Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 215
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Сега да не ми се смеете като ви кажа  Embarassed - вчера замъкнах тортата и на благотворитлната фотосесия за Вики - надявам се да са станали хубави снимките, ще ви ги покажа после...

Леле, верно ли? По кое време ходи? И аз бях там, но не сме се засекли явно, защото нямаше как да те пропусна Simple Smile)) Между другото много хубава интерпретация по темата и много хубаво пишеш, Мариета!

Много хубави торти видях, ще коментирам по-късно, но китарата на Ванчето е просто перфектна!!! Аз като една китаристка (бивша)  оценявам абсолютната й достоверност. Ако беше издокарала и дупката щях да се застрелям, да знаеш Simple Smile

Криската, спец по кученцата си!!! Всичките ти торти са пипнати, много си педантична, страхотни детайли. Първата ми е фаворит! Цветовете са нежни! Много хубава! Браво!
Мери, можеш да рисуваш с боя за яйца върху Варната! По същия начин става, с алкохол.
Бозгунова, много приятна торта, женствена.
Юлианка, какви са тези съвършенства, момиче? Много нежно, ефирно, харесват ми и двете! Имам чувството, че листенцата на първата е трябвало да са различни, само те ми стоят чужди на стилистиката на тортата. Но като цяло-изящно!
Искра, бебешката торта е толкова сладурска
Валерия, нямаш спиране и стигане. Много хубаво!
Налика, автомобилчето грабва, много сладко!

И сега като прочетох какво съм писала: навсякъде МНОГО ХУБАВО! Е така е, като сте страшно добри!!!  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 20:16 от Ивейн

# 226
Към ИСКРА  или някой  друг който  знае  от къде  мога  да си купя  такава  формичка  за  бебче
На colova молда ѝ го пращах аз . Освен да поразгледаш из Американските сайтове и да провериш къде го има и кои правят международни доставки . Молда е на First impressions molds

На Ebay го има в Англия , но фирмата не доставя до Бг http://cgi.ebay.co.uk/First-Impressions-New-Silicone-Mould-Sleep … em4aa893ac2e#shId ( те дефакто са изключили цяла Източна Европа  ooooh! )

# 227
  • ГОре на черешата...
Татит, в Търново ли си Rolling Eyes? Защото ние там ходихме...
Упс, упс.....  Blush Не съм разбрала, че си там....... Сори .... За София бързахме ние, ама.....  Rolling Eyes

Ивейн, в Търново, в Търново ходих...аз съм в глухата провинция...иначе нямаше да пропусна да ви видя всичките фотографки накуп...

# 228
  • У дома
Рая, мерси за пропорциите. Аз спазих основната рецепта и тестото беше много рядко, но пък аз слажих малко стафиди. Разкритикуваха ме заради тях.
Маскарпоне купувам от един италиански магазин, чудесно е. Няма прашинка сол, като гъста сметана е.

Valeria, много са нежни тези къпкейкс. Сама ли си оцветяваш фондана?

# 229
  • в семейството
Голяма активност този месец, гледам !
Представям си утре какво ще бъде   chef .
Не знам от къде да почна, за да коментирам!
kaka Maya , добре измазани и гладки изглеждат и двете тортички (особено за сефте)  Peace. Малко лъскави ми изглеждат на мен (аз понеже не си падам много по лъскавите)? С какво тесто си покривала? Може би е от него.
nalika , тук всеки е имал "екшъни" около торти. Не знам какво се е случвало с твойта , но е една много хубава, детска, момчешка тортичка!
mari_eta , усещане пресъздадено в поредна красота!
Ванче, защо бе душа да ти е била по-лесна от "Fender"-а? Тази класическата е една правичка....Страшно си я "опнала"
Вал, вземи направи един "Canon" (аз съм любител на тази марка  Wink). Разбрахме, че "Nikon" и със затворени очи вече го правиш съвършенно.
Искра, много  нежна и бебешка тортичка!
julianka, и двете са много изчистени и стилни, нооо....втората ми е фаворит (мисля, че и на вкус)
Повече назад няма да се връщам, че то много торти много нещо  ooooh!

Ето и мойте творения от тези дни - нищо особено и нестандартно, но както се казва в една песен с която ви поздравявам All You Need is Love

# 230
Здравейте! Честит празник на всички, които празнуват!

Аз приключих с моя първи опит да направя торта и не съм доволна изобщо какво се получи, но въпреки това ще го покажа. Пробвах нещо съвсем просто като за начало, стана доста крива тортата и тестата ми не станаха като хората, но какво да се прави Smile Следващия път се надявам да стане по-добре. Ето го и резултата:

# 231
  • ВАРНА морето сините вълни
добро утро
ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК на всички почитащи ВИНОТО и ЛЮБОВТА
Фотка-тези нищо особено  Laughing са много хубави и нежни
аз днес нямам торта-а бонбонки -които ще пътуват към София

# 232
Честит празник, момичета! Не зависимо от това какво празнувате Свети Валентин или Трифон Зарезан!
betina33, много хубаво си аранжирала тези бонбонки!
Martita, за първи опит си се справила много добре!
fotka, готина тортичка, ама сладките са страхотни!
kaka Maya, със сигурност ще зарадваш с тази торта мъжо
Tatitt, добре изглежда твоята Татяна
nalika, каквото и да и се е случвало на тази торта, резултата е много добър, само надписа малко ми се губи
mari_eta, много ми харесва твоята торта! Идеята е страхотна! Разибрателство и любов да има във вашето семейство!
Valeria, страхотни мъфини и фотоапарат ни показваш! Ти си роден талант! Моите сладки са покрити с РМ2 и украсени с РА.
ИСКРА, да ти е живо и здраво съкровището! Много сладка торта за бебче!
julianka, страхотно представяне в новата тема!
azals, много добре си се справила с моделирането на фигурките
blueeye®, само не разбирам от какво ти е неудобно да покажеш колата? Много е добра!
van444eto, мнооого е изпъната тортата с емблемата, ама китарата ми събра очите! Прекрасна е! И благодаря за "как се опъват струните"!
FRESA, хубава ти е тортата с рибаря!
bozgounova, харесва ми пеперудената торта!
kriskata Simple Smile, чудесни кученца!
colova, много нежни тортички!
patriyani, каква производителност само! Бъз ми любима!
Албена, мини возилото е супер готино!
Момичета, поздравления и за тези, които не коментирах днес! За това, че с усилията си правиме хората по-радостни, а темата по-красива!

# 233
Привет на всички.Пиша първи път,но чета редовно.Възхищавам се на всички за хубавите торти .Искам съвет:предварително да кажа , че съм изчела всичко -абсолютно, но вчера реших да пробвам марципан варна и самото тесто стана много лепкаво още пудра захар ли да сложа или някой пише за нишесте какво точно, че стана и много сладко .Но въпреки всичко пробвах да направя розичка останах изненадана от себе си.

# 234
  • на село
Аз искам съвет.
Правих медовик и ми остана половината крем. За какво мога да го използвам? Идеи някакви? Свиди ми се да го хвърлям...  Rolling Eyes

# 235
някой може ли да каже за Варна откъде да си купя сладкарски принадлежности-имам нужда от всичко това ми е новото хоби.В тортената библиотека пише за някой адреси-аз ходих на един ,но той вече не е там .Този на младежка.Благодаря предварително и се извинявам ,че ви занимавам

# 236
..... марципан варна и самото тесто стана много лепкаво още пудра захар ли да сложа или някой пише за нишесте какво точно, че стана и много сладко .Но въпреки всичко пробвах да направя розичка останах изненадана от себе си.

Няма начин да не е сладко-все пак основната му съставка е пудра захар Simple Smile
Сложи в хладилник за няколко часа. Доомеси с пудра захар, ако не си сложила цялото количество. Натурално нишесте ползвай за разточването, иначе рискуваш да ти стане сухо тестото и да се пука. Пробвай и някое друго тесто. Варната не е най-лесната за ползване-меко, капризно... Не знам защо всички, започвайки, включително и аз,  се ориентират към него. Може би заради продуктите newsm78 Много плашещо ми действаше глицерина  Grinning
Успех, ще се справиш!
Аз лично отдавна не го ползвам, затова ако и друг се произнесе ще е добре, но като цяло това си е предъвквана тема Simple Smile

# 237
wililetta  и аз започнах с Варна също не знам защо може би защото ме плашеше факта, че фондана съхне бързо. На мен Варната ми е добре за покриване на торти, но ми е много меко и непрецизно за фигурки. На мен ми става лепкаво заради кофти пудра захар, преди го правех с Крина, сега с Крина нищо не ми се получава нито марципана нито фондана. Сега става добре с пудрата захар на Оберон. И другото е че след като го направиш е добре да престои 24 часа в хладилника тогава става най добро.

# 238
Честит празник на всички
Аз не съм писала отдавна но от време на време ви проверявам  Hug Много красоти много нещо има в тази тема доколкото успях да погледна набързо.
Поздравявам ви с една тортичка и две извинителни бележки  Mr. Green

Честит Свети Валентин на всички... by hrisiv, on Flickr

А ето ги и бележките :

http://httpwwwalbumbgviararadiupload.blogspot.com/ by hrisiv, on Flickr 

торта за Ели by hrisiv, on Flickr

Почерпете се за мое здраве с едни домашно направени бонбонки по случай РД който беше на 12.02

бонбонки by hrisiv, on Flickr

# 239
r.i.angelova,да,не ми се получи надписа,много съм зле в тази насока.Трепери ми ръката с четка,ама и другите начини нещо не ги правя.Ноооо,ще се научааа.

Общи условия

Активация на акаунт