Кога посягат мъжете?

• 26 083
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Saule, благодаря ти! Ще очаквам и линк с информация с огромен интерес!   bouquet

# 61
Савина, започват още в началото на връзката.
Дали ще е намесен алкохол, дрога - няма значение. Често следват люти клетви, че няма да се повтори, а става все по-зле.
Веднъж посегнал - посяга и занапред.
Горчив опит.

# 62
  • Варна/Лондон
Ако посегне, след като 10 години ти е мълчал, дали пак ще посегне?! Може би на 20-та година....

# 63
А според вас насилник ли е мъж, които е ударил шамар веднъж на изкаралата го от равновесие пияна жена? Споделял ми е приятел за които не бил казала, че е тип насилник, но факт шамаросал я е, но според него това не е показателно поведение.

Е то това е, с лечебна цел  Laughing

# 64
......
А по другия ти въпрос... Сега ще ме освиркат бурно, но категорично, ама категорично твърдя, и теоретично, и от опит, че е възможно мъж да пердаши една жена и никога да не пипне следващата. Капацитетът на хората да се променят и да се развиват е огромен и аз пък ще освиркам всеки, който твърди, че има невъзможна промяня. Възможна е, ако насилникът осъзнае проблема, започне да работи върху себе си, опознае механизма, който го кара да удря и сам пожелае да се промени. Нямам никаква симпатия към мъже, които пребиват жените си, но е и вярно, че човекът има огромен капацитет за промяна.

....

Да, гледала съм един филм, за жалост не помня заглавието, но мъжът биеше жена си, тя го напусна след много размисли, и той отиде в клиника да лекува пристъпите на гняв, и наистина се промени, накрая тя му прости и Хепи Енд  Wink
Разбира се малко по холивудски, но във филма доста беше наблегнато на терапевтичните сеанси, на етапите по преодоляването на проблема, всичко идва от това, че човек още в детството заучава механизми за справяне с гнева, и ако този механизъм бъде объркан, не научен правилно, човекът не може да се справя с гнева си, трябва да си го изкара на някого или нещо. Имаше и някакъв намек, че дали ще удариш стената или човек, всъщност разлика няма, ти си ударил и това е проблемът.
И на мен би ми било интересно да прочета з някакви първи признаци на бъдещо насилие от страна на мъжа.

# 65
Имаше и някакъв намек, че дали ще удариш стената или човек, всъщност разлика няма, ти си ударил и това е проблемът.
И сега какво.... като разпускам пред боксовата круша, означава че съм насилник с голям проблем!!!! newsm78
Муахахаха!!!!!  Joy  Joy  Joy

# 66
  • Велико Търново
Имаше и някакъв намек, че дали ще удариш стената или човек, всъщност разлика няма, ти си ударил и това е проблемът.
И сега какво.... като разпускам пред боксовата круша, означава че съм насилник с голям проблем!!!! newsm78

Ти вероятно си мъж щото само мъж може да вземе толково буквално тези думи. Тук става въпрос за гнева. Ти не удряш  крушата с гняв, а за да се разтовариш. А примерът е за тези които  крещят, викат и замахват, но удрат стената или ритат вратата и разликата и много тънка от това да посегне човек към стената или към патньора си.

# 67

Ти вероятно си мъж щото само мъж може да вземе толково буквално тези думи. Тук става въпрос за гнева. Ти не удряш  крушата с гняв, а за да се разтовариш. А примерът е за тези които  крещят, викат и замахват, но удрат стената или ритат вратата и разликата и много тънка от това да посегне човек към стената или към патньора си.
Много добре разбирам, просто исках да внеса малко хумор... именно за това и така реагирах!!!! Grinning
Да ви кажа и аз винаги съм се чудел на насилието и насилниците... не е ли по лесно да си тръгне човек и да си реши проблемите.... защо е нужно да се наранява физически... защо въобще е нужно да се причинява болка???? newsm78
Май аз така разсъждавам... но е жалко да виждам посинени жени!!!! Sad

# 68
Знаеш ли, Соте, същия проблем с оладяването на гнева съществува и при жени.
Това са жените, които имат навика да хвърлят посуда по мъжете си, или по пода, пак става въпрос за някакво агресивно действие, което може и да не наранява, но показв, че искаш да нараниш.
Изобщо това е проблем на хората, не само на мъжете, но жените са по правило по - слаби физически и не могат наистина да нанесат побой над мъжа си, докато мъжете просто са силни и могат, там е разликата.  Peace

А иначе за боксовата круша, на моя син сме му вързали една на тавана в стаята му, и ходи да я бъхти отвреме навреме  Laughing И когато му забраня нещо или не става по неговата, отива да тормози боксовата круша, явно наистина разтоварва  Joy

# 69
Всъщност имa и един тънък момент Peace
Мъже пият зa рaзпускaне,други игрaят хaзaрт зa рaзпускaне,трети гледaт мa4ове зa рaзпускaне,4етвърти бият жени,децa или други мъже зa рaзпускaне Peace Нaтрупaният гняв,емоции и неосъществени желaния все от някъде и по някaкъв нa4ин трябвa дa излязaт.aгресиятa може дa се подтискa с години и не винaи дa зaвърши 4рез избивaне в нaсилие.Ноооо имa и вaриaнт тя дa преско4и прaгa нa собственaтa воля.
Соте,и aз ходех нa бокс.Ееее вярвaй ми,трепех го този инструктор от бойИмaх нуждa.Изливaх си вси4ко нaсъбрaно пред деня/седмицaтa,месецa/Не пишa вси4ко товa с цел дa те изкaрaм психопaт с нaсилни4ески желaния.Не го приемaй ли4но.Проблемът не е кaкво прaвим,a зaщо.Кaкво изливaш нaд боксовaтa крушa,щaнгите или футболa.Кaкво влaгaш.Искa ли ти се докaо ритaш топкaтa,всъщност дa мaлтретирaш женaтa/тъщaтa,съседкaтa,детето.../Товa не сa въпроси към теб или някого конкретно.Мисля си нa глaс и се 4удя,не когa,a зaщо мъжете бият.Кaкво ги мотивирa.Кaкво им достaвя aгресиятa нaд по-слaбите.Животинско ли е,присъщо ли им е....
Все едно aз дa нaбия бебе.Ми дa.По-силнa съм,то е зaвисимо към дaденият/и не сaмо/момент от мен същество.В ръцете ми е.Моa дa о мятaм кaто пaрцaленa куклa без дa успее то дa се зaщити...жaлко е.В ръцете нa един нaсилник жените излеждaме жaлко.Не зa друго,a зaщото просто не можем дa се зaщитим,дa ги спрем....

# 70
Каквото и да ви кажа ще е малко...явно всичко е в главите на хората....ще ви кажа един случай с мой приятел.....човека се жени в Канада, създава семейство, деца и така 15 години идилия....но жена му нещо психически изтрещява и от ден ден става по зле...накрая почва да троши покъщината и да замерва мъжа си с разни предмети...и в такъв един момент, той и хваща ръцете и почва да се бори с нея...за миг тя се успокоява, но през това време звъни в полицията...съответно цялата вина пада върху него ...екстрадираха го обратно в България...децата са му са прибрани от социалните а жена му е по психиатриите!!!!!
Трагедия нали...но защо разказвам всичко това... защото ми прави впечатление как действат властите там...жената казва че е тормозена и веднага се предприемат мерки....кажете ми поне един случай при който физическото насилие се е решило от раз...аз поне не знам за такъв!!!!
Между другото човека в момента води дела, та белким си прибере децата!!!!

# 71
соте първо-много неприятно за горкия 4овек.Второ-халал да и е на жената.Трето-браво на властите!Тук в България докато дойдат единя може и да е ве4е на оня свят.И медицинско да си изкараш-гаранцията е равна на нула.

# 72
В гореописания случай може да повярва само наивник.
Познавам няколко жени, които са "изтрещели" (по думите на потребителя) извън страната, далече от обичайната си среда, семейство, от приятели и близки, и какво да ви кажа... истината никога не е толкова проста. И никога заслугата за изтрещяването на жената не е само в нея. Въпросът е как мъжът ще представи жената пред приятелите си.

# 73
В гореописания случай може да повярва само наивник.
Познавам няколко жени, които са "изтрещели" (по думите на потребителя) извън страната, далече от обичайната си среда, семейство, от приятели и близки, и какво да ви кажа... истината никога не е толкова проста. И никога заслугата за изтрещяването на жената не е само в нея. Въпросът е как мъжът ще представи жената пред приятелите си.
И това е вярно!!!! newsm78
Както е вярно че никой така и не разбра какво точно се случи със сестрите Белнейски, гледам какво ни предоставят по новините, но дали е точно така, май никой не знае!!!! Sad

# 74
При мен се случи на 6-тата година. И се повтори 7-8 месеца след това. И двата пъти под въздействие на алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт