Машина за хляб-39 част

  • 62 337
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 0

Днес правих newsm78.......и аз не знам какво, сладък хляб с орехи и стафиди. Grinning Бях си го харесала на една снимка, но днес на живо как ми хареса, засрамих се от себе си, толкова много унищожих от него. Че и с масло, за не са му малко иначе калориите........ Embarassed Embarassed Embarassed

Ау,че хубаво изглежда!Още малко ще ми и замирише!Майстор си ни ти!Давай рецептата,че в неделя ми се полага да хапна тестяно/според диетата/ и смятам да си угодя.  chef

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:24 от pettyna

# 241
  • Мнения: 0
Завидях ти благородно.  Hug
Аз вчера правих втори опит за козунаци и ми станаха пак като кекс.  Embarassed А ги плетох и всичко по рецептата на макс мама направих.  Вече си мисля, че тестото не трябва да е толкова меко. Друга причина не мога да измисля. Sad
[/quote]
колко мазнина сложи в тестото и течност?

# 242
  • Мнения: 22 867

cayman , права си, ама лято иде, талия си отива.........карай, вкусно ми беше! Grinning  bouquet


Днес правих newsm78.......и аз не знам какво, сладък хляб с орехи и стафиди. Grinning Бях си го харесала на една снимка, но днес на живо как ми хареса, засрамих се от себе си, толкова много унищожих от него. Че и с масло, за не са му малко иначе калориите........ Embarassed Embarassed Embarassed

Ау,че хубаво изглежда!Още малко ще ми и замирише!Майстор си ни ти!Давай рецептата,че в неделя ми се полага да хапна тестяно/според диетата/ и смятам да си угодя.  chef

pettyna, пиша: Peace

Суха мая – 2,5 ч.л или 15 гр жива (сложих суха)
Брашно - 450гр
Сол - 0,5 ч.л.
Яйца - 3
Захар - 6 с.л.
Ванилия – (една течна на Йоткер сложих)
Олио – 6 с.л
Стафиди, сушени кайсии, ябълки – (не знам как е на български - пълен диспенсер или 1 ч.ч. Аз сложих 1 чаша стафиди и половин чаша натрошени орехи)
Пресно мляко (вода) - 100мл (сложих прясно мляко)

Пекох на програма „сладък хляб”, 2ч 55мин

Много ми хареса, пухкаво, рехаво, меко, ароматно, не много сладко, но достатъчно, според мен. Става с масло, със сладко и сирене, който обича солено-сладки комбинации, или просто така с кафе. И чай при руснаците, рецептата е руска.
Сега ми е наред един шоколадов хляб, да видим кога ще го спретна! Grinning

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:55 от labrex

# 243
  • Мнения: 0
оооо,супер!Мерси много!Нямам търпение до неделя.

# 244
  • Мнения: 14
Аз пък да си кажа какво забелязах. Ако някой има идея защо така става.... приемам мнения неограничено. Машината ми  и друг път съм споделяла е Мулинекс, модела с багетите. Когато правя пълнозърнест хляб, където бялото брашно е 50% от общото, и го оставя да маже под бъркалките, хляба става чудно мек и кора и вътрешност. Обаче, когато правя само бял хляб, корите му стават много твърди. До някъде овладявам положението с кърпи и найлонови торбички да се запари, но мекостта им няма нищо общо с тази на пълнозърнестия ми хляб. Ако го оставя да маже под бъркалките белия хляб, притеснявам се, че ще хлътне калпака му при изпичането  newsm78. Та.. чакам мнения  bowuu

# 245
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! Мъжът ми изхвърлил врътката на хлебопекарната в боклука!  ooooh! Веднъж и той да направи хляб, врътката останала в хляба, той изял половината без да я усети, другата половина остаряла и я хвърлил заедно с врътката.  #2gunfire Иде ми да го убия направо.  #Cussing out
Та някакви идеи от къде може да се купи врътка за Мулинекс? За София става дума.

# 246
  • Мнения: 7 779
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! Мъжът ми изхвърлил врътката на хлебопекарната в боклука!  ooooh! Веднъж и той да направи хляб, врътката останала в хляба, той изял половината без да я усети, другата половина остаряла и я хвърлил заедно с врътката.  #2gunfire Иде ми да го убия направо.  #Cussing out
Та някакви идеи от къде може да се купи врътка за Мулинекс? За София става дума.
за да няма подобни случай вадиш бъркалката след последното месене.
почти винаги съм давал този съвет
предполагам, че твоята врътка и бъркалка са едно и също нещо  newsm78

# 247
  • Мнения: 7 779
Аз пък да си кажа какво забелязах. Ако някой има идея защо така става.... приемам мнения неограничено. Машината ми  и друг път съм споделяла е Мулинекс, модела с багетите. Когато правя пълнозърнест хляб, където бялото брашно е 50% от общото, и го оставя да маже под бъркалките, хляба става чудно мек и кора и вътрешност. Обаче, когато правя само бял хляб, корите му стават много твърди. До някъде овладявам положението с кърпи и найлонови торбички да се запари, но мекостта им няма нищо общо с тази на пълнозърнестия ми хляб. Ако го оставя да маже под бъркалките белия хляб, притеснявам се, че ще хлътне калпака му при изпичането  newsm78. Та.. чакам мнения  bowuu
а програмите сменяш ли ги ?

# 248
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Да за бъркалката говоря. И какво като я извадя?  newsm78 Нали той, за да направи хляб трябва да я сложи?

# 249
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да за бъркалката говоря. И какво като я извадя?  newsm78 Нали той, за да направи хляб трябва да я сложи?


Има такъв вариант-да се извади бъркалката след последното премесване на тестото по време на програмата,преди последното втасване,след което следва печене.За целта трябва да знаеш по минути кога,какво се случва.

# 250
  • Мнения: 3 695
Това вадене на бъркалките след последното премесване не за всеки е удобно, обаче. Аз например често съм навън, докато хляба се прави.
Гледам да е желязно правило бъркалките да се извадят веднага след изваждането на готовия хляб. Би било удобно да има резервни бъркалки към машините, ама не им се е откъснало от сърцето.
Аз така съм изхвърляла цедка от сокоизтисквачка, поне така си мисля, защото ми залипсва и знам колко е неприятно.  Confused
Днес правих царевичния хляб с царевица от консерва по рецепта от тук, превъзходен стана.  Party

# 251
  • Мнения: 14
Аз пък да си кажа какво забелязах. Ако някой има идея защо така става.... приемам мнения неограничено. Машината ми  и друг път съм споделяла е Мулинекс, модела с багетите. Когато правя пълнозърнест хляб, където бялото брашно е 50% от общото, и го оставя да маже под бъркалките, хляба става чудно мек и кора и вътрешност. Обаче, когато правя само бял хляб, корите му стават много твърди. До някъде овладявам положението с кърпи и найлонови торбички да се запари, но мекостта им няма нищо общо с тази на пълнозърнестия ми хляб. Ако го оставя да маже под бъркалките белия хляб, притеснявам се, че ще хлътне калпака му при изпичането  newsm78. Та.. чакам мнения  bowuu
а програмите сменяш ли ги ?

Ами май ги сменям  Joy , но разликата е в 10-na минути. Не ми се вярва от там да е проблема  newsm78. Но ще пробвам да вадя белия хляб по рано и ако има промяна към по-меко / те хората търсят твърдо.... Heart Eyes/ ще се похваля   

# 252
  • Мнения: 3 695
pretynka, ако не се лъжа, petia_tag скоро писа, че кората става мека, ако се сложи повече мазнина - може да опиташ.  Peace

# 253
  • Мнения: 945
tini-mini, може ли да дадеш линк към рецептата за хляба с царевица, много интересно ми звучи Peace

# 254
  • Мнения: 3 695
tini-mini, може ли да дадеш линк към рецептата за хляба с царевица, много интересно ми звучи Peace
Ползвах тази рецепта, имай превид червения надпис - трябва да се добави доста брашно докато стане на хубава топка, малко олио и мая - аз сложих 1/4 кубче прясна мая. Царевицата предиварително я овалях в брашно. Стана невероятно вкусен хляб! Успех и на теб!
Царевичен хляб на МИЛЕНКА
1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол

Приготвяне
В машината се слагат първо млякото, яйцата и солта. След това се слага царевичното брашно брашно и върху него бакпулвера. Най-отгоре слагаме пшеничното брашно.
Избираме програмата за нормален бял хляб /около 3 и 20 мин при 700 грама/
Около 20-30 минути след старта машината ни подканя със звуков сигнал да сипем  варената царевица. След края на програмата се получава много приятен пукнат отгоре вкусен хляб.

Когато се замеси тестото ми се стори много рядко- като кексово и направих промени. Сипах още брашно докато се получи топка, после се сетих, че без мая няма как да втаса и сипах около 2/3  лъжичка суха мая.Царевицата беше от консерва, прецедена.
Стана невероятен хляб- миришещ на царевица, но бухнал, не глетав, и невероятно вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт