Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Елч, какво общо има стряскането с калция  newsm78
не знам, предполагам стряскането на дара е признак за липсата му в организма й. като обясних как подскача и трепери с разперени пръстчета лекарят пробва дали ще се стресне и "провокирано" и ни каза да й даваме някакъв разтвор с калций за една седмица, после ще видим.

Оооо не тука вече се спуках от смях  Joy Joy Joy Joy Joy hahaha Joy Joy Joy Joy Joy
Това е естествен рефлекс, почти всяко бебе се стряска така  Laughing

# 331
2 в 1 . Току  Що се връЩам от едночасово интенzивно вървене.Няма грам при3наци все оЩе.Само се ослуШвам ,като неzнам какво да очаквам   Rolling Eyes

НоЩни благодаря ти , след като прочетох раzкаzа ти , даже zа момент си представих как раждам у дома , обаче много бърzо ми иzчеzна представата , като нахлуха  въпроси , ами ако се раzкъсам  вътреШно ,ами  вънШно , ами ако това , онова ....Наистина ти си много смела. Hug

# 332
  • София
За калция има кръвен тест, с който може да се провери какво е нивото му и дали има нужда от допълнителен прием. Калцият наистина играе важна роля за съкращаването на мускулите и може би затова лекарката се е презастраховала като го е изписала за стряскането и треперенето. От една седмица прием едва ли нещо ще му стане на бебето, но и аз мисля, че едва ли наистина бебето има недостиг. Добре е за всякакви такива "подозрения" за нещо на педиатрите да си искате изследване.  Peace

# 333
абе всички ли давате витамин Д от 20-25 ден?
ние го даваме от 10-ия...

а вече даваме и калций, защото малкото човече мнооого се стряска Sad

Елч, какво е общото между калция и стряскането Shocked newsm78 И Мартин се стряска доста, др седмица сме при педиатърката да го мерим, но никога не съм предполагала, че изписват хапче и за стряскане. Мартин издава едни звуци такива като хриптене, много ме плаши. Вече не знам кое е нормално, кое не. Нали чета между редовете - сега видях, че е коментиран калция
Кандидатките за Южния парк- как да си измислим система за изброяване, дотук изброих Майка зайка, Уондерфул, Алюрия  и Бимбим. Аз мисля др седмица да почна да го извеждам. Засега само го изнасям на терасата да се аклиматизира.
И Мартин ака доста редичко- повечето му акита са златисто кафяви, но понякога има и леко зеленикав отенък- но според нашата педиатърка било нормално за кърмено бебе
Аз съм като разглобена вече, всичко ме боли и искам да започна да отслабвамммммм

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 17:00 от look_at_me

# 334
Честита месечинка на Иван на saxophone, дъщеричката на freemind и на Мерилин на gallya73!

Връщам се назад да ви чета, оставям си разказа на Нощни за десерт  Heart Eyes

# 335
  • ул. "Мечтание"
Шана, важното е да се чувстваш сигурна там където си избрала да родиш! Всичко друго е маловажно!  Hug  bouquet Надявам се скоро да ни зарадваш с прекрасна щъркелова вест! Heart Eyes

Това стряскане при новородените е нормално и няма нищо общо с калция в организма. Централната им нервна система все още не е добре развита и за това се получават тези некоординирани движения. През първия месец нещата от които могат да се стреснат истински са малко - почти не чуват и почти не виждат. За истинско стряскане вече може да се говори някъде май след 6-8 седмици след раждането, когато започват да чуват и виждат по-добре.
За липсата на калций най-добре е да се направи тест, а не да се дава превантивно. Може и да не навреди, ако няма нужда, но може и да навреди. Не се знае.

# 336
Бебешондел, така е, естествен рефлекс е, но въпросът е колко често се случва. при Дара е почти непрестанно, включително и на сън. едва я къпем и й сменяме памперса, трябва непрестанно един да я гушка, а друг да прави каквото има да се прави.

не знам за вас, но аз когато си избирам лекар избирам специалист, който е учил 6 г., практикувал е още 20 г. и се предполага, че знае доста повече от мен. затова му се доверявам и не си правя експерименти със собственото си бебе.

# 337
  • ул. "Мечтание"
Бебешондел, така е, естествен рефлекс е, но въпросът е колко често се случва. при Дара е почти непрестанно, включително и на сън. едва я къпем и й сменяме памперса, трябва непрестанно един да я гушка, а друг да прави каквото има да се прави.

Дори да е така и наистина да има причина докторката да се съмнява, е редно да се направи тест за нивата на калция в организма, а не така по едното "гледане" как се стряска да определя лечение. Не е коректно от нейна страна като лекар.
Добре е да потърсите второ мнение и/или сами да направите теста, макар и платено.

# 338
Към ЕВРЕДИК@

Евредика, благодаря ти за отговора и за времето. На въпросите ти,малко не подредени:
-да, суче активно,но не всеки път и не всеки път продължително.често усещам че не гълта и се опитвам да го накарам да лапе по-добре зърното и ареолата,както трябва, но не....
-да, чувам цъкане понякога и усещам че не дърпа мляко;
-зърната ми видимо не са разранени и зачервени. всъщност едното ми е леко болезнено на допир. мажа се с лансинох когато се сетя,горе долу 3-4 пъти в денонощие
-компресия на гърдата правя, иднес правих,но той сука точно 15мин,през които май повече спеше и компресията май не свърши работа(ако съм я приложила правилно); притиснах гърдата отгоре  и отдолу леко,докато е захапал, и после пак;
-ако ми е много твърда гърдата,или ми прокапа мляко докато той спи,се изцеждам малко. ако е преди сучене за да омекне. често се и изцеждам по малко след кърмене,хем да не остава много мляко в мен, хем да се образува повече мляко. незнам дали ми е правилен подхода;
- да, само на кърма е, на поискване. с шише му даваха в болницата кърма и АМ, но няма проблем в къщи, сучеше от едната гърда със силик. зърно, но от другата нещо не ми суче добре.от вчера не слагам силик. зърно, и успява да суче без него. с шише му давах вчера капки с малко кърма и посел кърмех,и днес така направих. Опитах да му давам залъгалка предните нощи- плюе я, аз му я тикам, придържам, пак я маха. не го кеги че не пуска мляко,явно просто е бил гладен;

И въпреки всичко често заспива, и като го побутвам почне пак да дърпа няколко пъти, пак спре, и виждам че е е захапал както трябва, махам го, пак му слагам гърдата и пак същото сучене.  по един и същ начин го слагам и на двете гърди, но от дясната от 2 дена не суче активно,а зърното ми е по-изпъкнало на нея.  Като гледам и сравнявам със снимки по сайтове и брошури -слагам правилно бебето на гърдата, но той зашо не захапва както трябва всеки път? използвам позата седнала люлка. кърмила съм и легнала,но предимно нощем. Как моа да го накарам да суче активно и ефективно всеки път?
 Уринира около 5 пъти и има около 4 пъти мръсни пелени. От два дена му давам Био гая.

Току що го накърмих,около 20 мин, от които към 10-15 сучеше сравнително добре и гърдата поомекна.Но зърното го усещам по-болезнено.Следващия път ще сложа силиок. зърно Май бебето просто всеки път различно суче. Спа 4 часа следобед, яде и сега пак заспа.
Видях поста ти към Добро утро и гледам позите

Chopi,
Добре си направила, че си отворила линка със снимки на пози за кърмене от поста ми към Добро Утро. Ако имаш желание, изпробвай различни позиции и прецени в коя ти и бебчето се чувствате най-удобно. Компресията е добър вариант за насърчаване на бебето да суче активно и да поема повече мляко.
Дали е вариант за теб отново да изгледаш клипчето и да опиташ да прилагаш тази техника, докато кърмиш?

Други идеи, които мога да предложа, са кърмене кожа-до-кожа, в затъмнено и по-тихо помещение, кърмене, докато го носиш и леко полюляваш. Всичко това са начини да му задържиш вниманието към гърдата и да го насърчиш да суче по-дълго и активно.

Препоръчва се да се изпива по една чаша вода или друга любима течност (чай, прясно изцеден сок) непосредствено преди кърмене, тъй като това може да ускори рефлекса на потичане и да задържи интереса на бебчето към гърдата и към сученето.

Казваш, че понякога чуваш цъкане, докато момченцето ти суче. Това обичайно е знак за недобро засукване и можем да го коригираме, като променим позицията на бебето на гърдата и засукването. Прилагам едно клипче, което показва как бебето трябва да поеме правилно гърдата
Можеш да коригираш начина на захапване на бебето по време на кърмене, ако забележиш, че изпуска зърното или не е захапало достатъчна част от ареолата. Тогава можеш да придърпаш цялото тяло на бебчето към себе си и да притиснеш плътно неговото коремче до твоето, ако го кърмиш в поза като показаната на тази снимка.
Не се препоръчва да буташ само главата на бебето към зърното, защото това обикновено раздразва бебетата и ефектът е обратен.
За дискомфорта на зърното – освен с Лансинох, можеш да го мажеш и с малко кърма и да оставяш зърното на въздух, т.е. да не носиш сутиен, а само широка тениска или нищо отгоре.

За силиконовите зърна – много майки ги използват като „спасителен пояс”, но проблемите с разранени и чувствителни зърна в почти всички случаи могат да се разрешат и без тях, с промяна или леко наместване на позицията на засукване на бебето. Затова още веднъж те насърчавам да изпробвате с бебчо различни позиции и да опитате да откриете удобна, безболезнена и приятна за вас.

Относно това, че бебчо не суче добре и активно от дясната гърда, бих ти предложила да опиташ да го преместиш от позата, в която суче на лявата, директно на дясната. Какво имам предвид – ако на лявата гърда бебето суче в поза класическа люлка, можеш да го преместиш внимателно на дясната, без да му променяш позицията на тялото му и така на дясната гърда то ще се окаже в поза футболна топка.
Препоръчително е също да се опитва да се кърми от гърдата, която не е предпочитана от бебето, когато то е в полусънно състояние, например нощем.

Добре си се сетила да изцеждаш по малко преди кърмене, ако гърдите ти са много напрегнати. Така ще улесниш и бебето да захапе по-лесно и по-добре гърдата. Изцеденото мляко можеш да даваш на бебето с чашка или пипета. Шишетата и залъгалките се счита, че може да компрометират кърменето в тази крехка възраст на бебчето, защото механизмът за сучене/пиене от тях е съвсем различен от този на гърдата.

Последен въпрос – дали бебчо успява да си изплези езичето, така че да го издаде извън долната си устничка? За да провериш това, може да си измиеш добре кутрето и с подрязан ниско нокът да го поднесеш в устичката на бебенцето, с меката част нагоре. Когато бебчето засуче, ще можеш да види дали езичето му излиза извън долната устна.

# 339
  • в Надежда-та
Момичета кой месец се ходеше на ортопед newsm78

# 340

не знам за вас, но аз когато си избирам лекар избирам специалист, който е учил 6 г., практикувал е още 20 г. и се предполага, че знае доста повече от мен. затова му се доверявам и не си правя експерименти със собственото си бебе.

Като толкова се притесняваш идете на невтолог и направете кръвно изследване. Не познавам толкова голям специалист който с поглед да прецени какво трябва да се изпише  Crazy

Доверието към лекарите е като ония лаф за първото и воторото дете (ако се сещате)
При първо дете сляпо се доверяваш на лекаря.
При второто дете вече се допитваш до поне 2ма специалисти и пускаш изследвания за потръждение...

Имам милион и един примери за това колко некомпетентни може да са лекарите, но оставям на теб с времето да се убедиш и прецениш колко да се доверяваш и на кого  Hug

Моя съвет е да го увиеш в пелена така че да са прибрани ръчичките (не стегнато) и да се гушкате повече, какво по хубао от това...

Момичета кой месец се ходеше на ортопед newsm78

Хубаво е до края на втория за да се види ако има някакъв проблем и ако трябва да се носят ортопедични гащи. Ииииии педиатъра няма да ви даде направление преди 4тия месец  Wink

Ако чакаме лекаря да ни праща на изследвания и специалисти....

# 341
  • в Надежда-та
Аз затова и питам, че нямам мн вяра на наща Crossing Arms
Мерси Бебешондел Hug

# 342
  • В две тъмни очички
Ейй и аз да се включа най накрая!
Моите мъки явно ще продължат и след раждането  ooooh! От вчера си имам бонус - мастит + Т 39градуса  Tired За сега карам на домашно лечение,ама нещо не виждам резултат и ако до понеделник не се оправят нещата май ще се ходи на лекар  Tired
Нас коликите започнаха да ни мъчат - за сега слава богу са само денем и не са много силни!

Честити бебчета на Леприкон и Бенджолина

# 343
Въпрос към ЛЛЛ:
Може ли да ми кажете как бебето диша, когато го слагам в "биологичната поза"? Защото аз имам много силен рефлекс на потичане и бебето се дави в началото, та опитах в тази поза, но бебето не можеше да диша, понеже нослето му се запушваше в гърдите ми и се чудех как става?

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 22:35 от brilliantine

# 344
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:
Може ли да ми кажете как бебето диша, когато го слагам в "биологичната поза"? Защото аз имам много силен рефлекс на потичане и бебето се дави в началото, та опитах в тази поза, но бебето не можеше да диша, понеже нослето му се запушваше в гърдите ми и се чудех как става?

И при мен се получава същото при биологичната поза. Явно не го поставяме правилно. Ще следя за отговара  Wink

Общи условия

Активация на акаунт