Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 202
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Ловеч
Здравейте момичета, вече е време и аз да се разпиша, че цели 2 теми само чета.
Тази тема наистина се е превърнала в парад на красотата: Не мога да не изкажа моите адмирации за Валерия, Ванчето, Патрияни, Албенка, Леля Ог, Свещичка, mari_eta, Пепи /и аз стисках палци/, Ивейн /приветствам идеята за семинарна тема относно снимките ни/, Бетина , raya_рая и аз ти завидях за крика  Heart Eyes ще идвам да ми спретнеш дантелки  Wink/, shemet_neveroiaten, rumqnka браво страхотна си, много бързо напредваш и голяма производителнос имаш  Hug/, bozgounova /страхотна ти е тортата с пеперудата/, Maria Ilva /много силно завръщане направи, чакаме основателната причина  Wink/, nandelche / и аз ще идвам на уроци за маковете/, FRESA, stasi76 /и ти направи много силно завръщане   bouquet/!!! Не мога да спомена всички талантливи момичета направили прекрасни торти, просто нямам време, а и ще запълня темата  Wink
Новите момичета идват направо с летящ старт, страхотно изпипани торти видях и ми идеше да се скрия под стола като си погледнах моята първа торта  Blush
Аз се позагубих покрай многото ангажименти, но сега откраднах време да ви пусна и моите тортета от нова година насам. Дори в момента времето ме притиска, че отиваме на годинка ....
  нещо за в къщи   торта за РД на половинката   медовик за в къщи от вчера и от днес

# 151
  • София
Момичета искам да направя вита торта,за петък,която мисля да е с шоколадовия крем на Буболинката и евентуално втори крем-рафаело.Молбата ми е да ми препоръчате блатове подходящи за вита торта и с какво да ги сиропирам?И ще стане ли добре с два крема или да си избера само единия?

# 152
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, напражо не се траете  Mr. Green

Аз съм на уикенд при мама, ама докато ми гледат детето все на троти ме избива. Верно е голяяяма краста това нещо........ Тук нямам никакви украски и материалки, ама отивам да врътна една Татяна....... То може ли да се спре човек, след като ви почете.......  Hug Hug  Hug

Жестоооки торти пак....... няма да изброявам, ама направо дъха ми спирате. Валентинските сладки са убиец..........  Heart Eyes

Мари-ета, дай Боже всички така да досаждаме  Praynig Честито и дано сте винаги така влюбени както в деня на годежа ви....   bouquet

# 153
само я пускам и отлитам,всякакви критики търпя-че е претрупана,че има прахоляк,че е напукана......фрезаблагодаря за съветите  bouquet

[img][http://bozgounova.snimka.bg/cooking/torti.526502.22377971/img]

# 154
  • София
Здравейте.
Толкова много торти сте напускали за 1 седмица и все красиви.
Свещичка,Тредрагонбг-мерси за отогворите за снимките въвъ Фликъра и по двата начина става.
Мерси много за милите думи за тортата ми с влакчето на Свещичка,Шеметка,Тредрагонбг,Раче,Марая,Сладураната,Вал,Ванчето,Манинка,Дими 73,Коприва,Нинон,Леля Ог,Пат.

Свещичка-торта Полиленд и страхотна и много оригинална.
Фреса-тортата е хубава,но както ти казах ми се струва много сиво около блоковете.
Стаси-много сладко фотьолче с мечовци.
Шемет-много нежна рисунка.
Манинка-много готина торта-Спондж ли е?
Коприва-много апетитна целувчена торта.
Бетина- ти си робот-аз досега да съм умряла ,ако правя толкова торти-поздравления.Бебешката,Мики,Костенурките Нинджа,Макуинската торта,Луканките-всички са хубави,но искам и аз да кажа,че се губи от красотата им с тези бледи цветоне.
Дестини-отонво лилава красота.
Тредрагонбг-много хубава и ярка цветово торта-харесва ми оперделено.
Валя 78-много синпатична торта.
Мираварна-много готина кокосова торта.
Лайтблу-Много готин Мики-копнах го,Футболната торта е страхотна.
Ванче-палитрата е много хубава-четките верно като истински.Мечопуховската торта е много красива,обожавам твоите зелени торти.Всичко си е съразмерно на нея.И моите елементи за тортата с влакчето бяха за торта ф30,но в последствие ,за да стане висока стана ф25 и се притеснявах,че няма за са съразмерни.
Линна-много красиви торти.
Рая-и аз не ти завиждам благородно ша знаиш.Но първо май ми трябва машина за паста или това знам ли newsm78
Руми-всички торти са ти много хубави-колата,шрек-разкошен е,цицорестата торта,микрофона.Мрежата му от какво е напарвена?
Бозгунова-много нежна торта.
Нанди-възглавничката е много хубава,ключа е страхотен.А маковете са велики-евала.Много красива тортата.
Пат-колата с Микитата е страхотна.Джунглата е толкова хубава.Цветята и палмите са много хубави.Дора е много сладка.
Мина-много нежни са и 3-те торти.
Мария Илва-много хубави торти-чакаме хубавите новини от тебе.
Пепи-ферарито е един път,тортата с бордо розите е стархотна.Каква и е боята.
Албенка-всички торти са ти много хубави-фаворит ми е 30-ката,,прашките,Гарфилд.
Леля Ог-много сладки тортетеа-пеперудката е чудна.
Мариета -честит парзник-много красива торта.
Р.Ангелова-страхотни сладки поздравления.
Михаела 73-много сладки мечовци.
Руми 73-много хубави торти-фаворит ми е бебешката.
Вал-отново страхотен апарат.Добре,че сподели за килимчета и нишестето та да си го вадя и аз от шкафа и още за смесването на нсички цветове за получаване на черно. Hug
Сега да Ви покажа и едно торте- Медовик. Тортата си я харесвам,не ме е затруднила много и нямах издънки с нея..Батмана мъжа ми беше обещал да то напарви.Направи главата,после 1ч.20м. се мота с тялото и другите части и  нещо не му харесвало и така аз като видях ,че няма много време си извиках неволята ,изстрелях го навън с малкият и за 1ч. 30м. го направих,като използвах и част от гърдите напарвени от него.И накрая той ми каза-е така и аз можех да го направя. #2gunfire

http://www.flickr.com/photos/58426537@N03/5438429308/in/photostream/

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 18:02 от stefina

# 155
  • София
Здравейте, момичета:)
Позволявам си да пиша и да питам, защото имам спешна нужда от съветите ви. Четох, четох, но не доразбрах, а утре имам рд и искам да си направя тортата сама. Досега съм правила само 3-4, с готови блатове, сиропирани, течен шоколад, заквасена сметана и ядки, а отгоре се научих да правя фондан, обаче:) сега имам следния казус - искам върху тортата да има висока фигура. В една от страниците видях торта-фотоапарата:) нали беше торта, а не истински апарат и сега да се изложа:)
Та, искам да направя върху тортата микроскоп. Въпросите ми са:
1. от какъв материал? фондан, руска мастика или друго?
2. трябва да забуча клечки, за да стои изправен, нали?
3. откъде да си купя бои за оцветяване?
4. гледах разни клипчета, в които една от вас покриваше тортата със сметана, може би? ама как така стана толкова твърда, че като се маже да не се разпльоква, а да покрива добре? И ако не е сметана какво е? айсинг? и що е то?Simple Smile
5. каква е сместа за шприцване за украси
6. идея за още по-вкусна шоколадова торта от тази с течен шоколад?

Извинявайте за големия брой въпроси, но ще съм ви благодарна на систематизиран отговор, защото доста време изгубих да ровя... и да не разбирам. Thinking

Чакам ви с нетърпение, защото след няколко часа трябва да ходя да пазарувам за изобретението си:) newsm38

# 156
Лелеееееееее, невероятни красоти - коя от коя по-изпипани. Аз не съм писала от 3-та страница и сега направо се замайвам

Бетина, много са ти сладки костенурките... А количките са невероятни. Тортата с цветята е адски нежничка. А ракийката е убийствена. Не си личи да те е измъчила толкова много
Linna^, много мъничка снимка, но тортата е интересна
silrai, да не би в Испания да става вече за плаж? Направо се размечтах.........
rumqnka, мерцедеса е жесток, тялото е като изваяно, а микрофона ми обра овациите, ще си го копна, че и на мен ми предстои нещо подобно да правя, а тортата с Шрек много ми хареса, бая играчка е паднала, магарето е като истинско
bozgounova, много е нежна. Поздравления
nandelche, съндъка е страхотен, как ги направи тези пискюли така, като истински са... БравоС. А тази с рисунката и цветята - ммммммммммм, убийствена.
patriyani, колата с Микитата е уникална. А зоопарка уникален... Абе то ти спадаш в гарафата "не си човек", всичките ти торти са невероятни. И лилавата чанта ми хареса много
risi_67, много сполучлив първи опит. Продължавай все така
Mинa, много са ти хубави и трите торти. И мен ме няма в моделирането, та за това ще те успокоя - много си хубава даже момата
Maria Ilva, страхотни са и петте, но се влюбих в тази с оранжевите цветя - невероятна е! Ще копирам... с позволение
FRESA, много интересно езерце на сред голямия град
stasi76, това диванче, с тези мечета е страхотно
shemet_neveroiaten, много сладка...

Ванчето, Пепи, Албенка и Valeria ги слагам в графата - НЕ СА ХОРА. Просто невероятни от всякъде. Влюбих се във Мечо Пух, Ферарито, в единичката с грижовните мечета и фотоапарата.

Леля Ог, много вкусно изглеждат тези кокосови тортички

mari_eta, страхотна е - голяма играчка е паднала, но резултата е невероятен
r.i.angelova, много готини тези сладки
михаела73, честит ти рожден ден. Диванчето с мечетата ми е много сладко.
rumi73, голяма производителност. Бебето и часовника ме грабнаха от раз
stefina, Батмана ти е станал много добър. На който не му харесва - да си го направи сам по-хубав. Браво

Abigail, много въпроси, но за съжаление аз лично не мога да ти отговоря на нито един... Ще трябва да почакаш някой по-знаещ, дано ти стигне времето. А не е ли късно? От днес за утре торта, пък и нямаш боички? Аз съм правила торти и с боички за сладки - от тези, които пускат за Великден, но подходящи и за сладкиши, обаче определено не очаквай добри резултати. Те просто са за спасяване на положението. Пробвай Мус за пълнеж на торти, но в шоколадовия вариант - много е вкусен. На мен повече ми допада от този с течен шоколад!

# 157
  • ГОре на черешата...
Уха, цял въпросник...
Сега да видим аз какво мога да помогна...
1. Фигурата може и от фондан /не разбрах какъв правиш - ако е Варна, става/, и от руска мастика също.
2. Не непременно - ако не е огромен, а в порядъка 5-10 см ще си стабилен и без клечки. Само че нямаш много време ако е за утре - трябва да го направиш поне тази вечер, за да има време да изсъхне.
3. Видях, че си от София, на 1-ва страница има линкове с адреси на фирми /лично аз пазарувам по интернет от Змееборец, някъде в предните страници момичетата от софия лично на мен ми бяха обяснили къде е магазина, виж/.
4. незнам за кое клипче говориш, да не би да имаш предвид маслен крем под покритието?
5. предполагам сметана, аз почти не използвам подобна украса...
6. Виж рецепти за шоколадов крем в тортената библиотека

# 158
Здравейте мацки,
Много много отдавна имам някаква грижа с акаунта и не можех да влизам във форума, а доста съм се затъжила за вас. Гледах от време на време какви красоти творите.
ПепиНевероятни торти изкусно изпипани както винаги
Албенка Не мога да се начудя на твоята производителност все си мислех, че като понаправя повече торти ще стана по-бърза, а пък то независимо от това колко си сръчен такова изпипване си иска технологично време. Свалям шапка и на теб и на Пепи за темповете ви на работа.
stefina Страхотен Батман сина ми занемя като го видя, много го впечатли.
rumi73 Много нежно бебе
betina33 Чудесно се е получило не личи че те е мъчила тортата бутилка
mari_eta Много нежна торта
Valeria Много сполучлив фотоапарат. Гледам черното не си го боядисвала, не знам как си успяла да го получиш толкова наситено. На мен обикновено ми се пресича тестото ако стане толкова интензивно оцветено.
rumqnka Много красиви и чудесно загладени торти. Гледам и ти си се мъчила със Шрек. моя син иска доста амбициозна торта за 10 ти март. Шрек и Фиона ги преборих на фигурки, но иска и магарето и пух, както и куки  и тортата да е къщата на Шрек. Ще видим какво ще стане не мога да го разочаровам.
Ей сега и аз ще сложа нещичко, нямам много голяма производителност, малко но от сърце

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 16:22 от иглика333

# 159
Фиона за една любовна торта

Самата торта

Една русалка за една неосъществена торта

Кученца

И един Стич за който фондана явно с повечко желатин съхнеше страшно бързо. Не можах да изпипам ушите, понеже ги правих последни и трябваше да има гънки на челото, по коленете и другите сгъвки, след като го покрих и тръгнах да го сгъвам щях да пробия тортата, фондана беше стегнал. А и хладилника ми сви номер разтече се слава богу само върху подложката и тя цъфна. Но следващия път по-добре, пак много си го харесаха.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 15:48 от иглика333

# 160
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=TG2WiRtgOMI&feature=related
за това и подобни нему клипчета иде реч.
А, бтв, микроскопът трябва да е черен:)
Иглика,:) тази проба от какъв материал е?

# 161
Коя проба с русалката ли?
По принцип всички фигурки в тази партида ( без някой от кученцата, че те са с един готов фондан) са със захарното тесто на Нелка - 3 супени лъжици вода, една супена лъжица желатин, две супени лъжици лимонов сок и една чаена лъжичка глюкоза - всичко се стопява на водна баня и се меси с 500-600 гр пудра захар ( на последък става само с тази на Оберон, с друга захар не ми се получава). Тестото е много прецизно, но съхне бързо. Ако искам да съхне по-бавно го омесвам с глицерин, но става и по-течливо.

# 162
Stasi,благодаря ти мила за разрешението  bouquetно плана ми няма да се осъществи.Много съм зле,закъсах го здраво със здравето и немога да стана от леглото.Така ,че всичко отпадна.
Немога да ви коментирам поименно,затова ме извинете.Запазвам си правото за понататък като се оправя.Всичко което видях е страхотно.Поздравления!

# 163
  • София
Благодаря за отговорите:)
ще изчакам още няколко съвета и довечера започвам... а толкова късно - ами Embarassed
ditsan, бързо да оздравяваш smile3525

# 164
Леле момичета тортите от последнте 2 страници са невероятни Simple Smile

_Пепи_ - Невероятни както винаги Simple Smile
Албена - Гарфилд е страхотен Simple Smile
Valeria - Фотоапарата е убииствен, бих дала всичко, за да имам като твоите златни ръце Simple Smile
Benita - важното е че е направена с голямо желание Simple Smile много е хубава Simple Smile
Леля Ог - невероятни както винаги Simple Smile
r.i.angelova - сладките са много красиви

Ето да покажа и аз моята скромна изненада торта за рожденния ден на голямата ми сестра Simple Smile
Като изключим че като разточих фондана беше малко залепнал в средата докато го разлепя леко се накъса, но успях да го залича Simple Smile иначе всичко друго по тортата ми вървеше като по мед и масло Simple Smile
Ето я и нея Simple Smile

Още тук: http://kristinakalpazanova.snimka.bg/cooking/torti.547055.22380704

Общи условия

Активация на акаунт