Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои съвети за кърмене, които се споделят във форума?
Какво представлява компресията при кърмене?
Какво представлява рефлуксът при кърмене и как да се намали повръщането при бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои съвети за кърмене, които се споделят във форума?
-
Какво представлява компресията при кърмене?
-
Какво представлява рефлуксът при кърмене и как да се намали повръщането при бебета?
Рефлуксът при кърмене е често срещано състояние, което обикновено се подобрява до 6-месечна възраст. За намаляване на повръщането при бебета може да се поддържа изправено по време на хранене, главата му да се повдигне по време на сън и да се използва техника за компресия за стимулиране на потока кърма и улесняване на сученето.
-
Какви са някои методи за поддържане на интереса на бебето към кърменето?
-
Как можем да определим колко трябва да яде едно бебе на хранене?
Отдавна не съм писала, трудно ми е да ви следя. Малкото диваче много будува и и не ми остава време за почти нищо. Каката не е на градина и купона е пълен вкъщи
Добре, че свекърва ми е при нас и много ми помага. 
Вие имате ли този проблем?

, така ли трябва да е или не
. 
И за това я държа при мен! Вечер е в кошарата си в спалнята, а денем в преносима кошара в хола при мен! Предполагам,че става така,защото не се оригва или го прави след като е повърнала и аз я вдигна (близо час след кърмене). Повръща лошо - излиза й кърма и през устата и през нослето и започва да се мъчи да си вземе въздух! Тогава я вдигам и започвам да я тупам по гръбчето,под тила,след минута две е вече по спокойна и диша леко, но тогава пък в повечето случай започва да търси гърдата! Биба не иска, предлагала съм - плюе я,а аз не се и опитвам да я научавам!
, а аз съм настинала три реда сополи ми текат, прати ме той по живо по здраво, обясни ми че не преносвам (той горкият не може да види кога ми е термина ама нищо) и викам я поне ми кажете какво да пия за настинката, а той ми вика "а за тая работа иди на лекар", аз го питах той лекар не е ли, отговори ми, че бил друг лекар, на еди кой си булевард било пълно с клиники, там да ида, да вляза в една и при който и лекар да отида все щял да ме прегледа, явно психиатър ми трябва вече на мен, дано да родя вече, че още една консултация и ще си раждам сама вкъщи