Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 892
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Бира акитата му са идеални- златни Laughing . Моя ака почти  на всяко кърмене, 7-8 пъти на ден  Peace

Благодаря ти за отговора  Hug!

Сетих се, че и нослето му като че ли е пълно и леко сумти като е буден... А не се чува, когато спи дълбоко... Така си ни изписаха от болницата, педи го видя и каза, че нищо му няма, ама ние с баща му се притесняваме да не е настинал....
И само се кахърим с температурата в стаята - дали е подходяща, дали няма да го претоплим или простудим... Само му пипаме нослето...

# 316
  • София
Привет и от мен!

Много малко време ми остава напоследък да пиша. Ади почти не спи през деня - кърмя я, след това будува и мълчи, а след известно време почва да мрънка и така до следващото кърмене. Най-много за 15 минутки да се унесе между кърменията и това е. Доста е изморително. Tired Баткото общо взето се самоотглежда. Добре че родителите ми идват да си поиграят с него и да го изведат на разходка.

Залъгалка пробвам постоянно да пробутам ама не минава номера - започва да й се гади от нея, веднъж дори повърна. Ще опитам и с каучукова, че явно по-лесно се възприемат от бебоците.

Обривът по главичката почти изчезна, но при нас се оказа, че не е акне, а бебешка себорея. Разликата е, че пъпките са по-дребни, кожата е много суха и на веждичките и около нослето се образуват едни жълтеникави крустички. Хубавото е, че и този кожен проблем минава от самосебе си, просто изисква време.

Аз започнах да давам Деавит, надявам се да не е за дълго време и скоро да пуснат Вигантола по аптеките.

И аз съм от кандидатките за разходки в Южния парк. Дано по-бързо се затопли времето че издивях вкъщи вече.

bouquet

Ето снимки и от Адриана: http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=104577&id=1187067268

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 12:48 от Alluria

# 317
  • ул. "Мечтание"
Момичета!  Hug  bouquet

Шана, не се страхувай от болката. Не е чак толкова страшна, само така звучи, наистина се преживява. В крайна сметка болката нищо не може да ти направи. Това не пречи да си използваш епидурална, ако почувстваш нужда разбира се.  Peace

Сакси, не така мила!  Hug  bouquet Всяка майка е необикновено и специална! Няма значение къде и как е избрала да роди. Чудесно е, че си се чувствала добре в болницата. Много се радвам за което. Радвам се за всяка жена, която е открила своя начин и своето място, независимо дали се покрива с моите предстваи или не. Не е важно кой как вижда нещата отстарни, а ние самите как ги чувстваме и изживяваме. Честно да си кажа понякога ми се е искало да мога да отида спокойно да раждам в болница, да имам вяра на лекарите и накрая да бъда безкрайно доволна от преживяното. Но уви, моя път е бил друг!

Но това не пречи да се гордея с всяка жена постигнала своето в условията на българските родилни отделения.  Hug Аз например не успях.  Wink
И ти имаш поздрави от Тони.  Hug

Наистина страшно много се гордея с вас момичета! Откакто съм в тази тема срещнах много интересни и невероятни хора, с своите уникални и невероятни истории. Аз не мисля, че съм чак толкова смела, защото страх почти не съм изпитвала. Но определено тук има много смели жени, които въпреки страха си се справят чудесно с изпитанията, които им предлага живота!   bouquet И сте едни прекрасни, уникални и неповторими майки и жени!  Hug

# 318
Нощни,Нощни,признала съм те аз тебе!Едновременно ме разплака и усмихна,ама качествено.Всички багри на емоциите извика у мен.Реверанс към силния ти дух!Гордея се,че те прознавам,макар и виртуално.Прегръщам те с цялото многообразие и нюанси на емоции!
Благодарности на всички,които писаха за вит.Д! Hug

# 319
Здравейте девойки,

Не помня от кога не съм писала, но бебо напоследък е станал голямо мрънкало и не ми остава свободна секундичка. Къде ми отиде хубавото малко момче, което си спинкаше сладко между храненията? Иначе вчера бяхме на консултация. Стефан е 4600 и 59 см. За 40 дни е качил 1,5 кг и е пораснал с 8 см. Педиатърката за втори път ме увика, че съм го дохранвала. Каза, че орлем ще го направя дебел Blush

Толкова много неща исках да пиша, ама ще видим русата ми глава какво ще си спомни...

Всички нови мами да са ви живи и здрави бебчетата!

Тия дни не писах, но четох редовно и се нагледах на хубави бебоци!

Нощни, признавам, че чаках разказа ти с нетърпение. Уникално раждане и много емоционален разказ. Страхотно е, че си успяла да изживееш раждането, което си искала.   bouquet

Сакси и аз процедирам като теб за витамин Д - държа бебо на слънце и разчитам сам да си го набавя. Иначе съм си поръчала и като го доставят ще давам, но сега не се тормозя - като няма, няма

Биберон - не давам. Не, че нещо, ама Стефан не го иска. Сигурно щото най-редовно ме ползва мен за биберон.  Laughing Нямам нищо против - ако ми стане болезнено ще мисля какво да го правя.

парка Заимов - мислч, че Сакси и Какче го коментираха - хайде от другата седмица да се уговорим за общи разходки. btw Какче, не мисля че си луда че си извеждала детето вчера - не може да се седи само вкъщи. Аз мислех вчера да ходя пеша със Стефан на детска консултация (покрай грипа се позаседяхме вкъщи), но мъжа ми не обяви за луда и дойде да ме закара.

Стана мн дълго, ама така е като пиша веднъж на високосна...

# 320
абе всички ли давате витамин Д от 20-25 ден?
ние го даваме от 10-ия...

а вече даваме и калций, защото малкото човече мнооого се стряска Sad

# 321
Аз не давам вит.Д и Калций. Ще изчакам ДК и ако педиатърката каже да даваме ще поръчам Вигантол от Румъния.

# 322
  • София, Лагера
Ноеми, мила много добра фотосесия на Тервел! дали е удобно да те попитам на колко дни му я направи и при кой/коя фотографка... че аз се замислям за Надя Джамбазова... благодаря ти предварително! Simple Smile
Мерси, Кати,
Снимах Тервел при Румен Марков. В същност той дойде у нас, да не разкарвам бебето по студа. При него си правих и бременната фотосесия. Това стана тази неделя, значи мънинкото е било на 45 дни.
Ето координати на фотографа:
http://www.studiomarkov.com/
успех!  Hug

# 323
 Здравейте и от мен,само ви чета и сега ще се разпиша и аз...
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ,ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ,МНОГО РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ!  bouquet  bouquet  bouquet
А май не останахте много 2§1,хайде момичета ,очакваме ви.
Наистина страхотни са дечицата ни-януарски мами,да са ни живи и здрави и да имат най-прекрасното детство.
Ноеми за пореден път се възхищавам от фотосесиите ви,прекрасни деца smile3525
Нощни очи..какъв кураж,наистина си много смела Hug Hug Hugстрахотен разказ.
Пепи,Кали е прекрасна,чакам с нетърпение да се позатопли и да  се виждаме по разходки...
За протокола и ние не поемаме залъгалка,и каката беше така,та нали си имат залъгалка на поискване,а с дохранването се  преборихме,уж гладувал..а станал 5 кила по нашия кантар... Crazy
и сега вече си регулирахме храненията,на 3 часа понякога и повече...Стана дълго..и един въпрос за тези които ще дават витамин Д,на всички ли са им го изписали след първия месец?Нашата педиатърка и тя така ни каза,но аз да сверя часовника...и калций защо се дава сега...????

# 324
  • Сливен
Да питам за пъпа : колко време след падането му спря да секртира? На Боян му падна преди 4-5 дена, но още е мокро - лимфа ли, какво ли тече но знам, но е гадно.

Виолини, с кой си се къпала 2 часа?

О, Чопи печатна грешка, по точно грешка на езика. Имах предвид Кърмене, ама съм писала Къпане. Сбъркала съм се нещо Laughing
Нощни шапка ти свалям, прекрасен разказ. Винаги съм била на мнение, че жените са много силни и смели  Peace
За Залъгалката Ема я пое, когато я държах гладна за да успея да я закърмя. Доста си я смучеше. Но сега като се храним добре, я плюе. Аз използвам ортопедична на Камера.
Биричка, и на Емилия акитата са същите и почти на всяко хранене. Казаха, че е нормално.
Мойта пак продължава да кисне по часове на цицата. Яде бавно на почивки. Ама какво да я правя. Ще взема да ис намеря Слинг и аз. Явно ще ми е необходим.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 14:35 от violini

# 325
  • sofia
За вит Д- педи каза от 20тия ден
Биба нямам против да давам, но бебка я плюе.
Записвам се за разходка в Заимов

# 326
  • София

а вече даваме и калций, защото малкото човече мнооого се стряска Sad

Елч, какво общо има стряскането с калция  newsm78

# 327
  • София
Здравейте!
Най-после имам малко повече време да се разпиша и аз.

Нощни поздравления за страхотното раждане, възхищавам ти се много!

Честито на всички нови мами , които съм пропуснала!

Ето малко за моето раждане: родих без избор на екип и това се оказа много печалившо за мен. Винаги съм искала да родя без окситоцин и без упойка. И така и стана. В 8:00 ми изтекоха водите и до 13 и нещо бях родила. Всичко стана бързо както съм си го представяла. В 9:00 тръгнахме за болницата и след това не помня нещата по часове. Там ме приеха с 5 см. разкритие - не съм ги усетила, контракции имах много слаби и то чак след като ми изтекоха водите. Сложиха ме да лежа в предродилна с идеята, че няма да родя скоро  Laughing Никой не ме поглеждаше. Мен това ме устройваше. Лежах си, а контракциите ставаха все по-силни и по-начесто. Може би предгледа за разкритие при приемането ми и клизмата малко са ускорили нещата. Към 13 без нещо трябва да е било, започнах да усещам леки напъни с контракциите  Grinning А контракциите си бяха вече силнички, болезнени, но се опитвах да ги преодолея с дишане! Помага! Реших да извикам една сестра, която минаваше по коридора, казах и че усещам напъни вече. А тя: "Ами то няма лекари тук, всички са по етажите"  Joy Аз не се впечатлих особено. Не бързах да се намесват. Когато се появи лекарката почна малко по-неприятната част. Караха ме да се места до стаята на ехографа и те първа да ме гледат на ехограф ....  #2gunfire Прегледаха ме - пълно разкритие и хайде към родилна. Там малко ме наюриха с напъването и родих на 3-тата контракция, като ми направиха епизотомия. Имам и малко разкъсвания. Включиха ми окситоцин чак за плацентата, а упойка - местна за шевовете.

Като цяло раждането протече точно така както си го бях представяла. И с добрите и лошите неща. Винаги ме е било страх, че ще се разкъсам и така и стана. Винаги съм искала да родя без излишни химии и така и стана Simple Smile Така че вече знам, за следващия път да се настроя за най-невероятното раждане и да изгоня всички страхове.

Като цяло съм доволна и щастлива! Като за първи път нещата протекоха според мен по най-добрия начин! Сигурна съм, че следващият път ще съм по-подготвена!

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 17:22 от Mirrabella

# 328
не знам, предполагам стряскането на дара е признак за липсата му в организма й. като обясних как подскача и трепери с разперени пръстчета лекарят пробва дали ще се стресне и "провокирано" и ни каза да й даваме някакъв разтвор с калций за една седмица, после ще видим.

# 329
  • София
не знам, предполагам стряскането на дара е признак за липсата му в организма й. като обясних как подскача и трепери с разперени пръстчета лекарят пробва дали ще се стресне и "провокирано" и ни каза да й даваме някакъв разтвор с калций за една седмица, после ще видим.
Поправете ме ако греша, но аз мисля, че това "стряскане" е абсолютно нормално за новородените. И моето бебе го прави, а в болницата го видях и при другите бебета.

Общи условия

Активация на акаунт