания, сигурност, какво ли не и ще има много възможности на който му се работи и учи.

Логично звучи и особено важи за младите, които още не са учили разни други работи (примерно латински и философия), които да ги правят практически негодни да изследват атомни енергии Wink

Ето ви една статия, в която се обяснява какво точно се случва с реакторите в Япония, и защо няма място за паника. Статията май стана известна, така че може и да я знаете, но на мен доста неща ми станаха ясни от нея, на български:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/03/14/1059 … /?sp=0#storystart

Лени - питам теб, защото май най-много следиш въпроса, - знаеш ли какво сеп рави с ядрените отпадъци? Не се ли включват наново в ядрената верига? Или просто се погребват?

# 632
  • в едно миланско село

Логично звучи и особено важи за младите, които още не са учили разни други работи (примерно латински и философия), които да ги правят практически негодни да изследват атомни енергии Wink

Ето ви една статия, в която се обяснява какво точно се случва с реакторите в Япония, и защо няма място за паника. Статията май стана известна, така че може и да я знаете, но на мен доста неща ми станаха ясни от нея, на български:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/03/14/1059 … /?sp=0#storystart

Лени - питам теб, защото май най-много следиш въпроса, - знаеш ли какво сеп рави с ядрените отпадъци? Не се ли включват наново в ядрената верига? Или просто се погребват?

тази статия според мен е поръ4кова, за да се успокоят масите  Rolling Eyes
отпадъците се мъ4ат да намерят на4ин да ги вклЮ4ат в ядрената верига, но за момента голямата 4аст се затварят и закопават  Sick
това е и най_големият проблем за в бъдеЩе...

# 633

А защо така мислиш?

# 634
  • в едно миланско село

А защо така мислиш?

ами заЩото след вси4ко, което из4етох, ми зву4и много лаиШки и несериозно, на мен, която дори нямам някакви особени познания.
и заЩото някои от неЩата, които твърди бяха ве4е опровергани  newsm78

което не озна4ава, 4е има при4ини за паника, де, просто 4е статията е написана с някакви цели  Rolling Eyes (повтарям : според мен)

# 635
Възможно е, понеже тази статия се появи на 1-2 ден след земетресението + цунами.
Не мога да коментирам истиността и компетентността на написаното, но е факт, че докато японските граждани бяха по-ниски от тревата и, както писа Самурайка: "всеки вършеше това, което му се полага", в различни точки на света имаше много развълнувани хора, които искаха спешно да започнат да разбират от ядрен синтез. В този смисъл, възможно е статията да е поръчкова с цел да се задоволи любопитството и да се успокоят тези хора (то нещо такова пише и в увода всъщност).

# 636
  • в едно миланско село
Възможно е, понеже тази статия се появи на 1-2 ден след земетресението + цунами.
Не мога да коментирам истиността и компетентността на написаното, но е факт, че докато японските граждани бяха по-ниски от тревата и, както писа Самурайка: "всеки вършеше това, което му се полага", в различни точки на света имаше много развълнувани хора, които искаха спешно да започнат да разбират от ядрен синтез. В този смисъл, възможно е статията да е поръчкова с цел да се задоволи любопитството и да се успокоят тези хора (то нещо такова пише и в увода всъщност).

аз понеже съм предубедена  Mr. Green, смятах за друг вид поръ4ки, дето представляват не4ии интереси  Laughing

за задоволяване на лЮбопитството има по_интересни и по_обосновани 4етива  Rolling Eyes, но Ще 4акам Лени да каже какво мисли, 4е тя ни е спеца по въпроса  Laughing

# 637
Струва ми се, че паниката се създава (поне за българите) от основно два фактора: 1. Информационното затъмнение непосредствено след Чернобил, с последствията от това; 2. Съвременната ситуация на преизобилие от информация, в което неизбежно се чуват толкова противоречиви неща, че човек спонтанно спира да вярва на каквото и да е и се презастрахова.

Няма как да преценим обективно опасността, трябва да се доверим на това, което ни се струва правилно, и да се опитваме да запазим елементарния здрав разум...

# 638
Ами ето например цитат на surfline от темата, посветена на паникьосването:

В Германия и по-точно Нюрнберг радиационният фон не е мръднал на милимунда през последните седмици - съответно, няма йод, няма паника, гайгерови броячи не съм питала дали има в аптеките и санитарните магазини, но Хер Сърфов работи в химичен институт, който се занимава с изследване на храни и въздушни емисии и от доставчиците им на апаратура са получили уверение, че могат да им доставят сравнително бързо съответната апаратура за анализи - т.е. в промишлен мащаб също не се забелязва "паника".
Виж в."Bild" тръска смут от първа страница, но все пак е разбираемо - трябва да се продава някак и тоя парцал. Rolling Eyes

# 639
абе аз освен у форОмите  на друго място паника не съм видяла  Laughing ама то явно цикли4но трябва някой за неЩо да панира....  де да знам

в момента май си има доста неЩа за които можем да се панираме (по избор на клиента) или просто да си живеем живота (и смел дъ роузез) пък каквото таковата...    Laughing

та тази пролет е много красива между другото, за няколко дена нацъфтяха дървета, храсти, разкоШно е...

# 640
та тази пролет е много красива между другото, за няколко дена нацъфтяха дървета, храсти, разкоШно е...
В духа на времената да ти кажа, че моите родители са ми разказвали как след Чернобил нацъфтяли едни нереално огромни маргарити и как им се радвали ... Laughing
Аз нямам лични спомени от маргаритите.

# 641
за няколко дена нацъфтяха дървета, храсти, разкоШно е...
В духа на времената да ти кажа, че моите родители са ми разказвали как след Чернобил нацъфтяли едни нереално огромни маргарити и как им се радвали ... Laughing

Това е от японския облак, който минава над Италия. Благоприятства предимно цъфтежа на японски вишни.  Mr. Green

Това ми е последното включване по темата   bouquet

П.П. На вас как ви се отразява липсата на сън?! Питам от научно любопитство; вече няколко дни децата ме вдигат в 05.30 и днес вече светът ми е като с размазани контури, малко като часовниците на Дали, в смисъл, че уж всичко си е както винаги, а после някак леко се завърта и измества. Имам предвид, че контролът върху възприятието на факти и събития явно не работи на обичйните мощности. Някой да знае за какво говоря?

# 642
Аз нямам лични спомени от маргаритите.

4акай да не ме избие на 4ерен хумор

аз времената си ги спомням добре, тогава властта се опита да покрие вси4ко, но имаШе списъци с инструкции относно храни, поведение и т.н. за привилегировани (ние се снабдихме с връзки)

та какво да ви кажа, на фона на трагедията в Япония, паникьосаните домакини на няколко  хиляди км разстояние може би Ще е добре малко да помъл4ат и евентуално да си гледат новините ако неЩо ги интересува

# 643
  • в едно миланско село

П.П. На вас как ви се отразява липсата на сън?! Питам от научно любопитство; вече няколко дни децата ме вдигат в 05.30 и днес вече светът ми е като с размазани контури, малко като часовниците на Дали, в смисъл, че уж всичко си е както винаги, а после някак леко се завърта и измества. Имам предвид, че контролът върху възприятието на факти и събития явно не работи на обичйните мощности. Някой да знае за какво говоря?

по съЩия на4ин, та и по_зле, даже вдигам температура с признаци на настинка  #Crazy

аз времената си ги спомням добре, тогава властта се опита да покрие вси4ко, но имаШе списъци с инструкции относно храни, поведение и т.н. за привилегировани (ние се снабдихме с връзки)

та какво да ви кажа, на фона на трагедията в Япония, паникьосаните домакини на няколко  хиляди км разстояние може би Ще е добре малко да помъл4ат и евентуално да си гледат новините ако неЩо ги интересува

разликата е 4е тогава знаехме, 4е неЩо крият, а сега благо вярваме на свободата на словото  Twisted Evil

с нетърпение 4акам декември 2012 да видя на какво Ще са способни и медиите, и поддаваЩите се на паника  newsm78

# 644

с нетърпение 4акам декември 2012 да видя на какво Ще са способни и медиите, и поддаваЩите се на паника  newsm78

смениха датата, отмениха вси4ко за 2116 ... Laughing  да си знаеШ, да не си изхар4иШ вси4ко..

Общи условия

Активация на акаунт