90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани - тема №127

• 31 918
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Странно и аз не съм се мерила и разчитам на дрешките-по тях ще позная...а и премеря ли се и видя,че няма резултат само ще се депресирам и обезсърча ... Simple Smile

интересно при някои от момичетата резултати има на 2 ден ... а аз вече съм на 9-ти и  Confused не виждам кой знае какъв резултат...дали всичко е до организъм?!

Странно Simple Smile
Като не си се мерила и не знаеш какво се случва.. как разбра, че за 9 дни нямаш резултат?
Очакваш да ти паднат панталоните закопчани ли  Mr. Green
Интересно..

Днеска ми е много забавно  Crazy

ххахахаха май имаш право!!! обаче съм БЪЗЛА и ме е страх и няма да се премеря Simple Smile))

# 136
  • Пловдив
На мен пък днес ми е много триещо  Mr. Green

Ще помоля да използвате опцията за редактиране и да не се чувствате задължени да пишете след всяка реплика.

# 137
На мен пък днес ми е много триещо  Mr. Green

Ще помоля да използвате опцията за редактиране и да не се чувствате задължени да пишете след всяка реплика.

Днес явно сме много симпатични, щом сърце не ти дава да се отделиш от нас! Laughing

# 138
Зравейте!Крем -карамел в белтъчния ден дали да си позволя?

# 139
  • София

НЕ. НЕ. НЕ. НЕ. НЕ!!!!!

# 140
  • Canada
Ама наистина много ни се карат напоследък... Момичета, активизирайте се повече в груповия Скайп чат... Peace
А по повод свалянето на 700гр за един ден - тове действително е ужасно много и далеч не е здравословно и полезно. Всеки знае, че бързото сваляне на кг води впоследствие и до по-бързо качване... Naughty
За нарушенията на режима: да си кажа честно първите 20 дни бях абсолютно стриктна. След това, понеже свалих исканите от мен кг почнах да нарушавам по малко. Например да хапна плод след 20 часа, или да пийна вино, или пък да ям чипс в бобовия ден. Такива работи. Знам, че не са полезни, но искам да се захранвам по малко с обичайните неща и затова започнах да хапвам по малко от всичко и следя кг... Доколкото мога обаче ще изкарам режима до край.

# 141
  • Пловдив
Значи, ако смятате, че 16 поста на един човек от сутринта до сега са нормално количесто - съжалявам, не е така. Прекалено много са потребителите, за да бъде обсебена темата само от един или няколко. Не ми е приятно да правя забележки, но много от вас ми пишат на лични с молба да помогна за това ограничение. Не искам да кажа, че те са причината за забележките, наистина би трябвало да има малко мярка. Много хора сте, ако всеки пише по толкова представете си какво ще стане.

# 142
  • sf
Ако е без захар  Mr. Green

# 143
Искам да споделя нещо интересно, което прочетох.. И доста от нещата, поне за мен, са много вярни..
Надявам се да съм полезна!

Несъзнателни грешки при спазването на диета

Опитвали сте вероятно милиони диети в миналото и сякаш нищо не се е променило. Може би си налагате строга диета за няколко дни, за да можете “спешно” да отслабнете, но се проваляте още преди да изтече и седмица. Знаете какво да избягвате и на какво най-вече да наблягате – да закусвате всеки ден, да пиете много вода, но въпреки това нещо все изглежда, че не е както трябва.
Ето няколко грешки, които може би неосъзнавате, че правите. Може някоя от тях ще се окаже ключова за това да не губите килограми?

Ядете твърде малко
Много хора не осъзнават, че ако си хапват твърде малко, това вместо да им помогне ще им попречи в борбата с килограмите. Човешкото тяло умело се спавя с трудни условия (затова и в миналото сме оцелявали въпреки недостига на хрНесъзнателни грешки при спазването на диетаана). Ако се храните твърде малко, тялото ви ще поддържа мазнините.
Специалистите по хранене препоръчват да ядете най-малко 1000 калории на ден (мъжете имат нужда от повече). Ще имате нужда дори повече, ако тренирате. Не се подлагайте на жестоки диети рязко ограничавайки калориите: тялото ви ще загуби килогами, но веднага след като спрете диетата ще си ги възвърне обратно.

Еднообразна диета
Много хора попадат в капана на еднообразните диети, които предлагат малко (хранителни, лесни за приготвяне, нискокалорични) ястия, и които се редуват през деня или през седмицата. Диетичните режими често окуражават подобно еднообразно поведение.
Проблемът е, че на повечето от нас им омръзва да ядат едно и също ден след ден. Ако всеки ден обядът ви е един и същ през последните 4 дни, няма да е никак учудващо, ако се изкушите и го игнорирате, предпочитайки да похапнете нещо от най-близките бързи закуски.

Погрешно преценена порция
Ако сутрин закусвате със зърнени закуски, вероятно го правите както повечето хора – разклащате кутията, вземате една купичка и я пълните. Това е една нормална порция, нали? Опитайте да измерите следващия път зърнената си закуска, използвайки препоръчителната порция на пакета като ориентир. Сигурно ще се изненадате, че вашата постоянна порция е два пъти по-голяма от препоръчителната.
Свикнете да претегляте всичко – малко от нас могат наистина на око да преценят правилния грамаж. Използването на малки чинии за вечеря или малки купички за зърнени закуски също ще ни помогне да намалим порциите.

Изпълняване на задължения
Като кажем “задължения” и обикновено се сещаме за неща, които ако не ни се налагаше да вършим, бихме ги пропуснали напълно съзнателно (като пролетното почистване, посещение на близки роднини, с които тайничко бихме искали да нямаме нищо общо и т.н.)
Затова търсете форми на активност, които ще ви доставят удоволствие. Всичко, което кара тялото да се движи и сърцето да ускорява ритъма си – разходки, работа в градината, плуване, каране на ски, гребане и други.

Импулсивно ядене
Това е сигурно една от най-големите грешки на много хора и е много трудно да се опазиш от нея – да ядеш от импулс. Може някой колега да е донесъл невероятна торта по случай рождения си ден или децата сами да са направили крем, който вие трябва да опитате, въпреки че в момента никак да не ви се иска. А може и да сте си направили чаша кафе и ръката ви неволно да се насочва към шоколадовите бисквити без да осъзнавате.
Когато усетите че достигате до храна, която не сте планирали да ядете, спрете! Помислете дали сте в действителност гладни или ядете просто защото сте близо до храната? Не си забранявайте да ядете, още по-малко се обвинявайте, а първо спрете и помислете преди да се нахвърлите върху храната. Кажете си “Ще си взема бисквита след 20 минути”, и след като минат тези 20 минути може да се окаже, че в действителност можете да минете и без нея.

Не обичате да хвърляте храна
Яли ли сте нещо само за да не го изхвърлите? Децата стават от масата след като са изяли само половината от яденето и вие предпочитате да изядете и тяхната порция вместо да я хвърлите? Или пък сте суеверни и вярвате, че ако не си изядете и последната хапка –мъжът ще ви остави, циганчето ще ви набие, кучето ще ви надвие? Ами като се сетите за това колко хора умират от глад всеки ден? По-добре да сте благодарни, че имате какво да ядете, вместо да го хвърлите на вятъра! Само че неосъзнавате, че това ви изиграва лоша шега. После не цъкайте с език пред огледалото гълтайки корема и бузите.
Ако можете да запазите нещо за следващо ядене или утрешния ден, го направете! Не е ли по-добре да изхвърлите половин пакет неизяден чипс, отколкото да страдате, насилствено спазвайки диети и харчейки пари за специални храни и диетични процедури.

Твърде стриктни сте
Една от грешките, които допускат подлагащите се на диета, е да бъдат максимално стриктни. Забраняват си изключително много храна или се вманиачават в броенето на всяка калория. Това е сигурен начин, който ще ги изкара извън релси, ако се случи нещо неочаквано – конференция с достъпен бюфет например или така любимите шоколадови сладки.
Не се подлагайте на диета, изнемогвайки напълно. Не е полезно, не е и ефективно! Не е необходимо да сте перфектни и стриктни в спазването на диетата, за да подобрите здравето си или да загубите повече килограми.

# 144
milusheva_1980: Менюто като цяло е добре, спазват се часовете, закуските.
Според мен трябва да махнеш бейкролса и да не смесваш варивата - въглехидратите.
Примерно аз не бих яла след тортата - чушка.
Бейкролса със сол, може да те кара да задържаш вода.

kema_s: Да ти кажа и аз забелязвам, че гладът ми намаля, но се чувствам и по-отпаднала.
Някакви препоръки? Не ми се е случвало до вчера да пропусна вечеря..  Shocked

Клише: Като приключиш с диетата, можеш да продължиш да спазваш основните правила, за да не ти липсва Simple Smile

Nedialka_81: И на мен в бобов най-много сладко не ми се хапва, а хем не са бързи въглехидрати и би трябвало да ти държат инсулина и кръвната захар в нормата Simple Smile

# 145
Здравейте!
От утре започвам да спазвам този режим и имам няколко въпроса към вас- като по-веши в занаята Simple Smile

През белтъчния ден всякакъв вид зеленчуци ли могат да се ядат?
При бобовите храни и варива само на обяд ли трябва да се пие бульон? И може ли картофите да са на фурна, защото пише, че трябва да са задушени или варени..
И за въглехидратния ден... Не разбрах какво се има в предвид под "лентичка шоколад".. Цяло редче или 1-2 блокчета Simple Smile
Дано не ви оттегча с въпросите си, но все пак съм новобранка Simple Smile
Благодарна ще съм, ако получа отговор Simple Smile

# 146
  • Бургас
plami_roni добре дошла Hug

ДА- през белтъчен -можеш да ядеш всякакви зеленцуци Grinning
/без кис.краставицки и всички видове консерви със Захар,
също внимаваш кое е за бобови и варива/

Бульон-никога Не съм пила,а и не мисля Peace
Аз си правя картофи на фурна,Но внимавам с олиото Naughty
Правя си ги в йенската тенджерка и стават страшно вкусни.

Шоколад-НЕ ям,просто се познавам и няма да мина само с лентичка Mr. Green
/да има се в предвид едно редче от шоколада/

Успех от мен и да знаеш ,че режима е страшно приятен и лесен Peace

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 18:57 от Nedialka_81

# 147
ехо много сте изписали милички,аз приключих с хапването за днес,доволна съм от саладката от цвекло и моркови,много добре ми дойде,съжалявам че чак сега опитвам този полезен зеленчук цвеклото,боднах и четири кюфтенца и край на белтъчния,не че съм спазвала  всеки ден до тук без прегрешения,но ми прави впечатление че доста момичета хапват,къопуло и лютеница за гарнитура във почти всички дни,но мисля че са подходящи само за въглехидратния ,защото съдържат захар,но всеки си знае ,просто го казвам като факт,защото точно това съм завършила

# 148
децата ми са на 11 и 14 год и спазват диета по тяхно желание.Изрично съм забранила да продължават ако се чумстват много гладни, ако им прилошее веднага да си купят нещо и т н. Но забелязвам, че те издържат повече на глад отколкото ние с баща им. Ми те и през другото време ядат по малко, явно ще им бъде ползотворно да не подхапват безразборно сладкиши и соленки. Иначе втория ни плодов ден върви много добре.На мен ми падна и една коронка от устата, единственото досега място ,с което дъвчех. Докато си дойде доктора от отпуск ще съм на много малко предимно течни храни. Това вече ще ме стопи!

# 149
  • Троян
Да дам отчет за днес и аз-плодов (любимият ми  Simple Smile )
закуска: 2 ябълки
обяд: 3 мандарини и 50гр стафиди
вечеря: печена тиква (без захар)

И да си призная едно малко прегрешение  Embarassed Изядох 2 парченца натурален шоколад (не се беше случвало да прегрешавам в плодов, мн леко минава), но какво да се прави, минало заминало  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт