Машина за хляб-39 част

  • 62 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 62
Eeee,момичета,станахте майсторки на козунаците smile3501!Страхотни сте!
LaValetta,бързия козунак на max mama е  по-сладък.Ние също сме по по-сладките козунаци.
mama Tin,от къде се снабдяваш със сушения лук и домати?
*АДРЕНАЛИНКА*,наистина има такъв микс специално за хлебопекарни .Аз съм виждала на "София мел".Досега ползвам само обикновено брашно на тази мелница и не съм имала проблем.Ама аз съм новак Naughty!
Единствената готова смес ,която съм ползвала е на мелница "Техра" за градинарски хляб.Ето линк : http://www.tehra.com/?pid=2
Както ти е казала mama Tin ,първа страничка  е много полезна! Hug А и като си вземеш машинка ще експериментираш постоянно.
Ние до тук един и същи хляб не сме яли Laughing.
Момичета и момчета,взела съм брашно "Перса" за проба да видим какво ще направя с него.
Досега съм го ползвала по традиционния начин и останах доволна.Надявам се и на машинката да и хареса Grinning.
От утре продължавам с козунаците и аз,че Великден наближава!

# 601
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 199
Аз използвам ПЕРСА от 4-5м.Отначалото правех със София мел,но като пробвах и това реших да продължа с него.Резултатите са отлични.

# 602
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Днес направих козунака на mari-eta

http://valeriika.multiply.com/photos/album/11#photo=3

Много е ароматен. Иска ми се да е по-сладък. Но ме е страх да променя съотношение на продуктите.

Специално аз винаги прибавям по 1 супена лъжица течен подсладител СУИТЛИ и козунака ми става такъв какъвто на мен ми харесва сладичък.

# 603
  • Мнения: 3 429
Аз купувам сушения лук на люспи от Карфур,там има доста голям избор на сушени зеленчуци, а сушени домати има навсякъде.
То и у нас от ноември един и същ хляб не сме яли, дано на домочадието не им омръзнат експериментите ми.

# 604
  • Мнения: 547
У нас се оказва, че най-предпочитан е ръженият хляб. Пробвах бял, царевичен, типов... е, ръженият е фаворит.

# 605
  • Враца
  • Мнения: 4 054
tortoise, по коя рецепта ?

# 606
  • Мнения: 953
Днес направих козунака на mari-eta

http://valeriika.multiply.com/photos/album/11#photo=3

Много е ароматен. Иска ми се да е по-сладък. Но ме е страх да променя съотношение на продуктите.

Специално аз винаги прибавям по 1 супена лъжица течен подсладител СУИТЛИ и козунака ми става такъв какъвто на мен ми харесва сладичък.
И аз пробвах със Суитли и наистина става.
Днес отново направих козунак и въпреки, че увеличих захарта на 220гр. се получи страхотен козунах и на конци.
http://galama.snimka.bg/cooking/hobby.571233

# 607
  • Мнения: 506
Простете за лаишкия въпрос,но ми стана интересно-защо печете козунаците във фурната,а не в хлебопекарната??
Аз все още нямам такъв уред,но се оглждам все повече напоследък и ви следя творенията от близо  Wink
До сега ме спира само факта,че обожовам тестени вкусотии и ако имам такова чудо у дома,кг ми ще нараснат лавинообразно Embarassed Embarassed Embarassed

# 608
  • Мнения: 953
Първия козунак http://galama.snimka.bg/cooking/hobby.571233
пекох в машината и удари капака и отгоре не се изпече, та се наложи да допичам във фурната. Не пека в машината, защото моя много бухва.

П.п. Пека ги само за домашните, аз съм на диета.

# 609
  • Мнения: 547
tortoise, по коя рецепта ?
Модифицирах рецептата за бял хляб, която ползвам и се получи нещо такова:

Ръжен хляб
170мл гореща вода, която ползвам за попарване на ръженото брашно,
130мл кисело мляко,
1 ч. л. сол,
1/2 с. л. захар,
2-3 с. л. олио,
120г ръжено брашно,
380г бяло брашно,
7-8г жива мая.
1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

Пека на базовата програма(при мен 3ч).

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 16:33 от tortoise

# 610
  • Мнения: 0
Може ли пак един бьрз вьпрос? Мина ми пьрвото месене на хляба, правя го по рецептата с кис.мляко, но БРАШНОТО СИ СЕДИ НЕРАЗБЬРКАНО както го сложих, само леко се разтресе докато бьркаше бьркалката. И сега си седи така уж да втасва. Ама то отгоре само брашно. Помощ!!!!!

# 611
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
tortoise, не е ли твърде дълга тази програма? При мен превтасваше.

Имам и една питанка - ползвам рецептата за хляб с айран на Полин–а, но слагам 150гр ръжено и 350гр типово брашно. Отскоро се опитвам да намаля захарта и солта в хляба за да е по-диетичен. В резултат на се разделих с хубавото гладко калпаче на хляба. Сега става едно рошавко отгоре. Знам, че това е в резултат на превтасвне и затова намалих количеството мая от 5 на 3-4 грама.  За съжаление хлябът си продължава да се получава все такъв къдрав отгоре. Някой има ли идея какво друго може да е причина за разваляне на горната коричка?

А ползвали ли сте като подсладител стевия?

# 612
  • Мнения: 547
tortoise, не е ли твърде дълга тази програма? При мен превтасваше.
На основната не успява да втаса. Първо пробвах на нея, но се наложи ръчна намеса. Така установих, че по-добре става на програмата за пълнозърнест.

# 613
  • Мнения: 0
Здравейте
2:0 за Аляска хихи.
Навън е мн студено ,а и още не са ми превели парите.Още имам време да реша.
лек ден
изтекоха ми лигите с вас ..............страхотни сте

 Thinking Няма как да е на нула!  Naughty
 Crossing Arms Я веднага да преброиш и моя глас!  #2gunfire
 По-горе съм се изказал в полза на моята машинка...  Wink

# 614
  • Мнения: 0
Благодаря Бонго, изгребах 150 гр от брашното  ooooh! и включих пак да меси. Е добре го замеси тоя пьт. Е, след 2-3 часа пак ще си говорим

Общи условия

Активация на акаунт