Машина за хляб-39 част

  • 61 956
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 120
Скачам и аз в темата ви. След като си ремонтирах кухнята и осигурих по- голям плот Laughing вече оглеждам офертите за хлебопекарна. Мечта ми е отдавна ...Много ми хареса варианта на Мидея с опция за квасене на кис. мляко,защото така или иначе квася мляко /най-често във фурната/ но съм малко предубедена към самата фирма. Не успях да намеря друга марка с подобна възможност нито отзиви на някой ,който е ползвал опцията за квасене. Моля, дайте инфо

# 61
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
И на мене ми допада вкусът на ръжено-типовите хлебчета, но досега съм правила с добавка на бяло брашно.
Типовото брашно е с достатъчно съдържание на глутен, затова може да се ползва вместо бялото в рецепти за черни хлябове.

# 62
  • Мнения: 3 428
Днес направих един хляб със сушени домати, розмарин и чесън от блога на Йоана - оригиналната рецепта беше с брашно от лимец, но аз го направих с бяло, ръжено и пълнозърнесто. Страхотно вкусен хляб, препоръчвам го на всички които обичат черните хлябове.

# 63
  • Мнения: 7 779
Днес направих един хляб със сушени домати, розмарин и чесън от блога на Йоана - оригиналната рецепта беше с брашно от лимец, но аз го направих с бяло, ръжено и пълнозърнесто. Страхотно вкусен хляб, препоръчвам го на всички които обичат черните хлябове.
щом го препоръчваш метни рецептата за да се види от всички   bouquet

# 64
  • Мнения: 3 428
Веднага Бонго, учителю в хлебопеченето!

540 гр брашно - при мен смес от 340 гр бяло брашно и по 100 гр ръжено и грахам
300 мл вода
3 сл олио
1чл захар
1чл сол
8 гр жива мая
при сигнала добавих 40 гр нарязани сушени домати, 1чл сушен розмарин и 3 скилидки чесън смачкани с пюре и 1чл черен кимион
моето брашно е малко овлажняло, та добавих още малко за да стане хубава топка

# 65
  • Мнения: 120
Bongo 2007 ,благодаря за отговора.  bouquet  Да , сигурно си прав, че всяка машина с функция за подгряване , може да кваси мляко, просто тези от Мидея са го извели като отделна "екстра", нещо като" удобен прозрачен капак за наблюдаване на процеса".
Ние сме 3- ма в къщи. Обичаме хляб , но аз все не съм доволна от вкуса и качеството на купения. Опитах се да меся на ръка/ аз обичам /-резултата беше потресаващо вкусен хляб/,но на третия петкилограмов  чувал - сдадох багажа. Изяждаме средно  1 голям хляб/830гр./ за около 2- 3 дни, т.е не ми е необходима особено голяма пекарна. Аз обичам черен хляб, другите- бял.Аз обичам добавки и подправки към хляба, другите обичат сладкиши. Прочетох доста отзиви.Не знам защо никой не акцентира на мощността на уреда-има такива с 415 W и с 800 W Не е ли това най- важната спецификация за един електроуред?Дайте съвет. Бих отделила сума около 200 лв.Разчитам на компетентна помощ

# 66
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Каква всъщност роля играят ватовете ??
В технополис ми казаха, че абсолютно никаква.  Rolling Eyes

# 67
  • Мнения: 7 779
Веднага Бонго, учителю в хлебопеченето!
не така . тук са много от тези,които може да се нарекат учители.
за което аз съм им благодарен  bowuu
аз съм си все още на ниво практикант   bouquet

# 68
  • Мнения: X
Винаги предпочитам по-мощния уред.

Хлябът от сместа стана добре, бухна, изпече се (само стана малко кривичък, защото беше заел едната част на контейнера и аз не му помогнах да легне по-удобно  Laughing), интересен вкус има, но поради цената едва ли ще повторя.

Може ли някой притежател на Аляска да измери големината на контейнера си. Дали различните модели Мулинекс също имат различни по обем контейнери?

# 69
  • Мнения: 7 779
Каква всъщност роля играят ватовете ??
В технополис ми казаха, че абсолютно никаква.  Rolling Eyes
а сега де ... newsm78
ти защо не им зададе въпроса като не играят никаква роля ватовете защо не правят машина само с 400 вата мощност ???   bouquet

# 70
  • Мнения: X
Много ми хареса варианта на Мидея с опция за квасене на кис. мляко,защото така или иначе квася мляко /най-често във фурната/ но съм малко предубедена към самата фирма. Не успях да намеря друга марка с подобна възможност нито отзиви на някой ,който е ползвал опцията за квасене. Моля, дайте инфо

Купи си хлебопекарна по други критерии. За квасенето най-удобният (мързелив) начин е подквасваш, слагаш във фурната и чакаш 4-5 часа. Не се завива с нищо. Преди, като имах малка фурна (печка Терма) слагах млякото без да затоплям фурната. В сегашната ми печка предпочитам да затопля до 50 градуса Ц, изключвам и слагам млякото. Ако е през лятото, може би и без затопляне може, но веднъж нещо не се получи и оттогава така действам. Обаче меря Т на течността с термометър - квася при 46 градуса (като се сложи студена подкваса, темтературата леко спада и става чудесно).

# 71
  • Мнения: 3 428
Бонго аз говоря в личен план, понеже и аз имам Северин като теб, та оссновно по твои препоръки се научих да правя хляб Peace
Иначе благодаря на маййсторите в темата за хубавите рецепти Hug

# 72
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Каква всъщност роля играят ватовете ??
В технополис ми казаха, че абсолютно никаква.  Rolling Eyes
а сега де ... newsm78
ти защо не им зададе въпроса като не играят никаква роля ватовете защо не правят машина само с 400 вата мощност ???   bouquet



бонго, е що се съмняваш в мене ?? Зададох , много ясно,
ама отговорът някак ... виж го сам :

" за да искат повече пари"

# 73
  • Мнения: 7 779
Бонго аз говоря в личен план, понеже и аз имам Северин като теб, та оссновно по твои препоръки се научих да правя хляб Peace
Иначе благодаря на маййсторите в темата за хубавите рецепти Hug
и от другите ще получиш много добри напътствия
а за хубавият хляб "вина" има и машинката, нали ?   bouquet

# 74
  • Мнения: 3 428
Абе хубава е машинката, но примерно на баща ми Ронсон-а повече ми харесва като продължителност и последователност на отделните цикли в правенето на хляба.

Общи условия

Активация на акаунт