Какво повече няма да купя

• 84 309
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
Проблемът е, че вече и най-оббикновените бисквити са пълни с отрови. Затова не купувам.[/b]

Аз точно от едни обикновени бисквити тръгнах да чета етикетите, направих на детето бисквитена торта и доволна, доволна седнах да си се радвам сама на себе си, как съм направила нещо добро за детето си и семейството си и изведнъж пред погледа ми се мерна съдържанието на бисквитите, ооо, прелест на прелестите - хидрогенирано растително масло Laughing

Дълго време търсих някакви по-читави бисквити за торта, но не намерих.
Престиж са пуснали някакви нови бисквити Ная, но нещо не ми хареса и в тяхното съдържание, въпреки че ги обявяват в категория за качество „Продукт с грижа за вашето здраве“.
Сетих се - палмово масло, това май не ми хареса, нали и то е хидрогенирано.

вманиачавате се.
в природата няма 100 % едносъставни продукти, така е и в индустрията, особено когато става въпрос за храни, предназначени за крайно потребление.
все пак имайте предвид и процентното съдържание на т.нар хидрогенирани мазнини в дадения продукт. ако не го знаете, интересувайте се.

# 391
  • София
Аз... Blush...само чета, да знам с кое да не сбъркам, ама ...то не остана нещо дето да става.
Та...намесих се, щото гледам, че обсъждате шампоани. Ако не сте пробвали, вземете този http://apteka.framar.bg/16004464/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B0% … -150-%D0%BC%D0%BB, аз отдавна предпочитам да си ги купувам от аптека.

# 392
  • София
Спокойна, подкепям за Прегаин с двете ръце, използвах го преди време, заради косопад и ми подейства страхотно  Peace
Не е по темата, но не се сдържах

# 393
  • на Земята
Спокойна, подкепям за Прегаин с двете ръце, използвах го преди време, заради косопад и ми подейства страхотно  Peace
Да ли може да се намери този шампоан сега?Четох коментарите от линка и останах с впечатление,че не се доставя вече.

# 394
gardje, нито един производител не би потвърдил, че продуктът му е наблъскан с маргарин.
Нито пък ще седне да обявява % на маргарина в бисквитите, които произвежда.
Аз например не желая да консумирам трансмазнини. Нито искам детето ми да ги яде.
Толкова.

# 395
gardje, нито един производител не би потвърдил, че продуктът му е наблъскан с маргарин.
Нито пък ще седне да обявява % на маргарина в бисквитите, които произвежда.
Аз например не желая да консумирам трансмазнини. Нито искам детето ми да ги яде.
Толкова.

Sourcherry, има производители, на които, ако изпратиш запитване, ще ти отговорят. Лично съм го правила.  Peace
И не мога да разбера за колко бг производители на храни си работила, че си толкова сигурна за това дали производители обявяват реални съставки на продуктите си или не.
Освен това за неусведомените бих желала да споделя,че в съдържанието на хранителните продукти съставките се изписват в зависимост от количеството, което е вложено от тях в продукта - в низходящ ред. Такъв е законът не само в България. Така всеки потребител може като вземе продукта да види не само какво е вложено в него, а ми и да си направи сметка приблизително в какви пропорции.

# 396
Ок, би ли обяснила моля те, кой контролира дали на един етикет на даден хранителен продукт е изписано вярно и точно съдържанието му?
С една дума - всичко ли се изписва на етикета?

# 397
Ок, би ли обяснила моля те, кой контролира дали на един етикет на даден хранителен продукт е изписано вярно и точно съдържанието му?
С една дума - всичко ли се изписва на етикета?

Коректното етикетиране на хранителни продукти, предназначени за консумация от човека, се следи от асоциации и агенции, имащи за цел опазване и контрол на общественото здраве, РИОКОЗ напр. Или в днешно време - Агенция по храните.
пускам това на първо време http://www.riokoz.kardjali.com/normi/Nar_etik.htm

Реално съществуващите фирми произовдителки, а не фантомите и "производствата" по махалите, са подложени на стриктни и регулярни проверки.
Когато се установят грешки, се дава срок, в който да бъдат изправени нередностите съгласно изискванията на закона.

За истинските и надеждни фирми в България нещата не са чак толкова 'лабави, както си мислят много хора. Аз затова казвам - отидете да поработите за водеща фирма, произвеждаща храна в чужбина, поработете и за такава фирма, но българска. Няма да установите много разлики, а по отношение на безопасността /не вкуса/ почти никакви.

Да не говорим, че и много български фирми се сертифицират по международни стандарти за безопасността и качеството на храните.

# 398
  • На един клон
Ставаше дума за БГ кравето масло - пробвайте на Верея,според мен хич не е лошо.

# 399
  • I want it all and I want it now.
Само и аз да похваля шампоана. Има го в аптеките.

# 400
  • София
Да ли може да се намери този шампоан сега?Четох коментарите от линка и останах с впечатление,че не се доставя вече.
От този сайт, аз не съм купувала, а от кварталната аптека  Peace

# 401
  • София-в сърцата на моите деца
А скъп ли е този шампоан?

# 402
  • София
А скъп ли е този шампоан?
Около 8 лв последно го купих.

# 403
  • France
В готварския споменах преди време възмущението си от дробчетата на "Градус", които бяха с жлъчката и от техните бутчета, с голямо количество кожа и мазнина под тях. Но, вчера беше върхът на възмущението ми, когато видях, че воденичките на същата фирма не стават за нищо, абсолютно нищо  #Cussing out Освен че бяха с мазнина и непочистени от остатъци от храна, незнайно защо бяха сцепени на 2 така че не можеше да се обели ципата. Мъчих се 20 мин, появи ми се мазол на пръста и накрая ги дадох на котарака и кучето.
Повече няма да купувам нищо на Градус!

# 404
Каша на Нестле. По-скъпа е и от Хип.Не се хомогенизира стои на бучки,независимо дали с топла или студена вода......
Безмлечна каша със състав от 9 реда Crazy.Сигурно евтините бълг.каши са по-читави....

Общи условия

Активация на акаунт