Машина за хляб-39 част

• 62 225
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • Враца
Как ги режете тия бъркалки бе ей, хора ??  Shocked ooooh!

# 16
публикувам тук рецептата за хляба с грис
350 мл прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
1 с.л захар
1 ч.л. сол
550 гр бяло брашно
150 гр грис
2 с.л. олио
1 пак суха мая йоткер
Пекох на нормална бърза програма

# 17
мая    bouquet ,само за уточнение ,че тук мая на йоткер няма,колко грама е 7 или 11?

# 18
ми в рецептата пишеше 10 гр, обаче аз сложих на Йоткер, което е 7 гр и пак стана  Peace

# 19
  • София
дядо хаджия, мерси за темичката!

Аз също много обичам в хляба да има грис, става много пухкав. Аз обаче установих, че ако сложа повече от 2с.л, на следващия ден е много сух и ронлив.  Rolling Eyes

# 20
Моята е Аляска и една позната каза,че струвала към 20лв. Утре ще звънна да питам.  Peace

Къде е тази Аляска за 20 лв. да си взема и аз. newsm78

# 21
  • София
Привет, не съм писала отдавна, но не мога да се нахваля какви хубави хлябове правя, на всеки казвам и в офиса на колежките нося, на всички много им харесва. Онзи ден направих хляб с 3 вида брашна, ленено семе, слънчогледови семки, сусам, маково семе, изобщо стана супер Омега 3 хляб и то на бързата програма. Не знам дали няма да е по-хубав на някоя друга бавна, но нямах време и сътворих една своя рецепта, като гледах няколко други. Стана чуден хляб - вкусен и полезен!  Simple Smile

# 22
Моята е Аляска и една позната каза,че струвала към 20лв. Утре ще звънна да питам.  Peace

Къде е тази Аляска за 20 лв. да си взема и аз. newsm78

Говорим за бъркалка за Аляска!  Peace
vmarinska ,писах как-извадих хляба и не погледнах в контейнера дали бъркалката е там.После мъжа ми тръгнал да си реже хляб и.....  Tired

# 23
Аз тъкмо се зарадвах, а то какво било.  Embarassed
Тя тази аляска е по-евтина като нова от колкто ако тръгнеш да й купуваш резервните части - бъркалки 20 лв., контейнерче - 60 лв. (ако изобщо намериш, което е малко съмнително) = 80 лв. Тя моята струваше 85 лв. нова с 2 одини гаранция от Метро.

# 24
Здравейте на всички,не пиша почти но черпя идеи  Wink та да покажа нещо все пак:
- козунак по рецепта на max-mama
- хляб"Капама" на Ердинч
Хубав ден   chef

# 25
Да,и аз това си помислих.Една позната си е купила Нео ли,Елит ли беше,от Кауфланд за 59лв.  newsm78
От сервиза ми потвърдиха цената-20лв. е!  Rolling Eyes
Редактирам да изкажа възхищението от козунака на dudka79Crazy Страшен!

# 26
Mерси, pebs  Blush.Пробвала съм и други рецепти ,но тази на max mama най ми хареса Peace. Сега ще се пробва хляба с грис изглежда апетитно  Crazy

# 27
запис Аз правя хляб с грис редовно на френската програма става наистина мн хубав. В момента обаче не мога да споделя рецептата

# 28
Не знам как ви се получават козунаците с повече захар. Сложа ли 150 г захар или повече на 500-600 г брашно, не ще да втасва или втасва с голям зор. Последният козунак беше такъв и реших да пробвам с едно втасване и не се изпече добре, остана тестен. Едната половина я направих на карамелена торта, а другата половина нарязах на тънки филийки и изсуших във фурната на 100 градуса Ц с вентилатор (няма да хвърлям, я  Wink). Станаха чудесни сухари и сега синът даде предложение да направя бейк ролс. Погледнах, че ги правят с брашно, растит. мазнина, сол, захар, мая и вода. Вероятно слагат аромати, но аз сигурно трябва да сложа малко сирене или нещо друго.  newsm78 Някой с повече идеи може ли да подскаже какво да добавя като подправки, за да стане приятно на вкус?

# 29
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При мен се получава козунака перфектно при 100г. захар и 330г. брашно.Моята пекарна е за 900г. и повече не мога да слагам защото със това количество брашно козунака става до капака.

Общи условия

Активация на акаунт