Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 390
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Големи красоти показвате, поздравления  Peace
Мерси на destini за отговора в миналата тема  Hug

# 31
# 32
Ееее, човек един запис да не направи значи Simple Smile

Ванче, прав е мъжа ти. И четките и тубите са едно към едно Peace Но най-идейно за мен, вицът в тортата, е това дето излиза от тубите!

Валерия, признавам си, че короните ги прескочих тези дни, но те били истински бижута!!! Последната торта е жестока! Много и приятни детайли!

Снимките-ами от една година и това ми е тема, успоредна на тортите, надявам  се едновременно да постигам някакви резултати. Много е важно да се снима на дневна светлина, но да не е на пряко слънце. Ако има интерес може да се сподели още информация, спомням си, че и Кали се опита преди време да прокара идеята. Като че ли тук този момент назрява.
Но сега да не вземете да се извинявате за снимките си. Добрият кон и под скъсан чул се познава, нали? Grinning

# 33
  • Sofia
Шемет не е нарочно, обещавам последно и после да се скрия за седмица поне.  Laughing
Така и така се видях със свободни и ръце и време, че всички полегнаха и се сърдят като им думкам с тавите докато спят та да ви почерпя и за рождения ден на порасналата ми малка принцеса Ева.
Тортата е с 2 различни крема, единия е крема, който Рая сподели за фалшивото тирамису с Филаделфията, стана идеален за вита торта и крем ликьор с коктейлни череши, блата на ликьора сиропирах с амарето, а на крема с Филаделфията с кокосово мляко, не знам дали ще мога да споделя за вкуса, защото от сега се чудя какво да измисля точно за да не режем тортата, просто това е първия път в който наистина сърце няма да ми даде...
За самата торта идеята беше повече от ясна, трябваше да е с Пепа Пиг иначе не се приема, само по себе си това прасе е толкова грозно, че се чудя друг освен дъщеря ми харесва ли го.
Каляските са ми любими, формата им е малко странна, но едната съхна в черпак, а другата в кофичка от металните за мъфини, леко понамачкана, не се сетих за нищо по-удачно.
Цветята...тук да кажа че си имам един комплект за цветя на Уилтън, който стои не разпечатан и реших да го пробвам...ако този човек види какви цветя сделах с него ще се хване за главата, сигурна съм.  Mr. Green

И в тон с прасето и с празника на детето ми искам да ви споделя как приятно бях изненадана тази вечер от позвъняване на вратата ни и поднасяне на един страхотен подарък огромна кукла на Пепа Пиг ушита от майката на момиченцето Вики за което правих тортата на Майстор Мани и поднесена специално от нея. Тя също прави уникални неща, сладки, но и меки http://www.flickr.com/photos/44898304@N04/ на който му е интересно може да надникне при нея.
Та празника ни започна по много специален начин!  Grinning

Още от тортата ТУК.

# 34
хайде и аз в новата темичка,да ви следя.моля,кажете къде да видя пропорции за клем за изглаждане на тортата и кой крем е най-подходящ за вита торта
Благодаря
Благодаря на всички за милите думи за моите не дотам перфектни,но наистина с много желание направени тортички.
Да ви кажа,имаше много дефекти,но на вкус я бях докарала значи,та се отсрамих пред народа.Е,те гостите ми знаят,че съм не професионалист и не бяха критични,но аз съм си достатъчна в това отношевние.
Не пиша,но ви след редовно,което да се надяваме да е градивно.

# 35
Записвам се в новата темичка.
Много благодаря на van444eto за отговора! Сега след като писа, се сещам, че го бях срещала това за престояването на тестото, но след толкова много информания и нищожен опит, не мога да запомня всичко от раз, затова се извинявам за въпроса и благодаря за отделеното време!
Относно сирене Филаделфия, онзи ден го гледах на промоция в била тъкмо щях да си взема няколко кутийки, и видях, че има два вида. Та се зачудих, кое точно трябва да е?

# 36
juja само Original ползвам аз http://www.bloomingtonneeds.com/images/philadelphia_cream_cheese.jpg
. Има разни "фет фри" и т.н ....не е същия вкуса . При нас е 225гр ( 8oz), толкова е и в рецептата на Танита за Фалшиво Тирамису

След показаното от Валерия , Ивейн ...отивам да си заровя и аз главата в пясъка  ooooh!

# 37
Здравейте, момичета! Аз уж скоро писах, а пък отлетели десетина страници! Много красиви торти, много интересни идеи видях! За вас   bouquet

доня КОПРИВА , за новата тема   bouquet
Мариета, макар и с малко закъснение, искам и аз да ти честитя рождения ден! Да сте живи и здрави със сестра ти! Пожелавам ви винаги късметът да е с вас и да откривате щастието всеки ден! Аз се възхищавам на всичко, което правиш, сякаш с лекота създаваш толкова красиви неща! Тази торта обаче ми взе ума! Излъчва точно японско спокойствие, съвършенство, мистичност! Много е красива, колкото и да я гледам, не мога да и се наситя! А в комбинация с поетичното и представяне е още по-завладяваща! Поздравявам те!
Честити рождени дни и на всички останали рожденици от последните страници! Да са живи и здрави и много щастливи!

rumqnka , Krische , petia_tag , Ra4e_2009 , ditsan , snijinka, sVeshti4ka ,  stefina , Валерия, ninon , Valia_78 , lightblue,   много благодаря за високата оценка и за вниманието, означават много за мен!  Hug
Ванче, къщичката е много хубава! Как направи дръвчетата? А пък четките ти верно са като истински!
rumqnka , много ми хареса тортичката с животинките! Костенурчето ми е любимо!
Krische , мишоците са страхотни!
Ra4e_2009 , ако не знаех, че пилето е торта, щях да си отчупя едно бутче! Страхотно е!
snijinka, аз съм дебеличка, нищо, че Ванчето се опитва да ме омаловажи с разни сравнения  Mr. Green
sVeshti4ka , Поливууд е станала много идейна торта!
stefina , тортата с влакчето е станала страшна! Много детали имаш, страшно ми харесва! Да знаеш, че ще взаимствам идеята за дърветата! И патицата с шапка, че и с панделка на шапката! Много готина е станала!
destini , и на мен много ми харесва лилавото торте, много е нежно!
Valia_78 , може разбира се! Радвам се, че на някого му харесват толкова, че да ги копира! И двете ти тортички са много нежни, браво на помощничката-рожденичка! Да ти е жива и здрава!
miravarna , много са ти красиви всички торти! Жалко, че нямам дар слово като Дими, за да изкажа възхищението си, затова ще кажа само, че ми доставя удоволствие да ги гледам! Сподели, моля те от къде купуваш толкова едър кокос, а също и подложката?

betina33 , всичките ти торти са много хубаво, но единичката ми допада най-много!
lightblue , много ти е хубав Мики, но нали кексчетата са ми слабост, та те ми зарадваха окото повече, много са идейни!
Валерия, да ти е жива и здрава рожденичката! Тортата е поредният ти шедьовър, а за курабийкие се присъединявам към общото мнение, че ти не си човек (поне не и нормален  Laughing)
Невероятен талант си!

От мен един куп сватбени сладки и кексчета:

Весел и слънчев ден ви пожелавам!

# 38
  • София
Валерия, нека твоята малка принцеса бъде най-щастливото дете на света. Днес тя ще има много специален праздник, защото ти се погрижи за това!   bouquet Тортата е фантастична, ама до такава степен невероятна, че на мен ми спира дъха.
Едно откровение и от мен- наистина е депресиращо.  Rolling Eyes Гледам и се чудя как е възможно някои неща да се създават с такава лекота, като знам на мен какви усилия ми костват?  И въпреки това не мога да не свалям шапка пред теб - фантастична си! Hug

# 39
  • ГОре на черешата...
Момичета, спрете се, пламтят ми ушите  Embarassed- толкова леко и лесно не бях правила торта, нищо трудно нямаше в нея...

Цолова, Шемет, Валерия, Татит, Леля Ог, благодаря и на вас за страхотните пожелания, нека ви се връщат стократно умножени Hug!

Валерия, как ги измисляш тези торти и сладки - незнам...вадиш ги една след друга, коя от коя по-съвършени   bouquet  /аз като знам всяка торта, че я мисля с месец Crazy.../ Честит рожден ден на малката ти кукла  bouquet!

Леля Ог, чудни сладки Peace! Я сподели повечко за снимчиците на белите...

Налика, пропорции за маслен крем, хм, как да ти кажа - като действам на око - горе-долу 1:1, но пресявам поне 2-3 пъти захарта, че все ми хруска.
За вита торта ползвам и шоколадов ганаш, и ванилов крем, и сметонов - гледам да е по-гъст. ако много те притеснява - бухни му един желатин примерно...

# 40
  • София
Вал-ЧРД на дъщеричката ти.Да е жива и здрава и само радост да Ви носи.Тортата е страхотна.Много красива и оригинална.Сладките коронки са жектоки напарво като истински бижута.
Мариета-ЧРД на теб и сестра ти-да сте живи и здрави и лошото да е зад гърба ти.Много красива торта пълна с емоция.
Леля Ог-страхотни сладки,много изпипани,но как така сватбени ,пък булката и младоженеца са на тях?
Ивейн-много красива торта.

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 09:23 от stefina

# 41
Лелеееееееее, аз докато намеря време да се разпиша и то красоти след красоти... Поздравления на всички.

Мариетка, да сте живи и здрави със сестра ти. Тортата ти е невероятна. Гледах, гледах и не можех да откъсна очи. Аз също съм родена с баща ми на една дата, та ми се ще да разбера символиката някой ден

Ванче, еми прав си е Валката... ще се обиди девойката от тези истински четки.  Hug Аз обаче имам питане - туй чудо отстрани на тортата какво е? Онова в квадратчето? Вярно, че изкуфявам, ама пусто не мога да го разбера... Някаква 10-ка виждам, ама другото?  newsm78 newsm78 newsm78

Валерия, чудех се тези курабийки - истински ли са или не... После видях, че са твое дело и вече не се и съмнявах. Тортата ти е както винаги страхотна със супер изпипани детайли...  Да ти е жива и здрава малката кукла. Много да те слушка!

Ивейн, суперска е тортичката, много изпипана. Поздравления

Леля Ог
, как ги направи тези чудеса със снимката върху покритието? Страхотни са сладките - а по коя рецепта ги прави?

# 42
............туй чудо отстрани на тортата какво е? Онова в квадратчето? Вярно, че изкуфявам, ама пусто не мога да го разбера... Някаква 10-ка виждам, ама другото?  
Joy мноУ съм добра, нали???? Това би трябвало да бъде някаква абстрактна картина  с елементи на фантастика и сюреализъм. Абе, с 2 думи, би трябвало да представлява картина на торта за 10годишнина. Това че прилича на добре бухнал Английски кейк с разтекла се глазура, изобщо не трябва да те впечатлява. Представи си че го е рисувал Пикасо и готово.
Валерийке, да ти е живо и здраво порасналото момиче!!! много да те радва и дано да е наследило поне половината ти талант. Тортата е уникат както винаги. За сладките, думи нямам. Утре ще те разкъртя от въпроси, да знаеш. И вземи се събуждай вече, че трябва да ти звъня.
ЛельоОгче, докато правих дръвчетата, шракнах 2-3 снимки, ама не съм ги качила. Нищо особенно, парче тесто, леко мацнато с вода и отгоре налепено мюсли. Като ги оформих и залепих на тортата, нацвърках от зеления шрифт от Метро.
Кой каза нещо, че палитрата трябва да е омацана? И съпружеството го каза същото. Ама, сърце не ми даде.... Толкова и треперих на тая бяла палитра и после да я омажа..... тцъ, не можах  Sad

# 43
tatyana_77 - този стилизиран град много ми хареса, става за различни възрасти. Цветовете са свежи и смекчават острите ръбове на сградите. Много урбанизирана торта, бих я направила за празника на някой архитект. Simple Smile

Ивейн - голямо изящество твойта торта - цветът на тревата е много нежен и в хармония с останалите, овчицата е страхотна, но и кравичката се е гушнала много миличко и спинка ли спинка. Simple Smile

van444eto - имаш невероятен усет към детайла! Твоите четки са по-хубави от моите, дето ми оставят косъмчета по цветята, а за тубичките и надписа, да не говорим. Всяка торта виц, синтезирано послание, а ти много ги умееш тия неща. Точно те превръщат тортоправенето в изкуство с отношение, а не прост, механичен занаят. Изкуство, което има душа!  bouquet Абе, ти като шесторъкия Шива - цял ден даваш съвети и се хабиш да ни обучаваш...кога успя да спретнеш тая торта, не ми го побира ума?!

Valeria - ще те подгонят властит е за незаконно придобиване на ценности с историческа стойност WinkТо, бива, бива, ама много автентични, беее, супер си!!!! newsm51 Честит рожден ден на твоята принцеса и празник на цялото семейство! И да слушате детето, ей! Тортата е перфектна, обичам стилизираните цветя, а замисълът и цветовете са, както винаги, невероятно красиви, свежи и издържани. Момиченцето има твоя почерк, не може да се сбърка. Имаш собствен стил и той е като подпис на художник в произведенията му.  bouquet

nalika - погледни в предната тема, точно това дискутирахме вчера и Ванчето и Рая ни изнесоха цяла лекция по въпроса.

Леля Ог - стилни! Ех, че сватбено ми станаа!  bouquet

# 44
mari_eta честит ви рожден ден на теб и сестра ти   bouquet а тортата ми спря дъха... толкова нежна, страхотна е
Леля Ог кексчетата са супер, как ги изпипваш само....
Валерия да ти е жива и здрава малката принцеса а тортата е невероятна... цветове, детайли....
tatyana_77 какъв град само  bowuu
Ивейн много ми допадна фермата

van444eto прииска ми се да съм художник
лони_70 ще споделиш ли с какво си измазала тортата че е така перфектно гладка

Общи условия

Активация на акаунт