Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои съвети за кърмене, които се споделят във форума?
Какво представлява компресията при кърмене?
Какво представлява рефлуксът при кърмене и как да се намали повръщането при бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои съвети за кърмене, които се споделят във форума?
-
Какво представлява компресията при кърмене?
-
Какво представлява рефлуксът при кърмене и как да се намали повръщането при бебета?
Рефлуксът при кърмене е често срещано състояние, което обикновено се подобрява до 6-месечна възраст. За намаляване на повръщането при бебета може да се поддържа изправено по време на хранене, главата му да се повдигне по време на сън и да се използва техника за компресия за стимулиране на потока кърма и улесняване на сученето.
-
Какви са някои методи за поддържане на интереса на бебето към кърменето?
-
Как можем да определим колко трябва да яде едно бебе на хранене?

Малката започна вечер да ми прави някакви номера и не мога да разбера къде е точно проблемът! Всяка вечер се къпем около 7-8 в зависимост кога се събуди! След това започва едно ВЕЛИКО кърмене! Суче близо 30-40 мин и изцежда гърдата до край и заспива върху нея или просто започва да си играе със зърното! Не го пуска, но й не суче,само се лигави и от време на време дръпне леко! Ако я махна от гърдата се събужда и започва да мрънка, а ако заспи до 10 мин пак е будна! Другата гърда не я иска и точно това ме навежда на мислълта,че си играе! Следва моята баня (която трае около 10-15 мин) и като се върна тя вече е будна (ако въобще е заспивала) и търси да суче! Чак тогава има желание да захапе другато зърно,след което започва същата процедура като с първата гърда! Още 30-40 мин кърмене и след това 10-15 мин игра на зърното! В крайна сметка като изсуче толкова много аз съм спокойна , че се е нахранила , раздразнена,че вече около час и половина си играе с мен и я оставям в кошарата й! Следва рев около 10-15 мин и в повечето случай след това се онася! Понякога се налага обаче да я взема при мен в леглото и да й предложа пак без значение коя гърда, за да се унесе (след около 5 мин). Така остава да спи при мен!

През целия ден прави леки дрямки от 15 мин.само.Просто е малък ад вкъщи,при все че съм с постояна температура 38.5
с кашлица-зверска,постоянна температура а сега и хрема.Добре,че моя не е на работа тези дни и ми помага,въпреки че и той бе болен,но поне не го караме наведнъж а си го предаваме.Малката и тя леко прихвана,но се избави бързо.Аз го карам най-тежко вируса,заради отпадналия организъм от раждането и кърменето,ама не се давам,куче прокроклето съм,ще го преборя вирусът му и вирус