Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 200
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • ГОре на черешата...
Бозгунова, и аз действам като Фреса Peace.

Шемет, бърза, бърза, но много нежна и изчистена  bouquet!

# 136
  • Пловдив
Момичета, страхотни неща сте показали. Аз нови торти нямам, но имам от миналата седмица, които нямах време да сваля от апарата. Днес най-после успях, а сега ми се отвори и малко време за компютъра - никой не бърза да седи на него  Mr. Green Имам една торта която не е на фокус и имах една само за украса, но не я снимах напълно готова, защото се ядосах на сладкарницата откъдето ми я донесоха. Тортата я бяха замразявали с все фондан. Е няма да ви кажа какъв конденз взе да избива като почна да се размразява.

Та ето тортите:

# 137
Наистина ,тези страници са ,парад на красиви торти.
Ирина и трите торти са изработени много добре.За фигурката ,като за начало едобра и на мен са ми адски трудни ,някак не се справям с размера на отделните елементи ,но важното е желанието.
Шемет ,тортата е невероятна с тези две пиленца.Красота Hug
Стаси ,поздравления  Hug Hug Hug.Много е готина икато изработка и като замисъл.
Фреша,много интерестно се е получил градът и блатото.
Нанделче ,а ти от какво не си доволна  newsm78,направо се блюбих в тази торта ,ще я копирам да знаеш.Маковете са невероятни  chef
Мария илва,ти се появяваш с куп красиви торти,коя от коя по красива ,не мога да си избера коя ми е фаворит по простата причина ,че всички са по своему оригинални #Crazy
Пепи,за твоят талант съм казала и пак ще кажа има много хляб да ям докато постигна такива резултати newsm20
Аз малко се загубих от темата ,но имах ангажименти извън тортоправенето,но отук натам какво ме чака ,стягам за 27 фефруари сватбена торта за 140 парчета + кумска и пити,а освен това до тогава почти за всеки ден имам по тортичка.Надявам се да се справя.А сега да пусна нещо и от мен.
img][/img]
Нещо обърках нагоре и ето още дена тортичка ,която е подобна на Буболинка.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 22:09 от Албена

# 138
  • Sofia
Много благодаря на всички за хубавите пожелания!  Hug
Ог, сладките ти са ф а н т а с т и ч н и!
Mishoka, вероятно са ти отговорили по на там, ще прочета след малко, но аз за себе си смятам че с готовия ми е по-лесно да работя, въпрос на личен избор е това!
Бетина, ти верно си отворила сладкарница май, ще надминеш Пепи и Албенка по производителност.  Laughing
Костенурките са страхотни.
Alyona, бисквитите ги правя по рецептата на Милен@ http://mka900.blogspot.com/2008/12/blog-post_17.html като аз добавям едно пакетче подправка за меденки, лъжичка канела и малко махлеб.
Гале, картончетата са от Ская, долу пред Фантастико има щанд за опаковки, има няколко вида.
Linna^, от тази снимка не се забелязват изобщо кусурите на тортата.
rumqnka, коронките ги правих като сложих децата да си легнат до 12 някъде, значи за 2 часа са били готови, малко пипкаво е това с перлите, че си трябва да ги понапаснеш, иначе точене, месене, лепене, няма нищо сложно.
Кой пита за цвета, отдолу е тъмно зелено, почти към черно, умишлено го направих такъв, за да станат по-антични.
bozgounova, много нежна е тази с пеперудата.
nandelche, ключа ме грабна от раз!
Какво недоволстваш от маковете не мога да те разбера?!
Патри, жалко за хубавата кола, но пък поне си зарадвала детенцето.
За критиката у вас мога само да ти съчувствам и аз съм подложена на същия терор.  Laughing
risi_67, твоят първи опит е впечатляващ.
Mинa, ако искаш можем да се обзаложим с теб че третите устни които ще направиш ще са перфектни, трябва си практика за всичко.
Ванче, не се оплаквай можеха още да намалят парчетата и тогава да изглежда все едно Пух и компания са седнали пред истинската торта с 2 свещички.  Mr. Green
Ама пък фигурките са ти супер.
Maria Ilva, много са хубави тортите, надявам се за напред по-честичко да наминаваш при нас!
FRESA, хубава си е тортата защо имаш колебания относно вида и, че и за ремонт говориш?
Стаси, колко голямо е това диванче?
Шемет, как постигаш този заоблен ефект на тортата, от измазването ли идва или има и друга хитрина?
Пепи, колата е страшна!
Албенче и ти някакви нови дизайни и модели си правила, браво!

Аз сега малко станах като с на Патри Кити-тата ама имам само фото за показване.  Laughing
Разликата с предните 2 е че този го направих в пъти по-голям, на снимка няма как да се прецени, но за малко да го местя на правоъгълна подложка.

# 139
  • Vaudreuil Canada
Valeria уби ме с този въпрос - ами като сложиш на половин доза блатове цяла доза крем и тортата става тумбеста като моята  Wink Добре че изобщо издържа да я покрия - и с еклеровите торти имам този ефект  Mr. Green

Пепи както винаги тортите са префектни.
Албенка стискам палци за сватбената - много работа те чака.
Valeria убийствено фото - много изпипано.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 01:50 от shemet_neveroiaten

# 140
ditsan  прави каквото си си наумила. И аз съм го копирала от руския форум, не е моя идеята, така че хич не се притеснявай.
shemet_neveroiaten не знам колко е бърза, но е много хубава тортата.
_Пепи_ както винаги тортите са ти перфектни, същото се отнася и за Албенка
Valeria фотоапарата е жесток отвсякъде. Диванчето е малко - 17 см., даже не мога да кажа че е торта, защото е от кексово тесто и измазано с маслен крем. Направих го за да се радват децата, даже голямата ми дъщеря каза, че няма да го ядат. Ще го оставя, пък не знам до кога ще издържи.

# 141
  bouquet големи майсторки сте всички!!! Възхищавам ви се от все сърце bowuu

Аз не съм правила никога торта с фондан,защото веднъж пробвах с домашно приготвен, но не се получи желания ефект... а в моя град не продават такива екстри:)

Една скромна торта за Св.Валентин:

Рецептата е ТУК

# 142
Здравейте, мили момичета!

mari_eta, stefina , NellyDi , enister ,  kaka Maya , Краси, Alyona , fotka , доня КОПРИВА , DANGAB ,  ditsan , silrai , rumqnka ,  patriyani , *MILADY* , Валерия, много благодаря за комплиментите, много се радвам, че ви харесаха сладките и кексчетта. Сладките с младоженците така ми ги поръчаха- със снимки. Не съм питала кой кога се е снимал и защо е на снимката. Искаха да са със снимка на младоженци, изпратиха ми две снимки и така. Рецептата е на меденките на Ванчето, кексчетата са готови, защото нямах време за печене, снимката си е на ядлива хартия от Кадемлия. Никаква философия, даже лесно ми се видя.

van444eto , благодаря за отговора, ще използвам техниката някой ден!

Момичета, във същия този магазин, за който Apr  е пуснала линк, има и високи кутии за торти – по 38 см. височина.

raya_рая , и аз ужасно и не много благородно завиждам за тази машинка с дантелките! С нетърпение очаквам да видя торта, украсена с нейна помощ!
silrai , ако тръгнеш да се жениш отново, ще направим сладки и за развода, и за новата сватба!
bozgounova , от няколко дни се опитвам да направя подобна торта- цвете с пеперуда отгоре. Еми не става и това е! Моята пеперуда я пробвам от шоколад, пак такава голяма е, но щом я вдигна и окапва като иглички на елхичка  #Cussing out  Поздравявам те за твоята пеперуда, а и цялата торта е много красива!
nandelche , нямам думи, страхотна торта с ключа!  А в моята витринка си имам шипки  Laughing А онова за ненормалността ще го смятам за комплимент и ще се надувам с него  Laughing Сега виждам и маковете и просто не разбирам какво не им харесваш, разкошни са!
betina33 , страхотни торти, особено последната с цветята!
stasi76 , много сладурски мечета!
Пепи, колата ти е страхотна!
Валерия, апарата, че е хубав, хубав е, обаче тортата за рождения ден на детето ти е.... наистина не знам вече какво да ти кажа, толко са ти идеални, че чак не е възможно! Страшна си!
Албена, тортите ти са прекрасни, но не знам как успяваш да правиш по торта на ден! Успех със сватбената!
Бенита, много вкусно изглежда валентинската торта! Аз няма да успея с торта, но поне кексчета ще гледам да направя!

Аз сигурно  впечатлена от снежната торта на Мираварна (като имаш време, сподели от къде взимаш тези едри кокосови стърготини, моля!), сътворих кокосови тортички:

Пожелавам ви весели и слънчеви почивни дни!

# 143
Много красиви торти сте правили тези дни newsm10

От един сайт си харесах рецепта. Там пише cake flour.
Да слагам обикновенно брашно или трябва да му добавя нещо?
Butter milk - това чудо от къде да го взема?

# 144
  • ГОре на черешата...
Пепи, Албенка, Валерия - вижте какво, ако продължавате да показвате такива красоти, то много ви моля придружете ги с някакъв речник, откъдето да вземам епитети, защото се изчерпах вече Laughing! Уникални сте, моите комплименти  bouquet  bouquet  bouquet!

Манинка, бътермилк се заменя с 1 ч.ч. прясно мляко +1 ч.л. бял оцет или прясно и кисело мляко в съотношение 1:1.

Аз пак идвам с тортичка, сигурно ви досаждам вече Blush, но днес с моя съпруг имаме годишнина от годежа. По този повод -

Торта "Ин Ян"

# 145
Пепи ,Албенка ,Valeria ,mari_eta  пак ми събрахте очите с тези торти  Shocked
а кексчетата на Леля ОГ..... развалиха ми диетата.... изтекоха ми лигите дет се вика, а аз обожавам кокос
Benita мъжо ти добре ще е подслади  Peace

# 146
Здравейте, имам спешен въпрос, ще правя морковена торта тя има глазура с крема сирене, ако сложа тази глазура под готов фондан дали ще го разстопи?

# 147
Здравейте! Аз торта нямам, но имам едни сладки за Свети Валентин, макар че аз лично не го зачитам този празник. Но това не пречи да ядем сладки с формата на сърчица. Та ето с какво си поиграх. После ще чета и коментирам, ако ми остане време, ако ли не, като отида в понеделник на работа  Laughing

# 148
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте отново момичета  Laughing
Ванче ама как усещаш нещата само--зеленото ми е боя за яйца и не ще и не ще  да оцветява хубаво-започнах помалко да си набявам бои от илчовски-не мога да си позволя наведнъж-та затова костенурките са светлозелени
Мариетка -как ще се сърдя -напротив ще се радвам да ми казвате къде греша за да мога да мърдам напред а не да тъпча на едно място и всеки път да повтарям едни и същи грешки -отделно ще коментирам последната ти торта
Мираварна-много ме впечатлиха маковете- вътре телчета ли си слагала или сама си прави средата
Пепи-много торти и всичките ти са перфектни   bouquet
Валерия-както винаги съм казвала -за теб и творенията ти каквото и да кажа няма да е достатъчно-явно ти не си човек  Laughing
Албенче -и ти нямаш май време за почивка - тортите са чудесни   bouquet
ЛеляОг -поредното красиво изкушение - тази пеперудка ей сега ще литне  Simple Smile
Бенита-хубава е тортичката ти -със сигурност ще зарадваш половинката
Мариета- ЧЕСТИТА ГОДИШНИТА -ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЛЮБОВ И СЕМЕЙНО ЩАСТИЕа тортата е просто уникална -ще се краде идеята  Laughing
ето и дешната ми торта -която признавам най-много ме измъчи-явно не изчаках достатъчно страниците да постегнат и малко ми потдадоха но мисля че клиентите чак толкова няма да обърнат внимание-релефа на дървото го направих с подаръка на Ели-и тук искам да ти благодаря от сърце   bouquet

и докато си пиша фермана и какво да видя Ангелова пуска невероятни красоти -браво чудесни са

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 11:50 от betina33

# 149
    Здравейте,момичета.
 Валерия-тортата ти фотоапарат е мекоказано жестока...........
 Мариета-честита годишнина,пожелавам ти дълъг семеен и щастлив живот и много вкусни и красиви торти
 Албенче-как смогваш,направо ти се чудя,такава производителност......
 Леля Ог-много са красиви сладките ти
 Бетина-страхотна бутилка
 и тортичката за моя рожден ден

Общи условия

Активация на акаунт