Кога посягат мъжете?

• 26 060
  • 94
  •   1
Отговори
# 90
Според мен не става въпрос за време,  а за ситуация.  На мъжът му трябва ситуация в която някой или нещо да му скъса нервите за да си покаже дали е способен или не е.  Нашата ситуация се случи на 10 месечна връзка.  Имам дете от първи брак,  и явно изглеждам слаба и в безизходца за новият,  за да си позволи това,  знам ли..... 😢

Ани, потърси помощ. Нито е до време, нито до ситуация.

# 91
  • В.Търново
Знам за семейство, при което мъжът е започнал да посяга след 14 г. брак.

# 92
  • пловдив
след 5-7 година , не му оставам длъжна.. връщам му по всякакъв начин, мразя го тоя тип

# 93
след 5-7 година , не му оставам длъжна.. връщам му по всякакъв начин, мразя го тоя тип
newsm78
Т.е, седиш при насилника и взаимно се млатите?

# 94
  • Linz
Била съм във връзка с насилник без да знам. Прекратих връзката поради други причини (изневери). След това разговярях с негови стари познати, от които разбрах, че е стар познайник на полицията във връзка с насилието над жени. Нищо от изброеното не важеше за него. Може би само донякъде т. 12. И все пак мен ме чоплеше съмнение... много лесно се пали за незначителни подробности + не говори много за провалените си бракове... Многократно се е опитвал да оправи положението с бившите си жени, и те са му давали шансове, но само са си удължавали агонията.
На мнение съм, че още при първата провява на насилие, жената трябва да прекрати отношенията. Не само побой, шамар или дори крясъци или заплахи са достатъчни. Прекаляването с алкохол е първата червена лампичка.
Психическото насилие също не е за пренебрегване, то е много подмолно и коварно.
Скрит текст:
отговора на въпроса" кога ?" не е никак важен.Знам ,че е извън темата , но какво значение има кога? Ако си в ситуация на домашно насилие и търсиш отговори погледни тук "Домашно насилие - Тема №1/2/3" :http://www.bg-mamma.com/?topic=991170

Ранни знаци показващи , че мъжа с който започвате връзка може да е насилник  откъси от "Why does he do that?" by Lundy Bancroft:

1.Говори неуважително за бившата си партньорка
Бъдете с повишено внимание, ако говори за жените от миналото си унизително или снизходително или се представя за жертва на домашно насилие.Бъдете подозрителни към мъж, който казва че нямате нищо общо с жените с който е бил, че сте първата която го разбира и се отнася добре с него.
2. Държи се неуважително с теб.Ако се държи снизходително или се подиграва на мнението ти, ако е груб с теб пред другите или е саркастичен или не те оставя да изразиш мението си, е израз на липса на респект към теб.
3.Прави ти услуги за които не си молила или проявява щедрост която те кара да се чусвтваш некомфортно.Това са знаци за опит да те накара да се чувстваш задължена към него.
4. Той е контролиращ.
Пристига на срещата с готв план за вечерта и е разочарован, ако не си в настроение за плануваното.Контрола започва по начин нямащ нищо общо с насилие:леко негативен коментар затова как изглеждаш, за приятелите или семействoто ти.Започва да настоява да прекравте повече време заедно.
5. Има силно развито чувство за притежание.Ревността е един от сигурните знаци за бъдещо насилие.
6. Никога не е виновен.
Винаги обвинява събитията или дригите ако нещо се обърка.С времето виновния все по често ще си ти.
7.Има огромно его.
Обърни внимание дали говори през повечето време той, дали те слуша с половин ухо, дали все обръща разговора към себе си.
8.Злоупотребява с наркотици или алкохол.
9.Притиска те за секс.Неуважението на желанията ти или чуствата относно секса, говори за експоатация, която е път към насилие.
10.Става сериозен относно връзката ви твърде бързо.Ако веднага заговори за общо бъдеще , без да отдели време да се опознаете истински , може да е знак за опит бързо да те хване в капана.
11.Заплашва те когато е ядосан.
12.Има двоен стандарт.Бъди нащрек ако прилага различни правила за неговото и твоето поведение.
13.Има негативно отношение към жените.
14.Държи сес теб по различен начин когато сте сред хора.
15.Привлича го уязвимостта.Предпочита много по млади от него жени или такива с ограничен опит или били в връзка с насилие преди.

Общи условия

Активация на акаунт