Генетични и имунологични изследвания

• 19 694
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Ако има изградени антитела срещу цитомигаловируса,токсоплазмоза и ебщайнбар вирус,в смисъл ако са стари инфекции,няма проблем ако настъпи бременност в момента.Организма се е преборил с тях.

# 16
  • Варна
Здравейте момичета, предстои ми да пусна изследвания в Плевен - Имунологичен статус на яйчник. Някоя има ли представа кои изследвания се правят точно? Разгледах сайта и ценовата листа, но изследванията не бяха разделени по категории, а ми се иска и да ги сметна като сума?
Aко някой знае и как става плащането - ще ги пращам от Варна, но предпологам, че трябва да знам сумата. До колкото разбрах, кръв могат да ми вземат в лаборатории "Надежда".
Моля, който има опит да сподели
Писах имейл на клиниката в Плевен, но отговора беше кратък и неясен - обадете се на еди кой си телефон. Добре, обаче цяла сутрин ми дава заето

# 17
Здравейте, нова съм в този форум и не зная дали тук трябва да попитам за резултати от ДНК анализ.
Става въпрос за :
Mycoplasma hominis - положителен
Mycoplasma genitalium - отрицателен
Ureplasma urealyticum - отрицателен
Chlamydia trachomatis -  отрицателен
 Ureplasma parvum - положителен

Бихте ли ми помогнали за разшифровката на тези резултати, какво означават и дали е нещо фатално за бебе правенето. Само по полов път ли се предават? Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 18
Първо трябва да излекуваш микоплазмата и уреаплазмата и тогава можеш да се залавяш с бебеправенето Simple Smile

# 19
 Ясно, благодаря за бързия отговор.
Може ли все пак някой да ми каже от какво се причиняват тези гадове, трудно ли се лекуват, за първи път се сблъсквам с тях... Sad

# 20
За съжаление се предават по полов път .Лекуват се сравнително лесно с антибиотик.

# 21
  • София
Марсианката, ето тук има цяла тема за уреаплазмата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464240.0, там има доста информация за лечението!

# 22
Благодаря Ви! Simple Smile

# 23
Здравейте,
резултата от генетичните ми изследвания: нискостепенен мозаиоцизъм. Ако на някой нещо му говори това, ще моля да ми сподели, защото съм се отчаяла вече. Дали въобще имам шанс?
Благодаря ви, момичета!
Хубава вечер!

# 24
Здравейте,
резултата от генетичните ми изследвания: нискостепенен мозаиоцизъм. Ако на някой нещо му говори това, ще моля да ми сподели, защото съм се отчаяла вече. Дали въобще имам шанс?
Благодаря ви, момичета!
Хубава вечер!
На мен ми говори, но дай повече подробности - %, бр. клетки / пластинки/, бр. повторения, място на изследване и там каквото друго имаш.

# 25
Здравейте отново!
ddnchv, благодаря ти за проявената ангажираност към проблема ми. Това което пише в заключението е 45,Х/6%/,46,ХХ/94%/ - нискостепенен мозацизъм.  Анализирани 100 метафазни пластинки оцветени по GTG метод.  В 94 от тях се установи нормален женски кариотип,  и в 6 метафазни пластинки - кариотип 45Х.
Преписах го от цитогенетичното изследване.
Направих ги в майчин дом на 6 етаж. Много съм разтревожена, никой нищо не ми казва - имам ли шанс.
С поздрав!

# 26
Вероятно има грешка в изследването. От 100 пластинки само 6 анеуплоиди  е много малко вероятно. По-скоро се касае за микроскопски артефакт / некачествен микроскопски препарат/ отколкото да е истина.
Другият вариант е тъй като това хромозомно отпадане е митотично / настъпило в клетки от тялото, а не полови/ да е случайно - има понякога такива неща, които клетки последствие са елиминирани от  организма в процеса на клетъчното делене.
 Или отпадането да е нестъпило в процеса на култивиране на клетките под влияние на хранителни среди и др. фактори, което е по-вероятно, защото колкото и да са унифицирани хр. среди, макар и в малка степен има генотипна зависимост и клетките на някои индивиди не се развиват според очакванията в дадена хр. среда. За научни цели в такива случай обикновенно експериментално се прави адаптиране на средата, но за рутиини изследвания не това не е икономически ефективно.
Според мен в този случай въобще не би трябвако да се прави каквото и да е заключение от това изследване, а да се повтори.
По принци всяко отклонение в кариотипа без видими външни отклонения и/или физиологични такива се поставя под съмнение и е редно да се повтори при по-висока прецизност.

Иначе разбира се , че имаш шанс - все пак много по- голяма част от  клетките са нормални и следователно биха се деляли нормално, произвеждайки нормални Я. Освен това  анеуплоидните клетки / 45Х/ ще произведат 50 % нормални Я / 23Х/ , а другата половина / 23-0/ ще отпаднат като нежизнеспособни.
Успех.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 14:45 от ddnchv

# 27
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Замислям се наистина да го повторя на друго място и ще пиша какво е следващото заключение.

# 28
Може и на същото да го направиш, не виждам проблем. Само искай по-висока прецизност. Аз съм сигурна, че резултатите ще са различни. Принципно такава е практиката - да се повтори ако няма фенотипни отклонения.

# 29
Благодаря ти ddnchv, в такъв момент на срив, човек наистина има нужда от доза оптимизъм и две окуражителни думи.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт