Какво повече няма да купя

• 84 315
  • 800
  •   1
Отговори
# 375
^ Аз на Манхатън съм купувала гримове, голям боклук са.
Орифлейм, Ейвън - не ми ги хвалете. Правят ги в Полша, а са на петорни цени от другата вносна полска козметика, а и качеството им е под всякаква критика. Бижутерия не си купувайте от тези марки - гривни по 10-15 лв от брошурите им в Илиенци са по лев-два - абсолютно същите са. Чанти, шалове, портмонета и пр. - нищо не става от тях.
Шампоан Дева Q10 - подхранвал, ама друг път. Изобщо Красная линия, Рубела, Дева, Тео - видите ли такова нещо - не купувайте. Имам чувството, че всичките им шампоани, душгелове и подобни са си чист течен сапун.
Онзи ден взех двойна Шаума, каквато купуваме от 2 години - отдавна не мие толкова добре, колкото в началото, но просто няма какво друго да се купи - всичко е с ниско качество, а на високи цени.
"Маркови" продукти на Nivea, Dove, Schwarzkopf и разни други - не. В България внасят някакви боклуци, купувала съм в чужбина, уж пак в бивша комунистическа страна - много по-добри са като консистенция и ефект от тези, които са в България, а са и по-евтини. Наскоро с колежка обсъждахме, че това е практика на самите производители - "съобразявали се с местните вкусове и традиции", един вид - ние тука на Балканите сме свикнали на боклуци, така че боклуци ще ни продават.
Пробвах шампоан Орсен - нищо не става от него.
И да ви кажа нещо - ако искате да си подхраните косата, взимайте кремообразни шампоани. От шампоани, които са с вид на прозрачен/мътен гел косата изсъхва и става като слама.

# 376
  • София
Аз манхатън харесвам, всичко, което съм имала тяхно  е било хубаво.
от шампоаните - трудна работа...все по-зле стават, шаума, гарние, хед енд шоудър, нивеа, пантен, дав, да не говорим лош енд го и   вс бг нищо хубаво...сравнително ми допадат орзен бирените, докато не ги скапят и тях, ще ги ползвам.... но все пак подозирам, че  е и до тип коса, моята се омазнява бързо и с всякакви подхранващи, просто става гадна... да не говорим, че от 2/3  ме сърби после главата и след третото къпане почва и пърхут да ми се появява...вкл от такива против пърхут.

а това мляко пък наистина никога повече няма да го купя...ужасно е.
http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/servlet/segment/de_homepage/a … r_tee_jasmin.html

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 20:39 от Angel_Dust

# 377
Има нещо вярно за спада в качеството на Шаума. Преди години бяха много добри шампоани. Въобще, напоследък забелязвам, че и по-евтините родни шампоани вършат същата, та ако не и по-добра работа от по-скъпите вносни уж "маркови". Мия се предимно с такива и проблеми не са ми правели за разлика от Хед енд Шоулдърс и Фруктис на Гарние, например.

# 378
  • София
Ангелче, малко оф-топик - в правописната са те цитирали

# 379
  • София
хихих, ами не се и съмнявам, правя безумни грешки защото  пиша бързо и недоуцелвам клавишите или натискам по 2 Simple Smile или размествам букви...ама пусто не се  прочитам преди да постна, а и ме мързи после да коригирам Simple Smile Нека се забавляват Simple Smile

не че всъщност знам коя е тази "правописна" все тая Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 20:53 от Angel_Dust

# 380
  • София
Знам бе, знам. Затова ти писах, че ми стана странно точно за тебе Peace

# 381
  • София
с извинения за оффа - то и аз бих се самоцитирала там за много неща, честно казано, понякога и аз се хиля какви съм ги наплескала Simple Smile

ах, те пък намерили какво да цитират  hahaha

# 382
  • София-в сърцата на моите деца
добре, , взимайте кремообразни шампоани. От шампоани, които са с вид на прозрачен/мътен гел косата изсъхва и става като слама.
Е, то ако те чета трябва да се мия на баба си със сапуна или хума! За тебе всичко е боклук! Извинете ,моля, ама Вие каква козметика употребявате? Peace

# 383
добре, , взимайте кремообразни шампоани. От шампоани, които са с вид на прозрачен/мътен гел косата изсъхва и става като слама.
Е, то ако те чета трябва да се мия на баба си със сапуна или хума! За тебе всичко е боклук! Извинете ,моля, ама Вие каква козметика употребявате? Peace
Ами, знаеш ли, по-добра маска от обикновената хума няма. Почти нищо, което е модерно и в лъскава опаковка изписана с хиляди суперлативи не е по-добро от средствата използвани от хилядолетия. Да, бих използвала само "на баба ми сапуна", но няма как да си го набавя. Козметика почти не ползвам и не съм се разкапала още, нито пък съм останала без мъж, работа и прочее.

# 384
^Именно.
didiela, купувам каквото ми падне, но просто каквото скъпо съм купила, качеството му е като на евтините неща. Сори, ама заради едната марка вече трудно ще ме излъжат да дам пари.
А, забравих да се оплача от медения вазелин на Кокона. Нямаха друг в аптеката и взех този. Никакъв ефект няма, даже имам чувството, че още повече се олющвам от него, а кожата ми и без това е като шкурка.

Между другото - косата ми е много мазна, но я мия само с шампоани за суха, изтощена или боядисана коса - влияят й по-добре и се омазнява на по-голям интервал от време.
А кожата ми пък е ужасно суха с малки изключения - ползвам едно мазило от аптеката на Талодерма - бяла опаковка, жълт етикет, пише 'емулсия за много суха кожа'.

# 385
^Именно.
didiela, купувам каквото ми падне, но просто каквото скъпо съм купила, качеството му е като на евтините неща. Сори, ама заради едната марка вече трудно ще ме излъжат да дам пари.
А, забравих да се оплача от медения вазелин на Кокона. Нямаха друг в аптеката и взех този. Никакъв ефект няма, даже имам чувството, че още повече се олющвам от него, а кожата ми и без това е като шкурка.

Между другото - косата ми е много мазна, но я мия само с шампоани за суха, изтощена или боядисана коса - влияят й по-добре и се омазнява на по-голям интервал от време.
А кожата ми пък е ужасно суха с малки изключения - ползвам едно мазило от аптеката на Талодерма - бяла опаковка, жълт етикет, пише 'емулсия за много суха кожа'.

Моята коса беше мазна докато я миех с шампоани за мазна коса. След като минах на такива за нормална и изтощена коса проблемът изчезна. Пробвай с хининов шампоан, на мен лично добре ми влияе. Има един червен, български на SN - разкошен, но за съжаление съм го виждала и съответно ползвала само веднъж.
http://beautycosmetic.biz/images/snquinineshampoo.jpg
Има един БГ препарат Себорал - справя се добре с пърхота и омазняването е на билкова основа.
За сухата кожа може да пробваш разни мехлеми от невен.

Оня ден ми дадоха тестер на новата серия млека за тяло на Гарние. По принцип не са им лоши продуктите като изключим шампоана Фруктис, но тази миризлива емулсия никак не ми хареса. На Нивея новата уж естествена серия май и тя не струва, поне тестера за тяло с арганово масло, който ползвах. Единственият плюс е, че не са много ароматизирани.

# 386
  • София
аз съм пробвала и с подхранващи шампоани, още по-зле става...но вероятно е и малко или повече и индивидуално, както при всичко друго с козметиката....но ще го запомня този червеният шампоан и ше пробвам.
Аз за суха кожа сега съм решила да пробвам кокосово масло, от гарниетата млеката ми харесваше преди розавото, а бялото с урея, добре хидратираше НОО толкова ме щипеше и болеше от него, бе влезе в графа - повече няма да купя...
http://apteka.framar.bg/30014965/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8% … -200-%D0%BC%D0%BB ето това имам предвид.

# 387
На Гарние за суха кожа е добра червената серия с клен. Жълтата с цитруси за целулит не струва.

Повече няма да купя кисело мляко "Пършевица" БДС. Личи си че е блъскано със сухо мляко. "Ханско" прясно мляко също е отвратително. Сметаната за кафе (синята) на MyDay не струва, въпреки че са я писали млечна. На Meggle е с няколко стотинки по-скъпа, а разликата е осезаема. На MyDay нито един продукт не струва.

# 388
Проблемът е, че вече и най-оббикновените бисквити са пълни с отрови. Затова не купувам.[/b]

Аз точно от едни обикновени бисквити тръгнах да чета етикетите, направих на детето бисквитена торта и доволна, доволна седнах да си се радвам сама на себе си, как съм направила нещо добро за детето си и семейството си и изведнъж пред погледа ми се мерна съдържанието на бисквитите, ооо, прелест на прелестите - хидрогенирано растително масло Laughing

Дълго време търсих някакви по-читави бисквити за торта, но не намерих.
Престиж са пуснали някакви нови бисквити Ная, но нещо не ми хареса и в тяхното съдържание, въпреки че ги обявяват в категория за качество „Продукт с грижа за вашето здраве“.
Сетих се - палмово масло, това май не ми хареса, нали и то е хидрогенирано.

# 389
Обикновените бисквити Житен дар на Нестле нямат хидрогенирани мазнини, но пък съдържат натриев метабисулфит, който ако детенцето е с алергии или астма, може сериозно да предизвика криза.
Хидрогенирани мазнини има в бисквити Закуска на Победа. Водят се детски и масово се купуват, което е ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт