Споделете 157

• 28 157
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Катюша По време на моето детство в системата имаше неща, които не одобрявам, но позитивното беше, че имаше система. Сегашната ситуация е просто хаос и нищо повече.
Но децата са държеливи, ще оцелеят. Навсякъде е така, ако това е някакво успокоение. Тук поне не ни се налага да оставим 4 месечното си бебе за 10 часа дневно на ясла, както е в много други страни в Европа. И без да се връщам на снощната тема, това не са го измислили, защото е много хубаво за децата.

# 346
  • Варна
Но децата са държеливи, ще оцелеят.

И аз така смятам. Писала съм го и друг път, но както не харесвам пълния игнор към детските емоции на поколението на родителите ни, така и не харесвам тенденцията на нашето поколение да смята, че децата са някакви крехки кристални съдове и всеки жест, квадратна стая или дума напреки ще оставят непоправими щети в душите им.

# 347
Какво излиза, че истината е по средата. Обаче ние с квадратните стаи и игнорираните емоции май все пак сме една идея по-облагодетелствани от факта, че че живеехме във времето на игрите навън и въобще времето на без-компютри-и-интернет. Сега масово децата от малки се зомбират по тези машини и технологии. Да го опазиш, да го опазиш, до 1 клас, после вече имат даже часове по информатика,  Crazy където какво правят - игрят игри  Stop

Даф, ти се поднови във валентинска тематика, а  Mr. Green

# 348
  • Варна
А, аз си се кича с тоя аватар всяка година по празника  Laughing

# 349
Знам, знам. Аз затова отбелязвам, много го харесвам  Sunglasses

# 350
  • Варна
Кате, "нищо ни няма"  Joy Айде, не се знаем колко сме луди.

# 351
Явно ще трябва да се свиква с мисълта, че децата са индивидуалности. Не могат да ги сложат в рамка и калъп. Аз вече претръпнах, след като племенникът ми реши, че му е време да срича, когато стана на три. Без родителски/роднински амбиции и без да е стъпвало в градина дотогава. 

# 352
  • Paradise
Моите размисли на глас/писмено тук са продиктувани от мераците на Максим.
Неговото желание за тръгване на училище не е продиктувано от "любов към училището и нАуката", а от факта, че "мои приятели ще ходят там", примерно.

Радвам се, че имам/е все още право на избор, което, както спомена Бояна, някъде вече липсва.

# 353
Какво излиза, че истината е по средата. Обаче ние с квадратните стаи и игнорираните емоции май все пак сме една идея по-облагодетелствани от факта, че че живеехме във времето на игрите навън и въобще времето на без-компютри-и-интернет.

А, недей така генерално Simple Smile
Всяко време си има позитиви и негативи.

Колкото до индивидуалността, Рони, ние вземем, че свикнем и в училище - хоп, индивидуалността не се толерира, различния не е приет добре, групата иска да погълне индивидуалиста, а ако той се дърпа го игнорира или тормози.
Нормално поведение.

Но това е положението, някои се претопяват, други се съхраняват и реализират индивидуалността си после, въпреки системата на образованието ни Simple Smile

# 354
е, Даф, ти защо мигрира към Варна, тогава?! Разградските училища не са ли същите, все щеше да оцелее некристалното ти дете.

Истината е, че всеки търси най-доброто за себе си и за децата си, което може да си позволи. Аз съм си позволила частна градина, други мигрират на стотици километри, всеки, според вижданията си. Аз приветствам такава грижа, за мен тя показва, че днешните родители, т.е. нашето поколение, все пак, въпреки "системата на еднаквост", развиват поколението след себе си.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 14:28 от Мишона

# 355
  • Варна
Защо смяташ, че съм мигрирала заради училища?

# 356
Нищо не "сматам", зададох въпрос, а ти ми отговаряш с въпрос, което подсказва, че знаеш отговора, но не ти отърва в момента на разговора. Както и да е. Успешен ден от мен!

# 357
  • Варна
Оставам безмълвна и облещена пред тия изводи.

# 358
Валентинската тематика вече задръсти пространството.
Един младеж търсеше прозрачна нощничка и продавачките му обясняваха къде има магазини за бельо.
Тоя ден изобщо не е на влюбените. Ден е на секса, минималистичното бельо и плюшените мечки, държащи сърце  Laughing

# 359
Е, да, Анджи, компютрите и интернета дават пък други неща и информация, за които ние навремето не сме и подозирали, че има. И все пак предпочитам максимално късното пристрастяване към тях.

Общи условия

Активация на акаунт