За отслабване ни е любим Дюканският режим - 245

• 32 141
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
добро утро,
и аз мръднах с 200гр минус. Голямооо размърдане. Ама кво да се прави. Все си въртя около 76 и тва си е. Да вземе да ми идва и на мен вече, че......нищо не остана в магазина до нас hahaha hahaha hahaha

# 466
Добро утро  Hug
Нареждам се на опашката за кафе при мименсита пак Simple Smile

крем карамел ....,в първа фаза - може ли?
може, само внимаваш да не надвишиш 250 мл. прясно мляко на ден. Можеш да си ги изядеш всичките на крем карамел или да си правиш комбинации.

Korni68  Hug изглеждаш страхотно.
veronic честито за минуса, малко много щом върви на долу е ще стигне целта  Hug

Аз днес съм вече П. Снощи си нарисувах графика чаааак до края на май. На 20 май ще съм на сватба и не трябва да имам никакви отклонения от режима, че иначе няма да сколасам със свалянето. Да си кажа, това ми е голям стимул сега. Иначе днес кантарев ми показа - и мисля пак да огранича за два дни млечните. После един ден ще си хапвам и пак два ще ги огранича. Ще пробвам така този път и ако се чувствам добре пак ще се опитам да ги карам 5те П дни докато мина на 3/3.

Успешен слънчев ден  Hug Sunglasses

# 467
Добро утро и от мен! Тия дни кантарът ми е враг. Днес ми е 4-ти протеинов ден и вместо да намалявам, аз три дни съм покачвала. Сигурно нещо не правя както трябва.
Нещо не ми стана ясно относно млякото. До колко мляко може да се поема на ден. Защото си мисля, че може би прекалявам с него.  Thinking А яйца до колко мога да ям на ден? Питам ви, защото от книгата не ми стана много ясно, пък и вие с големия стаж в диетата ще имате някакви наблюдения върху въпроса. Ще взема и да си погледна календара, че да не наближава МЦ и за това да се получава така. Sad
А снимките ви колкото повече гледам, толкова повече вярвам в диетата.
Забравям да ви питам, вие взимате ли някакви витамини?

# 468
veroni76,1кг на ден са ти млечните,като от тях 250мл е прясното мляко.
За яйцата всеки сам си преценява.Аз си ям колкото си искам,не ми се отразява,нямам алергии.
Хубаво е да се пият витамини,желателно даже,а какви всеки сам си избира.Аз пия едни на Каливита за костите и Омега-3 мастни киселини. Flutter Други пият бирена мая,трети геритамин или тия разтворимите,каквото си харесаш . Heart Eyes

# 469
rossykv, Дюкан го е обяснил като "метаболитен синдром" или нещо подобно беше, не съм 100% сигурна. Дефакто колкто по-дълго се "мотаем" във втора, толкова повече започва да се съпротивлява организма. Даже е казал нещо от сорта, че след дълго режимстване организма започва да извлича максимален брой калории от храната. ...
сори, че се намесвам
"метаболитен синдром" е съвсем друго
 Hug
...
сетих се за термина, който бектин е объркала,а аз забравила
"намален базален метаболизъм" (това е буквалният превод, на БГ може да има друго име)
Да Mma, аз после прерових книгата да видя точния израз - "защитен метаболичен процес" е казал Дюкан. Незная дали е точно същото като "намален базален метаболизъм", но в общи линии доктора го е обяснил, че организма започва буквално да изцежда всяка калория от приетата храна и да я "складира", за това се наблюдава леко покачване или "окръгляне", даже при стриктна III фаза при някои хора, които са били прекалено дълго във II (като alis_1).
...

да, това е
терминът в книгата е свободен превод на преводачката от френски, а моят от шведски
не знам точно как е медицинският термин на БГ
но обясненото от теб е същината му

# 470
  • Лутаща се
Здравейте мили дами!  Докато сърбам кафето на работа си стоя тук, както май много често напоследък.  Simple Smile
При мен нещата вървят доста бавно. Като ми дойде Кантарев закова на 70.400 и до там. Вече пети ден няма движение.  smile3516 Пък и съвпада с ПЗ дните, та не знам от кое точно е. От петък пак сме на П, та се надявам да тръгне надолу.
Иначе днес накарах колега да ме снима, брей, не съм била чак толкова зле.   newsm03 Даже в сравнение с предната снимка си личат двете ми смъкнати кила - лицето ми е по-слабо и паласките не са така видими.  Mr. Green

# 471
Здравейте сладурки,
Грабвам едно кафе. Wink
Страхотни снимки видях, много мотивиращо действат.  bouquet
От събота сме болни с детето, чета ви, но никакъв ентусиазъм за писане, иначе съм режимна с известно  превишаване на млечните, но само това режимно понасям и дали заради вируса или от неядене, но имам днес един приличен минус.

Хубав и режимен ден.

# 472
Здравейте  Hug

Скарлет, Алис, Иланг-Иланг, Азалита, Мименсита, благодаря ви за съветите  Heart Eyes
Приятелят ми знае, че не ям какво да е и се надявам да им каже. Проблемни са ми само двете вечери, а третата може да ми е галата. През деня предполагам, че ще сме само двамата, така че там ще се справя.
Уф голям дерт ми е това ядене или по-точно околните. Мрънкането, съветите, въпросите им...
Сякаш на мен ми е много лесно да проявявам такава воля и постоянно да се съобразявам какво и как ще ям. Като изляза на дискотека да не пия, като се съберем с колеги да не взимам нищо от масата, като се прибера у дома да се правя, че не ми мирише на любимите манджи... Ами и всички като почнат в хор, ама така не е хубаво...как не ти се преяжда, аз пък не мога така...вземи си поне да опиташ, нищо няма да ти стане........  #Cussing out
Както и да е Wink Аз си знам каква е цената и виждам, че си струва. Само се надявам всичко да е наред и да си запазя килограмите, за да не отиде всичко до сега на вятъра Simple Smile

Тони, малък, малък, ама си е минус  Laughing, а и щом ти е дошло сега ще се нормализират нещата  Hug
Вероник, аз викам да вземе и на нас да ни идва вече, че то апетит, корем , кръст  ooooh!
Корни,   bouquet
Медлар, имаш голям стимул, така че давай режимната и на сватбата ще ги смаеш всички  Hug
Скарлет, и аз съм имала големи периоди на застой, но пък после бързо тръгват надолу, така че
търпение  Hug

Моят отчет е твърдо 50, но предполагам е заради цикъла, така че ще видим след като дойде Wink
иии нали си знаете...успешен ден и късмет от мен

# 473
аз пък сега се сетих, че трябва и картофи да ям от време на време, ама от как съм на режима не съм близнала. Реших да потърся в рецептите, ама нищо. Я споделете вие как си ги правите. То варени ясно, ама нещо по- така искам, че така съм се запалила по тез дюкански рецепти, че като стана сутрин и право се ровя в темичката на Тумбето, да мисля какво да си приготвям за деня Wink  bouquet

# 474
Klee,и аз бях подложена на атака от страна на домашните ,най-вече родителите ми.Притеснени да не им се затрие чадото,сакън . Joy Обаче бях твърда и казах:Това ще го има и утре ,и вдругиден,няма се свърши храната,ще има време кога да хапвам.Поставила съм си цел и си я следвам,пък вие или ми помагате и окуражавате или не ми пречите поне. Crossing Arms И така се приключи. Heart Eyes

# 475
Ох, Клий, просто не мога да се сдържа да не ти дам малко безплатни съвети Heart Eyes Значи, ако приятелят ти се сети да предупреди майка си какво да ти готви, за нищо на света не го изпускай този мъж Mr. Green Близките ти ти пробват границите - има ли ги, къде точно ги поставяш - поддадеш ли се веднъж на такова кандардисване, значи не си ги поставила, реагираш ли прекалено остро, ще ги притесниш не на шега, но можеш спокойно да им напомняш, че спазваш режим, че това е важно за теб и какво ядеш и пиеш си е твоя лична работа. А иначе през деня при свекитата можеш спокойно да сготвиш едни дробчета или супа, хем да видят каква си свястна къщовница... Hug

Вероник - картофена манджа - лук и моркови се задушават, слагат се картофи като за яхния нарязани и пилешки бутчета да се посварят заедно, добавят се домати консерва, сол, черен и червен пипер и джоджен.

# 476
Здравейте, сладуранки!  Hug
От бързият преглед на темата виждам много нови привърженички на режима Simple Smile Успех момичета!!
Аз съм от 4-то фазничките. Вече една година и един месец съм на режима на Дюкан /за тези, които не знаят/.
Малко се отдалечих от форума, но не и от Дюки, въпреки че имах малко завишаване на килцата, но вече съм в норма Simple Smile Установих, че храня ли се 5 пъти на ден всичко се нормализира. Също така, ако си хапвам филийките всеки ден за закуска после го няма този глад за въглехидрати и не превръщам вечерите в угощение със сладости. Това го написах за 3-то и 4-то фазничките.
Новобранците да не се изкушават нито за миг, за да постигнат целта си и бързо да се измъкнат от 2-ра фаза  Peace
Усмихнат ден на всички!!

http://www.youtube.com/watch?v=56SEfwHxL_g

# 477
  • на острова на мечтите
 Partyздражейте и от мен. Ве4е имам резултати ободрява6ти и съм много доволна аз смъкнах 1,500кг а моят мьж 3,500кг. Искам да споделя с вас една много вкусна рецепта за  разнообразяване на всекидневното прясно мляко. В 200гр мляако разбивам две големи лажици какао, малка лажица ябьлков пектин/разтваря се малко трудно с пове4е баркане купува се в аптеките и не струва много/ и след това в микровалновата за около 3мин. Става гьсто ,гладко и много вкусно. Забравих подсладител на вкус  chef

# 478
Обаче какаото не се препоръчва . Flutter

# 479
Азалита, благодаря. Аз обаче докато видя твоя отговор взех, че ги сложих в една йенска, със извара и пил бутчета, малко пресен лук, чесън разни подправки. Ще видим после какво е станало Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт