Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 829
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • В две тъмни очички
Евридик@, нося я изправена и я тупам по гръбчето всеки път след хранене, но въпреки това много рядко се уригва! Относно повдигането на матрака - когато дойде педиатърът в къщи , аз бях сложила възглавничка под главата на малката(изключително тънка -все едно няма) и той я махна и каза,че е твърде рано за какъвто и да е наклон  newsm78. Значи според теб,вече мога да й направя някакъв наклон? Това малко поне ще оправи нещата според мен - поне няма да й излиза и през нослето или така си мисля само  Thinking

# 61
Пиша на парче и дочитам, така че ме извинете  Blush

Пате честито бебче  smile3525

Мамита, абе вие ревливите бебета на ръце ли само ги държите или ги оставяте и сами? оф, ние сме само на ръце, тя майка е тука и дундурка, ама като остана сама  #Crazy

Инака аз по този повод открих слинга, направо не се издържа иначе, тя реве непрекъснато, а я оставя, а истерия  Crazy, обаче искам да питам, ако някой ползва слинг с халки не са ли много сгънати бебетата вътре или аз не я слагам правилно

Чери  Hug ех колко се радвам за Бела  Heart Eyes, аз не знам дали сте го обсъждали вече, но според един бабешки лек за конюктивит най-доброто лекарство е по няколко капки кърма

Бубе и другите мамчета които скучаете хайде като поотмине грипа на разходка  Flutter

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 12:54 от Jorjianaaa

# 62
Момичета, редовно ви чета, но някак все не ми остава вреем да ви пиша...
Малките плачат доста през нощта, не спят от тези гадни колики и аз ходя като сомнамбул Освен това вече тръгнахме на физиотерапу=ия с Вяра и съвсем ме няма в къщи...

Ето малко интересна инфо за кърменето- http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/

Честито на новородилите, добре дошли на бебчетата!   bouquet
2 в 1, чакаме ви  Hug

# 63
Пиша на парче и дочитам, така че ме извинете  Blush

Пате честито бебче  smile3525

Мамита, абе вие ревливите бебета на ръце ли само ги държите или ги оставяте и сами? оф, ние сме само на ръце, тя майка е тука и дундурка, ама като остана сама  #Crazy

Инака аз по този повод открих слинга, направо не се издържа иначе, тя реве непрекъснато, а я оставя, а истерия  Crazy, обаче искам да питам, ако някой ползва слинг с халки не са ли много сгънати бебетата вътре или аз не я слагам правилно

мм, спасителна идея!! - аз слинг нямам, но май ще изровя кенгуруто, и нашите колики са отчайващи.. и ние сме все на ръце, гръб не ми остана вече. дали е рано за кенгуру, как ви се струва?

едит: всеки път, като се сетя, че Мила дундурка две малки (а трето й пощъква наоколо), и ме хваща срам, че се оплаквам. Мила, ти си пич, мацко! Simple Smile  bowuu

# 64
Здравейте момичета. Честито на новите мами-да са ви живи и здрави малките сладури.

# 65
Пате, честита рожба!!!    bouquet Hug

момичета от ЛЛЛ, първо да ви благодаря за огромните сърца, търпение и отзивчивост, невероятни сте! всеки ваш отговор, разяснение и т.н., независимо до коя от нас, ми е безценен, а, смея да предполагам, и на всички останали!!

careener, така е! Аз досега не съм се възползвала персонално от съветите на момичетатат от ЛЛЛ, но с интерес чета всеки техен съвет и намирам много полезна инфо за себе си, за което много им благодаря   bouquet

Евридик@, нося я изправена и я тупам по гръбчето всеки път след хранене, но въпреки това много рядко се уригва! Относно повдигането на матрака - когато дойде педиатърът в къщи , аз бях сложила възглавничка под главата на малката(изключително тънка -все едно няма) и той я махна и каза,че е твърде рано за какъвто и да е наклон  newsm78. Значи според теб,вече мога да й направя някакъв наклон? Това малко поне ще оправи нещата според мен - поне няма да й излиза и през нослето или така си мисля само  Thinking

Бубе, нашата педи ми даде същия съвет за матрачето и има ефект  Wink Ади също не иска да се уригва след всяко хранене, но аз въпреки това я държа изправена поне 15мин, така мисля, че намаляваме повърщането, поне при нас е така ... дано и при вас имат успех тези трикчета  Wink

# 66
Добър ден на всички!

Виолини, в болницата на другото бебче в стаята, при раждането бяха казали, че е изкривено леко едното краче, но това било от позата в корема и ще се оправи майката поиска консултация с ортопед и той каза същото. Дано и при вас е такъв случая. fingerscrossed

Етомира, направо ти завиждам. Кали нощем се храни през 2часа. А денем спи повече и си хапва през 3часа. Въобще мога само да си мечтая за пауза от 4-5-6 часа.
И на мен ми се излиза, но в това студено време не ми се рискува с Кали.
Все пак в събота я оставям на тати и отивам да се разкрася: фризьор, маникюр, педикюр и т.н. Да се почувствам отново жена  smile3521

Олее, много съм отнесена щях да забравя най-важното: от два дни Кали издава гукащи звуци. Не знам дали е време за тях, но първият път реших, че съм си въобразила. Но снощи и мъжът ми ги чу.  newsm68

# 67
  • sofia

lyuba84,

Дали може да попитам някои неща?
- приблизително колко пъти в денонощието кърмиш Лия? Има ли нощно кърмене?
- освен кърмата, споменаваш, че даваш и чай - колко мл. горе долу изпива за денонощие?
- изхожданията как са?

mimsat ,
7-8 пъти кърмя
През нощта около 12-1ч и след това 5ч, 7-8ч - горе-долу така се пада
Чай може да изпие много, но повече от 100мл не и давам!
Памперсите ВИНАГИ са наакани и мокри, до сега само напишкан памперс не съм виждала

Много ти благодаря за отговора, явно трябва да бъда по-настоятелна, защото вчера след всяко кърмене проверявах дали гърдата пуска още- имаше още кърма в гърдата, просто тя явно не иска да го изсуче

# 68
2 в 1 zа отчета ,гледам лентичката ми неЩо полудява , вместо  40  и 1 ден ,пока3ва  40   и  8 дни  отведнъж  #Crazy

# 69
  • София

Олее, много съм отнесена щях да забравя най-важното: от два дни Кали издава гукащи звуци. Не знам дали е време за тях, но първият път реших, че съм си въобразила. Но снощи и мъжът ми ги чу.  newsm68
И Симонка издава едни такива звуци,дето като ги чу батко и и ми вика въодушевен-Мамо,тя говори вече Laughing Laughing Laughing

# 70
  • В две тъмни очички
Уфффф пак да се оплача - тамън се зарадвах,че в петък отиваме в Пловдив и ..........нъЦ! Племеницата се разболяла (а зълва ми и дъщеря й временно живеят в моя апартамент). Понеже в събота имаме изпит и щяхме да тръгнем в петък и да поостанем до понеделник,но заради това,че племеницата е с Т няма как да отидем ние двете с Влади! И сега,мама и дЯте в къщи,а тате пак ще маа гащи и то при болни деца! ooooh! Направо ми идва да се гръмна! Ама гледах сега времето, в неделя го дават +10градуса! Предусещам,че тогава ще е първата ни разходка с количката  Wink
Вчера и днес,само пиша и чета и пак ме заболя главата! Пусти му изпити.......не можа ли сесията да е след месец.........

А, я дайте идея какъв да е точно платът за слинг и какви размери да е? Знам че трябва да се разтяга само по диагонал,ама какъв е тоя плат като име?

Влади ни трясна едно бонусче от вчера, убедена съм вече ,че имаме колики (ама като не ще да пие копър)! Събужда се с писък и заспива, но свива много крачетата днес и е крайно неспокойна!

# 71
  • sofia
Моята бебка пък издава един много особен пищящ крясък(не рев), когато е недоволна! Много е сладка, с татко и много се смеем

# 72
  • София, Лагера
Здрасти, мацки!
Днес съм наспана. Вчера не знам какво му стана на това хлапе, но цял ден будува и рева. Маш го бяха гепнали класически колики на стари години  Wink Но пък цяла нощ си спа, а мама... учи  Crazy

Мая, честито голямо бебче!  Hug

Инка, аз дундуркам бобърчето като плаче. Баткото го оставях повече, ама и той почти не плачеше. Сега, като ми е второ, като знам как бързо ще отлети времето и ще порасне ми се иска само в ръцете ми да бъде  Heart Eyes

Брилянтин, обръщам много внимание на баткото, играя с него, постоянно го прегръщам и целувам. Той не показва ревност, но виждам в очите му, че става тъжен, като се занимавам с бебето.

мамо Зайке, издъни се ти, не мой спечелиш вече.Трябваше обаче да сложиш опция за залагания и през февруари.  hahaha
Бенжаменоооу (верно как го сънувах такова сложно  Mr. Green) ти се помайвай още и за март ще трябва да се сложи опция.

после ще ви дочета, ме малкото мъца

# 73
Jorjianaa при нас проблема е, че и на ръце не млъква. Почне ли да плаче няма спирка, само гърда оправя работата, ама . Иначе и аз имам слинг с халки, но още не съм се пробвала, ама то май е за висше да го сложиш правилно детето  ooooh!

# 74
ох, и аз едвам се справям.май вече свикнах на безсъние.

БРИЛЯНТИН, и ние от днес сме с секрети в едното око. Обилни са. Педиатърката/без да я види, по телефон и изписа капки ooooh! нямам думи/КАКВИ КАПКИ СЛАГАШ, И ОТ КОЛКО ВРЕМЕ

Общи условия

Активация на акаунт