ПЪРВИ клас - епизод 20

• 30 327
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • в моя свят на мир и любов
Ами госпожите като са свикнали с диваци  ooooh!

Явно Ели живее в паралелния свят  Grinning Алекс също  ooooh!

Така е, Ели живее в паралелният свят и определено изостава с резултатите. Умна, но на последно място в класа. А класът й е пълен с всякакви екземпляри.

Учителката е внимателна и загрижена за децата.Забелязала е, че състоянието на Ели на отнесеност се засилва и настоява нещо да направя по въпроса.

# 631
  • Русе
Явно наистина трябва да вземеш мерки  Thinking Алекс поне се движи в средата. Пробвай една консултация  newsm78 Щом учителката настоява ( пък е добра, не е някоя откачалка), пък и за твое успокоение.

# 632
  • Русе
  luda ,а когато ти контактуваш с детето, как се държи и имаш ли контакт с него.Допуска ли те в нейния свят.

# 633
  • София
 luda, помня, че от началото на годината имаш тревоги относно адаптацията на Ели в часовете. Щом и учителката й ги споделя, може би трябва да потърсите съдействие отвън. Трябва да намерите "ключа" към потенциала на Ели, а понякога за това е необходима намесата на опитен педагог / психолог.

# 634
  • София
  Зайче ,според мен ,пресмяташ израза и пренасяш резултата в квадратчето на следващия израз.
13+7 --> 20  --> 20 -5 --> 15 --> 15-4 --> 9  --> 9+3 --> 12 -->12+6 --> 18
Да почти така. Дамо дето 15-4 не е 9.

# 635
  • в моя свят на мир и любов
Ели не спира да говори, но никога нищо лично. Изумително е как успява винаги да отклонява въпросите от лично естество.
Водих я вече при моята хомеопатка, тя ми каза, че детето е здраво, но е подтиснато и трябва да го уча да споделя какво го тревожи.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 21:58 от luda

# 636
  • София
Водих я вече при моята хомеопатка, тя ми каза, че детето е здраво, ...

Въпросът е в това, че има проблем, с който засега с класната не успявате да се справите, а както пишеш, състоянието се засилва.
Убедена съм колко много може да направи един компетентен и мотивиран в работата си специалист. Синът ми през изминалата година започна предучилищен клас в училище, и имахме доста проблеми. Вече е в друго училище и смяната на подхода и отношението към него му помогна да преодолее различията и затрудненията, които имаше. Може би  затова така настоятелно коментирам твоя въпрос, вярвам, че трябва да се търси и намери решение на това, което при Ели е по-необичайно и не е в неин интерес да бъде така.

# 637
  • Бу-у-урга-а-ас
Аз на твое място бих отишла на детски психолог. В кой град сте? И ние сме на хомеопатия, но в случая консултация с психолог само би помогнало, отколкото да навреди на лечението. Някои деца трудно се справят с развода и "гостуванията" при другия родител. Класната прекарва с детето доста време и има голяма платформа за сравнение и съпоставка. Не омаловажавай индикациите, които дава.

# 638
  • у дома
Преди няколко теми една мама предложи да менкаме ( страшна дума) стикери на Бакуган. Да драсне едно ЛС да обменяме инфо и стикери. Те пуснаха нова серия докато моя се накани  ooooh!

Аз, аз. Моля ви за помощ. Търсим само номерата 3, 22, 26. Светла обеща да ми прати 22.

Търсим: 9, 22, 26
Повтарят ни се: 5, 6, 7, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59

Имаме неотворени само 2-3 кроасана от старите и вече започнаха новите с Гормитите
Дам,даже имаме още поне едно 22 в повече от обещаното ,та ако на някой му трябва ,а има от тези ,които търси Валя да сложа още едно при нейното...благодарение на еня ние събрахме албумчето,но днес купувахме и пир нас са вече с гормити.

# 639
  • Русе
  Зайче ,според мен ,пресмяташ израза и пренасяш резултата в квадратчето на следващия израз.
13+7 --> 20  --> 20 -5 --> 15 --> 15-4 --> 9  --> 9+3 --> 12 -->12+6 --> 18
Да почти така. Дамо дето 15-4 не е 9.
   Joy Светослав напоследък започна да решава по трудни задачи, нормално е аз вече да правя такива грешки.

# 640
Само да вметна, че на купона за рождения ден направих точно мъфини и бяха голям успех Simple Smile

luda, много ми са познати трвогите ти. Наистина се опитай да стигнеш до нея. Ако трябва, ползвай разни "заобиколни" пътища. Моичкият се отваря да говори вечер преди да заспи, на тъмно Simple Smile Или малко по-напред бяха дали страхотна идея - да вземеш кукла, която да разговаря ( с твоята ръка, естествено), и на която момиченцето може би ще се довери....

# 641
luda , жалко че в училището си нямат училищен психолог (съдя по това, че учителката те кара да я водиш. Иначе директно се говори с детето и после ти се съобщава как е минал разговора. Поне така мисля.) И не се стряскайте, все пак психолог не е психиатър. Просто специалиста ще намери пътя по който да разговаря с детето. Изглежда Ели се защитава от нещо и явно се справя много добре. Вярвам че е период и ако има нещо тя ще го преодолее (дори сама). Така че спокойно и не се стряскай много.

# 642
  • Бу-у-урга-а-ас
luda , жалко че в училището си нямат училищен психолог (съдя по това, че учителката те кара да я водиш. Иначе директно се говори с детето и после ти се съобщава как е минал разговора. Поне така мисля.) И не се стряскайте, все пак психолог не е психиатър. Просто специалиста ще намери пътя по който да разговаря с детето. Изглежда Ели се защитава от нещо и явно се справя много добре. Вярвам че е период и ако има нещо тя ще го преодолее (дори сама). Така че спокойно и не се стряскай много.

Повечето психолози искат първо среща само с майката. От дългогодишната ми работа с деца, макар и не като психолог, съм видяла, че подобни съвети за успокоение са по-скоро вредни. Ако сте в София мога да помогна с инфо за добри детски психолози.

# 643
  • София
Подкрепям Логопедка! Няма нищо срамно и страшно да се направи една консултация с детски психолог.
Аз съм водила щерката(имаше проблем със заспиването и страховете) - първо се срещна с нас отделно и после няколко пъти с нея.
Много съм доволна, само съжалявам, че месеци наред се мъчихме, вместо да вземем мерки по-рано.

# 644
luda, успех.  Praynig
Дано по-скоро намерите добър психолог и да помогнете на Ели.  Praynig Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт