Тема Незабравима (Unutulmaz) 164

• 27 504
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Зизу, точно затова съм написала, че всеки съди от собствената си камбанария, т.е. от това, което му се е случило и сам е преживял. Та като сме тръгнали със спам да ви кажа и аз за себе си / не че ви интересува, но се виждам като някакво изключение - затова/. В моят случай аз съм по-голяма с пет год., с повече образования, с повече знания, с по-висока длъжност /вече съкратена/, по-богата материално и пр., но мъжът ми никога не се опитвал, да не говоря за показване да омаловажи всичко това или да демонстрира ревност и сега след 20 год брак , когато отивам на БТ ме успокова:"Жена, ти си толкова хубава и грамотна, че годините ти няма да са пречка за работа". Така като го четете излиза, че ме е взел, защото е по-долу или залупен, но не е вярно, просто трябва да го познавате, за любовта и дума да няма. И ако моите стихове ви харесват наистина, той е причината, защото ми осигурява вяра в любовта и красивите човешки отношения, и най-вече ДОВЕРИЕ. Нещото , което го няма за сега при Харун и Еда. Точно по тези причини ви казвам, че обобщено мнение за това какво харесват мъжете или жените няма - всичко е строго индивидуално.
Извинете, че стана дълго, но аз като Дани кратко не мога да пиша и затова обощавам мненията си в стихове с надеждата, че те по се четат от дългите постове.
Що се отнася до Еда до сега тя не знае какво иска, но поне нейната ревност не ми изглежда толкова брутална и груба като на Харун. Само как я стискаше за ръкъта малеииииииии, да не дава Господ. Дано до края на филма дойде "на мене си". А пък Арас за чий у... ни го натресоха  ич абер си нЕмам  newsm78 Толкова ми е излишен и не на място, че като го покажат все едно виждам "изхвръкнала кучка из бъзе"  hahaha hahaha hahaha
newsm51 newsm51 newsm51 newsm10 newsm10 smile3521 smile3521 smile3521 smile3532 smile3532

# 676
Здравейте  Hug
Чета, чета, чета - цял ден чета и с всички съм съгласна, защото всеки по своему е прав, но някакси най-подкрепям Дани . Еда може да я обвиняваме, но Харун е по-голям с 10 и повече години. Предполага се, че е по-опитен и трябва да е стълба във ръзката, а какво прави до сега  той? Винаги , когато трябва да е до нея има по-важна причина, по-належащи обстоятелства, належащи ангажименти и пр. и тя остава сама - последен пример :Ниса, но и това разбирам - филма трябва да продължи до ....еди кога си , без значение дали вече не носи разочарование на зрителя.
А мъжа и жената в реалния живот  newsm78 - всичко е строго индивидуално и разбира се всеки съди от собствената си камбанария, т.е. каквото на него му се е случило. Обобщено мнение просто няма как да се даде.

Тарабас, да така е той е по голям от нея, да той е мъж напълно съм съгласна с теб, но ти как мислиш, че той ако постъпваше като такъв, щеше ли тази любов да просъществува. Та той се влюби в нея като един тинейджър, който изживява първата си любов. Точно за това до сега Харун е една кукла на конци в ръцете на начинаещ кукловод Еда.
Изпълнява й всяко нейно желание, подчинява се на всяка нейна приумица, днес едно утре друго. Но определено мога да кажа, че не съм съгласна с теб в това, че не е до нея. Във всеки критичен за нея момент, той  е бил до нея като страж, като стожер. За всяко нещо търси вина във себе си, не се опита нито веднъж да и втълпи вина, но точно обратното тя непрекъснато и за всичко го обвинява.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 22:51 от bghelp

# 677
  • Варна
Приемам доводите на всички по всички дискутирани казуси- за Харун, за Еда, за поведението на единия и на другия! Друг въпрос е дали съм съгласна и аз вече надълго и нашироко изложих своето мнение! И аз мисля като Тарабас, че Харун иска да се налага изцяло над Еда и не би търпял тя да има каквито и да е отношения с друг мъж- нито бизнес, нито лични и това е нещото, което подразни Еда- че Харун й забранява и нарежда грубо какво да прави или да не прави! Тук се връщаме към проблема за равноправието, което изисква Еда! Crossing Arms
Искам нещо да добавя по един въпрос- IQ и действия! Е, да не звучи нескромно, но имам висок IQ, което обаче изобщо не ми попречи да направя доста глупости в живота си и да имам неадекватни и дори нелогични действия в определени моменти! Не винаги има пряка връзка между количеството мозъчни гънки, дълбочината им и дължината на слъзните канали! Доста често има конфликт между разум и чувства! Доста често човек мисли едно, а казва и прави друго! И то не винаги е най- правилното и най- логичното! Не можем да очакваме от даден човек винаги да действа логично, адекватно, рационално и правилно! То затова е човешко да се греши! Не можем и да очакваме, човек винаги да си вади поука от грешките си- това е само пожелателно! Има хора цял живот грешат и цял живот не си плащат за грешките! Други пък- един път сгрешат и цял живот жестоко си плащат! Ееее, така мога да философствам до утре...Абе, сложно е! Живота е сложен, човешките взаимоотношения са сложни...Шарен свят, хора разни... Peace

# 678
Отвътре  ме чепка  нещо и  не мога да не споделя с форума  задоволството си от снощния епизод.Надмина очакванията ми! Изключвам екшън елементите – мнооого наивни! Всичко останало обаче си дойде на мястото.И този епизод маркира обрат в действието на филма.И затова е култов! Подобно на  два-три  други епизода от миналия сезон.  Нов образ на Харун, мъж на място,мъж,който владее положението,  определя правилата и действа самостойно.Мъж, който се освобождава от тоталната зависимост от една жена.Край с плачещия, страдащия,вечно обвиняван и вечно оправдаващ се Харун, търчащия след полите и по гайдата на Еда.Закъсня се с този момент! Трябваше веднага след сватбата, но беше нужно Еда  да  понатрупа още черни точки.Няма мъж, на който да му върнат пръстена, да го направят за резил   и това да няма последствия! Тоя расов мъж, да го изкарат. п..........!Извинете! Реабилитираха образа му!Изкефи ме на макс! Беше железен!Костюмът Армани, вратовръзката, не случайно в  цвят червен, предизвикателния и премрежен поглед,контешките маниери в асансьора,демонстрацията на мъжко  самочувствия! Походката му се смени!Опасен чар! И ще го видим в действие! Няма начин да не забие някое гадже по баровете!Може и нещо по-сериозно! Повече няма да видим стария Харун!
За Еда не ми се пише.Приемам тезата на Сарони  за жените – въртиопашки!Има такива! Имат и успехи,постигат  своето!   Но го правиш с финес, с мярка, знаеш кога и къде да спреш, кога да настъпиш,кога да направиш крачка назад. А не като нашата Еда - слон в стъкларски магазин ! Отврати ме, когато бяха с Харун и Мелда в двора. Мелда я досрамя от нея! Или когато извика Харун в началото на епизода! Защото имаше нужда от публика за спектакъла си!Потресе ме и това, колко мила беше със семейството си, което  разби живота  й и колко безцеремонна беше с Харун! Все едно не е същия човек!
По тертипа на Гюлерови наговори и някакви лъжи на Ямур! Такова усещане имах от разговора между двете!
Според мен няма да има никакви сватби с Арас! За справка – Бату в бара! Еда ще спасява Харун за себе си, защото този път той ще и разкаже играта!Сега тя е на ход!
Опасността по-скоро ще дойде от Арас, защото прекалено се е филмирал!
Затова  Харун  няма да спаси живота му, Арас сам ще се усети и ще елиминира убиеца –ще избяга с мръсна газ  или ще го удари с джипа.Така няма да се чувства морално задължен към Харун!

# 679
  • Варна
изключително приятно ми беше с вас компания Незабравима , но ще ви изоставям рано днес , тръстиката ме зове и то ще доста избуяла  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha, лека и спокойна вечер на всички

# 680
  • Монтана
Тарабас,това за Арас-напълно те подкрепям!Аз вече всичките излишъци и недомислици на сценаристите си ги обяснявам с болните им мозъци и най-вече тежката им задача-да правят повече серии,т е. ФИЛМ ДА СТАВА!...Само това обяснява и натрисането на Арас....Аз по-тактично не мога да се изразя...Както и Еджето-уж приятелка от детство на Ниса,пък от както долетя от Лондон-йок на това приятелство!Дори не се поинтересува за нея,не я подкрепи след смъртта на родителите и!Какво приятелство,какви пет лева!Еджето/ненапразно и викам така/ беше нужна пак филм да става...Тази серия  я пенсионираха или я пратиха да си почива заслужено след поредната гадория дето изработи...Недоразумения-бол в този сериал,недомислици,забрава на събития,оздравяване от тежки и смъртоносни рани за един ден и т. н. и т. н.....Нямам думи,а и отдавна спряха да ме впечатляват с гафовете...
Е,пак дълго стана,но като запаля....и не се усещам....

# 681
  • Монтана
Отвътре  ме чепка  нещо и  не мога да не споделя с форума  задоволството си от снощния епизод.Надмина очакванията ми! Изключвам екшън елементите – мнооого наивни! Всичко останало обаче си дойде на мястото.И този епизод маркира обрат в действието на филма.И затова е култов! Подобно на  два-три  други епизода от миналия сезон.  Нов образ на Харун, мъж на място,мъж,който владее положението,  определя правилата и действа самостойно.Мъж, който се освобождава от тоталната зависимост от една жена.Край с плачещия, страдащия,вечно обвиняван и вечно оправдаващ се Харун, търчащия след полите и по гайдата на Еда.Закъсня се с този момент! Трябваше веднага след сватбата, но беше нужно Еда  да  понатрупа още черни точки.Няма мъж, на който да му върнат пръстена, да го направят за резил   и това да няма последствия! Тоя расов мъж, да го изкарат. п..........!Извинете! Реабилитираха образа му!Изкефи ме на макс! Беше железен!Костюмът Армани, вратовръзката, не случайно в  цвят червен, предизвикателния и премрежен поглед,контешките маниери в асансьора,демонстрацията на мъжко  самочувствия! Походката му се смени!Опасен чар! И ще го видим в действие! Няма начин да не забие някое гадже по баровете!Може и нещо по-сериозно! Повече няма да видим стария Харун!
За Еда не ми се пише.Приемам тезата на Сарони  за жените – въртиопашки!Има такива! Имат и успехи,постигат  своето!   Но го правиш с финес, с мярка, знаеш кога и къде да спреш, кога да настъпиш,кога да направиш крачка назад. А не като нашата Еда - слон в стъкларски магазин ! Отврати ме, когато бяха с Харун и Мелда в двора. Мелда я досрамя от нея! Или когато извика Харун в началото на епизода! Защото имаше нужда от публика за спектакъла си!Потресе ме и това, колко мила беше със семейството си, което  разби живота  й и колко безцеремонна беше с Харун! Все едно не е същия човек!
По тертипа на Гюлерови наговори и някакви лъжи на Ямур! Такова усещане имах от разговора между двете!
Според мен няма да има никакви сватби с Арас! За справка – Бату в бара! Еда ще спасява Харун за себе си, защото този път той ще и разкаже играта!Сега тя е на ход!
Опасността по-скоро ще дойде от Арас, защото прекалено се е филмирал!
Затова  Харун  няма да спаси живота му, Арас сам ще се усети и ще елиминира убиеца –ще избяга с мръсна газ  или ще го удари с джипа.Така няма да се чувства морално задължен към Харун!

Този път- newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10!Аз не мога да не се съглася,макар че не мисля,че Харун ще забие,както казваш някое маце по баровете...Няма да го направи!Защото е Харун!Но коментарът ти е логичен и хубав! bowuu bowuu bowuu

# 682
  • София
Ямур-Джамил

Я-мамо,кой е този мъж
Е-татенце,добре дошъл
Д-и ти си добре дошла..Ямур
Е-Ямур,ела виж дядо ти,моят баща.Хайде,ела дъще
Д-Ямур,внучето ми
Я-дядо защо плачеш?
Е-може да го прегърнеш и да му целунеш ръка
Я-не плачи,дядо
Д-скъпата ми внучка.Всяка нощ в сънищата си те целувах,усещах аромата ти.Дали ще  мога  да те видя още веднъж,всяка нощ се молех за това.Благодаря ти Боже
Я-добре,защо не си ме виждал
Д-защото ти беше сред нас,беше много далеч.Много далеч.
Я-но вече ще сме заедно нали?
Д-да
Я-тогава не плачи моля те
Д-плача от радост,видях те.Прегърнах внучката си.Аз вече съм най-щастливия дядо на света
Я-ооооо ,тук всички ли плачат? hahaha Вече не искам никой да плаче,става ли?
Е-добре,ангелчето ми,повече никой няма да плаче
Я-ела дядо,не стой прав седни.Седни ти казвам,дядо.Знаеш ли какво ще правим сега?

# 683
  • Варна
Да, бе, какво стана с Еджето- в серията не я дадоха, но Бату май говори с нея по телефона! Thinking
 Странно ми е защо като почва филма и представят актьорите, има там разни, дето им видяхме очите по веднъж или нито веднъж, а няма да речем името на актьора, който изпълнява ролата на Тарък, или на Нилюфер, че и децата - Мурат и Зейнеб, а пък Синем я има, макар че й видяхме очите три пъти?! Защо Ърмак Черен е представена толкова назад, при условие, че е един от главните герои?! Странна работа! Crossing Arms Както и Синем Йозтуфан след Серхан Яваш, а Йозлем Йълмаз след тях, а тя е главната героиня и би трябвало да е представена след Серхан! Хм! Thinking

# 684
danidorina , виж,че още дават Феяз и Саадет в интрото. Да не говорим за онази мацка, дето Керем я хареса, дадоха я 5 минути в сериала и още й въртят името. А Тарък и Нилюфер ги изписват чак на финалните надписи  ooooh!

# 685
  • Монтана
изключително приятно ми беше с вас компания Незабравима , но ще ви изоставям рано днес , тръстиката ме зове и то ще доста избуяла  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha, лека и спокойна вечер на всички
Лека нощ и на теб!И на всички!Стига за тази вечер-искам да компенсирам среднощното гледане на серията!Лека и спокойна нощ на всички!Дано утрешният ден мине леко и успешно и да не забравяме-идват почивни дни!Поздрав с нещо хубаво и актуално!     
        http://www.vbox7.com/play:5618a666     

bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

# 686

Каквото и да говорим само като ги видя и ми идват едни такива мисли , които може да са на всеки един от двата. Тия хора просто се обичат и кой крив, кой прав, кой нов, кой стар ще превъзмогнат всичко и ще са заедно.Понеже утре ще съм ангажирана с институции като БТ и НОИ , където се прекарват часове, затова сега ще ви подаря утрешното стихче.

МЕЧТИ

Искам да ти дам парченце от луната
поръсено с блещукащи звезди,
а ти ще ми дадеш от светлината,
която ме спасява от беди.

Искам да ти дам искрата
обвита в златна топлина,
а ти ще сбъднеш ми мечтата
в света да властва добрина.

Искам да ти дам от свойта вяра
поръсена със чисти намерения,
а ти ще ме дариш със свойта дарба,
с която да лекувам огорчения.......

# 687
  • Монтана
Ямур-Джамил

Я-мамо,кой е този мъж
Е-татенце,добре дошъл
Д-и ти си добре дошла..Ямур
Е-Ямур,ела виж дядо ти,моят баща.Хайде,ела дъще
Д-Ямур,внучето ми
Я-дядо защо плачеш?
Е-може да го прегърнеш и да му целунеш ръка
Я-не плачи,дядо
Д-скъпата ми внучка.Всяка нощ в сънищата си те целувах,усещах аромата ти.Дали ще  мога  да те видя още веднъж,всяка нощ се молех за това.Благодаря ти Боже
Я-добре,защо не си ме виждал
Д-защото ти беше сред нас,беше много далеч.Много далеч.
Я-но вече ще сме заедно нали?
Д-да
Я-тогава не плачи моля те
Д-плача от радост,видях те.Прегърнах внучката си.Аз вече съм най-щастливия дядо на света
Я-ооооо ,тук всички ли плачат? hahaha Вече не искам никой да плаче,става ли?
Е-добре,ангелчето ми,повече никой няма да плаче
Я-ела дядо,не стой прав седни.Седни ти казвам,дядо.Знаеш ли какво ще правим сега?
Каквото и да говорим за Джемил и всички Гюлерови-ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРОГАТЕЛНА И ВЕЛИКОЛЕПНО ПРЕДАДЕНА СЦЕНА!Малката беше невероятна!Много ти благодаря,Рекси!   bouquet   bouquet   bouquet  

# 688
  • Монтана

Каквото и да говорим само като ги видя и ми идват едни такива мисли , които може да са на всеки един от двата. Тия хора просто се обичат и кой крив, кой прав, кой нов, кой стар ще превъзмогнат всичко и ще са заедно.Понеже утре ще съм ангажирана с институции като БТ и НОИ , където се прекарват часове, затова сега ще ви подаря утрешното стихче.

МЕЧТИ

Искам да ти дам парченце от луната
поръсено с блещукащи звезди,
а ти ще ми дадеш от светлината,
която ме спасява от беди.

Искам да ти дам искрата
обвита в златна топлина,
а ти ще сбъднеш ми мечтата
в света да властва добрина.

Искам да ти дам от свойта вяра
поръсена със чисти намерения,
а ти ще ме дариш със свойта дарба,
с която да лекувам огорчения.......
newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Невероятно хубаво казано,Тарабас!Дай боже,така да се развият събитията,дай боже здрав разум у сценаристите.... Praynig Praynig Praynig Praynig

# 689
  • София
Каламитси,ти уби всичко детско в мен,поне това което беше останало   hahaha hahaha hahaha hahaha От утре започвам да се кланям на божеството Харун и обещавам да му отправям поне по три молитви на ден.Красив и харизматичен мъж е,но и ти здраво си влезнала у филма. ooooh! ooooh! ooooh! Да не би да си му помагала да се облича че знаеш че е бил с Армани,ами ако е бил Долче и Габана костюма какво ще го събличаме ли   newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Точно когато сложи червена вратовръзка Харун и си навлича една камара неприятности на главата-с такава беше и когато уж спа с Мелда на яхтата  #Crazy #Crazy #Crazy Това преобърна живота му,а и снощи пак поредната каша в която беше косвено намесен,но все пак засегнат.

Общи условия

Активация на акаунт