ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 772
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Да се разпишем и ние днес, за да честитим новите бебенца   Hug Да са живи и здрави и много да слушкат и папкат  Hug

Нашият бебо нещо от вчера е неспокойничък - спи много малко, и докато заспи само сумти и ръмжи...Тъкмо се бях зарадвала какво кротичко бебенце си имам... Grinning

Имам въпрос към родилите мами - преди стерилизация миете ли с бебешко веро шишетата? Защото аз само ги изплаквам и се чудя дали е достатъчно? Иначе съм взела и веро, ама не смея нещо с него...

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 16:47 от amidala13

# 586
  • София
Честити бебета на Лаура и Валидоб    bouquet

При мен нищо ново, спаднало ми е малко желязото и ще се наложи да пия хапчета накрая.

# 587
Аз да попитам с фейс групата , какво става ?

# 588
  • София
Ехо, аз се прибрах от разходка и сега плюскам. Тия дни такъв вълчи глад ме гони не е истина.
Лори, ако не родя до петъка влизам в болницата и там като изчакат 2-3 дни тамън може да ни съвпаднат дните  Grinning Hug
Честити рождени дни на майките ви, момичета! Да са ви живи и здрави!

Аз вече гледам да съм по-скойна и да не си давам зор да раждам. Толкова хубава бременност изкарах споделена тук с вас  Hug, а и у дома. Е, имаше си своите кофти моменти, но то пълно щастие няма. Чувствам се щастлива и сега гледам да задържа мига. То е ясно, че в най-скоро време бебе ще излезе. Но след това идват другите хубави моменти! А и ще ми липсвате като гледам как една по една изчезваме и влизаме все по-рядко!
Сега останахме една шепа "воини" да държим темата, а после...
Ей разчувствах се. Отивам да си доям!
 Hug

# 589
  • София
Здравейте момичета, аз ви чета, но нямах възможност да седна да ви попиша.

Първо: голямо честито на новите майчета, да са ви живи и здрави рожбите!

Ние сме добре, вчера Аспарух получи първите си колики- по принцип е много спокоен и с опитваше да спи  и през няколко минути се сгърчваше, пускаше газове и плачеше. Тъй като педиатърката беше изписала някакви капки таткото отърча до денонощна аптека и ги купи. Днес е спокоен, но ще видим вечерта.

Благодаря на Ла Лече консултантите за съветите, днес бях на хирург и мамолог, тъй като акцесорната ми млечна жлеза се е възпалила и стои като към под дясната ми мишница и дава допълнително проблем към моята невъзможна лактация. Измиха си ръцете и ме пратиха при лекарката, която ме изражда. Успях обаче да изцедя към 200 мл. от двете гърди, та ще имаме днес прием на кърма, ако успея да се отпуша ще се пробвам пак да го мъча да суче, ако не ще се цедим.

Въпрос към Елсе, Клото и Зеленото човече: ако все пак се отпуша, а Аспарух не иска да суче как да процедирам с помпата, по колко пъти на ден трябва да се цедя и при какъв режим? Колко горе долу трябва да поема на денонощие?

# 590
  • София
Пускам разказ за моето раждане, гадничко е, така че преценете дали ви се чете:

На първи бяха на преглед за разкритие, който, както споделих, беше много болезнен. На втори, вече с болки и нерегулярни контракции бях в ОБ на преглед, и се оказах с 3 см. разкритие. Лекарката каза, че това е резултат от прегледа предишния ден и че са насилили нещата. Цял ден имах контракции болезнени и лежах вкъщи, по някое време засякохме, че са на 4-5 мин. и към 1 часа звъннах на лекарката и отидох в болницата, където се оказах с 4 см. Настаниха ме в предродилно, към 6 часа вече бях с 7 см.и доста болезнени контракции на около 3 мин. Дойде лекарката и вече на 8 см. ми сложи осцитоцин, който направи контракциите непоносими и по мое мнение ми удължи раждането; разхождах се по коридорите и замръзвах от болка при всяка контракция. Разликата между контракция с и без осцитоцин е много голяма. Към 7, 7 и малко ме сложиха на магарето, обаче от 9 см. не мърдах, самите проверки за разкритието бяха супер болезнени за мен, а магарето в частта за краката ми беше неудобно и високо. Въобще тази поза за раждане определено е за удобство на лекаря, а не на раждащия. Най-накрая в 8 започнаха напъните, но аз вече бях много уморена и не се справях добре, чак ми се поскараха. По едно време ми идеше да се откажа, толкова изтощена и отчаяна бях. Усещах главичката на детенце и накрая с триста зора го родих в 8 и половина. Усетих го ясно как излезе от мен. Показаха ми го, а той като видя публика опика целия екип. На мама момчето хихихих:) След голямата радост обаче се оказа, че плацентата ми иска да излезе , след няколко опита извикаха анестезиолог и ме приспаха, и са я вадели "мануално", после цялото отделение ме гледаше като извънземно- майката с екстракциото #Crazy На другата сутрин, след като махнаха катетъра, ми го донесоха и започна приключението  Heart Eyes

Та така: другият път БЕЗ осцитоцин.

П.П. Раждах без упойка.

# 591
Little Evil - звучи доста неприятно и най-вероятно така се е случило, защото са насилили нещата Sad а защо не са ти сложили упойка? Надявам се вече си по-добре и си преживяла травмата  Hug това с позата също не го разбирам - толкова е неестествено да се ражда така... кога ли ще почнат да мислят и за родилките...

# 592
мами незнам за вас но аз вече се изпренадеях термна ми беше за днес току що се връщам от доки  и ужас - нямам никокво разкритие нито ми се е скъсила шийката на матката. Док ми каза да чакам до 15.02 ако не родя на 16,02 с багажчето в болницата за тонове не са ми казали да ходя всеки ден, с една дема приключих с консултациите за бремеността Thinking

# 593
  • Варна, морето, сините вълни...
Тука съм аз за сега  Hug на 10ти ще  ходя до болницата да ме прегледат (и мисля там да си остана) Искам да раждам вечеее  Crazy
За това се разхождам по цял ден вече 3ти ден, но нищо  Simple Smile

# 594
Да се разпишем и ние днес, за да честитим новите бебенца   Hug Да са живи и здрави и много да слушкат и папкат  Hug

Нашият бебо нещо от вчера е неспокойничък - спи много малко, и докато заспи само сумти и ръмжи...Тъкмо се бях зарадвала какво кротичко бебенце си имам... Grinning

Имам въпрос към родилите мами - преди стерилизация миете ли с бебешко веро шишетата? Защото аз само ги изплаквам и се чудя дали е достатъчно? Иначе съм взела и веро, ама не смея нещо с него...

Ами аз смятам,че не е дастатъчно само да се изплакне.Лично аз съм ги мила шишенцета с веро Бочко и след това стерилизация.

# 595
  • Сливен
    И аз да се отчета.Бебка продължава да расте.Имам 1 см. разкритие но матката не се е изгладила така че имам още малко време.
   Честити ни бебчета.Да са живи и здрави и да радват мама и тати  Heart Eyes

# 596
  • София
Little Evil - звучи доста неприятно и най-вероятно така се е случило, защото са насилили нещата Sad а защо не са ти сложили упойка? Надявам се вече си по-добре и си преживяла травмата  Hug това с позата също не го разбирам - толкова е неестествено да се ражда така... кога ли ще почнат да мислят и за родилките...

Защото разкритието вече беше голямо, а и анестезиологът, с който работи моята лекарка беше в отпуск. Пак бих родила така, но БЕЗ осцитоцин, търпеше се преди да ми го сложат  Peace

Елена е, в Комо има коритца със стойки, които си пасват перфектно, ние също имахме проблем с намирането.

# 597
Пък аз въобще не знам нито дали имам разкритие, нито дали се е скъсила шийката  Tired Хем ми е любопитно, хем няма да легна зорлем да ме проверят. Ако на 10.02 си направи устата лекаря, може и да се съглася, но иначе не се давам без бой за преглед  Laughing
Момичета какъв е този ел стерилизатор на Джой Кер който сте купили? Какви пари е удоволствието?
Ние ходихме на профилактичен преглед за малкия да го види личната, после през градината му да оставим бележка и накрая вкъщи, но едвам мърдах.

# 598
Момичета много се извинявам, че не съм успяла да ви изчета.
Може би няма и да мога, много сте писали, а време нямам много.

Искам и аз да кажа едно голямо честито на всички родили мамчета, на които не съм успяла.

Да разкажа и аз за раждането, но също като Малкото Зло предупреждавам, че е гадничко.

Тапата ми падна на 01.02.
Почнаха ме леки болчици към 6.30 сутринта на 02.02.
Зачаках таткото да се върне от нощна смяна, влязох да се изкъпя и оправя.
Към 9.00 бях в кабинета на доки с контракии и както стана ясно без тама с 2 см. разкритие, води не бяха текли. Та прати ме обратно в къщи и да чакам още. Вече към 13-14.00 часа с много силни контракции на около 5-6 мин. отново бяхме при доки, развитието беше само още 1 см., вече бях с 3см, но тя ме помоли да се разходя още малко преди да ида в болницатата, а мен много ме болеше.
Както и да е отидох в 15.30 в болницата, приеха ме, клизма това онова, доки дойде в 16.00 часа.
Пукна ми водите, които бяха зелени.
Доки каза да се разхождам още из коридорите да правя разкритие, че не бях мръднала от 3-те сантима. Накрая към 17.30 вече се бях изморила от разходки и легнах за малко на едно легло в предродилна, направиха ми пак преглед и хайде на окситоцина.
Настана ада небесен, контракции една в друга, ужасни болки, опищях етажа  Embarassed
Преглед отново само 4 см. и така до към 20.00 вечерта. Взе да ми причернява, казах, че припадам, а те ми викат, че няма как, защото съм легнала. Нямах сили за нищичко, биха ми уж някакво обезболяващо но не помогна изобщо.
Тоновете на бебка паднаха, аз също изобщо не бях в кондиция и доки видя, че няма да стане, даде знак и събра екипа. Не мръднах от тези 4 см. , може би най-много 5 см. разкритие да съм направила. Доки бъркаше вътре докато траят контракциите да го прави, но не се получи.
Анестезиоложката каза, че помислила, че стадо вълци вие, пък то било само една родилка.
Само това си спомням, как ме закараха до операционната, приспаха ме и ме срязаха, това е.

# 599
Бенджи, Евилче, кофти е било, но пък вече всичко е зад гърба ви!

Амидалка, добре е да се измиват с препарат и четка и след това да се изваряват. Не се притеснявай за Иван- и децата са като нас- имат си и лоши дни!

Стискам палци На очакващите мами!

Общи условия

Активация на акаунт