Бебешка близнашка тема ХХ

• 34 096
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Нашите от как са се родили посещаваме един хотел.Отначало не ни ги таксуваха ,защото бяха бебета.Сега не ги таксуват,защото ни познават и сме редовни посетители.А и ни гледат сеира как с татко им правим в 11 часа вечерта оборка на дъното на басейна от нашите играчки.Те от терасата много хубаво цамбуркат в басейна. #Crazy

smile3532 smile3532 smile3532

Аз гледам някакви all inclusive оферти и ми се струва много скъпо на дете на 3 г. да му искат 50% от цената на възрастен, еле щото е второ.

# 631
  • Някъде там...
Ами нали трябва да избият и за "безплатното" първо.  Laughing

А, Хелче, аз те познах по децата.  Mr. Green

# 632
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Здравейте!

Да се представя и в тази темичка. Казвам се Елина, по принцип от Варна, в момента в Норвегия. На 05.06.2011 се родиха моите близначета - "каката" София с мерки 2460 и 46 см и по-малкият с 30 минути Давид с мерки 2730 и 47 см. Бременността ми не беше от най-леките, особено последните няколко месеца, но с повечко лежане и почивка удържахме до 37 г.с. и 6 дни. Родиха се по естествен път, с епидурална и с малко окситоцинче за предизвикване на контракции преди раждането на Давид, тъй като на него май не му се излизаше и след София всичко спря. Разминах се само с 2-3 шева, което мисля е много добре. Е, най-добре щеше да е без, но... За разлика от първото раждане с епизиотомията, този път не изпитвах абсолютно никакви болки или дискомфорт от шевовете.
Имаме си и по-голям батко, който на 28 този месец ще навърши 11 години.
Вече всички сме си вкъщи и се опитваме да се нагодим един към друг. Кърмим се усилено, не знам колко успешно, но по това, което съм чела че трябва да търся като признаци, май успяваме. Дечицата са много добрички, спят и мрънкат само като са гладни, което се случва на около 2-2,5 часа. Все още не мога да ги кърмя едновременно без помощ, така че настава голям купон, когато заедно решат, че са гладни  Crazy

Та така...представих се с цял роман, за което се моля да ме извините  Party Надявам се, че ще ме приемете при вас!

# 633
  • Пловдив
Честити рожби Eлинa !!!Здравички и силни да растат!!!Много да ви радват!!!
[/color]
Щастието е пълно, с толкова пълна къща, нали Simple Smile?!Предстоят ви много весели дни и нощи  Heart Eyes!Разбира се, че си добре дошла при нас  bouquet

# 634
Елина, да са ви живи и здрави, много добри мерки сте спретнали  Joy

Аз да ви кажа, че ние вчера смъкнахме нивата на кошарките, но малките спаха мн неспокойно, само се будеха и промрънкваха като че ли се стряскаха от нещо. Определено не е мн удобно за родителите толкова ниско, но се надявам да свикнем бързо.
Да ви питам, тези с кошари, имате ли обиколници? Сега си мисля, че след като са на ниско, са им необходими, а и има един гаден луфт м/у матрака и кошарата, дето сложих одеяло, ама Йо само се завираше там, мн неприятно.

# 635
Честити бебчета, Елина!!! Добре дошла сред нас!!!!! Дан оуспеете с кърменето!!!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=411315.720;topicseen тук можеш да получиш много помощ относно кърменето.

Аз ги кърмех върху възглавници (обикновени възглавници), лежат на тях, главичките им пред двете ми гърди, а крачетата покрай мен и назад (двойна футболна се нарича).

Ние не сме слагали нищо, но сме с два матрака един върху друг (беше им ниско, когато почнах ада се изправят и все мрънкаха).

# 636
  • София
Елина,честита радост! Hug Party  bouquet

Ники,ние също сме долу вече и ми е много неудобно но сложихме по още един матрак и се получи по добре! Grinning

# 637
Eлинa, честито! Нека семейството ви се радва на здрави и спокойни дечица Grinning!

Не мога да се стърпя и да не изразя задоволство от това, което установих - този сезон не се налага масово купуване на дрехи. Почти всичко им става от края на лятото миналата година. За сега оставаме с ударното купуване на обувки /1-2 мес. / максимум. Сега купувам нещо, защото ми харесва.
Спомням си миналата година по това време ми се ревеше от разходи за дрехи, купувам дрехи за вкъщи, за навън, та по няколко комплекта, гащи и т.н. защото тогава се учеха на гърне.

# 638
Елина, честити бебета и добре дошла!
И ние вече сме на долните нива на кошарите.Като се будят нощем и направо стават прави Shocked ужас.А моите от едната страна са с цип и когато е отворен слизат и на земята ooooh!
Като казахте за гърнето от кога да ги слагам и как въобще ще уча и двамата заедно, не ми го побира главата?
А и да ви питам за прохождането ползвахте ли колони за прохождане?Моите в момента ходят хванати за мебелите и леглата, изправят се на каквото докопат newsm09 проходилки нямам и не мисля да взимам, че само това ми липсва вкъщи Simple Smile

# 639
  • София
Нищо не съм ползвала за прохождане, нито колани, нито проходилки. Моят съвет е да ги оставиш да си проходят сами, така както се движат по мебелите в един момент ще се пуснат и ще тръгнат. Иначе рискуваш да останеш без кръст.
За гърне сте малки още, аз ги пробвах чак към втората година.

За хотелите да ви кажа - в Албена във всички хотели не таксуват децата до 12 г. независимо колко са на брой  Simple Smile Че одеве от един хотел ми искаха по 50% за второто и третото.

Елина, честити ви бебоци! Да са ви живи и здрави!

# 640
  • Някъде там...
Елина, честито, живи и здрави да са ти!  Hug

Не съм ползвала нито колани, нито проходилки. Едната пролази на 8,5 месеца, другата на 9,5. Така се бяха усъвършенствали, че развиваха завидна скорост на 4 крака. Беше им удобно и затова окъсняхме и с прохождането - чак на 1,3 г. Бях им взела от тези бутащите се проходилки, с разни занимавки по тях. Караха си ги из къщи, но май повече караха количките за кукли. Периодът с прохождането ми беше най-кошмарния от раждането им досега. Не искам да си спомням просто... страх ги беше да се пуснат, водихме се за ръчичка 3 месеца. А ги гледам сама и навън беше ад.  #Crazy
За гърне ви е рано. Ние тепърва се учим.  Mr. Green Аз се пробвах около годинката да ги слагам, но бързо се отказах.

# 641
И нашите маймунки пълзят със завидна скорост. Аз съм ги слагала в проходилка, но не са стояли дълго време, редувах ги. Имам колани, но ги ползвам само, когато сме навън с таткото и те много заискат да ходят, така ми е по-удобно (засега само едната, защото другата е по-назад с ходенето). Борислава се изправя съвсем сама на нашето легло и се пуска, така стои няколко секунди и даже сама си пляска през това време. Вече няколко пъти се е пускала и е правеля по няколко крачки, но каот се усети и хоп - сяда. По съвет на Елрой наредихме пъзел, гумен, на земята и ги оградихме с диваваните. Имат си кът, но вече се сещат, набират се и се претъркулват точно в ъглите, където се докосвата два дивана. Това вече не ги спира, но здраве да е.
На гърне ги слагам от момента, в който започнах да ги слагам седнали. Така те свикнаха с него и не плачат. Но това не означава, че си казват кога им се ходи до тоалетна. Съвсем не очаквам, че ще го правят скоро, но знам ли... дай Боже, да ме изненадат приятно.
Аз да попитам също нещо, едната ми дъщеря изобщо не иска да стои нито в леглото си, нито в ограждението. Все на нашето легло иска или пък да може да щъка навсякъде из къщата съвсем свободно. Иначе реве (засичах, цял час без нито 1 сълза, млъква само да види дали някой я гледа и пак страшен магарешки рев). Дали имам шанс да е само период и да отмине...то вече 2 месеца, че и повече е така, но все пак...

# 642
  • София
Бръмбарче, нямаш никакъв шанс да отмине, на тази възраст са малки изследователи, искат да видят и да проучат всичко, скучно й е в ограждението, обезопасявай апартамента и я пускай.

Жабче, и моите проходиха на 1,3 г, но бяха много стабилни. Но аз не съм държала никога за ръка, тази грешка я направих с каката де.

# 643
  • Пловдив
Ооо, и нас вече няма какво да ни спре в спалнята, където е обезопасено или в кошарите!Лазят и се гонят из целия апартамент и се хилят и закачат Simple Smile Много са забавни!Изправят се, падат, реват, пак стават... Simple Smile И така Simple Smile И на двора като излезем е същото.Край с чистичките стерилни бебчета.Или лазят по тревата и цимента или се изправят и ходят по разни опори.Прибираме се омундарени целите, но карай, да е весело  Laughing

# 644
  • Някъде там...
О, те в момента, в който се престрашиха, си бяха съвсем стабилни,  Laughing Но докато дойде този момент, полудях буквално. При нас баба им и дядо им много искаха да ги водят за ръце, та се научиха чаветата след едно гости и гледай какво става...

Общи условия

Активация на акаунт