Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 29 088
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Ан-ката, откъде восък? Иначе инфото е много полезно! Благодаря!

Вит. Д    Mr. Green
Аз не давам, зашото не искам  Sunglasses,  ама и тия дето искат пък не го намират...Та въобще някой дава ли?  Thinking

Кой пита за слинговете? Перфектно пособие  Peace Опитах се да дам линк, но го приема като рекламен спам...мога на лични да пробвам или на скайп  Peace Има много инфо и снимков материал...четеш, реценяш кой е за теб и или си го правиш, или поръчваш  Peace

# 601
  • София
Здравейте:) най-накрая и аз да разкажа за моето раждане.

Никол се роди 3100 гр. 49см, на 23.01 в 10:37 Simple Smile
Започна като вечерта към 22:45 започнаха да ми изтичат водите и от тогава вече разбрах какво са контракции. От начало не бяха нещо особено, много ми се искаше да мине без упойки и без системи с окситоцин, ама не се получи Wink Отидохме в МД към полунощ, прегледаха ме, бях само с 3 см разкритие и не много чести контракции. Направиха ми клизмата (която не беше така ужасна, както си я представях). Качиха ме в предродилна и ме сложиха да легна и да поспя. Док каза че раждането няма да е скоро. За съжаление не успях да спя особено, контракциите се бяха усилили и ме събуждаха през 5 мин, със силна болка. По някое време сутринта ме прегледаха и бях с 5 см разкритие, доста по-болезнени контракции. По-късно реших да стана да се разхождам, поне да не ме боли толкова Wink но идваше ли контракция мнооого болеше. Дойде една лекарка и ми предложи вече упойка или обезболяващи, аз приех упойката. Направиха ми я, като след нея ми сложиха и системата с окситоцин, отпусна ме и ми беше много добре. След това ме прегледаха отново и се оказа че съм с почти пълно разкритие, а въпреки упойката, явно контракциите доста се бяха усилили и отново силно болеше. Заведоха ме в родилна зала, легнах и вече започна същинската част - напъни по време на контракциите, отделно едната лекарка постоянно ми скачаше по корема, не можех да си поема въздух от нея. Доста напъни бяха необходими за да излезе малката бубичка. Като я извадиха, тя изплака и ми я дадоха да я гушна Simple Smile))) много сладичка, мъничка и нежна. След това напънах 1-2 пъти за плацентата, но вече не ме болеше. Накрая започнаха да ме шият - нищо не усещах (това продължи около 40 минути...). И въобще не усещах нищо от дупето надолу, не можех да си движа краката - от упойката. После ревах мноооого от щастие и нямах търпение отново да гушна малката Никол.

Това е Wink

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 20:45 от снуки

# 602
  • В две тъмни очички
Момичета,аз да ви попитам, дали не слънчасах детето днес - стоя около 20 мин изцяло опната на слънце .... а сега повръща  Tired 2 пъти като фонтанче и после по малко още 3 пъти  Sad През цялото време търси да суче,ама сега чакам да минат поне 3 часа ,че предния път меше минало само час и половина и пак повърна! Стоим с биба на ръце сега! я дайте идея от какво може да е? Иначе не е неспокойна, няма Т

# 603
  • София

Някои от вас пие ли витамини и какви- май го бяхме обсъждали този въпрос. Налегнала ме е пролетна умора

look_at_me аз пия калмацин - калции, магнезии и цинк, може да се приема от кърмачки  Peace

# 604
Бубе, не мисля, че е слънчасала. Може просто така да си повръща излизшното мляко.  Спокойно!

НЕ пия никакви витамини  Peace

# 605
Елч,както казах къпането в нашето семейство е ежедневен ритуал.Правим го не само от хигиенна гледна точка,а и защото е приятно и просто ни е към "режима'така да се каже.Всички у нас обожават водата и къпането си е удоволствие от което нее можем да се лишим.
Накратко:При всеки жив организъм клетките се делят,образуват се нови,а старите умират от своя страна.Ежедневната баня помага на кожата да премахне мъртвият слой клетки,които при новороденото са в пъти повече,заради интензивния си растеж.Така бебешката кожа има възможност да диша(сопред мен) а това е от особено значение за бебето.Грижата за кожата на новороденото е много важна.Много е важно да е чиста за да "диша"
Не мисля,че като се мие дупето по няколко пъти на ден може да си позволя да спестя къпането.Защото подмиване и къпане за мен са много различни неща.
Къпането всяка вечер е ценно за бебето,защото оросява кръвоносните съдове,повдига тонуса и успокоява мускулите.Самата вода кара бебето да се чувства спокойно и приятно,защото 9 месеца то е живяло във водна среда и се чувства сигурно и спокойно(поне с мойте деца е така)
Баня не  бих пропуснала на бебето,по скоро мога да пропусна да го изкъпя с измиваш препарат,но самото изполиване с вода по цялото тяло и глава+малко киснене в тола водичка за 2 мин-не пропускаме Grinning
.......................Това е просто моето виждане, никой не ангажирам с него. Peace

# 606
  • София
Не съм ви изчела. Мъж ми си е отпуска тая седмица и няма кога да седя токова пред комп  Laughing

Витамин Д не давам. Витамини не пия.

На днешната консултация се оказа, че сме пораснали и наддали достатъчно, а не като предния път и сега ми е готино  Whistling

Утре май ще се заформи нещо като мини среща на заимов. е, още не е мн.сигурно, но поне се надявам.  Crazy

пъпките на иван не били от претопляне, а от алергия към шампоана, който впрочем е  на ЧИКО и го ползвам за яна откакто се е родила и не съм имала проблеми с нея. но явно всяка кожа е различна.  Thinking

# 607
вие ако само носите на ръце сте добре, нашата очаква да я разхождаш клатейки се , ако спреш на едно място и се клатиш само - не става! ако се разхождаш без да се клатиш - също! Simple Smile

Какви са тези 'гимнастики'? Не ви завиждам..... То и моя иска някой път да го гушна, да го понося,люлейки го,но  в разумни граници. По-често иска да  суче и да яде

днес ни беше първата разходка. на мен ми беше малко притеснено да не се събуди гладен, но милия спа през цялото време. и количката му е супер, удобна ми е, и коша е ок. И май го бях облякла с повече ката дрехии, но нищо.

Ноеми, Гъбке, я ако минавате през Плевен кажете, да пием по едно кафе и да запознаем бебоците,че и себе си

# 608

Някои от вас пие ли витамини и какви- май го бяхме обсъждали този въпрос. Налегнала ме е пролетна умора

look_at_me аз пия калмацин - калции, магнезии и цинк, може да се приема от кърмачки  Peace

Моята лекарка ми препоръча да продължа с витамините с омега 3, защото били много полезни срещу следродилна депресия (не, че съм имала такава). Чувствам, че ми действат добре - всички дребни неразположения минават по-бързо - херпес, изгорено, счупен надълбоко нокът с кървене.

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА Самуил на Emilly1212, Кристиана на markochka, Борис на an_kata, Божидар на senedra73, Ема на Inka, Даниел на bimbim, Лъчезара на Danito1 ! Да са ви здрави и усмихнати сладките мъничета!

МилаИванова, аз се интересувам от слинговете. Ако не се получава на лични, пиши ми, за да ти пратя скайпа си. Благодаря ти предварително!  bouquet

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 22:56 от Az i ti

# 609
Евридик@
нямах(говоря за снощи) симптомите за мастит-втрисане, температура, само болки в гърдата и подуване. За почивката и отмяна в домакинството- няма проблем. по стечение на обстоятелствата живеем с бебо при моите родители и майка е поела домакинството на 100%. Вчера прекарах и няколко часа със сутиен с банела отдолу и ме обиваше, може и от него да ме е заболяло, но защо само на дясната гърда. В къщи не слагам сутиен.
 Както ти писах, снощи слагах нагрята възглавничка за малко и цедях с помпата, после с топла мокра кърпа налагах,лежах,и цедях. Цедях е силна дума, излизаха малко капки в началото и после нищо. болката оставаше.
въпреки болката в гърдата, аз упорито и търпеливо слагах бебето всеки път когато искаше да яде/суче първо на болезнената гърда. Казвах си че дори и да няма мляко,после ще го сложа на другата да си дояде и така и правех. вечерта, нощес, сутринта....впрочем позата футболна топка при него   Stop не му е удобна, измислих една нова, подобна на нея, но аз съм легнала почти върху него,и гърдата ми пада отгоре му. Та от цялото дърпане на тази гърда, днес с радост и облекчение установих,че вече не ме боли.съвсем малко на моменти, но не и като вчера. след сучене ми става по-лека, не и мека, но това може би зависи от формата. Та се убеждавам,че бебето е най-добрата помпа. незнам защо така ме боля вчера, но днес съм доста по-добре,благодарение на бебчо

# 610
Chopi, много се радвам, че си се справила с проблема, следвайки инстинктите и здравия си разум!   bouquet
Позата, в която казваш, че почти си легнала върху бебето, всъщност изглежда доста удачна за случай със запушени канали, защото гърдата е насочена надолу и гравитацията помага на млякото да изтече и да се освободи от гърдата  Peace

# 611
Добро утро! Hug
И днес май ще има топличко време за разходки...ще се възползваме максимално от хубавото време!
Благодаря на Аз и Ти, и на всички мамчета, които ни поздравиха за първия ни месец!
Ние днес сме на първа консултация, после ще ви разкажа.
Хубав ден!

# 612
  • София
Добро утро! Hug

Аз давам Вит Д (когато се сетя). Иначе витамини не пия. От понеделник съм на хранителен режим, свързан с поемането на много плодове и зеленчуци, така че смятам витамините да си ги набавям чрез тях.

Ива тази нощ спа от 22 до 6 сутринта. Съответно и аз. Животът определено започна да влиза в нормални темпове. Само да мине гадната хрема. Температура не е вдигала от вчера сутрин. Док каза да не спираме разходките, въпреки, че аз съм в голяма чуденка.

Ноеми, размечтах се за море покрай теб.

Само че ние тази година по финансови причини ще си ходим на апартамента на Влас Sad Надявам се поне да е много пъти за дълго. И страшно много ми се ходи на село. Свекър ми има къща в едно ямболско село. 2 дка двор, Яна метлосва с децата по улицата и не се притесняваш, защото всички се познават и не минават коли. Невероятно спокойствие. Ех, мечтиииии....

Елч, представих си как се разхождаш и се клатиш и доста се посмях на твой гръб. Grinning Hug

Скоро трябва да пускаме нова тема. Ще се местим вече в родени 2011, нали? Има ли някой желаещ да я пусне???

# 613
Темата се подготвя  Peace

# 614
  • в Надежда-та
Добро утро Laughing

Аз вчера се сдобих с Деавит, но ще изчакам 1-та консултация и тогава ще почна да го давам.
Витамини не пия. В къщи ядем мн плодове и зеленчуци и затова залагам само на тях Confused
etomira  Whistling като дойдете лятото насам Wink
Аз вчера направих две излизания за по час и резултата е, че днес съм с мускулна треска Blush hahaha Joy
Евридик@ Hug

Общи условия

Активация на акаунт