Машина за хляб-39 част

  • 62 747
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 7 779
Благодаря Бонго, изгребах 150 гр от брашното  ooooh! и включих пак да меси. Е добре го замеси тоя пьт. Е, след 2-3 часа пак ще си говорим

друг път си следи тестото и ако трябва коригирай в самото начало   bouquet

# 616
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 199
БОБИ браво на БОНГО,че ти е помогнал ама друг път като искаш помощ не е лошо да напишеш р-тата за да можем да се ориентираме откъде идва проблема.Защото иначе можем да те подведем без да е умишлено.

# 617
  • Мнения: 0
 Simple SmileРазбрах, ще имамам предвид, благодаря ! Аз и друго питане имам, ама ще го оставя за някой друг пьт, че не е належащо, пьк да не ставам нахална... на вас приятно и успешно печене !!!!!!!

# 618
  • Мнения: X
tortoise, по коя рецепта ?
Модифицирах рецептата за бял хляб, която ползвам и се получи нещо такова:

Ръжен хляб
170мл гореща вода, която ползвам за попарване на ръженото брашно,
130мл кисело мляко,
1 ч. л. сол,
1/2 с. л. захар,
2-3 с. л. олио,
120г ръжено брашно,
380г бяло брашно,
7-8г жива мая.
1/2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

Пека на програмата за пълнозърнест хляб(при мен 3ч 40 мин).
Бихте ли обяснили за попарването на ръженото брашно?? Кога, колко време, кога се прибавя в контейнера?? Мерси много

# 619
  • Мнения: 3 429
Моята машина има подгряване 40 мин за пълнозърнест хляб и аз слагам горещата вода в контейнера, ръженото брашно , разбърквам го и пускам машината да си подгрява. През това време си изтеглям бялото брашно ,млякото, приготвям си маята и малко преди да свърши подгряването добавям кис мляко, сол, захар, брашно , мая и каквито там други семена и подправки слагам.

# 620
  • Мнения: 224
Без да попарвам ръженото брашно правя ръжен хляб по следната рецепта:
140 мл кисело мляко
140 мл вода
2 ч.л. сол
2 ч.л. кафява захар или 3 чл мед
2 сл олио
1 1/4 чл мая
1 ч ч ръжено брашно
около 3 ч ч бяло брашно правя на програма 3:30мин прибавям слънчогледови семки и сминдух

# 621
  • Мнения: 547
mama Tin ме е изпреварила и е отговорила преди мен  bouquet
Моята машина е по-обикновенка(ето такава е) и няма подгряване. Затова слагам горещата вода и ръженото брашно в контейнера на машината, разбърквам с дървена лъжица и оставям да поизстине, после добавям останалите продукти и пускам машината Peace Всъщност, ръженото брашно е по-тежко и иска малко повече следене и въртене около него. Затова след попарването, добавям бялото брашно малко по малко и ако се наложи, слагам веднъж-два пъти по една лъжица вода по време на месенето, за да стане хубава топка като показаната в блога.

# 622
  • Мнения: X
  bouquet Благодаря ви за разясненията, момичета! Ще опитам, когато правя хляб с ръжено брашно (за сега 2 пъти съм правила без попарване, нямам забележки - като опитам с попарване, ще видя дали има разлика)

# 623
  • Бургас
  • Мнения: 297
И аз ,когато правя хляб с ръжено брашно си го смесвам направо с другите продукти и става мн. вкусен.

# 624
  • Мнения: 194
Здравейте,майсторки Grinning Вчера ми беше пьрвия опит за козунак по рецептата на max-mama.Стана хубав,но много тестян,особено в средата...чудя се кьде см обьркала...дали при втасването нещо?Аз вместо в пекарната,го оставих да втасва вьв фурната на около 50 градуса 2 пьти за около 50 мин...Сьщо и вьобще не ми замирица на козунак като го пекох.Ще сьм благодарна ако ме насочите  bouquet

# 625
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте,майсторки Grinning Вчера ми беше пьрвия опит за козунак по рецептата на max-mama.Стана хубав,но много тестян,особено в средата...чудя се кьде см обьркала...дали при втасването нещо?Аз вместо в пекарната,го оставих да втасва вьв фурната на около 50 градуса 2 пьти за около 50 мин...Сьщо и вьобще не ми замирица на козунак като го пекох.Ще сьм благодарна ако ме насочите  bouquet

Кажи повече,ако може и снимка.
Отгоре плетката виждаше ли се след изпичането?На колко градуса го пече?Удвои ли си тестото обема два пъти при последното втасване?Лимонова кора настърга ли в тестото?
 

# 626
  • Мнения: 194
Да,плетката си личеше,прибавих и малко гьст ягодов конфитюр.Сложих и лимоновата кора.Пекох на 150 градуса,пьрвите 10 минути само отдолу,после още около 40 минути,наду се хубаво,но като го извадих нещо спадна като поизстина..мисля,че си удвои обема на второто втасване,но не сьм сигурна...много ми е сложно това с втасването,тьй като никой не ми е показвал нагледно Laughing.Снимка не мога да кача сега,още не мога да разбера как точно става Blush

# 627
  • София
  • Мнения: 507
Здравейте, ще правя погача, която преди си месех на ръка, но сега искам да я пусна в машината да се омеси, после само ще я наредя и опека в тава във фурната. Не мога да си спомня на колко брашно какво количество мая се слагаше - на 1 кг брашно достатъчно ли ще бъде 11 г мая?

# 628
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да,плетката си личеше,прибавих и малко гьст ягодов конфитюр.Сложих и лимоновата кора.Пекох на 150 градуса,пьрвите 10 минути само отдолу,после още около 40 минути,наду се хубаво,но като го извадих нещо спадна като поизстина..мисля,че си удвои обема на второто втасване,но не сьм сигурна...много ми е сложно това с втасването,тьй като никой не ми е показвал нагледно Laughing.Снимка не мога да кача сега,още не мога да разбера как точно става Blush


Прилича ми на превтасване,щом казваш,че и не миришело на козунак.Но,може да е имало нужда от още печене,щом в средата е било тестяво.

Биби,на кг брашно и половин кубче прясна мая ще стигне,т.е. 7 гр суха мая.Зависи от рецептата,какво пише там?

# 629
  • Мнения: 3 429
Биби, сложи поне 15 грама жива мая, 11гр по принцип е добре, но времето е много студено все пак. И после ако трябва  извади тестото 10-тина минути по раничко и всичко ще е наред

Общи условия

Активация на акаунт