Машина за хляб-39 част

• 63 115
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Въобще не знам!  Laughing
Просто това събрах, като информация от объсъждащи хлепопекарни в разни форуми.
Наистина съм съвсем боса тук и ще съм благодарна на всякаква информация.

# 436
Здравейте. Почти съм се навила да си купя хлебопекарна и от четенето до тук, разбрах, че трябва да е с две перки, да е повече от 650 W и че повечето са много доволни от Северин...
Пропускам ли нещо?
Утре ще излизаме да разглеждаме какво се предлага по магазините и ако ме насочите какво да гледам ще съм много благодарня. И сякаш не ми се дават ужасно много пари а тази машинка, та се чудя кой е оптималния вариант цена/качество. Да не пък да спестя пари, а после да си я блъскам в главата.
Благодаря предварително! Hug
има и други марки и модели. всичко ще ти върш работа.

# 437
  • София
Благодаря за съвети, exxo  Hug! Готова съм морално, че няма да се получи от пръв път Laughing.
Ще се похваля задължително.
Това не е задължително.Ако имаш книжка с рецепти към хлебопекарната започни от там.
Аз направих първо френски хляб от моята кижка и освен,че удари малко капака на машинката,други забележки нямаше.
Другото,което можеш да направиш е да прочетеш съветите и рецептите от първа страница.На мен ми бяха страшно полезни.

Сега и аз да се похваля:днес правих за втори път хляба с айрян на Полин и както винаги резултата беше отличен-страхотен хляб!
Max mama,днес правих и бързия козунак по твоя рецепта и пак стана страхотен!А,колко конци имашееее...Има само един кусур-много бързо го изяждаме Laughing!Ще трябва да правя двойна доза.

wish,понеже и аз като теб съм "боса" по отношението на хлебопекарните се съобразих с тези съвети и не сбърках.Другото,което трябва да решиш за какъв грамаж хляб искаш да е хлебопекарната.

# 438
Благодаря за съвети, exxo  Hug! Готова съм морално, че няма да се получи от пръв път Laughing.
Ще се похваля задължително.

Ще стане ще видиш! Simple Smile

# 439
Благодаря, момичета  Grinning! Утре отивам да разгледам брашната.

# 440
здравейте неуморни пекари. Отдавна не съм писала. Не ни потръгна с хлебопекарната и това си е.
Ако помните, похвалих ви се,4е за НГ си взехме Мулинекс 5020, която на 2-я ден отказа да работи и я върнахме в магазина,където я замениха с друга. Около 3 седмици след това и новата отказа да работи и хаиде пак в магазина,за да я пратят на сервиз.
Та сега
имам въпрос към тези,които са опирали до сержизните услуги - дадохме хлебопекарната за ремонт на 20.01. На 20.02. стават 2 мес.,нали така...
все о6те никои не се е обадил 4е е готова,а преди 2 седмици ние звъннахме в магазина и ни казаха да 4акаме...Та мога ли в понеделник да ида да си искам парите в магазина и мисля да си взема друга по евтина,4е да не ме е яд толкова ако стане не6то с нея /извинете за правописа/

# 441
tuly, няяяяма такава песен "чакайте". По закон ако в сервиза не могат да ти отстранят повредата в рамките на един месец са длъжни да ти дадат протокол за замяна с нов уред. А в магазина ако не могат да ти дадат същата са длъжни да ти я заменят с нова от друг модел по избор. Вече в магазина ще трябва да се разберете за това. Аз моя "Зелмер" го дадох на сервиз лятото/ беше му изгорял нагревателя/, и след едномесечен престой там ми дадоха споменатия протокол и в магазина ни дадоха нова. Но както прочетох ти си я занесла в магазина , а за там не знам дали важи това за едномесечният срок. Ако са ви дали  документ в магазина погледни дали някъде не пише нещо свързано за срока за задържане на уреда. На бележките от сервиза пише за едномесечният срок. Успех! 

# 442
оооооо изобщо недей да ги чакаш повече. Аз имах същия проблем, но вчера си взех машинката, та да видим до къде ще я докараме с този ремонт. Още първия път им  показах на господата, че съм наясно с гаранционните условия и вчера ми компенсираха 10те дни, в които е била на ремонт. В твоя случай трябва да ти върнат цялата сума, която си заплатила- един месец е минал вече.

# 443
Пу-пу, моята машинка е още читава и снощи ми омеси тесто. Едно от нещата, които сътворих, са тези кифлички - едните със сирене и яйце, другите с колбас.

# 444
благодаря ви.Имам бележка от магазина,ще я погледна по-подробно...
В понеделник ще действам Peace

# 445
  • Балчи-Варна
значи на моя хляб слагам 1 щипка захар и жива мая.Кората не е дебела и е на конци.Вече два пъти правих с толкова захар и е ок, като козунак.Утре ще пробвам и без олио или само с 1к.л. и ще пиша пак.По принцип като меся питки на ръка-разтварям мая и сол в топличка вода и с бъркане с вилица прибавям брашното и ставаха супер,някои може би са яли от питките ни за байряма.И така ще опитам,само вода,сол,мая и брашно.325мл.вода.520гр.брашно,9-10гр.жива мая,1-2 ч.л сол и на основната програма.

# 446
  • София
Здравейте,момичета и момчета!
Кажете,като слагате семки(тиквени или слънчогледови )в хляба,измивате ли ги преди това?Някак не ми се ще да ги бутна в тестото немити,но не знам дали няма да го разваля иначе! newsm78

# 447
Аз ги измивам и подсушавам в салфетка, че знае ли човек в какви чували са седяли.

# 448
Здравейте,момичета и момчета!
Кажете,като слагате семки(тиквени или слънчогледови )в хляба,измивате ли ги преди това?Някак не ми се ще да ги бутна в тестото немити,но не знам дали няма да го разваля иначе! newsm78
направо ги метай в тестото.
замислиш ли се малко повече ще трябва да миеш и брашното. знаеш ли какви мишоци и производните им има в житото преди да стане на брашно ?  hahaha

# 449
  • Бургас
Въобще не знам!  Laughing
Просто това събрах, като информация от объсъждащи хлепопекарни в разни форуми.
Наистина съм съвсем боса тук и ще съм благодарна на всякаква информация.
Много ми помогнаха в тази тема.
Сега предавам нататък - когато купуваш, защо да не е голяма? Не си взимай малка, като зареждаш, да си печеш голям хляб, не сте малки хора у дома  Wink.
Друго, което ме посъветва Бонго е да гледаш капака дали се затваря плътно. На мен ми изкараха 2, докато третата вече беше с читав капак.
За бъркалките и мощността вече знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт