Машина за хляб-39 част

• 63 099
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
В един руски форум под аватара на всеки ползвател на хлебопекарна пише кой каква марка и модел ползва. Много ми допадна. Хлебопекарните са различни и една и съща рецепта не е приложима за всички машини.
като ти допада това защо не си го написала в подписа си ?   bouquet

Бях се ядосала на Мулинексите, когато ми се развали за трети път машинката, та затова.   bouquet Но ще ги добавя.  Wink

# 466
Благодаря хора, добавих льжичка брашно, но то си седи неразбьркано, машината мьлчи нещо и нищо не прави, само дето се появиха мехури по тестото. Ще почакаме, ще видим.

# 467
Благодаря хора, добавих льжичка брашно, но то си седи неразбьркано, машината мьлчи нещо и нищо не прави, само дето се появиха мехури по тестото. Ще почакаме, ще видим.

Ако са минали повече от 25 минути от началото на програмата, рестартирай машината и пусни отначало. Ако са минали само 7-8 минутки, значи ще си продължи да меси още.

Като чета, ми се струва, че твоето е малко по-гъсто от кексово тесто. Затова добавяй брашно, но не наведнъж, а добавяш малко и чакаш 1-2 минути, после пак.

# 468
с една лъжичка няма да стане
бухай половин чаша брашно

# 469
Благодаря на Боngo-2007 за съвета но аз съм от Добрич имагазин Денси нямаме.По магазините срещнах марки Елит,Сапир свместимост до 1.25кг ,за тях някои чувал ли е нещо?

# 470
Ивелина, а за какво ти е магазин Денси- ако е за машинка Северин, продават я и в Кауфланд, а в Добрич не може да нямате Кауфланд. Иначе всякаква машинка ще ти върши работа, стига да има читав сервиз дето да ти я обслужва докато е гаранционна.

# 471
Благодаря на Боngo-2007 за съвета но аз съм от Добрич имагазин Денси нямаме.По магазините срещнах марки Елит,Сапир свместимост до 1.25кг ,за тях някои чувал ли е нещо?
трябваше да кажеш от кой град си  Laughing
сигурно имате някой от по-големите магазини в които се продава бяла техника.
все може нещо да си избереш .   bouquet

# 472
Моя хляб се опече, нещо средно между палачинка и качамак стана, благодаря все пак за сьветите, но грешката си е в мен. Искам да попитам, има ли случааааайно някой с машина Нео ВМ-201, който би бил така добьр да ми напише изпитана рецепта за този модел пекарна, защото иначе ми се струва че експериментите ще продьлжат... мерси!!!

# 473
В Добрич имаме КАУФЛАНД но там има ЕЛИТ само.Имаме Техномаркет и Технополис там бях се спряла на Мулинехс 5023 но прочетох много негативни мнения и сега пак незнам каква дае.Някои доволни от Мулинекс други не, евтината казват върши същата равота.Аз незнам каква да си купя. ПОМАГАИТЕ

# 474
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
БОБИ ти защо реши,че твоята машинка се нуждае от специална р-та? newsm78 Тук във темата си обменяме какви ли не р-ти.Никой не е посочвал,че е за даден вид.Не се заблуждавай,че като си с Нео и затова нещата не ти се получават.То и аз съм със машинка под 100лв. и всичко си е ОК.Важното е да спазваш точната р-та.

# 475
В Добрич имаме КАУФЛАНД но там има ЕЛИТ само.Имаме Техномаркет и Технополис там бях се спряла на Мулинехс 5023 но прочетох много негативни мнения и сега пак незнам каква дае.Някои доволни от Мулинекс други не, евтината казват върши същата равота.Аз незнам каква да си купя. ПОМАГАИТЕ
Разходи се до Варна или си поръчай по интернет Peace И може да провериш в Метро - от там купих за баща ми Ронсон - излезе супер машинка, струваше 130 лв.

# 476

Ivelina-72, зависи колко пари си готова да отделиш за машинка и колко голям хляб искаш да правиш. Вече писах от какво съм доволна и от какво не, затова няма да се повтарям. Мулинекс много са влошили качеството на машинките си, така че ако си купиш такава, предупредена си. Евтините марки вършат работа (при определена доза късмет, според мене). Успех, каквото и да си избереш!

Боби, напиши си рецептата (за да се прецени дали е била сполучлива), ще ти помогнат (помогнем) от форума. Има хора с твоята машинка, но гледам, че не са писали отдавна, та дано някой се включи. Иначе важи същото, което и за повечето - течностите трябва да са с температура около 25 градуса Ц (а не студени), съотошението на брашно и течност трябва да доведе до хубава топка. Преди да започне да пече (примерно около 50 минути преди края на програмата погледни дали е втасало тестото до горния ръб на контейнера). Предполагам, че след като машинката е за 750 и 900 г хляб, не пече повече от 50 минути.

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 23:08 от Анонимен

# 477

Вкусна измишльотинка на око от днес - айрян+прясно мляко+олио+яйце+захар+сол+брашно+мая и се получи това мекичко на памуче хлебче. Peace

# 478
Елфа, погледни в рецептата на пълнозърнестия хляб дали не е много захарта. Понякога голямото количество захар прави дебела кора.
А иначе рецептата за моя най обикновен хляб е
360мл вода
10 гр жива мая
2чл сол
1,5 чл захар
около 600 гр брашно
Казвам около, защото в оригиналната рецепта количеството брашно беше 5 чаши от по 180мл, и аз прецених че това е около 500гр, но се наложи да добавям още няколко лъжици брашно. Въпросът е да стане на хубава и еластична топка.
Като го извадих от машината го намазах със смес от 1сл зехтин, стрити чубрица, розмарин, босилек и мащерка и една скилидка смачкана чесън
Merci, машинката която си взех в крайна сметка след дълго мислене е Моулинекс XXL. Моля за линк към хляб пълнозърнест със семена. Благодаря

# 479
Аlys желая хлебопекарната да е до 1.5 кг.Бих дала до 300 лв. но ако намеря по-евтина още по довре.Бях писала ,че се бях спряла на МУЛИНЕКС 5023 но четох ,че марката последно време се излага.Отново съм на кръстопът и неэнам каква да е.Дайте съвети.Благодарности и аз искам да правя хубави хлябове кото вас.

Общи условия

Активация на акаунт