Машина за хляб-39 част

• 61 966
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
То и аз като купувах пекарна не съм се интересувала от ватове.Важни ми бяха броя програми и да не е скъпа.

# 76
То и аз като купувах пекарна не съм се интересувала от ватове.Важни ми бяха броя програми и да не е скъпа.
и сега предполагам,че от многото програми използваш предимно 4-5  Laughing
относно цената .... да , това е основен фактор при много от нас.   bouquet

# 77
Само 1 програма ползвам.

# 78
Само 1 програма ползвам.
извода какъв е ? - БРОЯТ НА ПРОГРАМИТЕ НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ.
всички машини имат по 4-5 повтарящи се програми + печенето,които се използват най-често.

# 79
Извода е-що не вземат производителите на пекарни да предлагат със 3 програми за 30лв. newsm78

# 80
  • Бургас
Споделям втория си опит за козунак по рецептата за айрянен хляб, но със захар, течен подсладител, лимонова есенция, захаросани лимонови и портокалови корички и бадеми. Пак се лепна леко за капака и там не успя да се опече, но третия път вече ще го уцеля - или ще намаля малко маята (за намалената рецепта до 900гр. сложих 1/4 жива мая) или ще пусна печенето малко по-рано (сега тестото беше втасало може би до 4/5 от височината на контейнера). Но пък козуначето си стана чудесно:

Добре изпечено , пухкавко и меко
с дъхави корички и бадеми , че и с конци

Определено това ще е моята рецепта за козунак - бърза, мързелива, изцяло в машината (само с изваждане за сплитане и после намазване с жълтък, захар и бадеми) и най-важното - с вид и вкус на истински козунак Flutter

# 81
Ей ти ме уби.Сподели р-тата за айрянения хляб и колко захар сложи?

# 82
Козуначето изглежда апетитно. Трябва и аз скоро да се престраша.
А иначе и аз искам пекарна  една дълга, къса програма, само за месене и само за печене = 4 програми за 30-40 лв. и с хоризонтално контейнерче ако може да е и друго не ми трябва.  Peace

# 83
  • Бургас
За машинка до 900 гр:

40гр разтопено масло + 20гр олио
260мл айрян, в който разтворих 5 с.л. захар, 1 с.л. течен подсладител (обичаме по-сладки козунаци) и половин ампулка течна лимонова есенция на Йоткер
1 яйце и 1 белтък (жълтъкът остана за намазване)
500гр брашно (в процеса на месене добавях още за да стане хубава топка - може би още стотина грама - не теглих)
1/4 жива мая
След сигнала за добавки сложих по една непълна супена лъжица захаросани лимонови и портокалови корички и малко натрошени бадеми, както и още 1-2 супени лъжици брашно, тъй като с коричките имаше и захарен сироп малко и тестото се поразмекна. След последното кратко премесване извадих и сплетох, след което върнах в машината и я изключих. Втасваше може би към 45-50 минути, след което пуснах да се пече 1 час. Резултатът е наистина чудесен (и мързелив не на последно място Mr. Green).

# 84
И моя хляб с готовата смес стана много вкусен. Само дето е по-скъпичък но от време на време за разнообразие става.

# 85
БРАДАТА благодаря   love001

# 86
Брадата блаодаря за рецептата, записах си я и скоро ще я пробвам.
Може ли рецептата за ръжено-типов хляб на Полина (с айран).
  bouquet

# 87
  • Бургас
Ето я основната рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13921509#msg13921509

Можеш да заменяш бялото брашно с типово или с различни смески на различни брашна - резултатът винаги е пухкав и вкусен хляб Peace

# 88
Благодаря
Панетоне
4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
80 г масло
130 г брашно
60 г захар
130 г брашно
1 пакетче суха мая
6 супени лъжици стафиди
4 супени лъжици захаросани портокалови корички
По тази рецепта ли го правите? Как се приготвят коричките?

# 89
Брей,че сте бързи-колко много сте изписали. Относно Ватовете. Откакто купих една прахосмукачка на майка ми с мощност 750 Вата, която събираше по- малко и от една метла, разбрах каква е разликата. Моята прахосмукачка е 1200 W и вдига килима.Старата ми ютия беше 1000W и посмъртно не можеше да глади лен и памук така , както новата ми ,която е 1600W.Според мен мощността на един уред ,който трябва да върти мотор и да загрява нагревател е основна характеристика.Броят на програмите - за мен не е особено важен- всички имат основните.Може би проблемът е в продавач-"консултантите".

Общи условия

Активация на акаунт