ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Честити бебенца  и бързо въстановяване на мамите.  bouquet

kapmeh  и аз имам   нетърпими болки в гърба,но доктора каза че трябва да си ги търпя и че са от тежеста от   корема. Sad

# 391
И аз имам болезнени контракции на моменти(мноооого дълги моменти) и се моля да не раждам точно утре  Praynig,че мъжът ми пак ще е извън града  cry .
А вдруги ден вече пристига помощта(майка ми) ,така че тогава вече може да раждам,ще има кой да стои при Давид   Whistling .
anji_86 ,аз не съм срещала инфо Арниката да води до преносване ,не се притеснявай !В смисъл-ако преносиш няма тя да е виновна  Simple Smile .

Wink

И моето мъжле го няма и разчитам на помоща на майка ми. То аз не ви се и оплаках, че моята половинка ще се връща чааак края на март....представете си. Доста сълзи изревах, докато свикна с тази мисъл-  smile3518 Така да ми липсва милото

kapmeh аз съм имала болки горе, но са се случвали само докато съм легнала. Като се изправя и ми минава. Гърба и той до скоро ме болеше. Направо се чудех-всички се оплакваха от кръст, а мен гърба ме болеше. Даже не можех да се навеждам и само кляках, за да си взема нещо. От една книга прочетох, че се препоръчват кляканията вместо навеждането, за да не си навредим на кръста и гърба.

Докато се оплаквах, че скоро не съм имала контракции....ей сега таааааака хубаво ме стегна и прободе tooth...Хората се молят да не ги боли, а пък аз с нетърпение чакам да ме сецне  Mr. Green

# 392
И аз от няколко дена имам контракций ама баш си болезнени контракций а и като се стегне и корема на  топка и не се издържа. Sad
А първия път   чак сълзи ми текоха от контракции и сега се моля да не раждам  тези дни,че му е рано на пупчо. Simple Smile

# 393
  • София
Честити бебета, момичета! Да ви носят много радост и да слушат!

kapmeh, и аз имам чувството, че скоро няма да родя. Все едно съм бременна в петия месец...писна ми вече. На всичкото отгоре ме хвана някаква ужасно дразнеща кашлица, от която ме заболя корема тая вечер, но със сигурност не са контракции. Заболя ме от напъните... #Cussing out
Утре на обяд съм при док. Да ви споделя, много се притеснявам, защото нямам възможност да ходя всеки на тонове в Шейново или където и да било където се заплаща това "удоволствие", а пък нали плацентата ми е от доста време остаряла вече. Тревожи ме мисълта да не стане нещо кофти с бебо и аз да не разбера. Според думите на акушерката в Шейново трябва да пренасям 8 дни, за да ме приемат в болницата, а после там знам, че седя още поне 3 дни и наблюдават преди да ми предизвикат раждане.Това се пада да е другата събота или неделя, а доколкото знам болниците нямат прием в почивните дни, значи чааааак другия понеделник. Е, аз ще откача до тогава от нерви и притеснения...Незнам вече, отчайвам се, изнервям се!

# 394
В Токуда мажеха бебораните с олио на Хип  Peace Не мисля, че само омазнява, попиваше и добре кожичката ставаше много мекичка - нашият мъник беше на люспички целия и за 2 дена оправи  Grinning
само да вметна,че и в шеиново ги мажат с хип и така сладко миришеха.

Мами, вие всеки ден ли ги къпете бебчетата. аз както бях фен на ежедневното къпане -н само веднъж сме я къпали за 5 дни, мазала съм я 3 пъти и дупе мия сравнително често, направо не мога да се позная. ама пъпа не е паднал и още не сме си прибрали коритото със стоиката и хич н мие удобно без тях. абе търся си извинение май

# 395
Честити бебета, момичета! Да ви носят много радост и да слушат!

kapmeh, и аз имам чувството, че скоро няма да родя. Все едно съм бременна в петия месец...писна ми вече. На всичкото отгоре ме хвана някаква ужасно дразнеща кашлица, от която ме заболя корема тая вечер, но със сигурност не са контракции. Заболя ме от напъните... #Cussing out
Утре на обяд съм при док. Да ви споделя, много се притеснявам, защото нямам възможност да ходя всеки на тонове в Шейново или където и да било където се заплаща това "удоволствие", а пък нали плацентата ми е от доста време остаряла вече. Тревожи ме мисълта да не стане нещо кофти с бебо и аз да не разбера. Според думите на акушерката в Шейново трябва да пренасям 8 дни, за да ме приемат в болницата, а после там знам, че седя още поне 3 дни и наблюдават преди да ми предизвикат раждане.Това се пада да е другата събота или неделя, а доколкото знам болниците нямат прием в почивните дни, значи чааааак другия понеделник. Е, аз ще откача до тогава от нерви и притеснения...Незнам вече, отчайвам се, изнервям се!

hey_ya Не се прутеснявай мила.Искам да ти кажа 4е тук не се прави запис на тонове освен ако не отидеш с проблем в болницата както аз вече 2 пъти ходих .Иначе само ми пипат корема и ми слага една машинка голяма колкото мобилен телефон с един накрайник...тази машинка хваща тоновете за секунди ,но само толкова.Не може нито запис нито диаграма нищо.И това ми го правят 1 път в месеца.Няма да има проблем.Ще видиш че всичко ще е наред.Сигурна съм защото тук не са по малко образовани от България и не се прави нито такова нещо ,нито някой ми е гледал плацентата,нито водите,нито запис, нито видеозон, нищо.Почвам да си мисля ,че в България всичко е за пари а не за наблюдаване уж на бременната.Бади спокойна, помисли как едно време са се раждали здрави бебета и без тази техника и прегледи.Тук явно на това залагат.Остави природата, тя си знае работата.Маничето си знае кога е готово за среща с мама и татко.Не се притеснявай.Не оставяй финанси и доктори да те притесняват.Аз също не мога да си позволя тукашните им часни клиники за да видя поне пола на детето.Но това не ни прави по малко мами  Hug .Усмихни се ...погали коремчето и помоли малкото човече да излиза по скоро .Всичко ще е наред!

anji_86  сажелявам че милото ти ще се върне чак март, но стискам палци всичко да е по план  Hug
А болките ми горе високо спряха щом се оплаках  newsm78.Сега остана гърба, по малко кръста и най-вече от време на време имам срязвания в корема.Абе се различни неща и все по различни ,нищо периодично не ми се случва.Се заболи за малко и после изчезне и почне на друго място... newsm78

# 396
lilisha - тук въобще не препоръчват редовно къпене - макс 2-3 пъти в седмицата; казват, че докато не почне да пълзи бебето и да се цапа няма смисъл. Първо му изсушаваш кожата с вода и вредни шампоани, после защото му е суха му слагаш кремове да омекотиш... докато се храни с кърма и не поема вредни неща и не се цапа из къщи - няма смисъл от баня, само с мокра кърпа - очички, дупета и т.н. Останалото са рекламни капани на козметичните компании.

за ТВ
- проблемът не е в цветовете и шума, а в начина на излъчване - това не е статична картина а непрексъснато трепкащи точки - ако имате ТВ в бебе стаята поне завъртете бебето да не гледа към него. Иначе радиация има, да и е навсякъде, но точно затова трябва да я избягваме макс, когато имаме възможност Simple Smile

Стиснати палчета за предстоящите мами  Hug

# 397
ние също имаме тв в спалнята. аз докато кърмех марти - по около час-изгледах всички сериали по дискавъритата. сега пак така се очертава.

до елсе, клото и зеленото човече: в началото кърммех по 8пъти на ден, нощно време е най-зле, защото не иска да суче и накрая стигаме след много нерви до цедена кърма. по ваши  препоръки се постарах да докарам кърменията до 9-10, за повече прсто не мга да я събудя.
от начало изпитвам болка в зърната(разраниха се много)и ареолата. спазвам правилата за правилно поставяне, горна-долна устничка, засуква част от ареолата, но много боли - особено в началото като засуква докато тръгне млякото. кърмех 20 мин от едната и сле около 40 мин  20мин от другата. от едното зърно почнаха едни кървища да текат. взех си протектори. голяма борба е с  тях - не ги одобрява и е голям зор да си направи вакума, за да почне да пуска млекце. през нощта отнов е ад и отново се предавам и давам цедена кърма.почнах да кърмя докато пусне сама около 1 час само от едната гърда. днес махнах протекторите, пак боли. успях и температура да вдигна от снощи. нямам бучки, знам за топлите кърпи, слагам я по-често да суче и вече нямам темп. (ама аз си знам че така ми действа чая за кърмачки, а уж много внимателно и по много малко го пих).
въпросът ми след объркания разказ е: как е по-правилно - да я откачам от всяка гърда след всеки 20 мин или да я оставям да си суче на воля(ако издържа) от едната. обикновено се получава, че след като суче от едната заспива, опитвам се да я събудя като и сменям памперса, отвивам я, чопкам я, но много често резултата е нулев и тя не желае да суче. след 30-40мин се сеща че иска да си дояде и пак се почва.и така ми е много трудно да направя тези 2 часови интервали на хранене, за да се получат 12 кърмения.
П.С.едва от вчера имаме малко по-тежки памперси след ядене. нааканите са около 4 на ден(днес са сигурно 6), иначе памперсите са само пишнати.
с баткото имах много проблеми в началото, но кърмих до 1 година. сега пак треска ме тресе дане стои детето гладно и жадно. а кърма имам доста.

# 398
И аз тази нощ съм от неспящите  Mr. Green
От 15 и 30 днес с тези окнтракции се побърквам. До към 24 часа бяха на около 20 мин, ама сега всяка следваща е на по-малко. Последната беше на 11 мин. Имам 50 мин път до болницата и се чудя какво да правя  newsm78 . Тъкмо преди час приспах милото като го убедих че няма да е тая нощ. Най-странното е че последните няколко не са толкова болезнени  Rolling Eyes
Ако липсвам утре да знаете къде съм  Mr. Green

# 399
бобчо, ако се регулярни дори и да не са болезнени по някое време ще трябва да тръгнеш. 50км са си повече от половин час път, ако продължавар рака нещаа буди милото и....а ние стискаме палци  и скоро чакаме новини. Hug

# 400
Добро утро.Ето по кафенце за събуждане,аз бягам да водя детето...Днес се очертава още един топъл и приятен ден,дано е такъв.

Bob4o,стискаме палци днес да се похвалиш с бебок и всичко да минало леко... Hug
Стискаме палци и на Лизи,днес вече трябва да е секциото...

# 401
Добро утро, аз пак съм тук. Събудих милото към 4 и 30 и решихме да изчакаме още малко, а тогава уж на 8 мин имах котракции. После реших да подремна и ако са по силни ще отиваме в болницата. Ама като се събудих в 6 и 30 няма и следа от контракциите. Дали са били Бракстън Хикс или може да прекъсват така конракциите?
Може следобяд да звънна на доки да го питам какво ще каже ако няма никакви признаци до тогава.
Сега си правя една закуска че умирам от глад   food002

# 402
Добро утро и от нас

Честито на мама h_angelova, мама lena1, мама Яница, мама Губето и мама Анилеви.
Да са ви живи и здрави децата, да папкат, слушкат и много да ви радват.

За протокола ние сме 2 в 1. Днес мисля да се поразходя навън дано времето да е добро.
Аз имам много странни болки в областта на срамните устни  Embarassed , на моменти са доста силни.
Има ли и други мама с такива?
Аз в сряда съм на доки и ще го попитам, но ме е срам да звъня по телефона за това  Embarassed Embarassed Embarassed.

Стискам палци на мамите със секцио  - мама Лизи и мама JJuleto. Дано всичко мине леко и безпроблемно.

Момичета аз съм се замислила, че нямам телефон на вестителка, така че моля някой да ми прати на ЛС /взема пък да родя  Wink и да не мога да се пофалям/

Хубав ден

# 403
Ето ги и първите бебчета за днес

"Лизи стана мама на Ева и Рая тази сутрин."

Да са живи и здрави малките кукли,мама бързо да се оправя.
  Hug

# 404
  • София
Ето ги и първите бебчета за днес

"Лизи стана мама на Ева и Рая тази сутрин."

Да са живи и здрави малките кукли,мама бързо да се оправя.
  Hug

Честити принцеси на Лизи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт