Машина за хляб-39 част

  • 62 215
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
  • Мнения: 5 797
Да не е спамозапис, ето днешното типово-пшенично хлебче с айрян - пухкавко, с тънка и хрупкава коричка ммммм

И за да не се оплаче някой, че му е постно, ето го и гарнирано с малко дядо, козе сиренце и доматче, както си хапнах от него Mr. Green

# 31
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
И аз в тази тема! Моят мъж, много мрази когато трябва да купуваме нова техника, ноо този път ми мели на главата за хлебопекарна от два месеца. Явно няма да изляза на глава с него newsm78. Тази Мидея от сайта не видях какво има като характеристика, но и нямам време да чета темите назад, какво точно е добре да се избира като параметри на тази машинка. Две бъркалки, различни грамажи и различни програми добре, а друго какво?
И още като стават такива аромарни и пухкави хлебчета, не се ли повишава консумацията на хляб?

# 32
  • Мнения: 2
Да се запиша и аз в новата тема,макар и късничко.
Попитах за царевичния хляб,защото си помислих,че е само от царевично брашно.
Аз също правя,следвайки съветите на Дядо Хаджия,смес от царевично и бяло брашно и става.Даже започнах да слагам царевичното сухо.Но скоро не съм снимала нищо,за да покажа.

# 33
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
МАМА МИМА зависи от апетита.Не само консумацията може да се повиши,а и д-то със сигурност.После инвестирай в нови дрехи и такива работи.На мен не ми влияе,а и на нашите.Ти си знаеш стоката прецени. newsm78 Иначе е много добра инвестиция.

# 34
  • Мнения: 0
Здравейте,да се запиша и аз в новата тема с някои неща,които правя напоследък с моя помощник:
Тутманик от сполучливото и вкусно тесто на Лабрекс
,
Питка от тестото на Мариета с айрян

Богоявленска погача пак на Мариета от Гответе с мен

Селския хляб на Зиче

извинявайте за дългия пост ooooh!

Дядо Хаджия,благодаря за темичката  bouquet

# 35
  • Мнения: 0
Записвам се и аз с благодарност за новата тема!  bouquetТолкова козунаци направих тия дни,че все едно е задушница!Ама то такава краста...Добре че сте дали друг тон - за царевични хлебчета и за тези с грис.Тъкмо се чудех кой ще е новия артикул.Сега правя един хляб с айран и яйца,не че е нещо ново за опитните,но на мен още ми е тръпка.

# 36
  • Мнения: 62
Хоп запис и тук с малко закъснение.

# 37
  • Мнения: X
Някой пробвал ли е да пече хляб в контейнера на хлебопекарната, но поставен във фурната (и ако да, на каква температура и дали контейнерът да се постави на самото дъно на фурната)?

# 38
  • Враца
  • Мнения: 3 868
Аз си допичам кексовете така  Peace

На 200 градуса и на решетка на най-ниското ниво!  Peace

# 39
  • Мнения: 1 741
И аз скоро пекох във фурната.На 180 градуса,най-долу,защото контейнера е от високите и щеше да опре горе.  Laughing Стана много добре!  Peace

# 40
  • Мнения: X
pebs и vmarinska, благодаря за отговорите.   bouquet

# 41
  • Мнения: 693
Бихте ли ми казали коя е най-сполучливата за вас рецепта за Панетоне? Как се правят тези захаросани корички?
За хляба с айрян слага ли се сода или може само мая? Содата с киселото мляко ли трябва да се размеси или е достатъчно да се постави отдолу при айряна?
Как действа лимоновия сок на хляба и по колко се слага?
Може ли линк към "Тутманик от сполучливото и вкусно тесто на Лабрекс"  Simple Smile
Благодаря на всички предварително   bouquet

# 42
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
ВИКИ във р-тата за хляба с айрян мисля,че няма сода.Ти откъде я измисли newsm78.Ако искаш напиши коя р-та ползваш.Аз също правя с айрян,но при нея няма сода.Затова ми е чудно newsm78

# 43
  • Мнения: 767
Бихте ли ми казали коя е най-сполучливата за вас рецепта за Панетоне? Как се правят тези захаросани корички?
За хляба с айрян слага ли се сода или може само мая? Содата с киселото мляко ли трябва да се размеси или е достатъчно да се постави отдолу при айряна?
Как действа лимоновия сок на хляба и по колко се слага?
Може ли линк към "Тутманик от сполучливото и вкусно тесто на Лабрекс"  Simple Smile
Благодаря на всички предварително   bouquet

Лимоновият сок подобрява структурата на тестото - 1с.л е достатъчна. Когато нямам лимон, слагам оцет.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16516761#msg16516761 -  тестото на Лабрекс.

# 44
  • Мнения: 0
Наистина в хляба с айран няма сода , освен ако не е за бърза програма.Снощи правих този на polin,сполучлив излезе,даже го разделих на 2 - от едната половина станаха багети,а от другата нормален хляб.С лимоновия сок наистина повече ми харесва тестото.Слагам по 1 с.л.

Общи условия

Активация на акаунт